sadie_forever wrote:
staa je toliko lijepo bogati ne precjenjujmo se,bila sam svugdje,nisi vidio svicarsku prirodu ...bjezi ba u bosni samo ova brda,nigdje ni sa cim
Arapi u Sarajevu
- Edin H.
#1351 Re: Arapi u Sarajevu
- heat
- Grijem se na: Ljubav
- Vozim: ABCD
#1352 Re: Arapi u Sarajevu
da je prosjek plate kao u Svici, bili bi svi zadovoljni i sve bi valjalo raji...ovako, vecina zivi ispod prosjeka i nista ne valja.sadie_forever wrote:staa je toliko lijepo bogati ne precjenjujmo se,bila sam svugdje,nisi vidio svicarsku prirodu ...bjezi ba u bosni samo ova brda,nigdje ni sa cimDrvosjeca iz Dejcica wrote:Upravo tako! Na žalost nismo svjesni kakvu zemlju imamo, kakvo bogatstvo u prirodi imamo. Arapi neće odnijeti zemlju u koferima, problem je prvo u nama pa onda u ostalima.O'zone wrote:Imao neke goste i odemo danas na Vrelo Bosne....nigdje našeg čovjeka sami arapi, prostrli ljudi one čilime što su donijeli ili neke stazice, pune kofere dovukli šerpi i tepsija, jedu, piju, uživaju u onom zelenilu i vodi prosto vidiš na njima da su očaraniDjeca se igraju, vozaju bicikla.....
Prije toga bili na Brusu ista stvar mada gore ima i naše raje ali za par sekundi dođe par kombija i minivanova i sve se promjeniOdmah skočiše oni pred njih, iznajmljivanje bicikala, šta ćeš pojst popit....
BTW gore su pravo dobro sredili onaj Brus kao izletište i još ga nastavljaju raditi.
Svratili do Pina na kafu i zamislite šta....opet ima arapa, bosonoga djeca trčakraju po restoranu....
Jbga ljudi uživaju pa kako god.
Čak su se i ovi gosti koji su bili kod mene, Europejcisjebali kako je prelijepo kod nas i nije im jasno zašto mi ne iskorištavamo te kapacitete više te su odmah počeli sa planiranjem kako da opet dođu ovdje na par dana....
Jbga svima valja osima nama...
-
ing-ecc
#1353 Re: Arapi u Sarajevu
Sta ce ti ba maJil, blizu ti je to i odnesi im na ruke i svrati na kafu, znas kako su gostoprimljivi a i pocaste nekim cudesima arapskim.heat wrote:ing-ecc wrote:KojO te selo njihovo zanima, Dobrosevici, S.kolonija, Osenik.... Nemoj da bi kupio kucicu njihovu![]()
![]()
ma jok, nudim
![]()
Al diyar real estate - ovi neJmaju maila u Sa
- O'zone
- Globalni moderator
#1354 Re: Arapi u Sarajevu
Kada dođeš odavde

