Referendum(i) u RS-u

Locked
palermo

#1351 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by palermo »

volta dzontra wrote:
Cova se borio ko lav. Ali zbog Alijansi i Platformi i onog Prisicka u Predsjednistvu Hrvati su uskraceni za pluralizam a FBIH je leglo sukoba. Ako mislis da Hrvati uzivaju u ovom stanju varas se ali jbg dutar nam je. Ali da cemo dopustiti da nam neki Damir Masic odredjuje iz kojih knjiga ce nam djeca uciti povijest...sluss

jebaji ga. ovo sto bosnjacke stranke rade godinama nije borba za drzavu nego borba za bosnjacku nacionalnu drzavu u kojoj se mi ne vidimo...
ma napisah juče, kada polazimo iz različitih vrijednostih sistema tj. sustava teško je razviti smislen dijalog. Mada, ja lično mislim da je Čova to mogao i drugačije odigrati i sa više probitaka po običan hrvatski puk.

Eleneis, tema je referendum u RS-u.
saim_adka

#1352 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by saim_adka »

Svi narodi su majorizirani gdje su manjina i to na cijeloj teritoriji BiH. Ne samo sto su majorizirani, vec i nadglasani. Pricati o majorizaciji hrvata u BiH a ne pricati o majorizaciji bosnjaka i srba u Hercegovini gdje je vecinsko stanovnistvo hrvatsko je licemjerno. Drzava BiH ili FBiH ne smije nos promoliti u dijelove gdje su hrvati vecina.

Tema je RS i predizborni referendum za zaplasivanje naroda i vracanje u nacionalne torove.
volta dzontra

#1353 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by volta dzontra »

@VCorp

recimo da mi odlucimo prevoditi kanton na hrvatski rjecju zupanije...koji ti ku.rko to smeta...ali ok i to ste slali na ustavne sudove. smetala vam jedna rijec. a kad imas sudove kakave imamo onda i lakse ide. i sad pitanje sto Rvati ne kidisu na RS...pa zato seceru, zato
arzuhal

#1354 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by arzuhal »

VCorp wrote:
arzuhal wrote:
Pa tako treba da se izjasne hrvatski političari i da napuste državne strukture a preuzmu županijske u Hercegovini i da se nepotrebno ne petljaju u ono što ih ne zanima i što ih ne dotiče.
Prvo, prestani više s tom pričom o županijama. Županije ne postoje u Bosni i Hercegovini, već samo u Hrvatskoj. Kanton i županija nisu iste administrativne kategorije, niti se mogu porediti zbog zakonom danih ovlasti jednoj ili drugoj kategoriji. Kantoni za razliku od županija u Hrvatskoj imaju različit konstrukt, imaju zakonske poluge i moć djelovanja koja je veoma neovisna od entitetskog i državnog nivoa vlasti u BiH. U Hrvatskoj, županije skoro da nemaju nikakvu moć. Ustavni sud BiH je već godinama unazad u presudi jasno objasnio sve ovo što govorim, kantoni i županije nisu istovijetni organi vlasti. Kantone županijama nazivaju iz prkosa samo oni što kad odu u Zagreb moraju paziti da umjesto tisuća ne kažu hiljada.

Dotiče se sve ovo Hrvata, ali ih ne zanima. Znači pola si slagao. Šta je sa Hrvatima iz Posavine ? Brčko Distrikt ? Ili ste se odlučili prodati braću Hrvate iz tih dijelova Bosne i Hercegovine kao što su oni iz Hrvatske vas u Hercegovini ? Ako je težak život Bošnjacima kojih u entitetu nastalom na genocidu ima daleko više od Hrvata, zamisli onda kako je Hrvatima koji tamo žive. Ali normalno, razumijem da su nekima draže pare i kladionice nego njegov narod.
Slažem se u svemu što si rek'o :lol:
kolegione

#1355 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by kolegione »

volta dzontra wrote:
kolegione wrote:@voltra dzontra ajde ovako, da li ti je bilo ista bolje ili gore ili bilo kojem Hrvatu dok je predjednik bio Komšić ( ne podržavam to ) u odnosu na Covica.
I šta si to izgubio i narod Hrvatski u BiH, šta je to što te muci ovdje, samo nemoj pricati o novcu jer jbg... To je druga svera, sta te politicki muci
pitanje ne zasluzuje odgovor. da srbi i hrvati vama izaberu Dzerarda Selmana vjerojatno bi vam ucinio istu stetu zbog ogranicenog mandata. Ali da bi vam bilo uvredljivo vala bi...Komsic je nanosio stetu drzavi (neradom i gluposcu), stetu medjunacionalnim odnosima a partikularno je Hrvatima pomogao u internacionalizaciji nekih pitanja...a
Aha super, znaci isto ti je bilo, ali otom potom a kako je hrv u RS-uva kako je Hrv u Sarajevu...
tandmand

