Montana wrote:Kad ih njušiš,sve dobre [emoji38]Euridika wrote:Pa nisu ti ove cipele/čizme baš za fetiša. Nisu (dovoljno) seksi...Montana wrote:Fetiš
Poslano s Tapatalka
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
Montana wrote:Kad ih njušiš,sve dobre [emoji38]Euridika wrote:Pa nisu ti ove cipele/čizme baš za fetiša. Nisu (dovoljno) seksi...Montana wrote:Fetiš
Ja sam nekako mislila da se oko svega toga dogovara. Jer sta ako je tebi crkao mikser a I njemu masina, a treba Vam oboje I to neodlozno?Euridika wrote:Ja sam aludirala na one situacije kad on hoće da npr. kupi novu bor-mašinu ili blanjueluna wrote:Neka mi neko objasni kako nesto sto je njegov problem nije moj problem I obratno [emoji15]
Sent from my V7A using Tapatalk, to je njegov "problem", on zna kad mu treba i zašto, a meni treba da kaže samo toliko da ja znam da nam je taj mjesec budžet kraći za 200-300 KM (ili koliko već košta), tako da ja ne planiram neke vanredne nabavke taj mjesec. Ili ženski primjer, kad ja hoću da kupim mikser, sto za peglanje i sl. Sve ostalo su zajednički problemi. Inače, započeli smo ovu diskusiju s kupovinom tepiha i frižidera, i čija je to obaveza (odgovornost)
.
Čuj, šta? Pa mikser se kupuje, moja je starija... [emoji38] [emoji38] [emoji38] [emoji38]eluna wrote:Ja sam nekako mislila da se oko svega toga dogovara. Jer sta ako je tebi crkao mikser a I njemu masina, a treba Vam oboje I to neodlozno?
Sent from my V7A using Tapatalk
Forumashice sve na teoriji polozile, ali praksa je sasvim druga stvardjevojka bez imena wrote:Ja ne mogu da vjerujem koliko komplikujete
Nije o frizideru i tepihu i onda ubacis auto u pricu.Satori wrote:Nije poenta u frižideru i tepihu. Poenta je u tome da ti kažeš mužu - čuj, ne da mi se ići i birati, možeš li ti to sam bez mene, meni valja svaki koji ti probereš. Itd. Valjda ste vas dvoje tim, valjda trebate raditi zajedno i dogovarati se zajedno, planirati život zajedno.cLo wrote:Cuj oko cega oni stresaju, oko frizidera i tepiha. Ebo tepih, neka bira, ako mu je to napetoJa bih ga jos poljubila sto se ja ne moram smarat tim i otvorila bih mu kolu
i to onu u limenci, ufffff onaj zvuk kad otvaras tc pssssssss neprocjenjivo
Kako bi reagovao tvoj partner da ti prodaš vaš auto i kupiš neki koji se tebi sviđa? A da ti se sviđa npr. mini moris
Uzmu soping karticu i kupe obadvojeeluna wrote:Ja sam nekako mislila da se oko svega toga dogovara. Jer sta ako je tebi crkao mikser a I njemu masina, a treba Vam oboje I to neodlozno?Euridika wrote:Ja sam aludirala na one situacije kad on hoće da npr. kupi novu bor-mašinu ili blanjueluna wrote:Neka mi neko objasni kako nesto sto je njegov problem nije moj problem I obratno [emoji15]
Sent from my V7A using Tapatalk, to je njegov "problem", on zna kad mu treba i zašto, a meni treba da kaže samo toliko da ja znam da nam je taj mjesec budžet kraći za 200-300 KM (ili koliko već košta), tako da ja ne planiram neke vanredne nabavke taj mjesec. Ili ženski primjer, kad ja hoću da kupim mikser, sto za peglanje i sl. Sve ostalo su zajednički problemi. Inače, započeli smo ovu diskusiju s kupovinom tepiha i frižidera, i čija je to obaveza (odgovornost)
.