ovo je Dženet

Objesiš Švicarsku mačku o rep

ovo je Dženet

Objesiš Švicarsku mačku o rep
- Drvosjeca iz Dejcica
#1355 Re: Arapi u Sarajevu
Čim ljudi toliko dolaze dakle vide nešto što ti ne možeš vidjeti.sadie_forever wrote:staa je toliko lijepo bogati ne precjenjujmo se,bila sam svugdje,nisi vidio svicarsku prirodu ...bjezi ba u bosni samo ova brda,nigdje ni sa cimDrvosjeca iz Dejcica wrote:Upravo tako! Na žalost nismo svjesni kakvu zemlju imamo, kakvo bogatstvo u prirodi imamo. Arapi neće odnijeti zemlju u koferima, problem je prvo u nama pa onda u ostalima.O'zone wrote:Imao neke goste i odemo danas na Vrelo Bosne....nigdje našeg čovjeka sami arapi, prostrli ljudi one čilime što su donijeli ili neke stazice, pune kofere dovukli šerpi i tepsija, jedu, piju, uživaju u onom zelenilu i vodi prosto vidiš na njima da su očaraniDjeca se igraju, vozaju bicikla.....
Prije toga bili na Brusu ista stvar mada gore ima i naše raje ali za par sekundi dođe par kombija i minivanova i sve se promjeniOdmah skočiše oni pred njih, iznajmljivanje bicikala, šta ćeš pojst popit....
BTW gore su pravo dobro sredili onaj Brus kao izletište i još ga nastavljaju raditi.
Svratili do Pina na kafu i zamislite šta....opet ima arapa, bosonoga djeca trčakraju po restoranu....
Jbga ljudi uživaju pa kako god.
Čak su se i ovi gosti koji su bili kod mene, Europejcisjebali kako je prelijepo kod nas i nije im jasno zašto mi ne iskorištavamo te kapacitete više te su odmah počeli sa planiranjem kako da opet dođu ovdje na par dana....
Jbga svima valja osima nama...
- Jack Be Nimble
#1356 Re: Arapi u Sarajevu
BiH je prelijepa i neki nisu svjesni koliko bi mogli zivjeti od eco turizma.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1357 Re: Arapi u Sarajevu
Bih je lijepa ali je austrija lijepa i uredjenija
Ocito dolaze vamo jer mogu muljati
- Drvosjeca iz Dejcica
#1358 Re: Arapi u Sarajevu
Sigurno da ima i takvih ali ja znam i Nijemce i Austrijance koji su dolazili i muljali ovdje. Sjetimo se samo Slovenca tamo od 1997 pa do 2004. godine i onih famoznih investicionih fondova i certifikata, privatizacija. Arapi ništa gori od ovih prvih nisu po pitanju muljanja, rekao bih dosta su naivniji.Black swan wrote:Bih je lijepa ali je austrija lijepa i uredjenija
- Capajebo
#1359 Re: Arapi u Sarajevu
Da smo pametni, k'o sto nismo, haman da bi mogli zivjeti od turizma.
Npr. put do ove ljepote, kilometri makadama sa bruku rupa na putu

Npr. put do ove ljepote, kilometri makadama sa bruku rupa na putu

- sadie_forever
#1360 Re: Arapi u Sarajevu
Capajebo wrote:Da smo pametni, k'o sto nismo, haman da bi mogli zivjeti od turizma.
Npr. put do ove ljepote, kilometri makadama sa bruku rupa na putu![]()
svugdje mozes naci prirodne ljepote,evo recimo ovo je superiorno svemu u bih

