Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Euridika
Globalna šefica

#1351 Re: RE: Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Euridika »

Montana wrote:
Euridika wrote:
Montana wrote:Fetiš :D
Pa nisu ti ove cipele/čizme baš za fetiša. Nisu (dovoljno) seksi... :D
Kad ih njušiš,sve dobre [emoji38]
:run:

Poslano s Tapatalka
eluna

#1352 Re: RE: Re: RE: Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by eluna »

Euridika wrote:
eluna wrote:Neka mi neko objasni kako nesto sto je njegov problem nije moj problem I obratno [emoji15]

Sent from my V7A using Tapatalk
Ja sam aludirala na one situacije kad on hoće da npr. kupi novu bor-mašinu ili blanju :D, to je njegov "problem", on zna kad mu treba i zašto, a meni treba da kaže samo toliko da ja znam da nam je taj mjesec budžet kraći za 200-300 KM (ili koliko već košta), tako da ja ne planiram neke vanredne nabavke taj mjesec. Ili ženski primjer, kad ja hoću da kupim mikser, sto za peglanje i sl. Sve ostalo su zajednički problemi. Inače, započeli smo ovu diskusiju s kupovinom tepiha i frižidera, i čija je to obaveza (odgovornost) :D.
Ja sam nekako mislila da se oko svega toga dogovara. Jer sta ako je tebi crkao mikser a I njemu masina, a treba Vam oboje I to neodlozno?

djevojka bez imena

#1353 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by djevojka bez imena »

Ja ne mogu da vjerujem koliko komplikujete :-)
Euridika
Globalna šefica

#1354 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Euridika »

eluna wrote:Ja sam nekako mislila da se oko svega toga dogovara. Jer sta ako je tebi crkao mikser a I njemu masina, a treba Vam oboje I to neodlozno?

Čuj, šta? Pa mikser se kupuje, moja je starija... [emoji38] [emoji38] [emoji38] [emoji38]

Ma ovo su sve hipotetičke situacije, ništa nije tako crno-bijelo. [emoji6]

Poslano s Tapatalka
Samprotivsviju

#1355 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Samprotivsviju »

djevojka bez imena wrote:Ja ne mogu da vjerujem koliko komplikujete :-)
Forumashice sve na teoriji polozile, ali praksa je sasvim druga stvar :D
Nepass

#1356 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Nepass »

Satori wrote:
cLo wrote:Cuj oko cega oni stresaju, oko frizidera i tepiha. Ebo tepih, neka bira, ako mu je to napeto :lol: Ja bih ga jos poljubila sto se ja ne moram smarat tim i otvorila bih mu kolu :D i to onu u limenci, ufffff onaj zvuk kad otvaras tc pssssssss neprocjenjivo :D
Nije poenta u frižideru i tepihu. Poenta je u tome da ti kažeš mužu - čuj, ne da mi se ići i birati, možeš li ti to sam bez mene, meni valja svaki koji ti probereš. Itd. Valjda ste vas dvoje tim, valjda trebate raditi zajedno i dogovarati se zajedno, planirati život zajedno.
Kako bi reagovao tvoj partner da ti prodaš vaš auto i kupiš neki koji se tebi sviđa? A da ti se sviđa npr. mini moris :D
Nije o frizideru i tepihu i onda ubacis auto u pricu.
Svakog normalnog musksrca boli ona stvar kakav mu je tepih ili zavjesa. Sad da mi stavis pet tepiha ja svoj ne bih poznao. Da mi auto proda na prvu bi pao razvod mozda kad bih se smirio odvojen zivot sest mjeseci da je ne zagusim jastukom preko noci.
Nepass

#1357 Re: RE: Re: RE: Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Nepass »

eluna wrote:
Euridika wrote:
eluna wrote:Neka mi neko objasni kako nesto sto je njegov problem nije moj problem I obratno [emoji15]

Ja sam aludirala na one situacije kad on hoće da npr. kupi novu bor-mašinu ili blanju :D, to je njegov "problem", on zna kad mu treba i zašto, a meni treba da kaže samo toliko da ja znam da nam je taj mjesec budžet kraći za 200-300 KM (ili koliko već košta), tako da ja ne planiram neke vanredne nabavke taj mjesec. Ili ženski primjer, kad ja hoću da kupim mikser, sto za peglanje i sl. Sve ostalo su zajednički problemi. Inače, započeli smo ovu diskusiju s kupovinom tepiha i frižidera, i čija je to obaveza (odgovornost) :D.
Ja sam nekako mislila da se oko svega toga dogovara. Jer sta ako je tebi crkao mikser a I njemu masina, a treba Vam oboje I to neodlozno?

