BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
7
10%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
54%

Total votes: 70

dileja

#1351 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dileja »

mirza_15 wrote:
kloniran wrote:
da, sada nafatam nekako 3g al nece na net, i veoma brzo me izbaci i vrati se na 2g :twisted:
I kad ja kazem ne valja im mreza hrpa hejtera zagalami na mene.

Edit: ali nemoj ti vjerovati svojim ocima. Vjeruj avaksu i smartu. I to kada im se desi pukne veza. Gledao barem 7-8 puta kod jarana koji ima sluzbeni m:tel. Naravno, covjek privatno ima bht.
da ponovim sam sebe
:mrgreen:
brzina na izimobil i na ušljivom bht
toliko o prdenju o "superironosti" bht

Image
Image

Image
porobljeni

#1352 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by porobljeni »

kloniran wrote:
mirza_15 wrote:
kloniran wrote:
da, sada nafatam nekako 3g al nece na net, i veoma brzo me izbaci i vrati se na 2g :twisted:

Edit: ali nemoj ti vjerovati svojim ocima. Vjeruj avaksu i smartu. I to kada im se desi pukne veza. Gledao barem 7-8 puta kod jarana koji ima sluzbeni m:tel. Naravno, covjek privatno ima bht.

Druze bht se pokazao svojom ponudom i tu vise nema nikakve price.
Samo covjek bolestan u glavu ce uzeti nesto od ponuđenog.

Ja gdje zivim bht ublehasi vec haman 20 godina nece da postave repetitor i vas signal je poprilicno ocajan i to 2g, 3g da ne pominjem :-)

I signal mtela i signal eroneta je bar 3 puta jaci nego vas.
Mene u naselju :izet: brdo pa mi je signal karina, ali sto se tice ostatka grada signal vam je odlican, ali ni ostali ne zaostaju.

Vas vadi samo dugogodisnja stabilnost u govornom saobracaju, i sto se mene tice od mene imate samo 5 KM mjesecno za odrzavanje broja, a pitanje je dokle i to.
I dokle ce narod trpiti da samo izvlacite novac a ne nudite apsolutno nista za uzvrat.

Sretna nova svima, a telekomcima zelim da se napokon opamete i ne misle samo na profit i svoje platte :-)
Za repetitor ti ne vjerujem baš jer je signalom pokrivena skoro 100% naseljiva teritorija BiH (99,999%). Sad ako živiš na nekom pikliću, nije do Telekoma.

Signal mtela da je jači od telekoma je ubleha teška. Mtel nije od privatizacije (2008. godine) postavio niti jednu BS u Federaciji tako da ti ta priča ne pije vode. Dovoljno je pogledati mapu pokrivenosti na njihovoj stranici. Šega živa i to još objavili. :lol:
porobljeni

#1353 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by porobljeni »

dileja wrote:
mirza_15 wrote:
kloniran wrote:

da ponovim sam sebe
:mrgreen:
brzina na izimobil i na ušljivom bht
toliko o prdenju o "superironosti" bht

Image
Image

Image
Ti i maš 2G to 3G konvertor. Sa tom app imaš dobar signal sigurno :lol:
dileja

#1354 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dileja »

ograničeni, to nije app koja pretvara signal jedan u drugi, nego PREBACUJE
kloniran

#1355 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

porobljeni wrote:
Za repetitor ti ne vjerujem baš jer je signalom pokrivena skoro 100% naseljiva teritorija BiH (99,999%). Sad ako živiš na nekom pikliću, nije do Telekoma.

Signal mtela da je jači od telekoma je ubleha teška. Mtel nije od privatizacije (2008. godine) postavio niti jednu BS u Federaciji tako da ti ta priča ne pije vode. Dovoljno je pogledati mapu pokrivenosti na njihovoj stranici. Šega živa i to još objavili. :lol:

Ma jasta, a to sto je i repetitor Mtela i Eroneta visi za nekih 10 do 15 metara od bht ne pije vode nimalo.
Mogao bih ti ja ovdje jedno 7 godina pricati o prostiranju radio valova, al necu da se zamaram tim glupostima.
Zivim u dolini, ne piklicu i nemam potrebe da branim niti falim bilo koga, niti mi iz dzepa niti u dzep ko pojedinima ovdje.

