Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post Reply
pemanapemani

#1351 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by pemanapemani »

Ovo generaliziranje da svi Hrvati podržavaju Kolindu u njenoj izjavi da se Islam radikalizira u BiH je u najmanju ruku bezobrazno.
Jebemu mater zar bi neko svojevoljno živio u "leglu terorista" (Sarajevo, Tuzla, Fojnica...)? Mislim, ako zaista tako smatraju.

Govorim iz prve ruke. Ja sam Bosanac, ali 90% moje porodice su Hrvati. Nisam nikog čuo da se slaže sa Čokolindom. Naravno, sutra će neko njima, a na kraju i meni doći baciti kamen na kuću, jer ga je neko preko medija nahajcao da svi Hrvati misle da su Bošnjaci teroristi.

Prije 15 godina sam govorio da će doći do toga da će na kraju Bošnjaci "popustiti" pod stalnim pritiskom apartheida i ugrožavanja životnog prostora. Isto tako sam govorio da će tada prvo najebati oni koji žive na područjima gdje su Bošnjaci većina. Volio bih da griješim.

Opet da ponovim, mada ne pije vode - niko se ne obazire na izjave o opasnosti od tzv. manjeg entiteta. To je trebalo okrenuti u BiH korist i pokrenuti priču o neizbježnosti ukidanja entiteta i pravima Hrvata u već spomenutom manjem entitetu. To bi bio najveći šamar Čoviću, zaštitiniku "vitalnih nacionalnih interesa srpskog naroda".
Očito da nikoga nije suštinski briga za državom BiH, nego su svi u stanju delirijuma odbrane svog naroda i vjere. To vodi dezintegraciji države. Na kraju će i ovo malo podrške međunarodne zajednice splasnuti.

Neće nam neko drugi praviti državu, a da se mi zajebavamo oko etnija i religijskih razlika i to postavljamo kao prioritet.
Jebi ga, to bi bilo identično tome da pomažemo izgradnju nečije kuće, betoniramo mrtvu ploču, a on u hladu farba lamperiju za potkov koji će se staviti za tri godine i još se buni kako betoniranje sporo ide i da smo mi isključivo krivi zbog toga :-)
pustopoljina

#1352 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by pustopoljina »

Starred wrote:
spreca wrote:
Starred wrote: Tko je rekao da je u redu? Ima da se izvinimo skupa i mi i vi
Vi se jos ni nas niste zamolili za oprost za mnoge muslimane ubijene u Jasenovcu a kamoli srbima i ostalima
Srbi, Romi, Jevreji su lovljeni na račun nacionalne i vjerske pripadnosti, nijedan musliman nije ubijen u Jasenovcu kao ni nijedan Hrvat katolik na račun vjerske i nacionalne pripadnosti...jedino ako je bio komunist ili ako je podržavao vladu u Londonu.
Ne sramoti se molim te!
Ako se mi imamo pokajati imate i vi
ne, jesu ubijeni, ali su vodjeni pod "srbi".
moras malo bolje poznavati te relacije u BiH, puno danasnjih bosnjaka/bosanaca/muslimana/Muslimana bili su (sto zbog podrucja, sto zbog trenutne vlasti) popisivani kao srbi ili hrvati. u mojoj porodici su 1942. brata mog dida upisali kao hrvata. da je umro u ovom ratu, ispalo bi da je umro hrvat.
jedini u citavoj porodici. jbg. taman postao punoljetan kad su proglasili NDH i covjek upisan kao hrvat.
ruku na srce, mislim da se dobijala i neka para, kad si regrutovan u domobrane i da je i to bio plus, jer ko je tada imao para? moj did je bio stariji, ovaj mladi, mama im umrla, otac se ozenio nekom drugom, dobio jos djece, ova dvojica...snalazite se sami...mislim, bosna i bosanske price, sjedi i placi. za one koji ne znaju, domobrani su bili regularna vojska NDH.
pustopoljina

#1353 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by pustopoljina »

pemanapemani wrote:Ovo generaliziranje da svi Hrvati podržavaju Kolindu u njenoj izjavi da se Islam radikalizira u BiH je u najmanju ruku bezobrazno.
Jebemu mater zar bi neko svojevoljno živio u "leglu terorista" (Sarajevo, Tuzla, Fojnica...)? Mislim, ako zaista tako smatraju.

