EURO 2016
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Idemedosumom
#1351 Re: EURO 2016
Što ih navijači skaraše... Realno su Jan Husovci bili zreli za 3. komad.
- maraccana
#1352 Re: EURO 2016
Ovi Hrvati gori od naših bh. palestinaca...

- Bosanski_kralj
#1353 Re: EURO 2016
Slaba hrvatska u odbrani, čim ih se malo stisne, gube se.
-
omar little
#1354 Re: EURO 2016
meni zao, ovi cesi nista nisu pokazali, skoda kad udje tek onda nesto malo se probudili. jedan gol ajd,ali remi nikako.
- hrle1976
#1355 Re: EURO 2016
hrle1976 wrote:2-2 kao da vidim. Sad uhvatilo maha, a ovi se opustili. Izgleda da na ovom prvenstvu je lakse igrati pod pritiskom.
Da citiram sebe
-
smijesni_ste
#1356 Re: EURO 2016
I ja isto pomislih..ne znaš ko je gorimaraccana wrote:Ovi Hrvati gori od naših bh. palestinaca...![]()
- Billy The Pljuc
#1358 Re: EURO 2016
Rece cika Billy danas i ako nista gledali smo i gledamo jos uvijek dvije dobre tekme. Opet Hrvatska tankosava, zabise dva i ne pobjedise, iznenadi me svjesno prepustanje sredine terena u drugom al su macnuli drugi gol i pored toga. Od ceha sam mnogo vise ocekivao i fakat su danas dobili poklon bon od hrvata za prolaz dalje pod uslovom naravno da pobjede vrlo slabu Tursku. "Navijace" ne bih komentarisao, kod susjeda ima primitivaca kao i svugdje u komsiluku ukljucujuci i nas ofskroz. Ono sto me ne opredjeljuje za znacajniji trag Hrvatske na ovom prvenstvu jeste i dalje realizacija, vec drugu utakmicu za redom propustaju da nakantaju protivnike a cesi su bili zreli za isto kao i turci. Ako spanci ne stanu vjerovatno ce se i desiti potop Turske do kraja (upravo ga zabise dok pisem ovo).Billy The Pljuc wrote:Sto se prognoza tice mislim slijedece:
Italija vs Svedska - Odradit' ce ih talijani kao i Belgijance, nadam se nekom Zlatanovom bljesku iz kojeg bi pao gol sto bi i onako konkretne talijane u fazi napada natjeralo na dodatni pritisak. Ako to izostane plasim se da cemo gledati podosadnu utakmicu u kojoj Svedska ne moze meda a talijani kakvi jesu uhvate ih na spavanju barem jednom.
Ceska vs Hrvatska - Ako se ne varam cesi i hrvati su odigrali samo jednu medjusobnu utakmicu do sada u kojoj je bilo pregrst golova, cini mi se da je bilo 4:2 za Hrvatsku. Iluzorno je ocekivati da se isto ponovi ali sam misljenja da bi moglo doci do toga da obje repke postignu makar po gol. Cesima bi mnogo znacilo da dobiju ali su svjesni da ih poraz vraca kuci tako da ce biti nervoze i trzavica iako cesima i bod ostavlja nadu za plasman dalje.
Spanija vs Turska - Mislim da turci nemaju ovdje sta traziti, najvjerovatnije gledamo utakmicu gdje Spanija drzi posjed i organizuje napade a turci se nadaju eventualno nekakvoj kontri. Prije da ce Spanija uspjeti prva zabiti nego Turska i tu je prica zavrsena.
- NK33
#1359 Re: EURO 2016
Nakon zabara i njihovog 'fudbala' napokon dvije utakmice vrijedne Eura.
- Idemedosumom
#1360 Re: EURO 2016
Imamo i prvo "silovanje" na turniru. Međutim, Hrvatska - Češka najbolja tekma do sada 
- karanana
#1361 Re: EURO 2016
poprilicno se po forumu, a posebno na temi o ovoj grupi, hvali hrvatska....predivna igra, pokazali najvise, igra obecava da ce dogurati daleko, modric = iniesta......
zovite me ljubomornim cratofobom ako hocete, ali uz duzno postovanje ja nista od ovog nisam vidio.
