Ekspanzija terorizma
- insomnia78
#1351 Re: Ekspanzija terorizma
Ne rece ti meni kako se sirio islam?
Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
-
El Mumin
#1352 Re: RE: Re: Ekspanzija terorizma
Nije bitno kako se širio, oni koji su Islam prihvatili iz nekog straha (ako je bilo tako), brzo su ga i ostavili, jer nikad nisu ni bili vjernici. A Islam se širio i širi srcima ljudi. Većina vjernika ne bi dala svoj iman za čitav dunjaluk...insomnia78 wrote:Ne rece ti meni kako se sirio islam?
- insomnia78
#1353 Re: Ekspanzija terorizma
Pa naravno da je bitno. Zar nije kontradiktorno da vjera mira macem i ratom dogura do Carigrada 
-
El Mumin
#1354 Re: RE: Re: Ekspanzija terorizma
Apsolutno nebitno. Musliman se ne postaje jer se mora, to se osjeti. Ne može mene niko natjerati da budem musliman, ako to ne želim. Svaki čovjek zbog svoje sigurnosti bi slagao da je musliman, ali samo do prve prilike kada bi se vratio nevjerstvu. Današnji muslimani su ili pravi vjernici ili munafici koji se pretvaraju zbog neke koristi.insomnia78 wrote:Pa naravno da je bitno. Zar nije kontradiktorno da vjera mira macem i ratom dogura do Carigrada
Shvataš li poentu?
Meni lično je drago što su Turci (pa bar mačem) donijeli Islam u BiH.
Ne opravdavam njihova osvajanja, ali svaka im čast za Islam.
- derion
#1355 Re: RE: Re: Ekspanzija terorizma
Meni lično nije nimalo drago, jer su nam Turci donijeli, tj. ugradili u naše etničko (ako hoćeš, bosansko) biće sve ono najgore što imamo danas: podaništvo, nepouzdanost, nemarnost, neradnost... Ovo važi za skoro sva područja, gdje su Turci duže vladali.El Mumin wrote:Apsolutno nebitno. Musliman se ne postaje jer se mora, to se osjeti. Ne može mene niko natjerati da budem musliman, ako to ne želim. Svaki čovjek zbog svoje sigurnosti bi slagao da je musliman, ali samo do prve prilike kada bi se vratio nevjerstvu. Današnji muslimani su ili pravi vjernici ili munafici koji se pretvaraju zbog neke koristi.insomnia78 wrote:Pa naravno da je bitno. Zar nije kontradiktorno da vjera mira macem i ratom dogura do Carigrada
Shvataš li poentu?
Kamo sreće da se Kraljevina Bosna uspjela nekako odbraniti, tj. da su joj Vatikan, Ugarska, Poljska, došle pomoći i da su odbile tadašnje Osmanlije daleko od naše avlije. Danas bi imali bolju državu i imali sigurno bolju radnu, društvenu, obrazovnu etiku, pa bi narod bio obrazovaniji, pouzdaniji, kulturniji i, jbg, evropejskiji. Nažalost, tako nam grah pao, kroz stoljeća smo "uznapredovali" u ono što smo danas.
Ništa, ništa dobro nisu Turci donijeli na Balkan. Sve probleme što imamo danas potiču od njihovog vremena, a tu spadaju i luđačke etničke podjele, imenska podjela zemlje na Bosnu i na Hercegovinu (što li nam ne uvališe i pašaluk Krajinu i begluk Podrinje u službeno ime?!), institucije i infrastrukture "nulte" kategorije itd.
Oni, ali i svi kasniji vladari nad bosanskom zemljom i narodom su uspjeli podijeliti, pa makar i nesvjesno zbog svoje islamsko-univerzalne politike, ove ljude istog porijekla na barem tri različite imaginarne etničke grupe (govorim o BiH) i zaista ona stara taktika "Zavadi, pa vladaj" nigdje nije uspjela tako dobro kao što je kod nas u BiH.
