Ne bih se ja složio sa tobom. VB ekonomski stoji dobro, mislim uvijek može bolje ali nije to tako dramatično loše, pogotovo građani GB nisu obespravljeni te smatram da si ti malo fulio ne samo drvo već i šumu. Ovdje je krajnja desnica i nacionalisti putem širenja straha i populizma pokrenuli nešto za šta nemaju plan, rekao bih krenuli su grlom u jagode, obećavali sve i svja i odmah nakon referenduma priznali da su dosta toga onako rekli usput da bi pridobili pristalice njihove ideje. Cameron uradio sasvim logičnu stvar.Better Man wrote:Ova peticija da se ponovo održi referenudum je čista šuplja, odnosno bez osnova. Građani GB su na demokratski održanom referendumu, gdje izlaznost bila preko 72%, što je skoro duplo više nego što izlaze na parlamentarne izbore jasno reklo svoju volju i sad bi neko samo zato što mu se nesviđa to poništio i novi referendum. Nema od toga ništa. Ovaj referendum je bio ustavri protest običnog čovjeka na kojeg je britanska elita i vlast zaboravila i ovo će ih natjerati da se konačno osvrnu oko sebe i pogledaju obične obespravljene građane GB koji su na ivici egzistencije. Elita i bogataši su glasali za ostanak, jer njima je dobro i jebe im se za druge. David Cameron se ponio kukavički sa svojom ostavkom, jer ipak su građani njega izabrali po drugi put da vodi zemlju i trebao je ostati barem još jedan period. Ovako se povlači na kukavički način nepunih godinu dana nakon što je ponovo izabran i to samo zato što mu se nesviđaju rezultati referenduma. Budi čovjek i poštuj volju graađana i nastavi da vodiš zemlju. Naše građanstvo bi trebalo da se ugleda na Britance i kako se ljudi bore za svoja prava. Kod nas je, nek se niko ne uvrijedi, 70% do 90% ljudi s pravom glasa na primitivnom sptepenu razvoja, jer samo tako se može objasniti što 26 godina od prvih demokratskih izbora u ovoj zemlji vladaju mafiozi i kriminalci od političara.
Brexit
- Drvosjeca iz Dejcica
#1351 Re: Brexit
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 25/06/2016 21:04, edited 1 time in total.
- Edin H.
#1352 Re: Brexit
Sta si pogrijesio?Mohamad Sissoko wrote:Ja sve mislio neobrazovani seljaci glasali za izlazak a urbani magistri i doktori nauka od 18-24 godine najvise za ostanak u iznosu od 64%...nesto sam pogrijesio..
- Better Man
#1353 Re: Brexit
Vidi sestra mi živi u GB 24 godine i ima njihovo državljanstvo i bila je na glasanju. Ona mi kaže da do zadnje sekunde nije znala šta da zaokruži. Srce joj je kaže govorilo zaokruži izlazak, a glava, odnosno razum zaokruži ostanak i ona je zaokružila ostanak. Sve ovo što sam rekao o običnom čovjeku stoji i to mi je sestra rekla. Nije GB samo London, Liverpool ili Manchester, već je i rubni siromašni dijelovi gdje žive obični ljudi na koje su političari i elita zaboravili. Ima i gore i siromaštva i bijede, samo što mi to odavde ne vidimo, jer nam se u medijima servira samo raskoš, sjaj, bogatstvo i ljudi kojima je dobro. Rezultati referenduma su kazna i veliki šamar britanskim političarima i eliti od strane običnog čovjeka na kojeg su zaboravili.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ne bih se ja složio sa tobom. VB ekonomski stoji dobro, mislim uvijek može bolje ali nije to tako dramatično loše, pogotovo građani GB nisu obespravljeni te smatram da si ti malo fulio ne samo drvo već i šumu. Ovdje je krajnja desnica i nacionalisti putem širenja straha i populizma pokrenuli nešto za šta nemaju plan, rekao bih krenuli su grlom u jagode, obečavali sve i svja i odmah nakon referenduma priznali da su dosta toga onako rekli usput da bi pridobili pristalice njihove