nije to neka ni leprsava igra, dosta losih pasova naprijed u vatru koji su prejaki i bjeze. katastrofalnu tursku su uzeli samo 1-0. mrtvi cesi im iz dvije sanse zabili dva gola. mali zhucho se danas nije vidio. u prvoj tekmi mu fino sjela lopta i doskakutala do gola. eto sad se krhki i povrijedio. ne znam, mozda i jesam ljubomoran, ali mislim da se prenapuhavaju i objektivno po prikazanom a i subjektivno. jer, sta je to vidjeno kod njih da su toliko impresivni i da su pokazali najvise?
zovite me ljubomornim cratofobom ako hocete, ali uz duzno postovanje ja nista od ovog nisam vidio.
nije to neka ni leprsava igra, dosta losih pasova naprijed u vatru koji su prejaki i bjeze. katastrofalnu tursku su uzeli samo 1-0. mrtvi cesi im iz dvije sanse zabili dva gola. mali zhucho se danas nije vidio. u prvoj tekmi mu fino sjela lopta i doskakutala do gola. eto sad se krhki i povrijedio. ne znam, mozda i jesam ljubomoran, ali mislim da se prenapuhavaju i objektivno po prikazanom a i subjektivno. jer, sta je to vidjeno kod njih da su toliko impresivni i da su pokazali najvise?
- insomnia78
#1362 Re: EURO 2016
Slazem sekaranana wrote:poprilicno se po forumu, a posebno na temi o ovoj grupi, hvali hrvatska....predivna igra, pokazali najvise, igra obecava da ce dogurati daleko, modric = iniesta......
Onaj go Turskoj je cista sreca
- ExNihilo
#1363 Re: EURO 2016
Definitivno precijenjeni. Možemo reći i ovako: došli su do izražaja jer su drugi mahom očajni na turniru, zasad.karanana wrote:poprilicno se po forumu, a posebno na temi o ovoj grupi, hvali hrvatska....predivna igra, pokazali najvise, igra obecava da ce dogurati daleko, modric = iniesta......
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1364 Re: EURO 2016
Pa znalo se i prije pocetka prvenstva da su na sredini jaki. Mozda i jedna od najjacih sredina sto se tice ekipa na prvenstvu. Veza Modric-Rakitic je zaista respektabilna. Ipak igraju u Barci i Realu, a ne u nekim sporovima ili njemackim drugoligasima.karanana wrote:poprilicno se po forumu, a posebno na temi o ovoj grupi, hvali hrvatska....predivna igra, pokazali najvise, igra obecava da ce dogurati daleko, modric = iniesta......
Mali zuco.....kad je mali zuco izasao, vodili su 2-0. A izasao je zbog povrede. I pored toga je sjajno odradio sat vremena. Sad sto je trebao dati jos jedan eurogol da bi to tebi sjelo, to je neka druga prica.
Fali im raspolozen napadac, jer je Mandzukic ocajan.
Opet, imaju dobar rezultat, ide plasman u knock out fazu, a tu ce se vec vidjeti sta i kako.
Napominjem da nemam nekih subjektivnih osjecaja prema komsijama, ovo cisto fudbalski gledano.
- hrle1976
#1365 Re: EURO 2016
Izgleda moze se i rostilj unjeti na stadion.
-
Korisničkoime
#1366 Re: EURO 2016
Treba biti realan i cestitat kada je to red. Ok stoji to da su i Turska i Ceska slabe ekipe ali igrale su i jace ekipe protiv jednako slabih pa nisu tako dobro prolazile.
HR stvarno radi super dobra presing kod rezultata 2:0 u 60-toj minuti ljudi vrse s trojicom presing pred protivnickih 16, tranzicija im je dobra iz odbrane u napad za sekundu i obrnuto. Jasno je njima da su najtanji pozadi zato i pokusavaju da vrse odbranu i prije zadnje linije onako kako to narod i Bog u fudbalu i zapovjedaju.
Do sada su odradili ono sto se od njih i ocekivalo (ovo nerjeseno nije pravedno nikako HR je bila bolja ekipa 90 minuta).
Sta ce biti kada udare na jeceg protivnika ostaje da se vidi, ovako salijetati Spaniju sumnjam da ce moci, mislim moci ce ali nece imati istog efekta jer Spanija moze "sakriti" loptu za razliku od Ceske pustit HR da se ganja ko luda 60 minuta i kada padnu silovat ih sa 2-3 komada. Njihova najtanja karika je odbrana valja viditi sta ce s njib biti kada dode ekipa koja ima iole spacan napad i pritisne Vidu, Corluku u kompaniju.
