Problem pasa lutalica vol 2

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
nelle_tz

#1351 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by nelle_tz »

Komentari na fb stranici radiosarajeva, gledajte samo komentare
https://www.facebook.com/RadioSarajevo/ ... 9133611300
vješalica

#1352 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by vješalica »

sakupljači pasa u privatnoj režiji su bolesni ljudi i treba ih zbrinuti odgovarajućom njegom psihijatrijskom
uglavnomja

#1353 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by uglavnomja »

ne spominju keroljupci omiljenu pricu: registar vlasnika, cipove ... kastraciju, sterilizaciju ... nekontrolisano razmnozavanje "vlasnickih" pasa sa nevlasnickim kujama .... :lol:

ako uzmemo u obzir da su cuke vlasnicke jer su na privatnom zemljistu.

a veterinarska obrada i ostalo :run:

znaci, kad i bi se uvele sve kazne koje keroljupci predlazu - evo kandidata ... finih bi se para namlatilo.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1354 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by japin_mutapi »

ovo su opasne situacije sa ovoliko pasa na jednom mjestu, pogotovo za djecu i starije
BigBossBrkO

#1355 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by BigBossBrkO »

Nanananana wrote:
Stanovnici sarajevskog naselja Jarčedoli, na području općine Stari Grad, već duži period nastoje nadležnim institucijama skrenuti pažnju na problem prisustva velikog broja pasa lutalica u njihovoj ulici, te su njihovi pozivi KJKP "Rad" sve učestaliji

Glasnogovornik KJKP "Rad" Mirza Ramić rekao je da se građani ovog područja žale da je osoba koja stanuje u ulici Močila 55 napravila od svog dvorišta privatni azil za pse za koji, prema riječima mještana, nema potrebne dozvole. U dvorištu je smješteno oko 30-40 pasa u prostoru od svega 100 m2.

Osim tih pasa, kako su naveli, prisutno je još dodatnih 15-ak pasa oko te kuće i na ulici.

"S obzirom na to da je ulica Močila gusto naseljeno mjesto i ima oko 150 domaćinstava, tim problem još i više dolazi do izražaja. Stanovnici ne mogu spavati, ni otvarati prozore zbog neugodnih mirisa. Mještani su prenijeli KJKP Rad kako je njihova svakodnevnica da zbog tih pasa djeca ne mogu ići normalno u školu", rekao je Ramić.

Mještani pozivaju nadležne institucije da reagiraju jer je, smatraju, situacija ozbiljna.

Ramić navodi da su jučer na navedeno mjesto izlazili ekoredari iz KJKP Rad i obavili uviđaj te predmet proslijedili u nadležnost kantonalnoj komunalnoj inspekciji.
http://www.radiosarajevo.ba/vijesti/lok ... pse/233439
nelle_tz wrote:Komentari na fb stranici radiosarajeva, gledajte samo komentare
https://www.facebook.com/RadioSarajevo/ ... 9133611300
https://www.youtube.com/watch?v=80oQSzS ... u.be&t=181
Nanananana

#1356 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Nanananana »

Image
I gramatika im je jaca strana. :roll:
BIONA

#1357 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by BIONA »

Eto sad fino policija neka procita imena i neka radi svoj posao, a oni bi definitvno trebali pratiti svako vozilo RADa dok kupe pse, da im ovakvi likovi ne bi prijetili dok rade svoj posao.
MOSALJOZE

#1358 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by MOSALJOZE »

BIONA wrote:Eto sad fino policija neka procita imena i neka radi svoj posao, a oni bi definitvno trebali pratiti svako vozilo RADa dok kupe pse, da im ovakvi likovi ne bi prijetili dok rade svoj posao.
Zar ne prate?Koliko ja znam hvataju pse,u suradnji sa policijom.
zavezata-vreca

#1359 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by zavezata-vreca »

Ovi keroljupci bi trebali svi pojedinacno na propitivanje kod psihijatra ... Pored toliko ugrozene djece i starijih oni to sve pod noge guraju zarad pascadi ... Ko finansira ove uhljebe amelu turalic i co.?
lijepa u dusi

#1360 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by lijepa u dusi »

Sinoc na sred ceste lezi pas, auto ga udarilo. Skontah u zadnjem momentu da je mrtav i da se nece skloniti, umalo ne bi belaj.

Pitam ja vas, cukoljupci, je li zaista humano da psi tako umiru, u bolovima i u lokvi krvi od udara auta, da se napadaju medjusobno i tako tako ubijaju, ili je bezbolno uspavljivanje ipak bolje rjesenje?
lijepa u dusi

#1361 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by lijepa u dusi »

.
kakavdanakneiskustvu

#1362 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by kakavdanakneiskustvu »

lijepa u dusi wrote:Sinoc na sred ceste lezi pas, auto ga udarilo. Skontah u zadnjem momentu da je mrtav i da se nece skloniti, umalo ne bi belaj.