Govorim iz prve ruke. Ja sam Bosanac, ali 90% moje porodice su Hrvati. Nisam nikog čuo da se slaže sa Čokolindom. Naravno, sutra će neko njima, a na kraju i meni doći baciti kamen na kuću, jer ga je neko preko medija nahajcao da svi Hrvati misle da su Bošnjaci teroristi.

Prije 15 godina sam govorio da će doći do toga da će na kraju Bošnjaci "popustiti" pod stalnim pritiskom apartheida i ugrožavanja životnog prostora. Isto tako sam govorio da će tada prvo najebati oni koji žive na područjima gdje su Bošnjaci većina. Volio bih da griješim.

Opet da ponovim, mada ne pije vode - niko se ne obazire na izjave o opasnosti od tzv. manjeg entiteta. To je trebalo okrenuti u BiH korist i pokrenuti priču o neizbježnosti ukidanja entiteta i pravima Hrvata u već spomenutom manjem entitetu. To bi bio najveći šamar Čoviću, zaštitiniku "vitalnih nacionalnih interesa srpskog naroda".
Očito da nikoga nije suštinski briga za državom BiH, nego su svi u stanju delirijuma odbrane svog naroda i vjere. To vodi dezintegraciji države. Na kraju će i ovo malo podrške međunarodne zajednice splasnuti.

Neće nam neko drugi praviti državu, a da se mi zajebavamo oko etnija i religijskih razlika i to postavljamo kao prioritet.
Jebi ga, to bi bilo identično tome da pomažemo izgradnju nečije kuće, betoniramo mrtvu ploču, a on u hladu farba lamperiju za potkov koji će se staviti za tri godine i još se buni kako betoniranje sporo ide i da smo mi isključivo krivi zbog toga :-)
tako to obicno biva, a narod nista ne pamti.
Lug

#1354 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by Lug »

pemanapemani wrote:Opet da ponovim, mada ne pije vode - niko se ne obazire na izjave o opasnosti od tzv. manjeg entiteta. To je trebalo okrenuti u BiH korist i pokrenuti priču o neizbježnosti ukidanja entiteta i pravima Hrvata u već spomenutom manjem entitetu.
:thumbup:
ze kalanga

#1355 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by ze kalanga »

hizo ramidovic wrote:dobro, znaci nepobitno smo utvrdili da su muslimani cinili veliku vecinu u ustasama i da snose najvecu odgovornost za zlocine i za sam nastanak ndh.
vec ranije je utvrdjen i bosnjacima prisiven islamski radikalizam kojim, logicno, dominiraju muslimani.
ostalo je jos da se dokaze da su i cetnici, ustvari, mahom bili muslimani (imati na umu da brade nose i jedni i drugi pa je slicnost i vise nego ocigledna).
ima li neko od istocnih komsija da nam ovo malo podrobnije obrazlozi i potkuje istorijskim dokumentima i faktima.
hvala.
Pa bilo je muslimana u Četnicima. To je aksiom.
U kojoj mjeri, pa ne zanemarljivoj. I da li su bili bolji od onih koji su bili u Handžaru i UP-u, nek svako sa sobom raščlani.
To ne bi trebala biti ključna polazna tačka prilikom tog odnosa Bošnjaci - Republika Hrvatska.
Connaisseur Karlin

#1356 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by Connaisseur Karlin »

realna do boli wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
pa sto je cilj teme :D :lol:
A sto da ne ..i cilj i planovi..kada se javno mogla dati takva izjava, a ne da tajno, "dobronamjerno", ukoliko je istinita, proslijedi nasim vlastima, moze se javno razglabati o kojekakvim ciljevima.
Ocito je da se vodi javna rasprava, ko ce kome sta dati, uvaliti, gdje se i koliko vraca terorista, ciji su gori....po meni, ako neko vodi ozbiljnu politiku, o tome se raspravlja na tajnim sastancima izmedju vlada kojih se to tice..mislim na teroriste, da se razumijemo.