A sto se tice pokrivenosti, mozda pokriva ta naseljiva upitnom kvalitetom signala, jer vjerovatno sam prosao vise mjesta u BiH za koja ti i slicni niste ni culi da postoje.
A sto se tice tih mjesta koja se zanemaruju a to su nenaseljiva tu eronetu ne mozete ni prismrditi i to je cinjenica.

Eronet i mtel postavljaju ogromne repetitore, a vasi se jedva vide od krosnji drveca.

I mtel mozda i nije postavio nijednu baznu stanicu, ali one koje je postavio su na dosta boljim pozicijama od telekomovih tako da nema potrebe za novim :wink:

A to gdje ja zivim treba da bude itekako do telekoma, jer treba svima obezbjediti kvalitetan signal, a ne samo gdje obitava najveci dio populacije. :wink:

A to što se vi telekomovci nađete uvrijeđeni kad neko iznese konkretnu kritiku je vaš problem ne moj niti ičiji drugi.
Ja hoću uslugu a ne statistiku, ako je ne isporučuješ zdravo.
avaks

#1356 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

porobljeni wrote:

Otkud ti te glupave informacije fakat? pa Eronet pretprošle godine radio na proširenju mreže (Ze-Do) kanton, opština Kakanj. Evo i Mtel u mom mjestu prošle godine odradio dobar posao pa sada imam bolji signal nego BHT.
Što lupaš bez veze?!
Nego daj ti nama mapu pokrivenosti od BHT, zašto je ublehaši kriju, eto Ero i Mtel imaju svoje javno objavljene na stranicama i vidi se pokrivenost (2G je sigurno 99% kao i na BHT) :run:
porobljeni

#1357 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by porobljeni »

avaks wrote:
porobljeni wrote:

Otkud ti te glupave informacije fakat? pa Eronet pretprošle godine radio na proširenju mreže (Ze-Do) kanton, opština Kakanj. Evo i Mtel u mom mjestu prošle godine odradio dobar posao pa sada imam bolji signal nego BHT.
Što lupaš bez veze?!
Nego daj ti nama mapu pokrivenosti od BHT, zašto je ublehaši kriju, eto Ero i Mtel imaju svoje javno objavljene na stranicama i vidi se pokrivenost (2G je sigurno 99% kao i na BHT) :run:
Ti stvarno nisi dobar u vugla. Ko je spomenuo eronet?!!! Pisao sam o mtel-u i prestani više mlatiti gluposti i trollati neistinitim i lažnim informacijama!
probook

#1358 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by probook »

mirza_15 wrote:
kloniran wrote:

Evo ja samo imam mtel i koristim br i privatno i poslovno. Juce od 9 do 12 sam visio na telefonu non stop i ni jednom nije pukla veza. Primjetim da se u Mostaru i net se njihov dosta popravio, kod mene kuci do prije par mjesdci stalno bilo E i skroz spor net, sada bez problema H - evo brzine trenutno http://www.speedtest.net/my-result/a/1650294114

Takodje i dole juzno od grada (Buna, Zito) bilo je prije E, sada pici H bez problema.
Vjerovatno su radili na prosirenju kapaciteta, nema vala nikakvih problema sa pucanjem mreze.
smartXL

#1359 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by smartXL »

Ma kakvo crno pucanje veze, lik izmislja ba, ja koristio godinama nikad se nije desilo da puca veza. Ako nije prije par godina ne vidim zasto bi sad pucala, jos tvrde da ovdje nemaju korisnika, znaci da bi moralo bit jos fluidnije. Ne zna gdje da pljune pa onda gdje stigne, a ne zna da nas ima koji znamo i koji smo koristili
ing-ecc

#1360 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by ing-ecc »

dileja wrote:to je klasična 2g brzina i dobra je, ja lično sam uvjek na 2g jer 3g vuče bateriju, uključim samo na primjer kad nešto na youtube hoću pogledat, u suštini za sve drugo je dovoljno 2g

jel ti na mobitelu uključen 3g uopšte
:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
Ma gdje to ti surfas na 2 G? :D :D
I kazu 16 kb je malo, ma tebi je i 8 kb puno na 2 G.
dileja