Ne znam, ali do sada ostavljaju fin utisak, nisu se digli kako sam ja mislio vidi se da su tekmu da Ceskom ozbiljno shvatili.
Dobri su ali favorit za osvajanje ili za finale kako neki znaju reci sigurni nisu i nece biti dok se ne odrade koju neku jacu ekipu.
HR stvarno radi super dobra presing kod rezultata 2:0 u 60-toj minuti ljudi vrse s trojicom presing pred protivnickih 16, tranzicija im je dobra iz odbrane u napad za sekundu i obrnuto. Jasno je njima da su najtanji pozadi zato i pokusavaju da vrse odbranu i prije zadnje linije onako kako to narod i Bog u fudbalu i zapovjedaju.
Do sada su odradili ono sto se od njih i ocekivalo (ovo nerjeseno nije pravedno nikako HR je bila bolja ekipa 90 minuta).
Sta ce biti kada udare na jeceg protivnika ostaje da se vidi, ovako salijetati Spaniju sumnjam da ce moci, mislim moci ce ali nece imati istog efekta jer Spanija moze "sakriti" loptu za razliku od Ceske pustit HR da se ganja ko luda 60 minuta i kada padnu silovat ih sa 2-3 komada. Njihova najtanja karika je odbrana valja viditi sta ce s njib biti kada dode ekipa koja ima iole spacan napad i pritisne Vidu, Corluku u kompaniju.
Ne znam, ali do sada ostavljaju fin utisak, nisu se digli kako sam ja mislio vidi se da su tekmu da Ceskom ozbiljno shvatili.
Dobri su ali favorit za osvajanje ili za finale kako neki znaju reci sigurni nisu i nece biti dok se ne odrade koju neku jacu ekipu.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1367 Re: EURO 2016
Sto Ibri svirase ofsajd za onaj promasaj....bio bi to promasaj prvenstva

- Bosanski_kralj
#1368 Re: EURO 2016
Modrić je danas imao pregršt pogrešnih pasova, gdje je loptu direkt u noge Česima predao.To ovi nisu znali iskoristiti, pa ne ostaju u sjećanju te njegove pogreške. Bude li onako griješio protiv ekipa koje znaju kontru odigrati, neće valjati po Hrvate.Tomahawk11 wrote:Pa znalo se i prije pocetka prvenstva da su na sredini jaki. Mozda i jedna od najjacih sredina sto se tice ekipa na prvenstvu. Veza Modric-Rakitic je zaista respektabilna. Ipak igraju u Barci i Realu, a ne u nekim sporovima ili njemackim drugoligasima.karanana wrote:poprilicno se po forumu, a posebno na temi o ovoj grupi, hvali hrvatska....predivna igra, pokazali najvise, igra obecava da ce dogurati daleko, modric = iniesta......
Mali zuco.....kad je mali zuco izasao, vodili su 2-0. A izasao je zbog povrede. I pored toga je sjajno odradio sat vremena. Sad sto je trebao dati jos jedan eurogol da bi to tebi sjelo, to je neka druga prica.
Fali im raspolozen napadac, jer je Mandzukic ocajan.
Opet, imaju dobar rezultat, ide plasman u knock out fazu, a tu ce se vec vidjeti sta i kako.
Napominjem da nemam nekih subjektivnih osjecaja prema komsijama, ovo cisto fudbalski gledano.
- Ajatolah_
#1369 Re: EURO 2016
Prespavao čitav današnji dan, probudim se oko 23, aj' da pogledam pregled na BHT-u, kad Šuko svaku utakmicu unaprijed prepriča. 
-
splinter
#1370 Re: EURO 2016
Električnihrle1976 wrote:Izgleda moze se i rostilj unjeti na stadion.
-
todd_smith
#1371 Re: EURO 2016
Rekoh ja Spanci glavni favoriti, do sada sto sam vidio nece imati nekih zestokih problema osim ako ih Italija ne stavi neki bunker pickasti ili nesto slicno tome
Sutra Belgija ispada ako ne uzmu Irce, Island moze uzeti Madjarsku i Portugal ce na guzove Austriju k`o da gledam
Sutra Belgija ispada ako ne uzmu Irce, Island moze uzeti Madjarsku i Portugal ce na guzove Austriju k`o da gledam
- jeza u ledja
#1372 Re: EURO 2016
Gledam Hrvatska - Ceska i kontam NAPOKON dobra, otvorena utakmica. Cesi standardno, laka konjica ko nekoc Madjari, ne znaju igrat na odbranu i to je to. Hrvati 3 puta bolji, ubise, kontam pa oni su za sad najvise pokazali. Bice prva utakmica sa vise od 3 gola kontam. I sad prolazi utakmica, Hrvati razvaljuju i sve kontam ali to je balkanski mentalitet, nista ovo sto sad prikazuju oni su u stanju implodirati. Zivota mi sam to konto. 