Ja sam licno izjavu Kolinde dozivjela kao neozbiljnu samo zato sto mi je izgledalao..kao ..ono..ja nesto cula..vauuu, pa izlanula da svi znaju da ona nesto zna...i samim tim, izjava je postala predmet prepucavanja a ne ozbiljne rasprave.
potpuno dijelim tvoje misljenje :-D :thumbup:
Connaisseur Karlin

#1357 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Potaknuti ljude na razmišljanje i promišljanje što je ova tema i uspjela. Na javnim forumima se ne kuju planovi niti se donose strategije. Sa druge strane ostat će zapaženo trolanje i konstantan strah nekih za svoje matice. :wink: Pa sada je li tema postigla cilj vidi se.
jao kako si iracionalan :lol: hajde pisi dalje na svojoj temi,to je pocetka i kraj mogucnosti da se svi preispitate :D
Iracionalno je braniti Kolindine tvrdnje na osnovu nepostojećeg SIPA-nog izvještaja, iracionalno je braniti porast fašizma u Hrvatskoj, iracionalno je braniti svađalački karakter današnje Hrvatske (mislim na vladajuću garnituru). Iracionalno je suprotno od racionalnog! :zzzz:
Ja njenu tvrdnju nisma branila :-D vec obratno kritikovala, sa opcijom izvinjenja :) vise puta sam ponovila,ai iz nekog ralzoga,to ne primjetite :)
hizo ramidovic

#1358 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by hizo ramidovic »

ze kalanga wrote:
hizo ramidovic wrote:dobro, znaci nepobitno smo utvrdili da su muslimani cinili veliku vecinu u ustasama i da snose najvecu odgovornost za zlocine i za sam nastanak ndh.
vec ranije je utvrdjen i bosnjacima prisiven islamski radikalizam kojim, logicno, dominiraju muslimani.
ostalo je jos da se dokaze da su i cetnici, ustvari, mahom bili muslimani (imati na umu da brade nose i jedni i drugi pa je slicnost i vise nego ocigledna).
ima li neko od istocnih komsija da nam ovo malo podrobnije obrazlozi i potkuje istorijskim dokumentima i faktima.
hvala.
U kojoj mjeri, pa ne zanemarljivoj. I da li su bili bolji od onih koji su bili u Handžaru i UP-u, nek svako sa sobom raščlani.
To ne bi trebala biti ključna polazna tačka prilikom tog odnosa Bošnjaci - Republika Hrvatska.
znamo da je bilo.
zanima nas njihov procenat, je li ispod 70%? jesu li i tamo pravoslavci bili samo u logistici i sanitetu a muslimani klali, ubijali, silovali i sl.?
je li utvrdjeno ko je vaistinu bio draza mihailovic? neki istoricari navode da mu je porijeklo muslimansko, da se nekad zvao dervo mahmutovic i da je porijeklom iz ustikoline?
Connaisseur Karlin

#1359 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

pustopoljina wrote:
Hamolj wrote: Nije to mržnja, nego odbrambeni mehanizam prema ljudima koji mrze moju državu.

Da ste vi 'rvati bili ljudi pa se izvinili za riječi vaše predsjednice ja ne bih ovako reagovao, ali s obzirom da ste branili ono što je rekla ja ne vidim drugačiji način da uspostavim dijalog s vama.
bi li se ti izvinjavao za rijeci bilo kojeg od tri predsjednika BiH?
bosanska negacija:
bi,q.
pustopoljina :thumbup:
spreca

#1360 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by spreca »

realna do boli wrote:
Vizionar 1985 wrote:
pa sto je cilj teme :D :lol:
A sto da ne ..i cilj i planovi..kada se javno mogla dati takva izjava, a ne da tajno, "dobronamjerno", ukoliko je istinita, proslijedi nasim vlastima, moze se javno razglabati o kojekakvim ciljevima.
Ocito je da se vodi javna rasprava, ko ce kome sta dati, uvaliti, gdje se i koliko vraca terorista, ciji su gori....po meni, ako neko vodi ozbiljnu politiku, o tome se raspravlja na tajnim sastancima izmedju vlada kojih se to tice..mislim na teroriste, da se razumijemo.