ideje. Cameron uradio sasvim logičnu stvar.Better Man wrote:Ova peticija da se ponovo održi referenudum je čista šuplja, odnosno bez osnova. Građani GB su na demokratski održanom referendumu, gdje izlaznost bila preko 72%, što je skoro duplo više nego što izlaze na parlamentarne izbore jasno reklo svoju volju i sad bi neko samo zato što mu se nesviđa to poništio i novi referendum. Nema od toga ništa. Ovaj referendum je bio ustavri protest običnog čovjeka na kojeg je britanska elita i vlast zaboravila i ovo će ih natjerati da se konačno osvrnu oko sebe i pogledaju obične obespravljene građane GB koji su na ivici egzistencije. Elita i bogataši su glasali za ostanak, jer njima je dobro i jebe im se za druge. David Cameron se ponio kukavički sa svojom ostavkom, jer ipak su građani njega izabrali po drugi put da vodi zemlju i trebao je ostati barem još jedan period. Ovako se povlači na kukavički način nepunih godinu dana nakon što je ponovo izabran i to samo zato što mu se nesviđaju rezultati referenduma. Budi čovjek i poštuj volju graađana i nastavi da vodiš zemlju. Naše građanstvo bi trebalo da se ugleda na Britance i kako se ljudi bore za svoja prava. Kod nas je, nek se niko ne uvrijedi, 70% do 90% ljudi s pravom glasa na primitivnom sptepenu razvoja, jer samo tako se može objasniti što 26 godina od prvih demokratskih izbora u ovoj zemlji vladaju mafiozi i kriminalci od političara.
- Connaisseur Karlin
#1354 Re: Brexit
Better Man wrote:Ova peticija da se ponovo održi referenudum je čista šuplja, odnosno bez osnova. Građani GB su na demokratski održanom referendumu, gdje izlaznost bila preko 72%, što je skoro duplo više nego što izlaze na parlamentarne izbore jasno reklo svoju volju i sad bi neko samo zato što mu se nesviđa to poništio i novi referendum. Nema od toga ništa. Ovaj referendum je bio ustvari protest običnog čovjeka na kojeg je britanska elita i vlast zaboravila i ovo će ih natjerati da se konačno osvrnu oko sebe i pogledaju obične obespravljene građane GB koji su na ivici egzistencije. Elita i bogataši su glasali za ostanak, jer njima je dobro i jebe im se za druge. David Cameron se ponio kukavički sa svojom ostavkom, jer ipak su građani njega izabrali po drugi put da vodi zemlju i trebao je ostati barem još jedan period. Ovako se povlači na kukavički način nepunih godinu dana nakon što je ponovo izabran i to samo zato što mu se nesviđaju rezultati referenduma. Neće tu biti nekih velikih potresa i onaj ko misli da će to tek tako da se za par dana završi razdruživanje, taj nema pojma. Trajaće to dugo i to najmanje 2 godine, jer se moraju ispoštovati sve procedure. Budi čovjek i poštuj volju graađana i nastavi da vodiš zemlju. Naše građanstvo bi trebalo da se ugleda na Britance i kako se ljudi bore za svoja prava. Kod nas je, nek se niko ne uvrijedi, 70% do 90% ljudi s pravom glasa na primitivnom sptepenu razvoja, jer samo tako se može objasniti što 26 godina od prvih demokratskih izbora u ovoj zemlji vladaju mafiozi i kriminalci od političara.
- bh.tornjak
#1355 Re: Brexit
dobro si razumio..Korisničkoime wrote: Koliko sam ja razumio kako bi proces otpoceo potrebno je da se zemlja koja zeli istupiti pozove na taj clan (50?) i zvanicno zatrazi izlaz. Zelja Njemaca i ostalih je da se to sto prije desi a ne nakon izbora u VB. Zelite napolje ok daj odmah da zapocnemo nemoj da cekamo dok se politicka scena u VB sredi, izbori produ, vlada se formira. Podnesi zahtjev i to je to. Sto prije pocnemo prije cemo zavrsiti.
ja sam to sve skratio i onako po naski napisao sta su oni rekli....
a to je.....trazili ste.....evo vam...