Uzmu soping karticu i kupe obadvoje :)
Evo kad sam kupovao tv ili ps dogovorio sam se sa zenom da cu kupiti ali nije birala tv vec sam kupio koji sam htio. Ne zanima je a i ne zna oko tih stvari.
Euridika
Globalna šefica

#1358 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Euridika »

Nepass wrote:
Satori wrote:
cLo wrote:Cuj oko cega oni stresaju, oko frizidera i tepiha. Ebo tepih, neka bira, ako mu je to napeto :lol: Ja bih ga jos poljubila sto se ja ne moram smarat tim i otvorila bih mu kolu :D i to onu u limenci, ufffff onaj zvuk kad otvaras tc pssssssss neprocjenjivo :D
Nije poenta u frižideru i tepihu. Poenta je u tome da ti kažeš mužu - čuj, ne da mi se ići i birati, možeš li ti to sam bez mene, meni valja svaki koji ti probereš. Itd. Valjda ste vas dvoje tim, valjda trebate raditi zajedno i dogovarati se zajedno, planirati život zajedno.
Kako bi reagovao tvoj partner da ti prodaš vaš auto i kupiš neki koji se tebi sviđa? A da ti se sviđa npr. mini moris :D
Nije o frizideru i tepihu i onda ubacis auto u pricu.
Svakog normalnog musksrca boli ona stvar kakav mu je tepih ili zavjesa. Sad da mi stavis pet tepiha ja svoj ne bih poznao. Da mi auto proda na prvu bi pao razvod mozda kad bih se smirio odvojen zivot sest mjeseci da je ne zagusim jastukom preko noci.
Nu vraga, on bi se odmah razvodio zbog auta :D. Muška impulsivnost na djelu, isto kao jedan moj poznanik koji je rekao da bi se momentalno razveo od žene ako bi mu ikad opsovala majku ili oca, čak i u šali, taman da imaju i 10 djece. Kad bi mi žene reagovale ovako kao vi, mi bi se svake sedmice razvodile, jer haman da nema muškarca koji nije u stanju barem jednom sedmično toliko raspizditi ili uvrijediti ženu da ona poželi da mu iste sekunde okrene leđa zauvijek. Sva sreća što mi ipak ne reagujemo na prvu, nego smirimo malo strasti, ohladimo se, malo porazmislimo i zaključimo da život ide dalje. ;-)
Samprotivsviju

#1359 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Samprotivsviju »

Euridika wrote:
Nu vraga, on bi se odmah razvodio zbog auta :D. Muška impulsivnost na djelu, isto kao jedan moj poznanik koji je rekao da bi se momentalno razveo od žene ako bi mu ikad opsovala majku ili oca, čak i u šali, taman da imaju i 10 djece. Kad bi mi žene reagovale ovako kao vi, mi bi se svake sedmice razvodile, jer haman da nema muškarca koji nije u stanju barem jednom sedmično toliko raspizditi ili uvrijediti ženu da ona poželi da mu iste sekunde okrene leđa zauvijek. Sva sreća što mi ipak ne reagujemo na prvu, nego smirimo malo strasti, ohladimo se, malo porazmislimo i zaključimo da život ide dalje. ;-)
I ja bih se tesko uvrijedio (razmislio i o razvodu :D ) da mi mater opsujes, pa i da si Sofija Vergara :D
Sva sreća što mi ipak ne reagujemo na prvu, nego smirimo malo strasti, ohladimo se, malo porazmislimo i zaključimo da život ide dalje.
:lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1360 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Tomahawk11 »

Euridika wrote: Nu vraga, on bi se odmah razvodio zbog auta :D. Muška impulsivnost na djelu, isto kao jedan moj poznanik koji je rekao da bi se momentalno razveo od žene ako bi mu ikad opsovala majku ili oca, čak i u šali, taman da imaju i 10 djece. Kad bi mi žene reagovale ovako kao vi, mi bi se svake sedmice razvodile, jer haman da nema muškarca koji nije u stanju barem jednom sedmično toliko raspizditi ili uvrijediti ženu da ona poželi da mu iste sekunde okrene leđa zauvijek. Sva sreća što mi ipak ne reagujemo na prvu, nego smirimo malo strasti, ohladimo se, malo porazmislimo i zaključimo da život ide dalje. ;-)
Bgm kod mene obrnuto, kod mene ova moja veca harambasa od mene :oops:
Euridika
Globalna šefica

