Džanan Musa

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#1351 Re: Džanan Musa

Post by kakavdanakneiskustvu »

pa mozda to da je musa trenutno u dva najbolja mlada igrača evrope?
karanana

#1352 Re: Džanan Musa

Post by karanana »

hrasno38 wrote: 28/11/2019 12:11
Thorgerson wrote: 28/11/2019 10:56
hrasno38 wrote: 25/11/2019 00:59 He kako se ovaj decko zajebo sa odlaskom u NBA mati moja! Njegov vrsnjak postize svaku drugu utakmicu triple-double...veceras 41 poen a Musa ni sam u kontri ne moze da zabije kos :( igra dobro odbranu ali je totalno zaboravio davati koseve i ako ovako nastavi nista od njegove karijere. Suigraci ga ne jebu ni 2% i daju mu loptu ono bas kad moraju.
Evo ga jos jedan strucnjak. :run:

p.s.
Zaboravio si napisati - JEDAN njegov vrsnjak. Milioni drugih vršnjaka ne mogu primirisati NBA - al naravno ta činjenica ne paše u ovom tvom zlom i zavidnom komentaru.
Pa pazi s obzirom koliko sam dugo bio u kosarci sto kao igrac sto kao trener necu reci da sam "strucnjak" ali da poznajem kosarku bolje od tebe to skoro mogu da garantujem. Musa je napravio gresku bez obzira na godine a Luka nije. Luka se kalio za NBA u pravom klubu a Musa kao najbolji igrac kadetskog evropskog je otisao u Cedevitu gdje je bio u poprilicnoj nemilosti vrlo losih trenera. Musi u karijeri fali upravo sezona dvije najjace evopske Eurolige kod nekog trenera koji i te kako zna raditi sa mladim igracima. Musa je totalno izgubio sut...znaci totalno ali i ulazak pod kos. Odradi on to ponekad ali se vidi na njemu da vise razmislja ko ce ga zaljepiti nego hoce li postici kos. Naravno negdje dobijes a negdje izgubis tako da je kod njega strasno sada popravljena odbrana i radi toga ga trener i gura u ekipu.
I da ne trebas aposlutno biti veliki strucnjak da bi ovo znao nego je dovoljno da si se koliko toliko bavio sportom i da zanas kako ide ispravan razvoj jednog sportiste.
I na kraju zaista si napisao nevjerovatnu glupost..."zavidnom komentaru"????? Zasto bi ja zavidio nasem najboljem mladom igracu??? Pa ja mu zelim da bude bolji od Jordana ali ako su ga savjetovali takvi kao sto si ti nece mu prici ni na kilometar!
potpis.
drago mi je da sam vec slicno napisao i da moje misljenje dijeli i veci kosarkaski znalac od mene pasivnog posmatraca i navijaca.
mada se to da vidjeti i bez nekog znanja.
rekoh vec prije par dana, profulio je jednu vaznu stepenicu. nakon sezone u cedeviti, morao je ici u jaci evropski klub sa 17-8 i par godina se tu jacati. eh sad, ko ga je tu zajebo, da li neki agent, da li cedevita, da li mozda nije imao konkretnih ponuda, to ne znam.
Murat Sabanovic

#1353 Re: Džanan Musa

Post by Murat Sabanovic »

hrasno38 wrote: 30/11/2019 13:21
Murat Sabanovic wrote: 30/11/2019 12:12 [/size]
hrasno38 wrote: 29/11/2019 14:21

Steta sto nismo nikada vidjeli direktan sudar vjerovatno dva najbolja mlada igraca Evrope
:-) :-) :lol: :lol:

Ne kontam sta ti je sega????
Smjesno je, jer koristis termin koji je rezevisan za top igrace a ne za kadete. Ko te pita,kakav je ko bio sa 16godina. Cak i kad se osvoji kadetsko EP. to nikoga osim skauta ne interesuje..
Dead Man Walking

#1354 Re: Džanan Musa

Post by Dead Man Walking »

“First of all, keep shooting it. We need it,” said Atkinson. “I know his percentage is not great right now, but we’ve seen it all offseason and last year that he can shoot the ball. I think teams respect him. They know that’s part of his DNA that he can shoot the ball. I thought when we drafted him that he was much more than that. He’s one of our most-skilled players quite honestly. He can pass. And I think he’s desperate to land a mark. He’s been that way all offseason. I’ve seen big, big growth with him.

