Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Locked
madner

#1351 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by madner »

Ali Kemal wrote:
madner wrote:Bez uvrede, ali tvoje znanje historije je toliko tanko da ti ta informacija nista ne bi znacila.
Mogu ti jedino predloziti par knjiga kako bi zakrpio osnovne rupe u obrazovanju.
U pravu si, čekam na predložene knjige :oops:
Za pocetak ovo:
http://www.amazon.com/Ottoman-Empire-Bo ... 1780761112
k3ngur

#1352 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by k3ngur »

madner wrote:
Ali Kemal wrote:
madner wrote:Bez uvrede, ali tvoje znanje historije je toliko tanko da ti ta informacija nista ne bi znacila.
Mogu ti jedino predloziti par knjiga kako bi zakrpio osnovne rupe u obrazovanju.
Za pocetak ovo:
Tu knjigu imate na scribdu, uclanis se, 10 mjesecno i citas sta god hoces.
madner

#1353 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by madner »

Ja sam old school, volim impresionirati goste policama. :D
detroit-mercy

#1354 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by detroit-mercy »

k3ngur wrote:
Ali Kemal wrote:
kritichar wrote:Nije ok, jer ja to nikako ne mogu shvatiti

:-) :lol:
To je ok samo za zatucane retarde i sadiste koji se iživljavaju nad tim ženama. :izet:
Da ne govorim o licemjerju gdje Arapi koji toliko misle o ženama i njihovoj časti, da to ide do idiotluka da žene ne mogu da voze, jer ako se pokvari auto neko će ih silovati, što dodatno govori o tom društvu seksualnih manijaka, gdje kad vide ženu, prvo što pomisle je kako će da je siluje :shock: ti isti Arapi i okolina su izmislili trbušni ples, znači licemjerje nevidjeno. :evil:
Ostavi se arapa, objasni sad ovo: http://www.news.com.au/lifestyle/real-l ... 7186994208
U proteklih 30 godina u drzavi od 350 miliona stanovnika na jednom podrucju je nestalo 18 zena (velika vjerovatnoca djelo serijskog ubice), sto nam nudi jako dobru argumentaciju da zena ne bi trebala da putuje sama autom do Zenice kao i da joj treba ograniciti jos masu drugih stvari :mrgreen:. Tako nekako bi ti to objasnio :mrgreen: .
BH skolski sistem se je srozao totalno ali nisam vjerovao da je dosegao ovaj nivo :skoljka: .
madner

#1355 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by madner »

Mada je to tacno, ovo je uglavnom propust Sveckog i Srpskog obrazovanja. :D
m_l

#1356 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by m_l »

skupljac_zeljeza wrote: Samo hvala Bogu što su daleko u manjini, ali neko njih koristi da izjednači sa Ljevakovićem, Karićem, Ikbalom, Tarikom Ramadanom itd.
Ti si razuman insan, zar stvarno mislis da vecina ovih na temi imaju drugaciji stav i prema Ljevakovicevim fetvama!? Mislis da sa istim zarom ne bi ponizavali citajuci sljedeci link:

http://www.rijaset.ba/index.php?option= ... Itemid=514
k3ngur

#1357 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by k3ngur »

madner wrote:Ja sam old school, volim impresionirati goste policama. :D
Isto jarane :D...
kritichar

#1358 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by kritichar »

detroit-mercy wrote: Sreca pa ih je jako malo, da ih je malo vise i da pocnu nametati svoja pravila igre onda bi vidio ko su i sta su Arapi :mrgreen: .
Čuo sam ja jednog, kaže na slabom bosankom, sačekajte dok napravimo svoja naselja, pa ćete vidjeti kako musa dere jarca
i na kraju kaže ahahaaaaaaa

ja ga nisam shvatio ozbiljno, tada
madner

#1359 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by madner »

Nisu ni svjesni kod kakvih rasista grade naselja. :D
Point.