#1361 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Euridika »

Samprotivsviju wrote:I ja bih se tesko uvrijedio (razmislio i o razvodu :D ) da mi mater opsujes, pa i da si Sofija Vergara :D
Svako bi se uvrijedio na psovke, nije u tom poenta, poenta je da nećeš naglo reagovati ako je ishod takav da vuče gadne posljedice. Hoćeš dati do znanja da si povrijeđen, i posvađati se i ljutiti - sve je to ljudski, ali namah se razvoditi samo zbog tog :shock:? A muški bi to uradili (ne svi), ali im nije nikakav problem ženi psovati i majku i oca i svu familiju i crnu zemlju i šta se sve može psovati... ;-)
Samprotivsviju wrote:
Euridika wrote:Sva sreća što mi ipak ne reagujemo na prvu, nego smirimo malo strasti, ohladimo se, malo porazmislimo i zaključimo da život ide dalje.
:lol:
Govorim u globalu (za udate i zrele žene), a izuzetaka ima, naravno.
Dr. Kuca

#1362 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Dr. Kuca »

Zasto se ufatiti kurcit kad je neko fin prema vama ugodi tu i tamo? Ako ugodis 3x zaredom povampirite se? Zasto je to tako? Iz mog isksutva svaki put se to desi? Zasto uvijek se morate drzati na duzini pendreka? Cemu to?
Satori

#1363 Re: RE: Re: RE: Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Satori »

eluna wrote:Ja sam nekako mislila da se oko svega toga dogovara. Jer sta ako je tebi crkao mikser a I njemu masina, a treba Vam oboje I to neodlozno?

Pa očito je da jedno mora pričekati, dogovorite se ko, o tome cijelo vrijeme i pričamo, kako se treba dogovarati. :wink:
Nepass wrote: Svakog normalnog musksrca boli ona stvar kakav mu je tepih ili zavjesa. Sad da mi stavis pet tepiha ja svoj ne bih poznao. Da mi auto proda na prvu bi pao razvod mozda kad bih se smirio odvojen zivot sest mjeseci da je ne zagusim jastukom preko noci.

:lol: :lol:
O tome i pričam. I ova žena o kojoj je riječ je dobila blaži nervni slom kad joj je muž došao kući sa novim frižiderom koji im nikako ne odgovara za njihove potrebe, ali eto, on ga plaća pa ga on i bira, mislim da je to ta politika.
djana h

#1364 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by djana h »

Pa,iako ga on plaća zašto se i u tom slučaju ne bi dogovorio sa ženom kakav frižider da kupe?
Ili je eventualno poveo u kupovinu?
Za mene je to u neku ruku nepostovanje :)
pukepuke

#1365 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by pukepuke »

Dr. Kuca wrote:Zasto se ufatiti kurcit kad je neko fin prema vama ugodi tu i tamo? Ako ugodis 3x zaredom povampirite se? Zasto je to tako? Iz mog isksutva svaki put se to desi? Zasto uvijek se morate drzati na duzini pendreka? Cemu to?
Što znači ugodi tu i tamo? Kupi mi čokoladu jedno tjedno? Izvede me na ručak jednom mjesečno? Meni se podrazumijeva da smo fini jedno prema drugom stalno, ugađamo jedno drugom koliko možemo, kad možemo... Ako ti imaš takve situacije, onda valjda tim ženama nije stalo do tebe?
Nepass

#1366 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Nepass »

pukepuke wrote:
Dr. Kuca wrote:Zasto se ufatiti kurcit kad je neko fin prema vama ugodi tu i tamo? Ako ugodis 3x zaredom povampirite se? Zasto je to tako? Iz mog isksutva svaki put se to desi? Zasto uvijek se morate drzati na duzini pendreka? Cemu to?
Što znači ugodi tu i tamo? Kupi mi čokoladu jedno tjedno? Izvede me na ručak jednom mjesečno? Meni se podrazumijeva da smo fini jedno prema drugom stalno, ugađamo jedno drugom koliko možemo, kad možemo... Ako ti imaš takve situacije, onda valjda tim ženama nije stalo do tebe?
Mislim da hoce da kaze das prst a ono hoce citavu ruku. Ali to je ljudska sebicnost.
Cim si fin pocinje iskoristavanje (kuci, na poslu, u vezi, u tramvaju nebitno) :)
pukepuke

#1367 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by pukepuke »