“Obviously, we put him out there a bunch of minutes, and we’ll do it again tonight. I just love his gumption and his will. It’s not perfect. I think his turnovers have to be controlled a little bit, do a little better there. But I think the more playing time he gets, the better he’s going to get.”
Diwan

#1355 Re: Džanan Musa

Post by Diwan »

Dead Man Walking wrote: 01/12/2019 06:03 “First of all, keep shooting it. We need it,” said Atkinson. “I know his percentage is not great right now, but we’ve seen it all offseason and last year that he can shoot the ball. I think teams respect him. They know that’s part of his DNA that he can shoot the ball. I thought when we drafted him that he was much more than that. He’s one of our most-skilled players quite honestly. He can pass. And I think he’s desperate to land a mark. He’s been that way all offseason. I’ve seen big, big growth with him.

“Obviously, we put him out there a bunch of minutes, and we’ll do it again tonight. I just love his gumption and his will. It’s not perfect. I think his turnovers have to be controlled a little bit, do a little better there. But I think the more playing time he gets, the better he’s going to get.”
Musa zna pogađati trojke i meni lično nije to ta stvar koja bode u oči. On djeluje rastrešeno i nema samopuzdanja. Mora se smiriti, a smirivanje može doći jedino ako mu trener da povjerenje i ako mu halali te greške koje pravi. Svatko mora imati vjetar u leđa i podršku koja daje emocionalnu stabilnost a sa njome dolazi i konkretni košarkaški rezultati. Mnogo toga je do psihe. Ako će ga trener istrpiti dok se psihićki ne ustabili - super za njega, a i za njih, jer neće dobiti ništa na kraju ako ga poslije svake greške, (ne samo njega već svakoga), zalediš na klupi i bacis van rotacije. Valjda će se malo smiriti kroz utakmice, pa da ne djeluje pogubljeno kako sada djeluje što mu donosi loše rezultate na terenu.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1356 Re: Džanan Musa

Post by hrasno38 »

Opet bezbojan nastup. Prvo poluvrijeme 8 minuta jedan sut na kos i dvije asistencije. U zadnjih pet minuta mozda je ukupno tri puta dohvatio loptu. Isao je na jedan od onih poznatih silovanih ulaza pod kos pored Dragica i naravno promasio. :(
Kraj utakmice i skolski primjer poraza kada kolektivni sport prerase u one man show. Musa na kraju 10 minuta, dvije asistencije i jedna neuspjesan sut.
Diwan

#1357 Re: Džanan Musa

Post by Diwan »

hrasno38 wrote: 01/12/2019 22:12 Opet bezbojan nastup. Prvo poluvrijeme 8 minuta jedan sut na kos i dvije asistencije. U zadnjih pet minuta mozda je ukupno tri puta dohvatio loptu. Isao je na jedan od onih poznatih silovanih ulaza pod kos pored Dragica i naravno promasio. :(
Kraj utakmice i skolski primjer poraza kada kolektivni sport prerase u one man show. Musa na kraju 10 minuta, dvije asistencije i jedna neuspjesan sut.
Jad i bijeda. Gledam dosta ljudi koji ga inače podržavaju okreću list. Dječko se fino zahebo, ali mislim da je stvar 'sam pao sam se ubio' i da mu možda ni menadžer ni roditelji nisu krivi za trenutni neuspjeh u karijeri. Da, sad će neko reći kako može igra u NBA biti neuspjeh, ali ako si ostvario 20% potencijala koji si imao, onda je svakako neuspjeh, Vjerujem da i on sam ne misli o svojoj igri i situaciji nešto posebno bolje. I onda se govori kako se ima vremena i da mu je samo 20 godina. Nadolaze nove generacije i igrači, a i to da i drugi imaju 20 godina i da postižu bolje rezultate; ne mislim na Luku. On vrlo lako može presjediti još jednu ili dvije sezone sa limitiranom minutažom i učinkom, a tad bi valjda trebao da igraš da bi se razvijao. Na hajr. A i ekipa im je užas - gomila kauboja.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1358 Re: Džanan Musa