-
aratet
#1356 Re: RE: Re: Ekspanzija terorizma
El Mumin wrote: Dvije stvari ne razumiješ. Ta ubistva nisu u ime vjere, jer Islam propagira mir, i ti koji se raznesu su samo pijuni.
Koliko duboko ti poznaješ Islam uopće?
https://www.youtube.com/watch?v=8F8rBEYK5Ig
Jihad bells, jihad bells...
-
El Mumin
#1357 Re: RE: Re: RE: Re: Ekspanzija terorizma
Donijeli su Islam... sasvim dovoljno...derion wrote:Meni lično nije nimalo drago, jer su nam Turci donijeli, tj. ugradili u naše etničko (ako hoćeš, bosansko) biće sve ono najgore što imamo danas: podaništvo, nepouzdanost, nemarnost, neradnost... Ovo važi za skoro sva područja, gdje su Turci duže vladali.El Mumin wrote:Apsolutno nebitno. Musliman se ne postaje jer se mora, to se osjeti. Ne može mene niko natjerati da budem musliman, ako to ne želim. Svaki čovjek zbog svoje sigurnosti bi slagao da je musliman, ali samo do prve prilike kada bi se vratio nevjerstvu. Današnji muslimani su ili pravi vjernici ili munafici koji se pretvaraju zbog neke koristi.insomnia78 wrote:Pa naravno da je bitno. Zar nije kontradiktorno da vjera mira macem i ratom dogura do Carigrada
Shvataš li poentu?
Kamo sreće da se Kraljevina Bosna uspjela nekako odbraniti, tj. da su joj Vatikan, Ugarska, Poljska, došle pomoći i da su odbile tadašnje Osmanlije daleko od naše avlije. Danas bi imali bolju državu i imali sigurno bolju radnu, društvenu, obrazovnu etiku, pa bi narod bio obrazovaniji, pouzdaniji, kulturniji i, jbg, evropejskiji. Nažalost, tako nam grah pao, kroz stoljeća smo "uznapredovali" u ono što smo danas.
Ništa, ništa dobro nisu Turci donijeli na Balkan. Sve probleme što imamo danas potiču od njihovog vremena, a tu spadaju i luđačke etničke podjele, imenska podjela zemlje na Bosnu i na Hercegovinu (što li nam ne uvališe i pašaluk Krajinu i begluk Podrinje u službeno ime?!), institucije i infrastrukture "nulte" kategorije itd.
Oni, ali i svi kasniji vladari nad bosanskom zemljom i narodom su uspjeli podijeliti, pa makar i nesvjesno zbog svoje islamsko-univerzalne politike, ove ljude istog porijekla na barem tri različite imaginarne etničke grupe (govorim o BiH) i zaista ona stara taktika "Zavadi, pa vladaj" nigdje nije uspjela tako dobro kao što je kod nas u BiH.
-
El Mumin
#1358 Re: RE: Re: RE: Re: Ekspanzija terorizma
Ne zanimaju me psihopate...aratet wrote:El Mumin wrote: Dvije stvari ne razumiješ. Ta ubistva nisu u ime vjere, jer Islam propagira mir, i ti koji se raznesu su samo pijuni.
Koliko duboko ti poznaješ Islam uopće?
https://www.youtube.com/watch?v=8F8rBEYK5Ig
Jihad bells, jihad bells...
- derion
#1359 Re: RE: Re: RE: Re: Ekspanzija terorizma
Bogme, preskupa cijena.El Mumin wrote: Donijeli su Islam... sasvim dovoljno...