Nepass wrote:
pukepuke wrote:
Mislim da hoce da kaze das prst a ono hoce citavu ruku. Ali to je ljudska sebicnost.
Cim si fin pocinje iskoristavanje (kuci, na poslu, u vezi, u tramvaju nebitno) :)
Razumijem ali htjela sam da mi da konkretan primjer na kakvo ugađanje misli, na neke sitnice ili zbilja krupne stvari. Kako god, u vezi ne bi smjelo biti sebičnosti...
Dr. Kuca

#1368 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Dr. Kuca »

Pa opcenito. Odemo gledat film koji ona zeli, drugi problem i tako.
sha_ba

#1369 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by sha_ba »

Dr. Kuca wrote:Pa opcenito. Odemo gledat film koji ona zeli, drugi problem i tako.
dvije sobe, dva tevea i mirna Bosna :izet: :mrgreen:
Nepass

#1370 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Nepass »

Dr. Kuca wrote:Pa opcenito. Odemo gledat film koji ona zeli, drugi problem i tako.
htio sam odgovoriti umjesto tebe i ovo je prva bila koju sam htio napisati :D

uglavnom ima tih sitnica dosta i kad na kraju sagledas sve vidis da ti uvijek popustas :D
pukepuke

#1371 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by pukepuke »

Nepass wrote:
htio sam odgovoriti umjesto tebe i ovo je prva bila koju sam htio napisati :D

uglavnom ima tih sitnica dosta i kad na kraju sagledas sve vidis da ti uvijek popustas :D
I nikad ne idete gledati film po tvojoj želji :shock:? Onda ideš u kino s prijateljima, jednostavno.
esmasaric

#1372 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by esmasaric »

To je najvise zato što razmazite žene, mada ima i obrnutih situacija.

U početku u vezi je najbolji period, tad se trudite da joj ugodite kako znate.
Vodite je u kino, poklanjate cvijeće, pratite kući, auto servisirate, vodite na večere...

I poslije se uljenite, pa očekujete i od nje povrat maženja, da odete na party po vašoj volji, da uradi baš onaj fetiš koji joj je odvratan ali je vama woow, da svaku noć vam ispunjava fantazije a ne samo ko tele da legne...itd itd....

Najidealnije je da se na početku napravi kompromis gdje je uzajamno poštivanje i davanje. Ali najveći problem vas muškaraca je što ste mačo i trpite.

Budi muškarac i reci joj: Slušaj. Više onaj film Pretty Woman ne mogu, hajde da gledamo Hulka za promjenu.

Ako vas iole poštuje i ne iskorištava onda će pristati i početi se oduživati. Ali jok...mislite da telepatski dopremo u vaše misli i skontamo hejjj...možda bih trebala da predložim film o onom bokseru koji se njemu možda dopada.

Komunikacija je temelj svake veze, bilo prijateljske, ili ljubavne, pa čak i porodične.

A ako ste naletjeli na već razmaženu, onda se nadajte da izgleda ko Jessica Alba i da je možete priuštiti. Ako ne, ostavite je i tražite novu.
MOSALJOZE

#1373 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by MOSALJOZE »

Koliko zapravo partner treba iskazati interes za kupovinom ćilima,zavjesa,ili nekog drugog predmeta,koji je općenito izvan sfere interesovanja muskarca?
esmasaric

#1374 Re: RE: Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by esmasaric »

MOSALJOZE wrote:Koliko zapravo partner treba iskazati interes za kupovinom ćilima,zavjesa,ili nekog drugog predmeta,koji je općenito izvan sfere interesovanja muskarca?
To stvarno zavisi od žene do žene. Ne možeš to generalizovati.
Moja sestra je 10 godina u braku i od početka ona sve bira sama od dekoracije.
A momak moje prijateljice bira recimo sat, tapete i slike za stan sam.

Mjesas se koliko želiš da budeš uključen u dekoraciju. Ona će te najvjerovatnije pitati za mišljenje, i to je tvoja odluka. Uzmi u obzir da ćeš ti tu živjeti i to je vaš prostor možda...tako da je možda najsigurnije samo nadgledati da ne ispadne Hello Kitty dnevni boravak.
Samprotivsviju

#1375 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Samprotivsviju »

esmasaric wrote:To je najvise zato što razmazite žene, mada ima i obrnutih situacija.

U početku u vezi je najbolji period, tad se trudite da joj ugodite kako znate.
Vodite je u kino, poklanjate cvijeće, pratite kući, auto servisirate, vodite na večere...

Dok ne padne muff :D
Post Reply