#1361 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dileja »

surfam sve
naravno da nešto sporije otvara nego na 3g
ali niđe ne žurim, ako baš zapinje i neka je degenska stranica sa kamaru slika i većim učitavanjem, prebacim na 3g, ali je uglavnom 2g

btw neznalici, 2g nije ni 64 i 32
već kod nas 220 kbps, inače teoretski i 330
Last edited by dileja on 01/01/2016 14:32, edited 1 time in total.
kloniran

#1362 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

Najlakse je reci izmislja ba, ja sam govorio kako jeste bez favorizovanja ikoga.
A i za to sam rekao da je bilo prije dok sam koristio usluge ostala dva operatora i sta me odbilo.
Sada ne znam kakvo je stanje jer ih ne koristim za govorni saobracaj.
Sigurno je dosta bolje.

A što se mreže tiče, evo baš sad pratim mtel mrežu i 2g signal je dosta jači tj pun signal a 3g je na 3 od 5 podioka, a na ovom novom androidu nemam opciju rucnog odabira mreze tako da me sam presalta nakon par sekundi i to iritira pravo.

A ovdje nismo da grcevito branimo nekoga, nego da iznesemo misljenje na osnovu vlasitith iskustava.

Ako mi neko kaze kako prisiliti tel na androidu 5.1 da drzi samo jednu mrezu ukljucenu castim ga pivom :D
kloniran

#1363 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

ing-ecc wrote:
dileja wrote:to je klasična 2g brzina i dobra je, ja lično sam uvjek na 2g jer 3g vuče bateriju, uključim samo na primjer kad nešto na youtube hoću pogledat, u suštini za sve drugo je dovoljno 2g

jel ti na mobitelu uključen 3g uopšte
:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
Ma gdje to ti surfas na 2 G? :D :D
I kazu 16 kb je malo, ma tebi je i 8 kb puno na 2 G.

Inđo imam ja jedno pitanje.
Kad ce se ovi telekomovci uozbiljiti malo? Fakat im je ova nova ponuda za ultru smijesna.
Cini mi se da su vas ove godine oslobodili zakona o javnim nabavkama tako da vise ni to nije izgovor.
porobljeni

#1364 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by porobljeni »

avaks wrote:
porobljeni wrote: Ti stvarno nisi dobar u vugla. Ko je spomenuo eronet?!!! Pisao sam o mtel-u i prestani više mlatiti gluposti i trollati neistinitim i lažnim informacijama!
Nije ti dobar u vugla onaj ko te odgojio tako, to je jedino sigurno.
Koristim i Eronet i Mtel i znam šta pričam, iznosim činjenice a ne lupam ko Maksim po diviziji. Otkud ti informacija da taj Mtel nije postavio niti jednu BS od 2008 u Federaciji?! Kako onda u po' Federacije meni bolji signal na Mtel (doduše nije ga bilo prije nekoliko godina, ruku na srce, ali očigledno se šire ljudi) nego na BHT i da imam HSPA a na BHT edge?! Sve se svodi na rekla/kazala, amidžić od mog havera reko' drugom haveru koji je mom kolegi rekao da Mtel puca na prvoj minuti, nemaju pokrivenost :lol: :lol: :lol:
Telekomovci vazda bez argumenata i onda udri po uvredama, šovinizmu, govor mržnje pa fol hajmo prijavljivati :run:
porobljeni wrote: Za repetitor ti ne vjerujem baš jer je signalom pokrivena skoro 100% naseljiva teritorija BiH (99,999%). Sad ako živiš na nekom pikliću, nije do Telekoma.
Daj dokaz klone. Hajde crno na bijelo pa da vidimo tu 100% pokrivenost BHTa.
Uzmi mobitel i gledaj. ne gtreba ti bolji dokaz. Od vrha Prenja do najzabačenijih dijelava Krajine, Hercegovine i Istočne Bosne pa do lifta na Alipašinom polju, UMTS skoro pa pun. Na tim mjestima mtela ima samo u pričama i u tvojim postovima. Nigdje više ga nema. Mape BHT-a nema službeno jer nema potrebe za njom. Kad se pita za signal BHT-a samo možeš pjevati "Od Drine do Une, od mora do Save,...". Mtel nije u stanju pokriti zaleđe Neuma, zaleđe Bjelašnice (ovdje ni Eronet nema signala nikako), zatim magistralni pravac Sarajevo- Travnik- Jajce- Ključ (ovjde je mtel prisutan samo na GSM 900 a UMTS-u ni traga). Također mtel-a skoro pa i nema nikako u Bihaću i Cazinu kao i u zapadnoj Hercegovini. Na svim ovim lokacijama BH Telecom ima skoro pa pun UMTS signal čak i bez 2G to 3G konvertora :D. Čim ponovo budem u ovim mjestima (uskoro), postaviću SS pa da se uporedi.