-
daddy-kool
#1356 Re: Brexit
Haman je B. Johnson najizgledniji sljedeći premijer, ali ni on ni njegova partija nisu ulijevali povjerenje da znaju šta sada ni kuda dalje. Pretpostavljati je da će se tražiti i novi izbori jer će parlament morati imati legitimitet za izlazak iz EU, tako da mi sada oktobar zvuči i optimistično. Kada sam gledao intervjue sa relevantnim političarima i javnim ličnostima, danas i jučer, na BBC primjetio sam dva-tri ozarena i radosna lica (Farage, onaj stari voditelj koji je objavio rezultate i par tory-jevaca), te veliku većinu zabrinutih, razočaranih, potištenih. Koliko se da zaključiti, politički, ekonomski, pravno, UK je iznenađena i nespremna se našla u poziciji da napušta EU, ne vide se nikakve jasne vizije niti konkretne alternative, očito je ovo bio "protest vote", i očito je da su se debelo zajebali.
Naravno, nazad se ne može. @G. Profiterka je dobro primjetila da će kupovati vrijeme da se što bolje pozicioniraju, ali očekujem da im Nijemci i Francuzi dobro zabibere kao poruku drugima koji bi slično pomislili. Ali ne vidim način da mogu ostati u EU, čak je i common market upitan s obzirom bi morali prihvatiti gore uslove nego što im je Cameron ispregovarao.
Naravno, nazad se ne može. @G. Profiterka je dobro primjetila da će kupovati vrijeme da se što bolje pozicioniraju, ali očekujem da im Nijemci i Francuzi dobro zabibere kao poruku drugima koji bi slično pomislili. Ali ne vidim način da mogu ostati u EU, čak je i common market upitan s obzirom bi morali prihvatiti gore uslove nego što im je Cameron ispregovarao.
- Connaisseur Karlin
#1357 Re: Brexit the Aviation reaction
http://www.routesonline.com/news/29/bre ... -reaction/
dio iz jako dugog clanka:
dio iz jako dugog clanka:
"A spokesperson for the airport said: "Only Heathrow can help Britain be the great trading nation connecting all regions of the UK to the world. It is the keystone that connects businesses of every size to markets across the world as the UK's only global hub airport. Global connections are critical for a new outward-looking UK to help our businesses and economy to thrive - and with expansion we can deliver up to 40 new destinations on top of the 83 we serve now. We are confident that the Government will make the right choice for the future of the UK, putting the interests of the country first.
- sunceKOtepsija
#1358 Re: Brexit
ci ni mi se da je blackswan postavio onu sliku na ovoj temi, koja najbolje opisuje sadasnje stanje (kao i ono prije referenduma) narodu se razvlaci pamet, bombarduju se strahom, ide se perfirnim metodama na um covjeka (vdei gdje su ljudi navodno glasali ne znajuci za sta, traze da promjene glas itd, proglasavaju zatucanim, kako bi se drugi distancirali itd) sto sve govori u prilog tezi da je ovo jedna velika ujdruma i predstava. Narod VB i ne samo oni su silovani 24/7
-
dezurni_ucenik
#1359 Re: Brexit
Ima smisla sve sto si napisao ali kakve ce koristi imati obican svijet od brexita?Better Man wrote:Ova peticija da se ponovo održi referenudum je čista šuplja, odnosno bez osnova. Građani GB su na demokratski održanom referendumu, gdje izlaznost bila preko 72%, što je skoro duplo više nego što izlaze na parlamentarne izbore jasno reklo svoju volju i sad bi neko samo zato što mu se nesviđa to poništio i novi referendum. Nema od toga ništa. Ovaj referendum je bio ustvari protest običnog čovjeka na kojeg je