#1356 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by tandmand »

arzuhal wrote:Ispravite me ili me obavijestite ako znate: od svih hrvatskih stranaka samo je HSP reagirao oštro na antidejtonsko činodejstvo svetosavske koalicije iz RS-a i pozvao na ukidanje odluke o referendumu?

Nijedna više?
Zašto bi reagirali kada Čoviću sve ide po planu. To mu se vidi na licu dok usput Bakiru šalje poruke u stilu "haj mali javi se Dodiku, pa ćemo vidjeti šta ćemo s tobom". Ako Dodiku prođe referendum, otvara se pandorina kutija iz koje izlijeću Žepče, Usora .... A i to imamo zahvaliti našim levatima koji su činili ustupke i prekrajali opštinske granice. Neka Bošnjaci dobro otvore oči, jer nakon referenduma u RS, nit Federacija neće ostati neokrznuta. Zato osobno mislim da su bošnjački referendumi o Srebrenici i Brčkom, najgori mogući odgovori Dodiku.
volta dzontra

#1357 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by volta dzontra »

kolegione wrote:
volta dzontra wrote:
kolegione wrote:@voltra dzontra ajde ovako, da li ti je bilo ista bolje ili gore ili bilo kojem Hrvatu dok je predjednik bio Komšić ( ne podržavam to ) u odnosu na Covica.
I šta si to izgubio i narod Hrvatski u BiH, šta je to što te muci ovdje, samo nemoj pricati o novcu jer jbg... To je druga svera, sta te politicki muci
pitanje ne zasluzuje odgovor. da srbi i hrvati vama izaberu Dzerarda Selmana vjerojatno bi vam ucinio istu stetu zbog ogranicenog mandata. Ali da bi vam bilo uvredljivo vala bi...Komsic je nanosio stetu drzavi (neradom i gluposcu), stetu medjunacionalnim odnosima a partikularno je Hrvatima pomogao u internacionalizaciji nekih pitanja...a
Aha super, znaci isto ti je bilo, ali otom potom a kako je hrv u RS-uva kako je Hrv u Sarajevu...
citaj s razumijevanjem. bilo je uvredljivo za Hrvate i stetno za sve....ali opci stav patriotske strane je da mala je to cijena bila za srecu koju je priustilo raji
palermo

#1358 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by palermo »

volta dzontra wrote:@VCorp

recimo da mi odlucimo prevoditi kanton na hrvatski rjecju zupanije...koji ti ku.rko to smeta...ali ok i to ste slali na ustavne sudove. smetala vam jedna rijec. a kad imas sudove kakave imamo onda i lakse ide. i sad pitanje sto Rvati ne kidisu na RS...pa zato seceru, zato
e, jebaji ga volta, nisi ni baš iskren......vrlo dobro znaš koliko su Bošnjaci Hercegovine majorizirani upravo od političkog Sarajeva za račun Hrvata Hercegovine. Ničije ruke nisu čiste.
kolegione

#1359 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by kolegione »

Zato jer su ih sve pobijali i protjerali iz RS-a zato ne kidisu
Zato jer cove od Hercegovaca pravi elitne Bosanske Hrvate, a bosanski Hrvati koji nisu Hercegovci su nebitni, zato sam ja dobrodosao u Hrv kao turista poslovni partner, a,Hercegovce i ne vole bas.
Zato za 10 godina bice vise Hrvata u Sarajevu i sresnjoj Bosni nego u Hercegovini.
Zato kad bude stani pani i HDZ i SDP ce podrzati BiH protiv bilo kakvog sukoba sa Srbijom ili Bosanskim Srbima a Hrvati ce vidjeti ko ih vodi.
VCorp