Nu vraga, on bi se odmah razvodio zbog autaNepass wrote:Nije o frizideru i tepihu i onda ubacis auto u pricu.Satori wrote:Nije poenta u frižideru i tepihu. Poenta je u tome da ti kažeš mužu - čuj, ne da mi se ići i birati, možeš li ti to sam bez mene, meni valja svaki koji ti probereš. Itd. Valjda ste vas dvoje tim, valjda trebate raditi zajedno i dogovarati se zajedno, planirati život zajedno.cLo wrote:Cuj oko cega oni stresaju, oko frizidera i tepiha. Ebo tepih, neka bira, ako mu je to napetoJa bih ga jos poljubila sto se ja ne moram smarat tim i otvorila bih mu kolu
i to onu u limenci, ufffff onaj zvuk kad otvaras tc pssssssss neprocjenjivo
Kako bi reagovao tvoj partner da ti prodaš vaš auto i kupiš neki koji se tebi sviđa? A da ti se sviđa npr. mini moris
Svakog normalnog musksrca boli ona stvar kakav mu je tepih ili zavjesa. Sad da mi stavis pet tepiha ja svoj ne bih poznao. Da mi auto proda na prvu bi pao razvod mozda kad bih se smirio odvojen zivot sest mjeseci da je ne zagusim jastukom preko noci.
I ja bih se tesko uvrijedio (razmislio i o razvoduEuridika wrote:
Nu vraga, on bi se odmah razvodio zbog auta. Muška impulsivnost na djelu, isto kao jedan moj poznanik koji je rekao da bi se momentalno razveo od žene ako bi mu ikad opsovala majku ili oca, čak i u šali, taman da imaju i 10 djece. Kad bi mi žene reagovale ovako kao vi, mi bi se svake sedmice razvodile, jer haman da nema muškarca koji nije u stanju barem jednom sedmično toliko raspizditi ili uvrijediti ženu da ona poželi da mu iste sekunde okrene leđa zauvijek. Sva sreća što mi ipak ne reagujemo na prvu, nego smirimo malo strasti, ohladimo se, malo porazmislimo i zaključimo da život ide dalje.
Sva sreća što mi ipak ne reagujemo na prvu, nego smirimo malo strasti, ohladimo se, malo porazmislimo i zaključimo da život ide dalje.
Bgm kod mene obrnuto, kod mene ova moja veca harambasa od meneEuridika wrote: Nu vraga, on bi se odmah razvodio zbog auta. Muška impulsivnost na djelu, isto kao jedan moj poznanik koji je rekao da bi se momentalno razveo od žene ako bi mu ikad opsovala majku ili oca, čak i u šali, taman da imaju i 10 djece. Kad bi mi žene reagovale ovako kao vi, mi bi se svake sedmice razvodile, jer haman da nema muškarca koji nije u stanju barem jednom sedmično toliko raspizditi ili uvrijediti ženu da ona poželi da mu iste sekunde okrene leđa zauvijek. Sva sreća što mi ipak ne reagujemo na prvu, nego smirimo malo strasti, ohladimo se, malo porazmislimo i zaključimo da život ide dalje.
Svako bi se uvrijedio na psovke, nije u tom poenta, poenta je da nećeš naglo reagovati ako je ishod takav da vuče gadne posljedice. Hoćeš dati do znanja da si povrijeđen, i posvađati se i ljutiti - sve je to ljudski, ali namah se razvoditi samo zbog togSamprotivsviju wrote:I ja bih se tesko uvrijedio (razmislio i o razvodu) da mi mater opsujes, pa i da si Sofija Vergara
![]()
Govorim u globalu (za udate i zrele žene), a izuzetaka ima, naravno.Samprotivsviju wrote:Euridika wrote:Sva sreća što mi ipak ne reagujemo na prvu, nego smirimo malo strasti, ohladimo se, malo porazmislimo i zaključimo da život ide dalje.
Pa očito je da jedno mora pričekati, dogovorite se ko, o tome cijelo vrijeme i pričamo, kako se treba dogovarati.eluna wrote:Ja sam nekako mislila da se oko svega toga dogovara. Jer sta ako je tebi crkao mikser a I njemu masina, a treba Vam oboje I to neodlozno?