#1360 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Point. »

Nema glupljih ljudi na planeti od danasnjih arapa. Sacica jevreja ih jebe u zdrav mozak vec odavno, evo ratuju jedni protiv drugih neznas vise ni kako su se podijelili. Kraljevi i princevi izradili sistem bicevanja i vjesanja za najmanje sitnice, dok oni po Zapadu zive zapadnjacki zivot sa dosta alkohola, kokaina, zenskih i djecijih cupavih guzica. Za njih serijat ne vazi, al glupi arapi ne mogu to skontati. I onda dodje neko iz Bosne da mu takvi maloumnici budu zivotni uzor. Pravi tukci.
k3ngur

#1361 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by k3ngur »

detroit-mercy wrote:U proteklih 30 godina u drzavi od 350 miliona stanovnika na jednom podrucju je nestalo 18 zena (velika vjerovatnoca djelo serijskog ubice), sto nam nudi jako dobru argumentaciju da zena ne bi trebala da putuje sama autom do Zenice kao i da joj treba ograniciti jos masu drugih stvari :mrgreen:. Tako nekako bi ti to objasnio :mrgreen: .
BH skolski sistem se je srozao totalno ali nisam vjerovao da je dosegao ovaj nivo :skoljka: .
Ocigledno je da nisi shvatio moj post, ali kad smo vec kod te teme, moja zena putuje 120 km svaki dan tako da ja nemam nista protiv sto ce zena sama otputovat u zenicu. Ovdje je normala da predjes 40 km minimalno svaki dan.
m_l

#1362 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by m_l »

Sve OK, ali moderna evropska država polazi od zaštite svojih zakona, a ograničavanje kretanja neke osobe je protuzakonito. O tome kakvi zakoni vladaju u tvojoj kući ne bih znala reći, no ako živiš u evropskoj državi i ograničavaš kretanje punoljetnoj i zdravorazumnoj osobi, to je protivzakonito.
Tvoj komsija ima punoljetnu kcerku(18), koja zeli da sama ide na more. Otac ne dozvoljava, iako je kcerka punoljetna.

Osudjujes ponasanje oca? Prijavit ces ga sto se drznuo da svom djetetu ogranici kretanje?
piupiu

#1363 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by piupiu »

m_l wrote:
Sve OK, ali moderna evropska država polazi od zaštite svojih zakona, a ograničavanje kretanja neke osobe je protuzakonito. O tome kakvi zakoni vladaju u tvojoj kući ne bih znala reći, no ako živiš u evropskoj državi i ograničavaš kretanje punoljetnoj i zdravorazumnoj osobi, to je protivzakonito.
Tvoj komsija ima punoljetnu kcerku(18), koja zeli da sama ide na more. Otac ne dozvoljava, iako je kcerka punoljetna.

Osudjujes ponasanje oca? Prijavit ces ga sto se drznuo da svom djetetu ogranici kretanje?
Ništa ja ne osudjujem ili ne osudjujem, zakon je zakon. Punoljetna osoba ima pravo donositi odluke sama za sebe.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1364 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Chmoljo »

m_l wrote:

biti roditelj i bračni partner nije isto.

brak je ravnopravno partnerstvo. :-)
Ali Kemal

#1365 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Ali Kemal »

madner wrote:
Ali Kemal wrote:
Za pocetak ovo:
Pazi rekao si slijedece, citiram
Mi smo zarili, palili sirom Evrope
.
Ako tebi Gradačac predstavlja pojam širom Evrope, onda si u pravu. :-)
madner

#1366 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by madner »

Kazem da imas prevelike rupe u obrazovanju. Ta knjiga tretira status Bosne prije pobune, te je shodno tome dobar i kratak pocetak za osobu koja malo zna kako bi barem znala osnove.
m_l

#1367 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by m_l »

Chmoljo wrote:
m_l wrote:

biti roditelj i bračni partner nije isto.

brak je ravnopravno partnerstvo. :-)
... u kojem se ipak znaju pravila, ko kosi a ko vodu nosi. Bar kod nekih porodica. :wink:

Da samo kazem da ovdje ne ulazim u datu fetvu koja je bila inspiracija vrlom forumasu za temu na pf-u politika. :-)

Kao da je uskrsnuo @Aca Lukas :-)
Ali Kemal

#1369 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Ali Kemal »

m_l wrote:

A što ne bi išla na more?
Predpostavljam da je logika imaće seks pa joj ne daju na more.
Tu su onda u pitanju dvije stvari.