#1360 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by VCorp »

prog321 wrote:Zaletio se momak.
Nije bas sve sracunao.
Hrvati u BiH imaju vise pravno-politickih poluga od bilo koje druge manjine na svijetu. Sa 10% stanovnika bukvalno dijele polovinu vlasti sa onima od 50%. Gdje ima bolje ? :-)
Nikome ne može biti bolje od Hrvata u BiH, bar što se tiče pola svijeta. Džabe i pare, i žmirenje na kladionice i kriminal u Hercegovini, i to što ih ima za folklornog društva umjesto 25 % koliko bi ih trebalo biti da mogu dobiti konstitutivnost u nekoj državi, a da ne pričamo da su vjerovatno jedini u svijetu izglasali drugoj državi pobjednika na izborima, porez plaćaju umjesto patriotski Hrvatskoj Bosni, bolje se isplati zar ne :lol:
Nije da njima ne paše Komšić jer su ih Bošnjaci preglasali dajući glas Željku Hrvatu, već je njima problem što taj Komšić nije desno HDZovsko-ustaško govno. Oni hoće svog Dodika, hoće novog govornika a la Tuđman a ne Hrvata koji je branio i koji voli zemlju svojih pradjedova. Željko Komšić za njih niti nije Hrvat. To je glavni uzrok što se krava rita. I onda se žale mi majorizirani, nas se ništa ne pita. Pa kad ih se pitalo pjevale su se ustaške pjesme i nastao je udruženi zločinački poduhvat a oni bi da na tome dižu treći entitet zvani Herceg - Bosna. E kitu će dobiti ...
volta dzontra

#1361 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by volta dzontra »

@koleggione

isto je hrvatu u RSu i u Sarajevu ako ce sutjeti, ne iskazivati politicke stavove i slagati se s vecinom...ovim autenticnim domicilnim Hrvatima. Nama kad dolazimo sa strane je puno bolje jer znaju kakvi smo i ne pokusavaju nas uvjeriti da nas se Armija branila. Moji svi osobni i poslovni odnosi s Bosnjacima nikada nisu bili optereceni nekim nametanjem ili nacionalizmom
volta dzontra

#1362 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by volta dzontra »

uuuu rog te nervoze odjednom. istina je bolna. aj da vas stavim na ignore listu. tri pristojna posta razmijenis odmah prijetnje, psovke, vrjedanja, tudjmani, susci
Lee Stiffdick

#1363 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Lee Stiffdick »

Bosnjaci moraju da se probude iz nacionalistickog sna. Sto rece kolega iznad, cak su imena zupanija slali na ustavni sud. Smeta im rijec "zupanija". Cak im je smetalo ime Hercegbosanska zupanija tamo gdje ih skoro nikako nema. Zasto je problem da stanovnistvo zupanije zove svoku zupaniju kako mu je cejf?

Ok je imati nacionalne ciljeve ali nemojmo se pretvarati da su to multikulturni ili gradjanski ciljevi, i shodno tome, nemojmo se cuditi kada druge nacije ne ucestvuju u bosnjackim nacionalnom ciljevima.

Bosnjaci se.ne mogu zaliti na nepostovanje Dejtona kad ga nokad nisu ni prihvatili.

Nije slucajno da je međunarodna zajednica kroz OHR prestala djelovati otprilike 2006 godine. Znate li zasto? Jer je tada, kroz posebno kandidaturu Komsica ali i kroz odbijanje Aprilskog paketa, i definitivno shvatila da ni Bosnjaci nisu za Dejton i za postupno dogovaranje ka reformama vec za prevare i makijavelizam svakakve vrste, samo da bi ostvarili svoj nacionalisticki cilj. Poslje toga su ruke medjunarodne zajednice i OHR postale svezane. Odustali su od pravljenja drzave jer im cilj nije bio praviti Bosnjacku nacionalnu drzavu. Drugim rijecima, Bosnjaci su kroz Komsica sami odustali od BiH. Prije vec 10 godina.
arzuhal

#1364 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by arzuhal »

U pravu je Džontra u dobroj mjeri, i jeste preostalo samo još srpsko-bošnjački odnos da se uredi, ha 'vako, ha 'nako, ha ljepo, ha ružno. Hrvati su svoje "hrvatsko pitanje" riješili, prvo nezavisnošću Republike Hrvatske, potom Bljeskom i Olujom, a na koncu - uslaskom u EU i NATO. I gotovo.

Ostali su Bošnjaci i Srbi, što ponajprije u BiH, a malkice i u Srbiji.

Ovo Hrvata što ima u BiH će, kako reče Džontra, da šuti i ugrabi pođahkad koju mrvu jer je Hrvatska dobila punu nezavisnost i kontrolu nad cijelim svojim teritorijem te potjerala 150.000 Srba zauvijek uz izun USA i trajno je rasformirala tzv. RSK. Zauzvrat je morala i ona trajno rasformirat tzv. HZHB, a Srbi su, da ne bude da su svezijanili, dobili RS. To što su bh. Hrvati bili moneta Republike Hrvatske, to je njihova stvar, neka sad "zauzimaju defanzivne stavove" koliko hoće.