Ja sam licno izjavu Kolinde dozivjela kao neozbiljnu samo zato sto mi je izgledalao..kao ..ono..ja nesto cula..vauuu, pa izlanula da svi znaju da ona nesto zna...i samim tim, izjava je postala predmet prepucavanja a ne ozbiljne rasprave.

O cemu da raspravljaju?......o nekoliko hiljada povratnika iz Sirije i Iraka?....ili o tome sto Cokolinda kroz ovakve izjave pokusava da ostvari svoje neke planove na preustroju BiH....susjed nikada tako javno ne iznosi svoja neka saznanja........zamisli sa zvucnika saopsti susjedu da mu se djete drogira :-) :lol:
ze kalanga

#1361 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by ze kalanga »

hizo ramidovic wrote: znamo da je bilo.
zanima nas njihov procenat, je li ispod 70%? jesu li i tamo pravoslavci bili samo u logistici i sanitetu a muslimani klali, ubijali, silovali i sl.?
je li utvrdjeno ko je vaistinu bio draza mihailovic? neki istoricari navode da mu je porijeklo muslimansko, da se nekad zvao dervo mahmutovic i da je porijeklom iz ustikoline?
Nesumjivo da je procenat muslimana ispod 70%, ako govorimo o čitavom RČP-u. On je ispod i kada govorimo samo o BiH oblasti. Vjerovatno i ispod 20%, ali opet ne beznačajan. Koliko znam, najviše muslimana Četnika bilo je u sjevernoj Hercegovini, srednjoj BiH. Konjic, Stolac, Blagaj, Sarajevo. . Da li su kako ti kažeš ubijali, klali i silovali, pa pretpostavimo da jesu u onim zonama gdje su dejstvovali, da li su klali, silovali u mjeri u kojoj nam je Broz predstavlja, na svakom od nas je da procijeni. Samog Mihajlovića nigdje kao zločinca nisu naveli predstavnici Saveznika. Osudio ga je Brozov sud. Tu priču o Dervi mogu pričati samo oni kojima su svi Srbi četnici i oni kojima su svi muslimani teroristi. I generalno, potpuno je logično da je jedan dio muslimana tog doba bio kontra komunizma, jer nije teško zaključiti šta je promovisao sam komunizam.
Connaisseur Karlin

#1362 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

pustopoljina wrote:hosovce su cinili i bosnjaci, kako u hrvatskoj, tako i u bih. kad su ih zabranili u hrvatskoj, dio ih se svrstao pod HV, dio otisao u bosnu. funkcionirali su i sa arbih i sa hvo (koji su bili regularni), i jedno vrijeme su bili dio arbih, onda opet kad je poceo sukob hvo-arbih, hos je bio protiv tog sukoba. blaz kraljevic je ubijen od strane hvo-a. tad nekad kad su se morali opet svrstati ili pod hvo ili arbih, je nekako i potpisan dejton.
to je tako.
a bakir bi trebao nekog dobrog savjetnika. to sto je kolinda glupa ili zlonamjerna, ne umanjuje njegove nebuloze.
:thumbup: :kiss:
GeeTnT

#1363 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by GeeTnT »

Koliko za kalanga gluposti moze gluposti navaljati pocinjem sumnjati da je sa nama Rajko Vasic licno....

Bravo za klix..

Bravo i za pecat zvani karlin.....nevjerovatno je sta zena moze pretrpjeti.
Connaisseur Karlin

#1364 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

pemanapemani wrote:Ovo generaliziranje da svi Hrvati podržavaju Kolindu u njenoj izjavi da se Islam radikalizira u BiH je u najmanju ruku bezobrazno.