Post by Tomahawk11 »

Treba gledati širu sliku, ova sezona im je svakako priprema za narednu. Mislim na Netse.
Ako kojim čudom ugrabe poziciju za play off, puna šaka brade.
Musa će i dalje dobijati priliku, jer je u ekipi takva situacija.
Na njemu je koliko će to iskoristiti da kupi sebi mjesto u ekipi narednu sezonu.
Ništa nije gotovo, ali dosadašnji dio sezone ne obećaje.
Nek ne izlazi iz dvorane, nek spava sa loptom ako misli nešto postići.
Fizička sprema očito nije problem, tu su ga dobro spremili.
janje_

#1359 Re: Džanan Musa

Post by janje_ »

Tomahawk11 wrote: 02/12/2019 09:49 Fizička sprema očito nije problem, tu su ga dobro spremili.
ako me oci ne varaju, ko da su mu i onu skoliozu malu ispravili..
hrasno38

#1360 Re: Džanan Musa

Post by hrasno38 »

Tomahawk11 wrote: 02/12/2019 09:49 Treba gledati širu sliku, ova sezona im je svakako priprema za narednu. Mislim na Netse.
Ako kojim čudom ugrabe poziciju za play off, puna šaka brade.
Musa će i dalje dobijati priliku, jer je u ekipi takva situacija.
Na njemu je koliko će to iskoristiti da kupi sebi mjesto u ekipi narednu sezonu.
Ništa nije gotovo, ali dosadašnji dio sezone ne obećaje.
Nek ne izlazi iz dvorane, nek spava sa loptom ako misli nešto postići.
Fizička sprema očito nije problem, tu su ga dobro spremili.
Ha tesko je procjeniti njegovu fizicku spremu jer skoro nikako ne ide u duele ali cinjenica je da solidno igra odbranu koja mu je bila slabija strana prije dolaska u NBA. Upravo radi toga sto ce sljedeca sezona biti puno ozbiljnija u planovima BN Musa ovu treba da iskoristi za nametanje jer ima stvarno predobru minutazu. Medjutim ima jos jedna stvar koja se vidi iz aviona a to je da suigraci ne jebu ni 2% ako slucajno dobije neku loptu to je to. Kad je u petorci u napadu statira. Daleko od toga da je nesto gotovo za momka od 20 godina medjutim kada sa 20 godina dobija po 15 minuta i vise da igras NBA utakmicu a ti se skrivas i totalno si anemican NBA to ne prasta jer njima trebaju igraci koji igraju.
Osim toga kako kaze Diwan ekipa mu nije ni malo frendly i svi igraju za sebe da se dokazu jer sljedecu sezonu ce sigurno neki ispasti iz rostera. Zato su jucer i izgubili utakmicu sto jedan covjek misli da moze sve a sve su mogli samo izuzetno rijetki a oni vise ne igraju.
drastic

#1361 Re: Džanan Musa

Post by drastic »

Diwan wrote: 01/12/2019 08:58

smirivanje može doći jedino ako mu trener da povjerenje i ako mu halali te greške koje pravi. Svatko mora imati vjetar u leđa i podršku koja daje emocionalnu stabilnost a sa njome dolazi i konkretni košarkaški rezultati. Mnogo toga je do psihe. Ako će ga trener istrpiti dok se psihićki ne ustabili - super za njega, a i za njih, jer neće dobiti ništa na kraju ako ga poslije svake greške, (ne samo njega već svakoga), zalediš na klupi i bacis van rotacije.
:thumbup:
Ironman_88

#1362 Re: Džanan Musa

Post by Ironman_88 »

Nisu mu kretnje u napadu ni toliko loše, koliko mu ne daju loptu, bezze igrači tipa Shumpert i Pinson ispucavaju jumpere iz driblinga sa poludisance, svi hoće da se dokažu za iduću sezonu. Sinoć je jedva došao do jedne lopte i morao Dinwiddie-u odmahnuti rukom da odjebe (promašio je onda napad na koš).
Tomahawk11
Globalni moderator

#1363 Re: Džanan Musa

Post by Tomahawk11 »

