Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ommadawn wrote:
Do tada sam samo cuo njihovih par stvari, Don´t fear the reaper - koji se vrtio na jednoj neoznacenoj kaseti kod tate u autu (tata je imao tendenciju da nikada ne obiljezava niti mari ko sta pjeva - sve dok dobro zvuci on je zadovoljan "...jer muzika je da se slusa i uziva").
Pozdrav tati i svim tatama koji su nas usmjeravali, pa usmjeravaj tako i ti
Odličan je BOC, ali nije moj prvi izbor, Kansas, Boston, Styx i slični su mi nekako bili pomalo izvještačeni, ne znam, nisam kod njih nikad bila puno unutra, draži mi je bio onaj mekši, folk smjer, prema The Bandu i Dylanu i country društvu pobrojanom iznad, ili stari Fleetwood Mac itd.
Ti si baš strastveni diskofil, super
Misliš onaj sa Greenom? Šta bona fali Stevie Nicks i Lindsay Buckinghamu? Obožavam taj bend. Rumours, Tusk i Tango su
mi fenomenalne pop ploče.
Ommadawn wrote:
Do tada sam samo cuo njihovih par stvari, Don´t fear the reaper - koji se vrtio na jednoj neoznacenoj kaseti kod tate u autu (tata je imao tendenciju da nikada ne obiljezava niti mari ko sta pjeva - sve dok dobro zvuci on je zadovoljan "...jer muzika je da se slusa i uziva").
Odličan je BOC, ali nije moj prvi izbor, Kansas, Boston, Styx i slični su mi nekako bili pomalo izvještačeni, ne znam, nisam kod njih nikad bila puno unutra, draži mi je bio onaj mekši, folk smjer, prema The Bandu i Dylanu i country društvu pobrojanom iznad, ili stari Fleetwood Mac itd.
Misliš onaj sa Greenom? Šta bona fali Stevie Nicks i Lindsay Buckinghamu? Obožavam taj bend. Rumours, Tusk i Tango su
Ne, ne, onaj s Greenom je prastari , izvrstan, a Rumours je stari (on mi je među 5 najdražih, ikad), Tusk i Tango su novi, a to mi nije leglo, previše je komercijala, mada je Tango pun baš velikih hitova, prije sam bila veliki fan C. McVie, Songbird i Oh Daddy, a sad mi je draža SN i Dreams , siguran znak da starim ...
Banksy wrote:
Ne, ne, onaj s Greenom je prastari , izvrstan, a Rumours je stari (on mi je među 5 najdražih, ikad), Tusk i Tango su novi, a to mi nije leglo, previše je komercijala, mada je Tango pun baš velikih hitova, prije sam bila veliki fan C. McVie, Songbird i Oh Daddy, a sad mi je draža SN i Dreams , siguran znak da starim ...
Dobro, Tango jeste noviji i to je jedan od blockbuster albuma 80-tih. Ali Tusk je follow up Rumoursa izdat 1979 godine.
Mnogo manje komercijalan ali dosta eksperimentalan album koji je faktički Lindsayevo djelo, od produkcije
pa do aranžmana. Navodno je bio pod velikim uticajem punka i new wave talasa dok ga je stvarao.
Tu je predivna Sara kao i Sisters of the Moon od Stevie, Christinine Think About Me i Never Forget, te Buckinghamove
That's Enough for Me, What Makes You Think You’re the One i I Know I’m Not Wrong. Ono album prepun dobrih i raznovrsnih
pjesama, kao ukusna bombonjera.
Banksy wrote:
Fleetwood Mac? Dobri. Iako nisam bas toliko upucen u njihovu diskografiju niti timeline, jedan prijatelj s kojim sam nekada studirao mi je prilikom nekog zajednickog rada prebacio na komp njihovu kompilaciju u mp3 formatu. To sam kasnije slusao na iPodu u autu na putu za Sarajevo, vozeci se kroz Austriju. Meni su dobre njihove "Tell me lies", "Go your on way" ali definitivno najdraza mi je "Chain" i to koncertna verzija!
Kansas su naginjali vise progresivi ali Boston i Styx ne dozivljavam bas izvjestacenim. Izvjestacen bih vise nazvao KISS ili Alice Cooper. A opet s druge strane sto si nabrojala The Band, Dylana, Lynard Skynard, Joan Baez.... znas kako, mene ta Amerika toliko i ne privlaci ali ako mi se pruzi prilika da je posjetim - izbjegavati New York i slicno, a vise se koncentrirati na sve ispod Bible-belta, jer mi je taj Jug nekako privlacniji. Vjerovatno je to zbog te muzike, tog folka... Route 66 u nekom starom Cadillacu ili Lincoln Continentalu - definitivno!
S obzirom da se kod mene muzika uvijek prisutna, sto u stanu, sto u autu, to moja kcerka i ne moze izbjeci. Nije da je forsiram da nesto mora slusati, njezin je slobodan izbor - prosle godine su bile jos uvijek aktuelne djecije pjesmice, sto na nasem, sto na svedskom, pogotovo soundtrack iz crtanog "Frozen". Ove godine je to Evrovizija, te svedski kandidati za Evroviziju. Neki dan se vratila s mamom iz grada, nosi CD koji je kupila s tim pjesmama, dupli album i ja, sta cu, ubacim ga u onaj CD-jukebox u autu da dijete nekad moze slusati i pjevati. Njoj je tek 6 godina, sigurno ce doci do dobrog muzickog ukusa. Kao beba je najvise voljela da joj pustim Atomic Rooster "Do you know who is looking for you" i plesem s njom, dijete je stucalo od smijeha.
Zorn u bilo kojoj formaciji uključujući i Masadu.
Lično bih volio kada bi došao sa Naked City bendom, ali bi oni bili malo preekstremni za jazz fest publiku.
Ali kao što rekoh any Zorn is good Zorn.
Last edited by dale cooper on 13/06/2016 17:32, edited 1 time in total.
dale cooper wrote:Zorn u bilo kojoj formaciji uključujući i Masadu.
Lično bih volio kada bi došao sa Naked City bendom,
ali bi oni bili malo preekstremni za jazz fest publiku.
ok, primljeno k znanju
Rob Mazurek je fenomenalan, posebno ako voliš Miles Davisa i njegove fusion albume sa kraja 60-tih
odnosno početka 70-tih. Ako budeš išla obavezno to pogledaj. Ne znam kakav će mi biti raspored
sa poslom (prošli put me sjebao), moguće da i ja dođem.
ok, primljeno k znanju
Rob Mazurek je fenomenalan, posebno ako voliš Miles Davisa i njegove fusion albume sa kraja 60-tih
odnosno početka 70-tih. Ako budeš išla obavezno to pogledaj. Ne znam kakav će mi biti raspored
sa poslom (prošli put me sjebao), moguće da i ja dođem.