:thumbup:
Starred

#1365 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by Starred »

ze kalanga wrote:
Nesumjivo da je procenat muslimana ispod 70%, ako govorimo o čitavom RČP-u. On je ispod i kada govorimo samo o BiH oblasti. Vjerovatno i ispod 20%, ali opet ne beznačajan. Koliko znam, najviše muslimana Četnika bilo je u sjevernoj Hercegovini, srednjoj BiH. Konjic, Stolac, Blagaj, Sarajevo. . Da li su kako ti kažeš ubijali, klali i silovali, pa pretpostavimo da jesu u onim zonama gdje su dejstvovali, da li su klali, silovali u mjeri u kojoj nam je Broz predstavlja, na svakom od nas je da procijeni. Samog Mihajlovića nigdje kao zločinca nisu naveli predstavnici Saveznika. Osudio ga je Brozov sud. Tu priču o Dervi mogu pričati samo oni kojima su svi Srbi četnici i oni kojima su svi muslimani teroristi. I generalno, potpuno je logično da je jedan dio muslimana tog doba bio kontra komunizma, jer nije teško zaključiti šta je promovisao sam komunizam.
Daj jednu jedinicu di ih je bilo :D
ze kalanga

#1366 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by ze kalanga »

Daj jednu jedinicu di ih je bilo :D
Zašto edituješ post? Pročitao sam što si napisao-la.
Trebam li citirati?! Ili parafrazirati? :D
Connaisseur Karlin

#1367 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

GeeTnT wrote:Koliko za kalanga gluposti moze gluposti navaljati pocinjem sumnjati da je sa nama Rajko Vasic licno....

Bravo za klix..

Bravo i za pecat zvani karlin.....nevjerovatno je sta zena moze pretrpjeti.
hvala :)
Drvosjeca iz Dejcica

#1368 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

ze kalanga wrote:
hvala.
Dakle da zaključimo! Kada je to potrebno može se reći da je broj muslimana bio zanemariv u partizanima, ali isto tako nezanemariv broj u četnicima i ustašama. De fakto i de jure muslimani su činili okosnicu u ovim dvjema zločinačkim postrojbama u odnosu na partizane. :oops: :lol:

P.S Draža je čist k'o suza. :oops:
ze kalanga

#1369 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by ze kalanga »

To ste Vi rekli. Ja nisam bio na zborovima i nosio šajkaču.

Mustafa Pašić, Mustaj beg - Hadžihusejinović, Ismet Popovac, Husnija Čengić, Smajo Ćemalović, Mustafa Berberović, Abid Prguda, Omer Kalajdžić, Muhamed i Abid Mehmedbašić, Mustafa Leho, Džemal Kršlaković, Fehim Musakadić i mnogi drugi jesu...
hizo ramidovic

#1370 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by hizo ramidovic »

ze kalanga wrote:
znaci, pocetna cifra je oko 20%, sto i nije tako lose, no nema sumnje da ce svakim novim postom ili komentatorom taj procenat rasti. realno bi bilo da naraste do 50%, odnosno realno je kazati da su muslimani cinili oko 50% cetnickih jedinica, koje su uglavnom obavljale prljave poslove. na taj nacin su bacili veliku ljagu na herojsku i casnu antifasisticku cetnicku borbu. komanda i logistika bile su rezervisane za pravoslavce.
Drvosjeca iz Dejcica

#1371 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

hizo ramidovic wrote:
ze kalanga wrote:
znaci, pocetna cifra je oko 20%, sto i nije tako lose, no nema sumnje da ce svakim novim postom ili komentatorom taj procenat rasti. realno bi bilo da naraste do 50%, odnosno realno je kazati da su muslimani cinili oko 50% cetnickih jedinica, koje su uglavnom obavljale prljave poslove. na taj nacin su bacili veliku ljagu na herojsku i casnu antifasisticku cetnicku borbu. komanda i logistika bile su rezervisane za pravoslavce.
Dajte Hizo molim Vas pa to je opće poznata stvar, nećemo valjda to dovoditi u pitanje. :oops: :mrgreen:
ze kalanga