Ironman_88 wrote: 02/12/2019 10:39 Nisu mu kretnje u napadu ni toliko loše, koliko mu ne daju loptu, bezze igrači tipa Shumpert i Pinson ispucavaju jumpere iz driblinga sa poludisance, svi hoće da se dokažu za iduću sezonu. Sinoć je jedva došao do jedne lopte i morao Dinwiddie-u odmahnuti rukom da odjebe (promašio je onda napad na koš).
Od onog Pinsona ništa neće biti. Trkaća kokoš.
Vsvp

#1364 Re: Džanan Musa

Post by Vsvp »

Vidiš kako lako otpisuješ Pinsona da neće biti od njega ništa , isto tako po prikazanom bi se moglo reći i za Musu samo kad bi realno gledao a ne navijački .
Shumpert kakav god da je trenutno bolji je od Muse 5 puta .
Ali eto čekao sam kad će krenuti priča da ga suigrači ne bendaju , svako igra za sebe , uzimaju mu šuteve , ne daju mu loptu ...
Tomahawk11
Globalni moderator

#1365 Re: Džanan Musa

Post by Tomahawk11 »

Vsvp wrote: 02/12/2019 13:36 Vidiš kako lako otpisuješ Pinsona da neće biti od njega ništa , isto tako po prikazanom bi se moglo reći i za Musu samo kad bi realno gledao a ne navijački .
Shumpert kakav god da je trenutno bolji je od Muse 5 puta .
Ali eto čekao sam kad će krenuti priča da ga suigrači ne bendaju , svako igra za sebe , uzimaju mu šuteve , ne daju mu loptu ...
Moguće da i od Muse ne bude ništa kao ni od Pinsona.

Kad se već njih dvojica porede, da vidimo brojke.

Musa šuta 33 % iz igre.

Pinson 28%.

Pinson u prosjeku uzima jedan šut više.

Pinson je nešto bolji u izvođenju slobodnih.

73 - 89.

Musa ima duplo više slobodnih od Pinsona.

Poeni: Musa - Pinson 5.1 - 4.8

Skokovi: 2.7 - 1.8

Asistencije: 1.3 - 2.6

Ukradene po 0.5.

Izgubljene skoro isti.

Musa igra 16 minuta u prosjeku, Pinson malo jače od 15.

S tim da se onaj Nwaba pokazuje boljim od obojice i dobijaće sve više minuta.

Jesi našao poređenje, čuj Shumpert bolji od Muse :mrgreen:

Čovjek već deceniju u NBA i kao bolji :oops:
Vsvp

#1366 Re: Džanan Musa

Post by Vsvp »

Pa nisam ja pravio to poređenje nego ovaj stručnjak iznad kaže "bezze igrači ispucavaju jumpere kao Shupmert "
Smješno kako se svi drugi igrači podcjenjuju i svi su drugi krivi .
Tomahawk11
Globalni moderator

#1367 Re: Džanan Musa

Post by Tomahawk11 »

Nema tu ko drugi biti kriv, bitno je da je dobio šansu, ta šansa je potkovana sa 2 miliona.
Gledano s te strane, dobro izgleda.
Sad što se mora izboriti za svoj status, to je druga strana priče.
Na kraju sezone će se napraviti rez i ko ne bude zadovoljio ide dalje.
dječak sa šibicama

#1368 Re: Džanan Musa

Post by dječak sa šibicama »

Valjda i on igra za sebe, cuj ne daju mu loptu, koji je on klinac da mu daju loptu :D
Ironman_88

#1369 Re: Džanan Musa

Post by Ironman_88 »

Vsvp wrote: 02/12/2019 14:12 Pa nisam ja pravio to poređenje nego ovaj stručnjak iznad kaže "bezze igrači ispucavaju jumpere kao Shupmert "
Smješno kako se svi drugi igrači podcjenjuju i svi su drugi krivi .
Laska mi titula stručnjaka. Shumpert je bezze igrač sam za sebe, za to mu nije potreban Musa. Uzeo sam njega za primjer da se ispucavaju svi i ne daju loptu jer hoće da se tako nametnu - Musa sa druge strane je u onom rosteru i prema naprijed najviše timski orijentisan igrač kad je na parketu, zbog toga i obrane dobija minute unatoč katastrofalnom šutu.
JThomas