I kad sta, balkanski mentalitet dosao sa tribina. Znaci 5 minuta ostalo do kraja, divljaci odlucili da bace 7-8 baklji na teren. Cemu? Da dokazu da svastike na terenu i slicne stvari nisu slucajne mozda?
Srni umro otac, ekipa razvaljuje, zar se tako iskazuje postovanje prema reprezentaciji, prema igracima?
I onda raspad sistema. Odjednom kao da igra Barca, a ne Ceska. I naravno, pade penal, mogli su jos i izgubiti.
Balkanski mentalitet. Ne moze to iz nas pa makar imali najbolju ekipu na svijetu. Stvarno strasno koliko nas to sputava. Sposobni za nevjerovatne domete, a opet isto tako sposobni da useremo vec dobijeno.
Btw Clattenburg fenomenalan sudija. Kakva razlika u odnosu na Kassaia ranije koji je unistio igru sjeckanjem za svaki kontakt. Mazic i kompanija takodje me razocarali. Treci gol cisti ofsajd. Bas sam htio pohvaliti sudjenje na ovom EP.
Bahdvehj, Modric odlican juce stvarno se covjek zapita pratite li ovi koji potpuno suprotno pricaju fudbal uopste?
I kad sta, balkanski mentalitet dosao sa tribina. Znaci 5 minuta ostalo do kraja, divljaci odlucili da bace 7-8 baklji na teren. Cemu? Da dokazu da svastike na terenu i slicne stvari nisu slucajne mozda?
Srni umro otac, ekipa razvaljuje, zar se tako iskazuje postovanje prema reprezentaciji, prema igracima?
I onda raspad sistema. Odjednom kao da igra Barca, a ne Ceska. I naravno, pade penal, mogli su jos i izgubiti.
Balkanski mentalitet. Ne moze to iz nas pa makar imali najbolju ekipu na svijetu. Stvarno strasno koliko nas to sputava. Sposobni za nevjerovatne domete, a opet isto tako sposobni da useremo vec dobijeno.
Btw Clattenburg fenomenalan sudija. Kakva razlika u odnosu na Kassaia ranije koji je unistio igru sjeckanjem za svaki kontakt. Mazic i kompanija takodje me razocarali. Treci gol cisti ofsajd. Bas sam htio pohvaliti sudjenje na ovom EP.
Bahdvehj, Modric odlican juce stvarno se covjek zapita pratite li ovi koji potpuno suprotno pricaju fudbal uopste?
- pirmin
#1373 Re: EURO 2016
Za Hrvate je sve krenulo naopako izlaskom Modrica. Ne bi on meni izlazio sa terena sve dok se prvenstvo ne zavrsi, dok onaj zadnji domar na stadionu ne ugasi svjetla. Hranu i krevet mu namjestiti iza gola. 
-
SSemir
#1374 Re: EURO 2016
Za razliku od hrvatskih navijaca mi svoju drzavu ireprezentaciju nikad nismo osramotili na evropskom
- animals
#1375 Re: EURO 2016
Modriceva velicina se vidjela kad je izasao..
ulazi Kovacic i to je vec Hrvatska, za jednu brzinu slabija..
najveci problem Hrvatske je Mandzukic, igra ocajno, a onaj ga ne smije izvaditi..
manjak igrac na terenu..da je bio neki drugi napadac, ubacili bi i Turcima i Cesima tricu najmanje..
Sa Spancima ce se pokazati koliko vrijede..
ako bude igrao Modric potpisujem pobjedu, a bez njega, jako tesko..
ulazi Kovacic i to je vec Hrvatska, za jednu brzinu slabija..
najveci problem Hrvatske je Mandzukic, igra ocajno, a onaj ga ne smije izvaditi..
manjak igrac na terenu..da je bio neki drugi napadac, ubacili bi i Turcima i Cesima tricu najmanje..
Sa Spancima ce se pokazati koliko vrijede..
ako bude igrao Modric potpisujem pobjedu, a bez njega, jako tesko..