#1372 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by ze kalanga »

hizo ramidovic wrote: znaci, pocetna cifra je oko 20%, sto i nije tako lose, no nema sumnje da ce svakim novim postom ili komentatorom taj procenat rasti. realno bi bilo da naraste do 50%, odnosno realno je kazati da su muslimani cinili oko 50% cetnickih jedinica, koje su uglavnom obavljale prljave poslove. na taj nacin su bacili veliku ljagu na herojsku i casnu antifasisticku cetnicku borbu. komanda i logistika bile su rezervisane za pravoslavce.
Koliko je vama fino da barate tim podatkom 50%. Nekako ste njima baš opčinjeni u svakoj vrsti statistike.
Ipak , činjenice kažu da su muslimani činili između 8-10% svih Četnika u 2SR. E sad, nisam bio u SČP-u, niti živio u tom vremenu da bih se bavio kvalifikacijama. Vjerujem da je Broz oslobodio silne gradove od neprijatelja, ali da tada nije bilo fotoaparata da to ostane kao baština.
hizo ramidovic

#1373 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by hizo ramidovic »

ze kalanga wrote:
hizo ramidovic wrote: znaci, pocetna cifra je oko 20%, sto i nije tako lose, no nema sumnje da ce svakim novim postom ili komentatorom taj procenat rasti. realno bi bilo da naraste do 50%, odnosno realno je kazati da su muslimani cinili oko 50% cetnickih jedinica, koje su uglavnom obavljale prljave poslove. na taj nacin su bacili veliku ljagu na herojsku i casnu antifasisticku cetnicku borbu. komanda i logistika bile su rezervisane za pravoslavce.
Koliko je vama fino da barate tim podatkom 50%. Nekako ste njima baš opčinjeni u svakoj vrsti statistike.
Ipak , činjenice kažu da su muslimani činili između 8-10% svih Četnika u 2SR. E sad, nisam bio u SČP-u, niti živio u tom vremenu da bih se bavio kvalifikacijama. Vjerujem da je Broz oslobodio silne gradove od neprijatelja, ali da tada nije bilo fotoaparata da to ostane kao baština.
spominje li se taj procenat 8-10% u guslarskim epovima? makar orijentaciono da znamo?
mislim, u srpskoj istoriji nema mitova pa bi bilo kakav trag o tom broju mogao biti vjerodostojan, ukljucujuci i guslarske napjeve...
ze kalanga

#1374 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by ze kalanga »

Pitajte učiteljicu.
Alfons Kauders

#1375 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by Alfons Kauders »

Mene u cijeloj prici najvise brine sto se Republika Hrvatska, clanica EU i NATO, nije udostojila podijeliti svoje precizne obavjestajne podatke sa nasim vlastima. Dakle, imaju hiljade terorista u evidenciji, a nama nisu dostavili nijedno ime. I onda kada sutra neko od tih Arapa izvede napad - ko ce biti kriv?

Imam dojam da najodgovornije funkcije u Hrvatskoj obnasaju ljudi koji direktno podrzavaju ISIL, imajuci u vidu da nam bez pardona odbijaju pomoci u pronalazenju i procesuriranju terorista. Drugim rijecima, Hrvatska se otvoreno stavila na stranu terorista koji su u BiH izveli nekoliko napada sa smrtnim posljedicama.

Stoga smatram da nas odnos prema Hrvatskoj treba prilagoditi na odgovarajuci nacin. Ako ce oni skrivati teroriste koji ubijaju po BiH i opstruirati istragu istih, na nama je da poduzmemo adekvatne akcije kojim bi zastitili sigurnost svojih gradjana od nasrtaja ISIL-ovaca koje stiti drzavni vrh RH.

Hrvatska je, sto bi rekli Ameri, ovim postala state sponsor of terrorism.
Post Reply