- Capajebo
#1361 Re: Arapi u Sarajevu
Ja, i?sadie_forever wrote: svugdje mozes naci prirodne ljepote,evo recimo ovo je superiorno svemu u bih
Sto sam htio reci jeste da imamo dovoljno prirodnih ljepota, koje su izuzetno zanimljive strancima, koje mozemo iskoristiti puno, puno bolje nego sto to trenutno radimo.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1362 Re: Arapi u Sarajevu
Svekrva ti iz Bosne i odmah nista bosansko ne valja 
- sadie_forever
#1363 Re: Arapi u Sarajevu
valjam evo ja_BataZiv_0809 wrote:Svekrva ti iz Bosne i odmah nista bosansko ne valja
- O'zone
- Globalni moderator
#1364 Re: Arapi u Sarajevu
sadie_forever wrote:valjam evo ja_BataZiv_0809 wrote:Svekrva ti iz Bosne i odmah nista bosansko ne valjaima dosta lijepog u bosni,ali priroda je prosjek,bar meni
10 267 arabs dislike this
- Jack Be Nimble
#1365 Re: Arapi u Sarajevu
Svugdje se moze naci prirodna ljepota i svugdje se pravi turizam okolo te prirodne ljepote.
- Connaisseur Karlin
#1366 Re: Arapi u Sarajevu
Jack Be Nimble wrote:Svugdje se moze naci prirodna ljepota i svugdje se pravi turizam okolo te prirodne ljepote.
- Edin H.
#1367 Re: Arapi u Sarajevu
O'zone wrote:sadie_forever wrote:
valjam evo jaima dosta lijepog u bosni,ali priroda je prosjek,bar meni
10 267 arabs dislike this
-
Dr Baltazar
#1368 Re: Arapi u Sarajevu
Da vidiš koje pare ljudi uzimaju u tim "selima" od Arapa. Zato gospoda iz centra kuka kako je težak život, a ovdje na selu 5 dana 900 eura. Šta je, tu jeing-ecc wrote:KojO te selo njihovo zanima, Dobrosevici, S.kolonija, Osenik.... Nemoj da bi kupio kucicu njihovu![]()
- Jack Be Nimble
#1369 Re: Arapi u Sarajevu
Nekima je priroda prosjek i za njih ima bascarsija, cevap i burek. Upoznao sam puno Amerikanaca koji su otisli sa ciljem u Sloveniju i Hrvatsku, pa na kraju odlucili da hrabro krenu kroz nepoznato, to jest Bosnu. Najvise su odusevljeni Bosnom (mozes reci da je lako biti odusevljen kada ocekujes Somaliju u po Europe)i prirodom. Ljudi opisiji Konjic koda je dragulj citave EU. I svi se zele vratiti nazad, ali organizovano da prodju kroz prirodu, bilo to backpacking ili biciklom. Mene pitaju za informacija, vodice, eksurzije a ja pojma nemam o tome.
Una je na dobrom glasu zbog raftinga.
Una je na dobrom glasu zbog raftinga.
- HAVANA
#1370 Re: Arapi u Sarajevu
Uvijek ima ljepse i bolje al sta me briga za to?Kako cu ja svoje ljepse i bolje unovciti i promovisati ,to me vec zanima jer sam tu,u svom i na svom.Sve u svemu ljudi su odusevljeni i ovako,i vise nego sto sam ocekivao, bez nekog plana i programa,ucesca drzave u svemu tome...Poceo sam nesto sa rentanjem i imam stalni kontakt sa turistima i ovako na prvu i ovo sto ih je bilo kod mene,odusevljeni.
A meni godra,nije samo zbog para.Talijani,nijemci,amerikanci...do sada ,i sve jako pozitivni utisci.
Kud ovo prije ne poceh
ljepota.Jebo li me doo i carinski brojevi,uvozi ,izvozi i papirologija,otezavanja poslovanja,kafe i korupcije...Ovo je milina,vazda nasmijan i sa veselim ljudima.Jel na poso odem,moram apaurin spucat.
- irac300
#1371 Re: Arapi u Sarajevu
Kako nam je trenutno razvijena ekološka svijest, blagodat je što nema puteva do ovakvih oaza.Capajebo wrote:Da smo pametni, k'o sto nismo, haman da bi mogli zivjeti od turizma.
Npr. put do ove ljepote, kilometri makadama sa bruku rupa na putu![]()
-
duboka_misao
#1372 Re: Arapi u Sarajevu
Svaki vikend na Bijambarama istovare par autobusa arapa, za radne dane ne znam, markica ulaz, markica vozic, pa planinski dom i pecine nakupi se ipak vise para nego od lokalaca.
- supercali
#1373 Re: Arapi u Sarajevu
Koliko me sjecanje sluzi ti nisi bosankasadie_forever wrote:valjam evo ja_BataZiv_0809 wrote:Svekrva ti iz Bosne i odmah nista bosansko ne valjaima dosta lijepog u bosni,ali priroda je prosjek,bar meni
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#1374 Re: Arapi u Sarajevu
Dr Baltazar wrote:Da vidiš koje pare ljudi uzimaju u tim "selima" od Arapa. Zato gospoda iz centra kuka kako je težak život, a ovdje na selu 5 dana 900 eura. Šta je, tu jeing-ecc wrote:KojO te selo njihovo zanima, Dobrosevici, S.kolonija, Osenik.... Nemoj da bi kupio kucicu njihovu![]()
jopet seljoberi zajebali carsijanere
jel ovih 900 € po insanu .. ili su uracunate i 4 zene sa desetoro djce
-
Dr Baltazar
#1375 Re: Arapi u Sarajevu
Za takve uzmeš extra cijenuToto wrote:Dr Baltazar wrote:Da vidiš koje pare ljudi uzimaju u tim "selima" od Arapa. Zato gospoda iz centra kuka kako je težak život, a ovdje na selu 5 dana 900 eura. Šta je, tu jeing-ecc wrote:KojO te selo njihovo zanima, Dobrosevici, S.kolonija, Osenik.... Nemoj da bi kupio kucicu njihovu![]()
jopet seljoberi zajebali carsijanere![]()
jel ovih 900 € po insanu .. ili su uracunate i 4 zene sa desetoro djce
Ne mogu čaršijaneri uzeti ove cifre u gradu, koliko god su u centru