ExNihilo wrote:
Preporučujem da u rječniku pogledaš pod "zamjena teza". Jer to je logička greška koju koristiš ovdje u namjeri da popraviš gornji fijasko. To iz razloga što nismo ni pomenuli temperament niti njegov utjecaj na bilo šta. Stoga je besmisleno pobijati tezu o kojoj nije bilo riječi.
Cim sam vidio tebe u notifikaciji znao sam da mogu ocekivati isprazno pametovanje, nadmeno filozofiranje u kojem se redovno pogubis, pa ne znas jesi li pos'o ili dos'o...
Da si pratio diskusiju znao bi da sam sagovornika pitao za karakterne razlike/razlike u licnosti izmedju muskarca i zene. Sagovornik je prvi rekao da pored bioloskih imaju i druge razlike izmedju muskarca i zene. Pitao sam koje!
Ti si uletio kaskaderski kao i uvijek, pokusavajuci ispasti pametan i prosuti to malo znanja koje si nakupio i radi kojeg smatras da si iznad svih.
Kazes ponosito (takav gard uvijek imas, koliko sam upratio), HROMOZOM.

Odmah sam se nasmijao i laganim pitanjima nahranio tvoj nezasiti ego.

Nije bilo posla, pa eto, da se malo covjek zabavi, razbije dosadu...
Sljedece pametovanje (bez pokrica, podrazumjeva se) je hvatanje za 'karakter'. Kaze co'ek, karakter = odgoj, mi pricamo o genetici. Zapravo, o genetici uopste nisam pricao, ali eto... To ne mijenja cinjenicu da genetika itekako odredjuje karakter pojedinaca. Karakter se kod nas ima visestruko znacenje, ali sam pod 'karakter' mislio na cjelokupnu licnost, sto sam jasno naznacio u komentaru.
Sto se bolan prosipas i supljiras bezveze?
Fino odgovori, ako imas kakav odgovor...
Da te podsjetim, kazem sta je prethodilo diskusiji u koju si uletio. Vjernici su tvrdili da muskarac i zena nemaju iste sposobnosti, da muskarac ima odredjene prednosti u odnosu na zenu i obratno. Koje sposobnosti i prednosti ima muskarac u odnosu na zenu?
Fino si skrenuo temu... Umjesto da raskrinkavamo rigidne pustinjske religije, mi se ovdje nadmudrujemo oko gluposti...