Image

Legenda:
O - nema nikako mtel signala
O - GSM kao i da nema (1 crtica)
O- ima samo GSM - 2G

Na svim ovim obilježenim lokacijama, BHT ima pun UMTS/GSM signal.

Signal lično mjerio na ovim lokacijama. BH Telecom kartica je bila u Sony E4 telefonu a mtel u Lumia 620 uređaju. Sony koristi Ericsson GSM čipove u svojim uređajima dok Nokia koristi Siemens GSM čipove u svojim uređajima tako da je kvaliteta mjernih aparata (Sony i Nokia) vrhunska i najtačnija moguća.
mirza_15

#1365 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mirza_15 »

Ma meni smijesno o baznim stanicama sa likovima koji ne znaju razlikovati bs od servra.

M:tel nema puno korisnika u Sa. Postavi 1 bs i "odvrne" signal do daske pa dokle dobaci, pa pokriva novom. Ostane nepokrivenih dzepova koliko hoces. Zbog toga te salta na izi sa 3g na 2g. Ako ti je ukljucen 3g puca veza svako malo jer im je 3g signal u sa smece. Mozda im veza ne puca samo ako iskljucis 3G. Na dvije m:telove bazne stanice u sa bht ima 20. Ali zato ako si blizu bazne izgledati mrak veza. Super signal, ne djelis sa puno korisnika i mislis vauuuu. Dok ne odes na neko drugo mjesto u gradu i vidis da 3G signala nema nikako.

Onaj poredi bonuse u izi mrezi i bh telecom mrezi. Doduse, kada mu je i savrsena ista nije cudno ni da mu je 45% korisnika u bih prema kojima mozes iskoristiti minute i 0,xx% korisnika isto. Jos fino odes na Boracko jezero na kupanje i skontas da samo bht ima 3g. I da drug, na putu d.vakuf-jajce samo bht ima 3g. U prevodu daleko veca pokrivenost, ali isto je to, ali samo ako si posvadjan sa logikom.
porobljeni

#1366 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by porobljeni »

mirza_15 wrote:Ma meni smijesno o baznim stanicama sa likovima koji ne znaju razlikovati bs od servra.

M:tel nema puno korisnika u Sa. Postavi 1 bs i "odvrne" signal do daske pa dokle dobaci, pa pokriva novom. Ostane nepokrivenih dzepova koliko hoces. Zbog toga te salta na izi sa 3g na 2g. Ako ti je ukljucen 3g puca veza svako malo jer im je 3g signal u sa smece. Mozda im veza ne puca samo ako iskljucis 3G. Na dvije m:telove bazne stanice u sa bht ima 20. Ali zato ako si blizu bazne izgledati mrak veza. Super signal, ne djelis sa puno korisnika i mislis vauuuu. Dok ne odes na neko drugo mjesto u gradu i vidis da 3G signala nema nikako.

Onaj poredi bonuse u izi mrezi i bh telecom mrezi. Doduse, kada mu je i savrsena ista nije cudno ni da mu je 45% korisnika u bih prema kojima mozes iskoristiti minute i 0,xx% korisnika isto. Jos fino odes na Boracko jezero na kupanje i skontas da samo bht ima 3g. I da drug, na putu d.vakuf-jajce samo bht ima 3g. U prevodu daleko veca pokrivenost, ali isto je to, ali samo ako si posvadjan sa logikom.
Ma prevario ih 2G to 3G konvertor pa im nije zamjeriti :D
doff

#1367 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by doff »

mirza_15 wrote:Ma meni smijesno o baznim stanicama sa likovima koji ne znaju razlikovati bs od servra.