-
Bodkin
#1360 Re: RE: Re: Ekspanzija terorizma
I onda je svizac zamotao cokoladu u foliju. Kako se sirilo krscanstvo? Da pogodim, to nije bilo u srcima. To je bila samo prisila. Cuj sirio se srcima u vrijeme kad su ljude cerecili ili ih zguzvali lancima da su kasnije ko smigl izgledaliEl Mumin wrote:Nije bitno kako se širio, oni koji su Islam prihvatili iz nekog straha (ako je bilo tako), brzo su ga i ostavili, jer nikad nisu ni bili vjernici. A Islam se širio i širi srcima ljudi. Većina vjernika ne bi dala svoj iman za čitav dunjaluk...insomnia78 wrote:Ne rece ti meni kako se sirio islam?
-
El Mumin
#1361 Re: RE: Re: RE: Re: Ekspanzija terorizma
To kršćanstvo meni baš nasilna religija, a nešto zapali za Islam da je fuj... Treba pomesti ispred svog praga.Bodkin wrote:I onda je svizac zamotao cokoladu u foliju. Kako se sirilo krscanstvo? Da pogodim, to nije bilo u srcima. To je bila samo prisila. Cuj sirio se srcima u vrijeme kad su ljude cerecili ili ih zguzvali lancima da su kasnije ko smigl izgledaliEl Mumin wrote:Nije bitno kako se širio, oni koji su Islam prihvatili iz nekog straha (ako je bilo tako), brzo su ga i ostavili, jer nikad nisu ni bili vjernici. A Islam se širio i širi srcima ljudi. Većina vjernika ne bi dala svoj iman za čitav dunjaluk...insomnia78 wrote:Ne rece ti meni kako se sirio islam?
-
aratet
#1362 Re: RE: Re: RE: Re: Ekspanzija terorizma
Da li si svjestan da si se sa takvim nacinom razmisljanaj i shvacanja rodio negdje gdje se stuje krscanstvo, npr.u Srbiji da bi sad tako aktivno pisao kako je Islam nasilna religija, a krscanstvo se sirilo mirom jer je religija stvar geografije.El Mumin wrote: To kršćanstvo meni baš nasilna religija, a nešto zapali za Islam da je fuj... Treba pomesti ispred svog praga.
Ukoliko si se rodio nereligiozan i dok nisi napunio jedno 30 godina i procitao jedno 100 knjiga i izracunao da je Islam prava religija, onda se ispricavam.
- animals
#1363 Re: Ekspanzija terorizma
U Londonu, Norvezanin, porijeklom iz Somalije izbo sedam osoba, jedna preminula..
sto je najzanimljivije, opet samo psihicki poremecen
ko tu koga
sto je najzanimljivije, opet samo psihicki poremecen
ko tu koga
-
Bodkin
#1364 Re: Ekspanzija terorizma
Sta je cudno? Ili bi ti odmah da je terorista, islamista ili slicno?animals wrote:U Londonu, Norvezanin, porijeklom iz Somalije izbo sedam osoba, jedna preminula..
sto je najzanimljivije, opet samo psihicki poremecen![]()
ko tu koga
- animals
#1365 Re: Ekspanzija terorizma
Ma nista samo depresivci posli bosti odjedanput..Bodkin wrote:Sta je cudno? Ili bi ti odmah da je terorista, islamista ili slicno?animals wrote:U Londonu, Norvezanin, porijeklom iz Somalije izbo sedam osoba, jedna preminula..
ko tu koga
koji im je..
- BHCluster
#1366 Re: Ekspanzija terorizma
Tablete skupe...animals wrote:Ma nista samo depresivci posli bosti odjedanput..Bodkin wrote:Sta je cudno? Ili bi ti odmah da je terorista, islamista ili slicno?animals wrote:U Londonu, Norvezanin, porijeklom iz Somalije izbo sedam osoba, jedna preminula..
ko tu koga
koji im je..