britanska elita i vlast zaboravila i ovo će ih natjerati da se konačno osvrnu oko sebe i pogledaju obične obespravljene građane GB koji su na ivici egzistencije. Elita i bogataši su glasali za ostanak, jer njima je dobro i jebe im se za druge. David Cameron se ponio kukavički sa svojom ostavkom, jer ipak su građani njega izabrali po drugi put da vodi zemlju i trebao je ostati barem još jedan period. Ovako se povlači na kukavički način nepunih godinu dana nakon što je ponovo izabran i to samo zato što mu se nesviđaju rezultati referenduma. Neće tu biti nekih velikih potresa i onaj ko misli da će to tek tako da se za par dana završi razdruživanje, taj nema pojma. Trajaće to dugo i to najmanje 2 godine, jer se moraju ispoštovati sve procedure. Budi čovjek i poštuj volju graađana i nastavi da vodiš zemlju. Naše građanstvo bi trebalo da se ugleda na Britance i kako se ljudi bore za svoja prava. Kod nas je, nek se niko ne uvrijedi, 70% do 90% ljudi s pravom glasa na primitivnom sptepenu razvoja, jer samo tako se može objasniti što 26 godina od prvih demokratskih izbora u ovoj zemlji vladaju mafiozi i kriminalci od političara.
-
bole1st
#1360 Re: Brexit
Ne razumijem kako mislite da EU moze zabiberiti UK-u obzirom da je UK previse velik i jak u odnosu na EU.
Ekonomija ostatka EU je svega 5 puta veca od ekonomije UK-a, uz to im je UK vazan trgovinski partner (puno vise izvoze u UK nego sto uvoze iz UK). Po svim parametrima UK bolje stoji od ostatka EU (nezaposlenost, bankarski sektor, politicka situacija).
Ekonomija ostatka EU je svega 5 puta veca od ekonomije UK-a, uz to im je UK vazan trgovinski partner (puno vise izvoze u UK nego sto uvoze iz UK). Po svim parametrima UK bolje stoji od ostatka EU (nezaposlenost, bankarski sektor, politicka situacija).
- Grean
#1361 Re: Brexit
Za ovaj dio bas ne kontam rezon.Better Man wrote:Ova peticija da se ponovo održi referenudum je čista šuplja, odnosno bez osnova. Građani GB su na demokratski održanom referendumu, gdje izlaznost bila preko 72%, što je skoro duplo više nego što izlaze na parlamentarne izbore jasno reklo svoju volju i sad bi neko samo zato što mu se nesviđa to poništio i novi referendum. Nema od toga ništa. Ovaj referendum je bio ustvari protest običnog čovjeka na kojeg je britanska elita i vlast zaboravila i ovo će ih natjerati da se konačno osvrnu oko sebe i pogledaju obične obespravljene građane GB koji su na ivici egzistencije. Elita i bogataši su glasali za ostanak, jer njima je dobro i jebe im se za druge. David Cameron se ponio kukavički sa svojom ostavkom, jer ipak su građani njega izabrali po drugi put da vodi zemlju i trebao je ostati barem još jedan period. Ovako se povlači na kukavički način nepunih godinu dana nakon što je ponovo izabran i to samo zato što mu se nesviđaju rezultati referenduma. Neće tu biti nekih velikih potresa i onaj ko misli da će to tek tako da se za par dana završi razdruživanje, taj nema pojma. Trajaće to dugo i to najmanje 2 godine, jer se moraju ispoštovati sve procedure. Budi čovjek i poštuj volju graađana i nastavi da vodiš zemlju. Naše građanstvo bi trebalo da se ugleda na Britance i kako se ljudi bore za svoja prava. Kod nas je, nek se niko ne uvrijedi, 70% do 90% ljudi s pravom glasa na primitivnom sptepenu razvoja, jer samo tako se može objasniti što 26 godina od prvih demokratskih izbora u ovoj zemlji vladaju mafiozi i kriminalci od političara.