Pitam ja vas, cukoljupci, je li zaista humano da psi tako umiru, u bolovima i u lokvi krvi od udara auta, da se napadaju medjusobno i tako tako ubijaju, ili je bezbolno uspavljivanje ipak bolje rjesenje?
dobro pitanje,nesto ne vjeujem da ces dobiti konkretan odgovor
uglavnomja

#1363 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by uglavnomja »

kakavdanakneiskustvu wrote:
lijepa u dusi wrote:Sinoc na sred ceste lezi pas, auto ga udarilo. Skontah u zadnjem momentu da je mrtav i da se nece skloniti, umalo ne bi belaj.

hoce, da jje neki bezzdusni kreten i monstrum namjerno udario psa ili nije pazio, idiJot ... treba i njega zgaziti kako je on cukicu ... blabla :-)
kakavdanakneiskustvu

#1364 Re: Problem pasa lutalica vol 2

uglavnomja wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:

hoce, da jje neki bezzdusni kreten i monstrum namjerno udario psa ili nije pazio, idiJot ... treba i njega zgaziti kako je on cukicu ... blabla :-)
:thumbup: znam jednog momka koji na fb to obicno tako opise,cak i uz psovke,prijetnje
vješalica

#1365 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by vješalica »

hjoj kakva ološ prijeti
danas vidim pamelu turalić sa onim krivim mlohavim nogama kako je nije stid u onim godinama oanko truhlo izgledati i još takve ščenofilke prijete nekome nešto fuj
Maharadza

#1366 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Maharadza »

zavezata-vreca wrote:Ovi keroljupci bi trebali svi pojedinacno na propitivanje kod psihijatra ... Pored toliko ugrozene djece i starijih oni to sve pod noge guraju zarad pascadi ... Ko finansira ove uhljebe amelu turalic i co.?
Ja bih radije donirao za kastriranje tih dogstrust bolesnika nego kerova...svim silama spriječiti da se takvi dalje razmnožavaju! :evil:
Nanananana

#1367 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Nanananana »

Maharadza wrote: Ja bih radije donirao za kastriranje tih dogstrust bolesnika nego kerova...svim silama spriječiti da se takvi dalje razmnožavaju! :evil:
Ne brini, takvi nemaju djecu. :-)
Nanananana

#1368 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Nanananana »

Image

Image

Image
avetinja

#1369 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by avetinja »

Sanel Alispahic wrote:sad ce keroljupci reci da treba postavit saobracajne znake i lezece policajce da vozaci uspore u zonama gdje ima pasa. :lol:
Vjeruj mi, ne griješiš mnogo. Čega sam se sve naslušao, stid me. A pošto su ležeci policajci kod svake škole, najbolje bi bilo da se djeca istjeraju napolje, a da se ćukad useli. Onda bi te ulice trebalo pretvoriti u pješačku zonu, da se paščad ne boji da će ih satrati auto dok nekog budu ujedali.
KB9

#1370 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by KB9 »

Nanananana wrote:Image

Image

Image
koje je ovo govno od osobe :-?

vise sarajlija mi je to potvrdilo
kakavdanakneiskustvu

#1371 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Nanananana wrote:
Maharadza wrote: Ja bih radije donirao za kastriranje tih dogstrust bolesnika nego kerova...svim silama spriječiti da se takvi dalje razmnožavaju! :evil:
Ne brini, takvi nemaju djecu. :-)
u zenici glavna u udruženju šapa ipak ima dijete
supercali

#1373 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by supercali »

Sanel Alispahic wrote:sad ce keroljupci reci da treba postavit saobracajne znake i lezece policajce da vozaci uspore u zonama gdje ima pasa. :lol:
Suti nemoj im davati ideje
Thorgerson

#1374 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Thorgerson »

1. uhvati.
2. pitaj hoce l ko udomit - daj mu rok 20 dana
3. koji se ne udome - zna se.
4. koji se udome - prati ih, ako budu opet na ulici, ko je potpiso da ih udomi - kazna 500 KM.

I ponovo opet.

Zao je i meni zivotinja. Ali mi je vise zao ljudi.

Ende.
Thorgerson

#1375 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Thorgerson »

vješalica wrote:hjoj kakva ološ prijeti
danas vidim pamelu turalić sa onim krivim mlohavim nogama kako je nije stid u onim godinama oanko truhlo izgledati i još takve ščenofilke prijete nekome nešto fuj
Prijetila bi i ti okolo da mjesecno primis pozamasan iznos funti.

Tako da je ja u potpunosti razumijem.

Al ne razumijem nase dorate u vlasti koji ne mogu da rjese tako jednu bezazlenu stvar. I da zato cekaju izbore pa da onda rade neke akcije.
Post Reply