Ovo može bit, isti problem imao u Zenici ali sa BHTelecomom, zvao podršku, objasnio problem i rekli mi da izaberem gsm only. Od tad nemam problema. Problemi su bili tipa da sam svako malo nedostupan iako imam signala na telefonu...Kod još par ljudi je bio taj problem ali prebacivanjem na gsm only, problem je riješen
avaks

#1368 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

porobljeni wrote: Mape BHT-a nema službeno jer nema potrebe za njom. Kad se pita za signal BHT-a samo možeš pjevati "Od Drine do Une, od mora do Save,...".
:lol: :lol: :lol: Toliko o pljuvačima i firmi. Idi ba u paintu nekome drugom crtaj, ja uzeo mobitel u ruku, kupio karticu za 2KM, doplatio još 5KM, aktivirao ovaj IZImix, prohodao po Sarajevu svugdje 3G/H, na putu do Zenice isto. Meni dovoljno, a tek na selu kada sam vidio H i brzinu 3-4MB što ni taj uber Telekom nema vala pametnom dosta. Čim izbace nešto konkretno mogu i njihovu karticu uzeti, vrijedi i za Telekom isto.
Što kolega reče nisam tu da branim ikoga, za razliku od vas uposlenih.
Samo vas argumentovano ubijam u pojam a vi se vadite :mrgreen:
Ali zato znam da računam do 20 čak a Bogami znam i da zvuk ide preko HDMI, ipak je to viša tehnologija od Baznih stanica i SERVERA.

mirza_15 wrote: Onaj poredi bonuse u izi mrezi i bh telecom mrezi. Doduse, kada mu je i savrsena ista nije cudno ni da mu je 45% korisnika u bih prema kojima mozes iskoristiti minute i 0,xx% korisnika isto. Jos fino odes na Boracko jezero na kupanje i skontas da samo bht ima 3g. I da drug, na putu d.vakuf-jajce samo bht ima 3g. U prevodu daleko veca pokrivenost, ali isto je to, ali samo ako si posvadjan sa logikom.
Pa poredimo bonuse i novce za koje ih dobijem, nije isto 1000 jedinica za 17,55KM i za 4,9KM osim ako nisi posvađan sa logikom.
Savršena mi daje bonuse prema 100% korisnika u BiH a ne samo prema 45%, skontajte to već jednom. Eronet ima 80 minuta prema SVIM MOBILNIM MREŽAMA, isto tako 150sms i 200MB interneta za 10KM sa PDV bez ugovora na 12/24 mjeseca.
I da drug, odem ja nekada i do Orašja, Bosanskog Broda pa imam 3G a imaš li ti? Ili možda kada idem na more pa malo Šuica, Tomislavgrad sve do Vrgorca imam signal i 3G. U prevodu daleko dobra pokrivenost. Ništa ti taj BHT nije superioran što se pokrivenosti tiče. Nemaju ni mapu pokrivenosti nego njihovi uposlenici u paintu crtaju pa se rugaju oficijelnim koji konkurentni operateri javno objave :kiss:
kloniran

#1369 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

avaks wrote:ja uzeo mobitel u ruku, kupio karticu za 2KM, doplatio još 5KM, aktivirao ovaj IZImix, prohodao po Sarajevu svugdje 3G/H, na putu do Zenice isto. Meni dovoljno, a tek na selu kada sam vidio H i brzinu 3-4MB što ni taj uber Telekom nema vala pametnom dosta. Čim izbace nešto konkretno mogu i njihovu karticu uzeti, vrijedi i za Telekom isto.
Što kolega reče nisam tu da branim ikoga, za razliku od vas uposlenih.
Samo vas argumentovano ubijam u pojam a vi se vadite :mrgreen:
Ja dobio dzaba karticu :D

Ja sam skontao sta me prca, android 5.1 nema opciju rucnog biranja mreze, a 2g mreza mi dosta nadjacava 3g signal, zato puca 3g i na halo i na ovome izi.
A sutra cu i ja provjeriti kako je u gradu, mrsko mi sad ici :D

A sto se tice telekoma, nek ponude za petaka mjesecno 500Mb ja cu odmah ove dvije kartice baciti.
Do tada nek uzivaju u ULTRA Sedmici i ULTRA Mjesecu po nenadjebivim cijenama :lol:
avaks