Prilicno je logicno u ovakvim velikim odlukama ako si kao premijer bio za jednu opciju a prosla je druga da neces ostati na vlasti i raditi ono u sta ne vjerujes. Dajes prostor onima koji su propagirali ideju da je sporevedu u djelo.
-
almir90
#1362 Re: Brexit
Ovo ozbiljno pojedinci porede izlazak UK iz EU sa Dodikom i RS?
Paaa bokkk te jeb'ooo.

-
L u c i f e r
#1363 Re: Brexit
Imaju varijantuEdin H. wrote:Bojim se da ih niko nista nije pitao, ponasaju se poput onih nasih nepismenih i neobrazovanih politicara, kao uvijedjena mlada.L u c i f e r wrote:GTFO!bh.tornjak wrote:
njemacki ministar Steinmayer vec okupio kolege sest zemalja koje su u stvari i osnivaci EU....
ukratko kazu....napolje i to sto prije...
Postoji procedura koja ce trajati dvije godine, proces sam vec ranije postavio.
Ne moraju cekati sluzbeno pismo kamerona
Pravnici se slazu da se razgovor kamerona sa predstavnicima eu u kojem ce izraziti namjeru brexita moze smatrati pokretanjem raskidne klauzule
A ljudima su objektivno i dokurcili briti sa svojim femkanjem i kurcenjem
Goni govna
- Better Man
#1364 Re: Brexit
Vidi, on je bio za jednu opciju i ta njegova opcija je izgubila i on se sad povlaći na način birali ste, e sad vi rješavajte dalje stvari, jer se meni nesviđa vaš izbor. Umjesto da je ostao barem još jedan period kao premijer, jer ipak su njega građani izabrali da ih vodi i malo mi je kukavički se povući samo zato što se njemu ne sviđaju rezultati referenduma, jer je on bio za drugu opciju. Malo više dostojanstva ne bi škodilo.Grean wrote:Za ovaj dio bas ne kontam rezon.Better Man wrote:Ova peticija da se ponovo održi referenudum je čista šuplja, odnosno bez osnova. Građani GB su na demokratski održanom referendumu, gdje izlaznost bila preko 72%, što je skoro duplo više nego što izlaze na parlamentarne izbore jasno reklo svoju volju i sad bi neko samo zato što mu se nesviđa to poništio i novi referendum. Nema od toga ništa. Ovaj referendum je bio ustvari protest običnog čovjeka na kojeg je britanska elita i vlast zaboravila i ovo će ih natjerati da se konačno osvrnu oko sebe i pogledaju obične obespravljene građane GB koji su na ivici egzistencije. Elita i bogataši su glasali za ostanak, jer njima je dobro i jebe im se za druge. David Cameron se ponio kukavički sa svojom ostavkom, jer ipak su građani njega izabrali po drugi put da vodi zemlju i trebao je ostati barem još jedan period. Ovako se povlači na kukavički način nepunih godinu dana nakon što je ponovo izabran i to samo zato što mu se nesviđaju rezultati referenduma. Neće tu biti nekih velikih potresa i onaj ko misli da će to tek tako da se za par dana završi razdruživanje, taj nema pojma. Trajaće to dugo i to najmanje 2 godine, jer se moraju ispoštovati sve procedure. Budi čovjek i poštuj volju graađana i nastavi da vodiš zemlju. Naše građanstvo bi trebalo da se ugleda na Britance i kako se ljudi bore za svoja prava. Kod nas je, nek se niko ne uvrijedi, 70% do 90% ljudi s pravom glasa na primitivnom sptepenu razvoja, jer samo tako se može objasniti što 26 godina od prvih demokratskih izbora u ovoj zemlji vladaju mafiozi i kriminalci od političara.
Prilicno je logicno u ovakvim velikim odlukama ako si kao premijer bio za jednu opciju a prosla je druga da neces ostati na vlasti i raditi ono u sta ne vjerujes. Dajes prostor onima koji su propagirali ideju da je sporevedu u djelo.