Zato je "hrvatsko pitanje" riješeno, džaba Čović i HDZ BiH pričaju o tzv. "hrvatskom pitanju" u BiH, ono je gotovo i za svijet i za Hrvatsku.
kolegione

#1365 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by kolegione »

volta dzontra wrote:@koleggione

isto je hrvatu u RSu i u Sarajevu ako ce sutjeti, ne iskazivati politicke stavove i slagati se s vecinom...ovim autenticnim domicilnim Hrvatima. Nama kad dolazimo sa strane je puno bolje jer znaju kakvi smo i ne pokusavaju nas uvjeriti da nas se Armija branila. Moji svi osobni i poslovni odnosi s Bosnjacima nikada nisu bili optereceni nekim nametanjem ili nacionalizmom
Isto je ?
Čovjek je rekao da je isto Hrvatima u RS-u i u Federaciji sa većinskim Bošnjačkim življem :D
Da li si relevantan sagovornik dakako da nisi, lijep pozdrav uživaj u ostatku dana i svoga života :)
volta dzontra

#1366 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by volta dzontra »

Lee Stiffdick wrote:Bosnjaci moraju da se probude iz nacionalistickog sna. Sto rece kolega iznad, cak su imena zupanija slali na ustavni sud. Smeta im rijec "zupanija". Cak im je smetalo ime Hercegbosanska zupanija tamo gdje ih skoro nikako nema. Zasto je problem da stanovnistvo zupanije zove svoku zupaniju kako mu je cejf?

Ok je imati nacionalne ciljeve ali nemojmo se pretvarati da su to multikulturni ili gradjanski ciljevi, i shodno tome, nemojmo se cuditi kada druge nacije ne ucestvuju u bosnjackim nacionalnom ciljevima.

Bosnjaci se.ne mogu zaliti na nepostovanje Dejtona kad ga nokad nisu ni prihvatili.

Nije slucajno da je međunarodna zajednica kroz OHR prestala djelovati otprilike 2006 godine. Znate li zasto? Jer je tada, kroz posebno kandidaturu Komsica ali i kroz odbijanje Aprilskog paketa, i definitivno shvatila da ni Bosnjaci nisu za Dejton i za postupno dogovaranje ka reformama vec za prevare i makijavelizam svakakve vrste, samo da bi ostvarili svoj nacionalisticki cilj. Poslje toga su ruke medjunarodne zajednice i OHR postale svezane. Odustali su od pravljenja drzave jer im cilj nije bio praviti Bosnjacku nacionalnu drzavu. Drugim rijecima, Bosnjaci su kroz Komsica sami odustali od BiH. Prije vec 10 godina.
i ti si salonac. sad si nahebo.. :mrgreen:
hizo ramidovic

#1367 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by hizo ramidovic »

jebote, kakvi pacijenti pisu po forumima...
ovo su novi momenti, da su bosnjaci kroz komsica odustali od bih...
a ovaj drugi padobranac opet kmeci o ugrozbi i majorizaciji...minimalno 1/3 vlasti imaju a nema ih ni 1/10 stanovnistva al djaba opet malo...opet islamisti majoriziraju i zele od bih napraviti kalifat...
e svasta...kad ti poskok napuni glavu pa ni ne razmisljas sta pises vec kao masina samo lupas i ponavljas napamet naucene fraze...
VCorp

#1368 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by VCorp »

palermo wrote:

e, jebaji ga volta, nisi ni baš iskren......vrlo dobro znaš koliko su Bošnjaci Hercegovine majorizirani upravo od političkog Sarajeva za račun Hrvata Hercegovine. Ničije ruke nisu čiste.
Je li ti razumiješ šta ja govorim ? Kanton i županija nisu iste stvari, kao da porediš drvo i kamen. Smeta mi što 'rvati i po televizijama govore županije, da sjedu i provjere konkretno stvari ne bi to radili ali već jesu, Ustavni sud je presudio, i sad to rade samo iz prkosa i provokacija. Ne treba nikome pojašnjavati zašto se to radi. Kako ja nemam problem zvati županije u Hrvatskoj županijama, a ne kantonima ? Da ko od nas kaže Primorsko-goranski kanton gađali bi nas govnima iz Zagreba, zato mojne mi te finoće matere ti ...