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1367 Re: Ekspanzija terorizma
Kace kinezi krenut bost ljude
Ps. Nemojte mi linkove od jucer...zelim danasnje linkove sa psiho kinezima koji bodu
Ps. Nemojte mi linkove od jucer...zelim danasnje linkove sa psiho kinezima koji bodu
- insomnia78
#1368 Re: Ekspanzija terorizma
Nemaju kad. Kinezi, na zapadu ne vide bijela danaBlack swan wrote:Kace kinezi krenut bost ljude
Ili su studenti. Nemaju se oni kad bocati
- insomnia78
#1369 Ekspanzija terorizma
I Tomislav Petrovic iz Lipnice je svojevremeno iz pistolja ubio troje komsija u njihovim kucama a onda usao u gradski autobus i tu ubio jos troje i tesko ranio vozacaanimals wrote:U Londonu, Norvezanin, porijeklom iz Somalije izbo sedam osoba, jedna preminula..
ko tu koga
Jbg desava se. Ljudi puknu
Last edited by insomnia78 on 06/08/2016 01:22, edited 1 time in total.
-
Bodkin
#1370 Re: Ekspanzija terorizma
A ne zapitas se kako nikad ne dospije u novine "obicna" bodljavina. Nego samo ova islamska. I jel skoro japanac u japanu isjekao ljude na spavanju?animals wrote:Ma nista samo depresivci posli bosti odjedanput..Bodkin wrote:Sta je cudno? Ili bi ti odmah da je terorista, islamista ili slicno?animals wrote:U Londonu, Norvezanin, porijeklom iz Somalije izbo sedam osoba, jedna preminula..
ko tu koga
koji im je..
-
El Mumin
#1371 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Ekspanzija terorizma
U stvari, pročitao sam samo jednu knjigu - Kur'an da bih shvatio da je Islam istina...aratet wrote:Da li si svjestan da si se sa takvim nacinom razmisljanaj i shvacanja rodio negdje gdje se stuje krscanstvo, npr.u Srbiji da bi sad tako aktivno pisao kako je Islam nasilna religija, a krscanstvo se sirilo mirom jer je religija stvar geografije.El Mumin wrote: To kršćanstvo meni baš nasilna religija, a nešto zapali za Islam da je fuj... Treba pomesti ispred svog praga.
Ukoliko si se rodio nereligiozan i dok nisi napunio jedno 30 godina i procitao jedno 100 knjiga i izracunao da je Islam prava religija, onda se ispricavam.
- animals
#1372 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Ekspanzija terorizma
postoje vise istina, onoliko koliko i ljudi..El Mumin wrote:U stvari, pročitao sam samo jednu knjigu - Kur'an da bih shvatio da je Islam istina...aratet wrote:Da li si svjestan da si se sa takvim nacinom razmisljanaj i shvacanja rodio negdje gdje se stuje krscanstvo, npr.u Srbiji da bi sad tako aktivno pisao kako je Islam nasilna religija, a krscanstvo se sirilo mirom jer je religija stvar geografije.El Mumin wrote: To kršćanstvo meni baš nasilna religija, a nešto zapali za Islam da je fuj... Treba pomesti ispred svog praga.
to je tvoja istina,ali moras akceptirati da i drugi vide svoje istine kao i ti..
i onda se zamislis i zapitas, zasto svi nemaju jednu istinu..
- KB9
#1373 Re: Ekspanzija terorizma
kinezi rade za fening po satu, nemaju oni kad bost ljudeBlack swan wrote:Kace kinezi krenut bost ljude
-
aratet
#1374 Re: Ekspanzija terorizma
Kad je to bilo?insomnia78 wrote:I Tomislav Petrovic iz Lipnice je svojevremeno iz pistolja ubio troje komsija u njihovim kucama a onda usao u gradski autobus i tu ubio jos troje i tesko ranio vozacaanimals wrote:U Londonu, Norvezanin, porijeklom iz Somalije izbo sedam osoba, jedna preminula..
ko tu koga
Jbg desava se. Ljudi puknu
- insomnia78
#1375 Re: Ekspanzija terorizma
2008-e, cini mi se, nisam siguran