- hrusta
#1365 Re: Brexit
https://www.facebook.com/TheEconomist/v ... nref=story
http://www.independent.co.uk/news/uk/ho ... 02626.html
a na ovome da su lagali sto se tice imigracije
https://www.facebook.com/Channel4News/v ... 562976939/
na ovom video klipu se tacno vidi koja je sorta ljudi glasala za izlazak
kako nasankase ljude, oni nisu svjesni sta su uradili. ja sam glaso za ostanak i nisam mogo vjerovati kad sam cuo u Petak ujutro da smo izglasali da napustimo EU.
kako nasankase ljude, oni nisu svjesni sta su uradili. ja sam glaso za ostanak i nisam mogo vjerovati kad sam cuo u Petak ujutro da smo izglasali da napustimo EU.
- Toffee karamela
#1366 Re: Brexit
Nije u pitanju manjak ili prisustvo dostojanstva nego je u njihovom političkom životu takav adet da se premijer koji ne dobije široku podršku za nešto ili se dogodi nešto što se kosi s njegovom elementarnom platformom povlači.Better Man wrote: Vidi, on je bio za jednu opciju i ta njegova opcija je izgubila i on se sad povlaći na način birali ste, e sad vi rješavajte dalje stvari, jer se meni nesviđa vaš izbor. Umjesto da je ostao barem još jedan period kao premijer, jer ipak su njega građani izabrali da ih vodi i malo mi je kukavički se povući samo zato što se njemu ne sviđaju rezultati referenduma, jer je on bio za drugu opciju. Malo više dostojanstva ne bi škodilo.
Nisu to naši gangsteri bez časti i obraza koji jednu sedmicu sjede u CZ, onda sljedeću pregovaraju s koalicionim partnerima u nekom hotelu ili kafani.
-
almir90
#1367 Re: Brexit
Zašto bi ostao i jeo govna koja su drugi izasrali? Čovjek je se zalgao da UK ostane u EU, njegova ideja nije prošla i nema potrebe da se drži te funkcije. Nije to nikakav kukavičluk, i ja bih isto uradio, šta će obavljati premijersku funkciju kad očigledno se većina ne slaže s njegovim stavovima. Jedino je kod nas normalno da vlast čine degenerici, i da lažu, kradu, varaju i ne ispunjavaju obaveze i da ne napušta se funkcija. Sreća pa ostatak svije nije kao mi!
- Grean
#1368 Re: Brexit
I ja to vidim tako. Prevelika stvar je bila u pitanju da bi ostao na vlasti.Toffee karamela wrote:Nije u pitanju manjak ili prisustvo dostojanstva nego je u njihovom političkom životu takav adet da se premijer koji ne dobije široku podršku za nešto ili se dogodi nešto što se kosi s njegovom elementarnom platformom povlači.Better Man wrote: Vidi, on je bio za jednu opciju i ta njegova opcija je izgubila i on se sad povlaći na način birali ste, e sad vi rješavajte dalje stvari, jer se meni nesviđa vaš izbor. Umjesto da je ostao barem još jedan period kao premijer, jer ipak su njega građani izabrali da ih vodi i malo mi je kukavički se povući samo zato što se njemu ne sviđaju rezultati referenduma, jer je on bio za drugu opciju. Malo više dostojanstva ne bi škodilo.
Nisu to naši gangsteri bez časti i obraza koji jednu sedmicu sjede u CZ, onda sljedeću pregovaraju s koalicionim partnerima u nekom hotelu ili kafani.
-
radostan dan
#1369 Re: Brexit
Better Man wrote:
Sve ovo što sam rekao o običnom čovjeku stoji i to mi je sestra rekla. Nije GB samo London, Liverpool ili Manchester, već je i rubni siromašni dijelovi gdje žive obični ljudi na koje su političari i elita zaboravili. Ima i gore i siromaštva i bijede, samo što mi to odavde ne vidimo, jer nam se u medijima servira samo raskoš, sjaj, bogatstvo i ljudi kojima je dobro. Rezultati referenduma su kazna i veliki šamar britanskim političarima i eliti od strane običnog čovjeka na kojeg su zaboravili.