@Lee, pitaš zašto nam smeta Hercegbosanska županija ? Zato što je tzv.Herceg-Bosna proglašena na sudu udruženim zločinačkim poduhvatom. Zato nam smeta i naziv četniteta.
madner

#1369 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by madner »

Rvatsko pitanje je rjeseno '93, kada HV nije mogla ispuniti obecano a HVO drzati zacrtano.
palermo

#1370 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by palermo »

VCorp wrote:
palermo wrote:

Je li ti razumiješ šta ja govorim ? Kanton i županija nisu iste stvari, kao da porediš drvo i kamen. Smeta mi što 'rvati i po televizijama govore županije, da sjedu i provjere konkretno stvari ne bi to radili ali već jesu, Ustavni sud je presudio, i sad to rade samo iz prkosa i provokacija. Ne treba nikome pojašnjavati zašto se to radi. Kako ja nemam problem zvati županije u Hrvatskoj županijama, a ne kantonima ? Da ko od nas kaže Primorsko-goranski kanton gađali bi nas govnima iz Zagreba, zato mojne mi te finoće matere ti ...

@Lee, pitaš zašto nam smeta Hercegbosanska županija ? Zato što je tzv.Herceg-Bosna proglašena na sudu udruženim zločinačkim poduhvatom. Zato nam smeta i naziv četniteta.
Meni ovo napisao ?
arzuhal

#1371 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by arzuhal »

VCorp, ime Herceg Bosna je puno starije od zlouporabe tog imena od strane temeljnih čimbenika HDZ BiH-ovskog i HVO-ovskog UZP-a u Republici BiH.
VCorp

#1372 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by VCorp »

Ne znam palermo, toliko je ljudi da nisam siguran ko pije a ko plaća :lol:
VCorp

#1373 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by VCorp »

arzuhal wrote:VCorp, ime Herceg Bosna je puno starije od zlouporabe tog imena od strane temeljnih čimbenika HDZ BiH-ovskog i HVO-ovskog UZP-a u Republici BiH.
Starija je i svastika od Hitlera. Siguran sam da po Hercegovini kukasti križevi simboliziraju ljubav, sreću, budućnost kao i naziv Herceg Bosna.
volta dzontra

#1374 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by volta dzontra »

slusaj korpusasu...ako budes zvao Primorsko-goranski kanton nista ti se nece dogoditi..uvjeravam te.....

@ Palermo

pozdrav i cuvaj se. Odoh se ovakav jadan i majoriziran bucnut malo poslije rucka u Promajni. Previse se nakupilo ovih "krug 99". Bilo je fer od mene da spomenem da se na mene ne racuna u ratnom rasporedu
Lee Stiffdick

#1375 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Lee Stiffdick »

hizo ramidovic wrote:jebote, kakvi pacijenti pisu po forumima...
ovo su novi momenti, da su bosnjaci kroz komsica odustali od bih...
a ovaj drugi padobranac opet kmeci o ugrozbi i majorizaciji...minimalno 1/3 vlasti imaju a nema ih ni 1/10 stanovnistva al djaba opet malo...opet islamisti majoriziraju i zele od bih napraviti kalifat...
e svasta...kad ti poskok napuni glavu pa ni ne razmisljas sta pises vec kao masina samo lupas i ponavljas napamet naucene fraze...
Kroz Komsica odustali od BiH. To je presedan putem kojeg je pokazan pravac kojim bosnjacka nacionalna politika zeli da ide. Birati prefstavnike deugim narodima je ono sto je radio Milosevic sa Sejdom Bajramovicen na Kosovu. Zato je kandidovan i zato je izabran. Da se identicni covjek, sa identicnim profesionalnim kvalitetima zvao Hamo Kurspahic, nikad ne bi bio izabran. Izabran je samo zato sto je "njihov" a nas. Drugim rijecima, da se pokaze ko je sef u toboze zajednickoj drzavi.

Kada su se Hrvati pozalili, naravno, odgovor na to je bio bezobrazan, kakav se samo zamisliti moze. I neiskren - prema zakonu, kandidat za predsjednistvo nije predstavnik naroda nego je samo iz reda naroda. U tome i jeste fol, iskrena multikulturalnost ne mora biti isforsirana preciznim pravilom, ona mora da se shvati kao stvar nepisanog pravila ako smo dobronamjerni i iskreni.

Poslje toga vise sigurno nije bilo BiH kao drzave.
Locked