#1370 Re: Džanan Musa

Post by JThomas »

malo je lošijih igrača da su u nba osam-devet godina kontinuirano i sa solidnim platama od shumperta. možda i nimalo. ali to je status-dva iznad musinog, to je jasno...
Vsvp

#1371 Re: Džanan Musa

Post by Vsvp »

Isto tako možemo reći da nema baš puno lošijih igrača od Muse koji dobijaju 15 min u NBA
Dead Man Walking

#1372 Re: Džanan Musa

Post by Dead Man Walking »

:lol:

Hebo vas sut, kao da se samo sut gleda. Btw, na njegovoj pozicija samo dva igraca u cijeloj NBA pogadjaju preko 50% a da sutaju 10 lopti i vise.
Diwan

#1373 Re: Džanan Musa

Post by Diwan »

Posudih tekst sa drugog mjesta koji čini se daje realan pogled na Musinu situaciju i nastavak karijere:

Cijeli tekst:

https://www.netsdaily.com/2019/12/5/209 ... nal-crisis

dio vezan za Musu:
So alas, here we are. Left with Dzanan Musa. There’s a challenging paradox afoot with the Nets’ 20-year-old. Based on what we’ve seen so far, the kid is… a project. It’s going to take years and years of development to help the 6’9” slashing guard find his footing, both in terms of shot selection and, well, adjusting to the speed of the NBA game. Musa’s not going to receive those long-leashed essential reps as a member of the Nets, a team that’s fighting for a championships in the next 2-to-3 years. That just isn’t happening.

For his sake, an alternative destination may actually be best for the longevity of his career. Selling low on the former first-round pick for something like a mid-to-late second-rounder may sting in its essence, but it could greatly benefit both parties involved. For Musa, he could play through his mistakes and grow as a promising prospect in a low-pressure destination. For the Nets, addition through subtraction could finally solve the long-standing uncertainties with rotations.
hrasno38

#1374 Re: Džanan Musa

Post by hrasno38 »

Dead Man Walking wrote: 06/12/2019 03:02
:lol:

Hebo vas sut, kao da se samo sut gleda. Btw, na njegovoj pozicija samo dva igraca u cijeloj NBA pogadjaju preko 50% a da sutaju 10 lopti i vise.
Jah inace se kosarka igra ko ce imati vise skokova i ukradenih lopti :lol: :lol: :lol: a ne postignutih koseva :D
karanana

#1375 Re: Džanan Musa

Post by karanana »

Diwan wrote: 06/12/2019 17:58 Posudih tekst sa drugog mjesta koji čini se daje realan pogled na Musinu situaciju i nastavak karijere:

Cijeli tekst:

https://www.netsdaily.com/2019/12/5/209 ... nal-crisis

dio vezan za Musu:
So alas, here we are. Left with Dzanan Musa. There’s a challenging paradox afoot with the Nets’ 20-year-old. Based on what we’ve seen so far, the kid is… a project. It’s going to take years and years of development to help the 6’9” slashing guard find his footing, both in terms of shot selection and, well, adjusting to the speed of the NBA game. Musa’s not going to receive those long-leashed essential reps as a member of the Nets, a team that’s fighting for a championships in the next 2-to-3 years. That just isn’t happening.

For his sake, an alternative destination may actually be best for the longevity of his career. Selling low on the former first-round pick for something like a mid-to-late second-rounder may sting in its essence, but it could greatly benefit both parties involved. For Musa, he could play through his mistakes and grow as a promising prospect in a low-pressure destination. For the Nets, addition through subtraction could finally solve the long-standing uncertainties with rotations.
realno i upravo ono sto sam i govorio.
netsi nisu klub koji ce sa strpljnjem cekati nekoga 2-3 godine. musa bi trebao da bude sretan sto je uslijed povreda u netsima dobio prosjek od 15 minuta. imao je priliku. na zalost, nije je iskoristio i sad kad se u cjelosti vrati irvin i jos par povrijedjenih, mislim da ce se vrlo malo ili nikako racunati na njega. i cak i da ga ne posalju u g ligu i da mu daju dvije-tri minute po tekmi to je propast.
spas mu je ici u neki slabiji klub bez velikih aspiracija gdje ce imati vise strpljenja i dati mu jos koju sansu.
Post Reply