- Better Man
#1370 Re: Brexit
Ne treba da jede govna, ali ako poštuje volju građana, onda treba i da krene u realizaciju njihove volje. Trebao je ostati barem joj jedan period. Ovako se otvara mogučnost da Boris jonshon bude novi premijer ,a po mnogima u GB to bi bila katasrofa.almir90 wrote:Zašto bi ostao i jeo govna koja su drugi izasrali? Čovjek je se zalgao da UK ostane u EU, njegova ideja nije prošla i nema potrebe da se drži te funkcije. Nije to nikakav kukavičluk, i ja bih isto uradio, šta će obavljati premijersku funkciju kad očigledno se većina ne slaže s njegovim stavovima. Jedino je kod nas normalno da vlast čine degenerici, i da lažu, kradu, varaju i ne ispunjavaju obaveze i da ne napušta se funkcija. Sreća pa ostatak svije nije kao mi!
- Edin H.
#1371 Re: Brexit
Better Man wrote:Ne treba da jede govna, ali ako poštuje volju građana, onda treba i da krene u realizaciju njihove volje. Trebao je ostati barem joj jedan period. Ovako se otvara mogučnost da Boris jonshon bude novi premijer ,a po mnogima u GB to bi bila katasrofa.almir90 wrote:Zašto bi ostao i jeo govna koja su drugi izasrali? Čovjek je se zalgao da UK ostane u EU, njegova ideja nije prošla i nema potrebe da se drži te funkcije. Nije to nikakav kukavičluk, i ja bih isto uradio, šta će obavljati premijersku funkciju kad očigledno se većina ne slaže s njegovim stavovima. Jedino je kod nas normalno da vlast čine degenerici, i da lažu, kradu, varaju i ne ispunjavaju obaveze i da ne napušta se funkcija. Sreća pa ostatak svije nije kao mi!
Ili da mijenja neposlusni narod ili da da ostavku, nema treceg rjesenja
- Connaisseur Karlin
#1372 Re: Brexit
Od 40% do 65 % mladih nije glasalo!hrusta wrote:https://www.facebook.com/TheEconomist/v ... nref=story
- Matzan
#1373 Re: Brexit
Toffee karamela wrote:Nije u pitanju manjak ili prisustvo dostojanstva nego je u njihovom političkom životu takav adet da se premijer koji ne dobije široku podršku za nešto ili se dogodi nešto što se kosi s njegovom elementarnom platformom povlači.Better Man wrote: Vidi, on je bio za jednu opciju i ta njegova opcija je izgubila i on se sad povlaći na način birali ste, e sad vi rješavajte dalje stvari, jer se meni nesviđa vaš izbor. Umjesto da je ostao barem još jedan period kao premijer, jer ipak su njega građani izabrali da ih vodi i malo mi je kukavički se povući samo zato što se njemu ne sviđaju rezultati referenduma, jer je on bio za drugu opciju. Malo više dostojanstva ne bi škodilo.
- Better Man
#1374 Re: Brexit
Nešto mi velika ta cifra mladih koji nisu glasali, jer od ukupnog broja ljudi s pravom glasa izašlo je njih 72%, što je velika izlaznost.Connaisseur Karlin wrote:Od 40% do 65 % mladih nije glasalo!hrusta wrote:https://www.facebook.com/TheEconomist/v ... nref=story
-
almir90
#1375 Re: Brexit
Htjeli su izlazak, nek' im sada i bude premijer osoba koja je isto bila za izlazak iz EU, valjda ima plan i program kao i šta dalje treba da se radi. Ne da mora neko drugi mora ispravljati greške i tražiti rješenja za druge.Better Man wrote:
Ne treba da jede govna, ali ako poštuje volju građana, onda treba i da krene u realizaciju njihove volje. Trebao je ostati barem joj jedan period. Ovako se otvara mogučnost da Boris jonshon bude novi premijer ,a po mnogima u GB to bi bila katasrofa.