Nepass wrote: Svakog normalnog musksrca boli ona stvar kakav mu je tepih ili zavjesa. Sad da mi stavis pet tepiha ja svoj ne bih poznao. Da mi auto proda na prvu bi pao razvod mozda kad bih se smirio odvojen zivot sest mjeseci da je ne zagusim jastukom preko noci.
Što znači ugodi tu i tamo? Kupi mi čokoladu jedno tjedno? Izvede me na ručak jednom mjesečno? Meni se podrazumijeva da smo fini jedno prema drugom stalno, ugađamo jedno drugom koliko možemo, kad možemo... Ako ti imaš takve situacije, onda valjda tim ženama nije stalo do tebe?Dr. Kuca wrote:Zasto se ufatiti kurcit kad je neko fin prema vama ugodi tu i tamo? Ako ugodis 3x zaredom povampirite se? Zasto je to tako? Iz mog isksutva svaki put se to desi? Zasto uvijek se morate drzati na duzini pendreka? Cemu to?
Mislim da hoce da kaze das prst a ono hoce citavu ruku. Ali to je ljudska sebicnost.pukepuke wrote:Što znači ugodi tu i tamo? Kupi mi čokoladu jedno tjedno? Izvede me na ručak jednom mjesečno? Meni se podrazumijeva da smo fini jedno prema drugom stalno, ugađamo jedno drugom koliko možemo, kad možemo... Ako ti imaš takve situacije, onda valjda tim ženama nije stalo do tebe?Dr. Kuca wrote:Zasto se ufatiti kurcit kad je neko fin prema vama ugodi tu i tamo? Ako ugodis 3x zaredom povampirite se? Zasto je to tako? Iz mog isksutva svaki put se to desi? Zasto uvijek se morate drzati na duzini pendreka? Cemu to?
Razumijem ali htjela sam da mi da konkretan primjer na kakvo ugađanje misli, na neke sitnice ili zbilja krupne stvari. Kako god, u vezi ne bi smjelo biti sebičnosti...Nepass wrote:Mislim da hoce da kaze das prst a ono hoce citavu ruku. Ali to je ljudska sebicnost.pukepuke wrote:Što znači ugodi tu i tamo? Kupi mi čokoladu jedno tjedno? Izvede me na ručak jednom mjesečno? Meni se podrazumijeva da smo fini jedno prema drugom stalno, ugađamo jedno drugom koliko možemo, kad možemo... Ako ti imaš takve situacije, onda valjda tim ženama nije stalo do tebe?Dr. Kuca wrote:Zasto se ufatiti kurcit kad je neko fin prema vama ugodi tu i tamo? Ako ugodis 3x zaredom povampirite se? Zasto je to tako? Iz mog isksutva svaki put se to desi? Zasto uvijek se morate drzati na duzini pendreka? Cemu to?
Cim si fin pocinje iskoristavanje (kuci, na poslu, u vezi, u tramvaju nebitno)
dvije sobe, dva tevea i mirna BosnaDr. Kuca wrote:Pa opcenito. Odemo gledat film koji ona zeli, drugi problem i tako.
htio sam odgovoriti umjesto tebe i ovo je prva bila koju sam htio napisatiDr. Kuca wrote:Pa opcenito. Odemo gledat film koji ona zeli, drugi problem i tako.
I nikad ne idete gledati film po tvojoj željiNepass wrote:htio sam odgovoriti umjesto tebe i ovo je prva bila koju sam htio napisatiDr. Kuca wrote:Pa opcenito. Odemo gledat film koji ona zeli, drugi problem i tako.
uglavnom ima tih sitnica dosta i kad na kraju sagledas sve vidis da ti uvijek popustas
To stvarno zavisi od žene do žene. Ne možeš to generalizovati.MOSALJOZE wrote:Koliko zapravo partner treba iskazati interes za kupovinom ćilima,zavjesa,ili nekog drugog predmeta,koji je općenito izvan sfere interesovanja muskarca?
esmasaric wrote:To je najvise zato što razmazite žene, mada ima i obrnutih situacija.
U početku u vezi je najbolji period, tad se trudite da joj ugodite kako znate.
Vodite je u kino, poklanjate cvijeće, pratite kući, auto servisirate, vodite na večere...