#1370 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

Vidi za mrežu ovako (5.0.2 mi je android ali ne bi trebalo da se toliko razlikuje):
Settings --> Networks --> Tethering & Networks --> Mobile networks --> Network mode --> Preferred network mode (pa tu izaberi WCDMA only ili WCDMA/LTE auto to su u biti 3G i 4G mreže, dok je GSM 2G).
Ovo podebljano je bitno, ako možeš doći do toga u postavkama.
kloniran

#1371 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

avaks wrote:Vidi za mrežu ovako (5.0.2 mi je android ali ne bi trebalo da se toliko razlikuje):
Settings --> Networks --> Tethering & Networks --> Mobile networks --> Network mode --> Preferred network mode (pa tu izaberi WCDMA only ili WCDMA/LTE auto to su u biti 3G i 4G mreže, dok je GSM 2G).
Ovo podebljano je bitno, ako možeš doći do toga u postavkama.
kod mene ima samo 4g, 3g i 2g, i koji god da odaberem od ove dvije drzi 3g nekih 20 sekundi nakon odabira i automatski se presalta na 2g

Prije mi je na sony-u bila opcije 2g, 3g i 2g/3g i kad odaberes jednu od prve dvije drzi samo tu mrezu i mogao ti je npr biti pun signal na 2g ako si odabrao 3g on ostaje na 3g makar bio i bez prijema.

i ovdje bi trebalo biti da je preferirana ona koja se odabere, međutim uvijek prebaci na jači signal :roll:
mirza_15

#1372 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mirza_15 »

A sta ti znaci mapa koja nije napravljena od strane neutralne kuce/agencije? Kako znas da je mapa koju operater sam za sebe objavi tacna?

Znaci bolje je 80 minuta prema svima i 200 MB mobilnog od 50 prema drugimaa i recimo 500 prema BH Telecomu sa 500 MB interneta? Slaba ti brate ta matematika.

Das 6 KM za 1000 jedinica u mrezi gdje je 0,xx% pretplatnika i bacio si pare kada je govorni saobracaj u pitanju. Mozes iskoristiti jedino za internet.
Das 17,55 KM u mrezi gdje je 45% korisnika iz BiH, jos ako zivis u Sarajevu, Zenici, Tuzli... itekako je razlika.
porobljeni

#1373 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by porobljeni »

mirza_15 wrote:A sta ti znaci mapa koja nije napravljena od strane neutralne kuce/agencije? Kako znas da je mapa koju operater sam za sebe objavi tacna?

Znaci bolje je 80 minuta prema svima i 200 MB mobilnog od 50 prema drugimaa i recimo 500 prema BH Telecomu sa 500 MB interneta? Slaba ti brate ta matematika.

Das 6 KM za 1000 jedinica u mrezi gdje je 0,xx% pretplatnika i bacio si pare kada je govorni saobracaj u pitanju. Mozes iskoristiti jedino za internet.
Das 17,55 KM u mrezi gdje je 45% korisnika iz BiH, jos ako zivis u Sarajevu, Zenici, Tuzli... itekako je razlika.
Vidiš da je ograničen ko mtelova 3G mreža. Dzabe objašnjavaš.
dileja

#1374 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dileja »

kloniran wrote:
i ovdje bi trebalo biti da je preferirana ona koja se odabere, međutim uvijek prebaci na jači signal :roll:
tako je dakle kod lollipopa, i ipak je pravilnije jer ti omogućava uvjek onu mrežu koja je jača, dok po onoj tvojoj opciji se može dakle desiti da periodično nemaš mreže nikako, ali ako insistiraš na toj varijanti možda da probaš instalirat neku app
mirza_15 wrote:
pa samo to je dovoljno, spram 13 KM za gigu na ultri, to je bogovska ponuda
prenos brojeva onih sa kojima se najviše komunicira je rješenje koje je za tebe očigledno nepoznato
probook

#1375 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by probook »

Meni ne odgovara nikako npr politika BHT da bonuse daje najvise u svojoj mrezi. Prvo sto ne volim gatatati ko ne na kojoj mrezi kada zovem i je li prenjeo br.
Drugo obicno ako kazu npr 50 min prema svima i 500 prema BHT tih prvih 50 min trosis zvao i kada zoves BHT i kada to kao potrosis onda ide ostalih 500 samo prema BHT.

Dok se oni drze svog tora mene ne zanimaju, gledam ostale operatere koji daju pogodnosti prema svim mrezama ;)
Post Reply