Prva je da otac nema povjerenja u svoju kćerku, što znači da nešto nije u redu u toj porodici.
Druga stvar je da ako ona to želi uradiće to i bez da ide na more.
Bloo
Globalna šefica

#1370 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Bloo »

m_l wrote:
... u kojem se ipak znaju pravila, ko kosi a ko vodu nosi. Bar kod nekih porodica. :wink:

Da samo kazem da ovdje ne ulazim u datu fetvu koja je bila inspiracija vrlom forumasu za temu na pf-u politika. :-)

Kao da je uskrsnuo @Aca Lukas :-)

najbolje je biti sam...onda i kosis i vodu nosis i niko te ne zajebaje...ha ja
Ali Kemal

#1371 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Ali Kemal »

madner wrote:Kazem da imas prevelike rupe u obrazovanju. Ta knjiga tretira status Bosne prije pobune, te je shodno tome dobar i kratak pocetak za osobu koja malo zna kako bi barem znala osnove.
Dobar si istoričar, ali ti slabo ide geografija :D

Image
Pronadji Bosnu, ali bez guglanja :lol:
kritichar

#1372 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by kritichar »

m_l wrote:.
Evo pošto niko nema hrabrosti da te pita.
Jesu li tebe natjerali da iznosiš ovakve radikalne stavove, da li ti prijete kamenovanjem?
madner

#1373 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by madner »

Ocekivano, ponosan na manjak znanja.
Kikibombona

#1374 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Kikibombona »

ExNihilo wrote:
Preporučujem da u rječniku pogledaš pod "zamjena teza". Jer to je logička greška koju koristiš ovdje u namjeri da popraviš gornji fijasko. To iz razloga što nismo ni pomenuli temperament niti njegov utjecaj na bilo šta. Stoga je besmisleno pobijati tezu o kojoj nije bilo riječi.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Cim sam vidio tebe u notifikaciji znao sam da mogu ocekivati isprazno pametovanje, nadmeno filozofiranje u kojem se redovno pogubis, pa ne znas jesi li pos'o ili dos'o...

Da si pratio diskusiju znao bi da sam sagovornika pitao za karakterne razlike/razlike u licnosti izmedju muskarca i zene. Sagovornik je prvi rekao da pored bioloskih imaju i druge razlike izmedju muskarca i zene. Pitao sam koje!

Ti si uletio kaskaderski kao i uvijek, pokusavajuci ispasti pametan i prosuti to malo znanja koje si nakupio i radi kojeg smatras da si iznad svih.

Kazes ponosito (takav gard uvijek imas, koliko sam upratio), HROMOZOM. :D :lol: Odmah sam se nasmijao i laganim pitanjima nahranio tvoj nezasiti ego. :mrgreen: Nije bilo posla, pa eto, da se malo covjek zabavi, razbije dosadu...

Sljedece pametovanje (bez pokrica, podrazumjeva se) je hvatanje za 'karakter'. Kaze co'ek, karakter = odgoj, mi pricamo o genetici. Zapravo, o genetici uopste nisam pricao, ali eto... To ne mijenja cinjenicu da genetika itekako odredjuje karakter pojedinaca. Karakter se kod nas ima visestruko znacenje, ali sam pod 'karakter' mislio na cjelokupnu licnost, sto sam jasno naznacio u komentaru.

Sto se bolan prosipas i supljiras bezveze?

Fino odgovori, ako imas kakav odgovor...

Da te podsjetim, kazem sta je prethodilo diskusiji u koju si uletio. Vjernici su tvrdili da muskarac i zena nemaju iste sposobnosti, da muskarac ima odredjene prednosti u odnosu na zenu i obratno. Koje sposobnosti i prednosti ima muskarac u odnosu na zenu?

Fino si skrenuo temu... Umjesto da raskrinkavamo rigidne pustinjske religije, mi se ovdje nadmudrujemo oko gluposti...
Last edited by Kikibombona on 30/07/2015 15:45, edited 1 time in total.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1375 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Chmoljo »

m_l wrote:
aha, to se reguliše statutom porodice :-)

govorim ti kako zakon, tj. pozitivnopravni propisi tretiraju društvene zajednice, a vezano za to kako to OTAC smije nešto zabraniti, a MUŽ ne smije.
Locked