sizifinho wrote:
šta reći za lika kojem je č i ć isto slovo,koji smatra da je Sunce nekad bilo žuto, sad više nije, izmislio termoeluzivni avion, ko zna kakvih još ima izuma...
konkretno ja bih volio da znam, hajd vizionar. Lahko je prdit poslije kiše, izvoli napiši nam ovdje par svojih "izuma" koji još nisu otkriveni. Lahko je pričati o tome kako tebe neko ismijava za neki tvoj izum koji se sad koristi, izvoli napiši 2-3 izuma koji još nisu otkriveni, ti si ih zamislio, a nisu nekakve logične stvari koje su za očekivati.
Hajd da vidimo.
Usput. Eminentni naučnik poput tebe trebao bi znat razlikovat č i ć...bar u nekoj mjeri
naravno, kad kažem izum- ne mislim samo da mi nableblećeš ovdje o nekakvom futurističkom izumu, to svi mi možemo.
Želim pravi nacrt za izum, sa svim proračunima, koji se materijal koristi, koja voltaža, koja kubikaža...sve.
Odgovor Sizifu.
šta reći za lika kojem je č i ć isto slovo,
Usput. Eminentni naučnik poput tebe trebao bi znat razlikovat č i ć...bar u nekoj mjeri
Pa to je problem danas vi bi željelli da mi svi ljudi budemo klonovi i istomišljenici.
Da smo svi isti Uniformisani i da Jednoumlje vlada.
Ko god ima drugačije mišljenje odmah pljuvat po njemu, smatrati ga šta sve ne.
Pravi ste Staljinisti, Hitleristi itd. Jednoumljenici.
Prije u našoj prošlosti Historiji smo imali CH nismo imali č i ć pa neko silom nametne u školama,
č i ć, i ukinu ch.
Uvijek sam imao problem razlikovanja tvrdih i mekih slova.
Šta ču to je meni sve isto ko u Lud, Zbunjen, Normalan seriji.
I šta sada Ja pišem kako pišem u ovom slučaju kucam,
možda sam Dislekstičan ali bi Ja prije rekao da su Vaša pravopisna pravila Jednoumljska/Jednoumna i pogrešna.
Pa hočete da svi budemo Uniformisani da Jednoumlje vlada.
koji smatra da je Sunce nekad bilo žuto, sad više nije,
Ma nije bilo boje Žarulje Žučkasto-Bijele boje svijetlo Žute boje.
Malo se zezam.
A vi se odmah ko umnjci upalili.
Pravo ste napaljeni.
Sunce je uvijek Bilo Bijele Boje gledano sa Zemlje i sada je Bijelo ko uvijek.
Nemojte slušati Vizionare koji vam govore da je Sunce bilo Žučkasto Žučkaste Boje na Nebu ono je uvijek Bilo Bijelo na Nebu.
Oni Vizionari vas samo zezaju i trolaju.
izmislio termoeluzivni avion, ko zna kakvih još ima izuma...
Griješiš nigdje nisam naveo da sam nešto izmislio nego naveo da Imam Ideja kako napraviti, poboljšati, unaprijediti,
greške otkloniti itd. i sl. i nigdje nisam naveo da imam Resurse, Novce, itd. da to mogu Ja sam bez Eksperata uraditi.
Pa ni Eksperti ne rade sami i sve naprave u saradnji sa drugim Ljudima u Timu/Timovima.
Rijetke su stvari koje je samo Jedan Čovjek sam Napravio.
Sam samcat bez pomoći drugih.
Ideja i Izum nisu jedno te isto.
termoeluzivni avion
Imaš li kakvu knjigu o ovome nema o ovome ništa ni na Netu.
Nisam ni napisao da imam Ideju kako napraviti ovakav avion.
Nego kako napraviti avion koji bi lako izbjegao toplotno navodeče rakete
zavarao njihove senzore bez upotrebe mamaca i bez upotrebe lasera.
Lahko je pričati o tome kako tebe neko ismijava za neki tvoj izum koji se sad koristi, izvoli napiši 2-3 izuma koji još nisu otkriveni, ti si ih zamislio, a nisu nekakve logične stvari koje su za očekivati.
Hajd da vidimo.
Pa evo primjerice kalendar novi što sam smislio.
Traje 365,2422 dana a može se naštimati da bude i precizniji.
Veoma je jednostavan Mjesec počinje Ponedeljkom završava Nedeljom,
pod navedenim se misli na brojevno 1 (prvi) Dan Mjeseca Ponedeljak zadnji Nedelja.
Ne kao sada Januar ove godine 1 Dan Mjeseca Bio Petak a Zadnji Nedelja.
Februar 1 Dan Ponedeljak Zadnji Ponedeljak.
Mart Utorak-Četvrtak itd.
Pod rednim brojem ili rednoj koloni itd.
Drugo što bi Ja besplatno dao bilo šta.
Kada meni neko da nešto novca da ču i Ja Ideju, Mišljenje, Grešku/Manu proizvoda koju sam otkrio itd.
Treče čak i kada bi mi platili ne bi ni tada dao bilo šta jer sam davno odustao od realizovanja svega,
digao ruke od svega skoro.
naravno, kad kažem izum- ne mislim samo da mi nableblećeš ovdje o nekakvom futurističkom izumu, to svi mi možemo.
Želim pravi nacrt za izum, sa svim proračunima, koji se materijal koristi, koja voltaža, koja kubikaža...sve.
Pa ovo sam samcat malo ko može pa čak možda niko.
Znaš li uopšte koliko primjerice na Novom Automobilu Ljudi radi.
Na razvoju ili pravljenju nekog novog Automobila.
Timovi Ljudi od Dizajnera pa nadalje.
I več sam prethodno naveo imam Ideje a ne Nacrt za Izume od Ideje do Nacrta za Izum je dalek Put.
Pa od samog Nacrta za Izum do Prototipa i Finalnog Proizvoda još i dalji Put.
Nemam više dalje namjere se prepucavati sa nekim preko Interneta.
Sa ovim bi završio našu Diskusiju Razgovor.
Tebi Tvoje Mišljenje, Meni Moje Mišljenje.