Novi modeli

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
amar1994

#1351 Re: Novi modeli

Post by amar1994 »

:lol: :lol:
citroen xm

#1352 Re: Novi modeli

Post by citroen xm »

Joj poređenja.... :lol: :lol: Predajem se. :D
condy

#1353 Re: Novi modeli

Post by condy »

Bez predavanja, molim ljepo i Razija ima sise, guzove, noge malo poduže :roll: i drugu serijsku opremu, ko i " svaka " žena :lol:
madner

#1354 Re: Novi modeli

Post by madner »

citroen xm wrote:2006 ESP bio standard? Možda, nisam upućen. :-D

Evo sada I30 za 21000 KM

http://www.hyundaibh.ba/Najbolja-ponuda-ikad-i30/

Nije neka luda oprema, ali...

set jastuka, ESP, radio cd mp4, prednji podizači, klima.... Malo li je za ovaj novac? Ovo je i više nego dovoljno većini vozača.
Naravno da je bio. Ne znam kod ovih poluproizvoda :D , no u Golfu i Astri 100%.

Astra H serijski dolazila sa 6 jastuka, ESPplusom, TC (traction control), CBC itd...

Nije problem da li je malo ili puno, nego da je ovo Dacia princip. stara tehnika.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1355 Re: Novi modeli

Post by konektovan »

madner wrote:
citroen xm wrote:2006 ESP bio standard? Možda, nisam upućen. :-D

Evo sada I30 za 21000 KM

http://www.hyundaibh.ba/Najbolja-ponuda-ikad-i30/

Nije neka luda oprema, ali...

set jastuka, ESP, radio cd mp4, prednji podizači, klima.... Malo li je za ovaj novac? Ovo je i više nego dovoljno većini vozača.

Astra H serijski dolazila sa 6 jastuka, ESPplusom, TC (traction control), CBC itd...

Nije problem da li je malo ili puno, nego da je ovo Dacia princip. stara tehnika.
Imali smo u firmi par astri h, 1.7 cdti, ni jedna nije imala esp, a ni board cómputer, zato, spusti malo loptu.
condy

#1356 Re: Novi modeli

Post by condy »

Zavisi za koje trziste je bila namjenjena. Ona German edition je sigurno imala :D
ado-šampion

#1357 Re: Novi modeli

Post by ado-šampion »

@Condy, uvijek je trebalo jbg. Covjek krene od toga da ima nov i30 1.4 za 21-22 milje na akciji, koliko je vec. Ali onda hoces nekoliko osnovnih dodataka, hoces jaci motor, efikasniji, izadje to na 30 milja. I opet skontas da imas prosjek auto u toj klasi, nikakav poseban motor, nikakva posebna oprema, puno gubi na cijeni, tesko poslije prodati. Da ne govorim da se radi o akcijskoj cijeni, znaci hoces kredit odmah je veca, plus kamate... Bukvalno ispod 40 da je iole bolje auto i da ima ista opreme i ikakav motor, da ne gubi toliko na cijeni i da ima neki prolaz kao polovan, neka Octavija TDI/TSI s nesto doplata i to je to.

A Kia se pravo okurazila s cijenama generalno. Ona Optima izadje skuplja od Passata (po zvanicnom cjenovniku), a pogledas unutra onaj centralni dio s komandama klime i radija bukvalno precrtan s BMW modela, cudi me da tuzbe nisu frcale tu. Ok bi to sve bilo da je cijena u skladu s tim, ali imati auto koje ima vise nego konkurentu cijenu a precrtavati dizajn s konkurentskih modela je sramota. Ja sam iskreno prije nekoliko godina bio odusevljen s napretkom Hyundai/Kia modela, ali ovo u zadnje vrijeme nikako ne sluti na dobro, te cijene dignute u nebesa i ta prica o premium brendu, brendu koji je prije 10 godina prodavao polu-smece.

Sto se tice rasprave o opremi, nije tacno da je Astra H imala ESP serijski. Mozda ali mozda na odredjenim trzistima, tipa DE. Jos 2008. bilo je auta u toj klasi koji nisu imali ESP serijski a kostali su poprilicno. Sa sigurnoscu mogu reci samo da je BMW 1 otpocetka imao ESP serijski na svim trzistima, ostalo je sve sus-mus. Recimo P 308 2008. osnovni HDI od 90 KS je bio oko 34 hiljade a nije imao ESP serijski, zapravo nista bolju opremu (dapace) nego sto ima ovaj i30 za 22 hiljade, CD radio, 2 elektricna podizaca, rucna klima, bord, centralno i to je to manje-vise. Dakle, prica da su auta 2006. imala bolju osnovnu opremu nego ovaj i30 definitivno ne stoji i ta teza se moze oboriti sirovim podacima u roku od 15 minuta.
citroen xm

#1358 Re: Novi modeli

Post by citroen xm »

madner wrote:

Ne kažem da nije Dačia princip, kažem da je to kompakt koji košta 21000 KM. Nudi sasvim dovoljno za datu sumu. Nije jedini, za sličan novac ima konkurencije. Neko nema više za auto, a hoće novo.
madner

#1359 Re: Novi modeli

Post by madner »

condy wrote:Zavisi za koje trziste je bila namjenjena. Ona German edition je sigurno imala :D
Frapirao sam se da su to izbacili za nas.
amar1994

#1360 Re: Novi modeli

Post by amar1994 »

ne bi ni dan danas stavljali da nije zakonom regulisano, a realno @ado na bmw-u svakom treba(+ sto kec ima relativno malo medjuosovinsko rastojanje za zadnju vucu), za neiskusnog vozaca zadnja vuca je svemirski pojam :)
i ja se slazem, nema dobrog auta barem ispod 35000KM :roll:
citroen xm

#1361 Re: Novi modeli

Post by citroen xm »

Ja opet kažem, sve zavisi ko šta voli i šta mu je potrebno. I kada uzmeš tih 35000 možeš reći da je to ništa, da su auta koja toliko koštaju smeće jer nema dobrog auta bez 70000 koliko koštaju solidni A4, C klasa, BMW 3.

I dalje stojim iza svog stava da danas ne postoji loše novo auto ako gledamo ono što se prodaje u evropi. Pitanje je samo koliko ti znače neke stvari.

Nije baš lako porediti u tim stvarima premijum i obična auta. Premijum auta koštaju značajno više, stoga moraju znatno više i nuditi da bi ih neko kupio.
ado-šampion

#1362 Re: Novi modeli

Post by ado-šampion »

Nisu samo za nas, izbacili su za i mnoga skuplja trzista, npr. Belgija, Holandija. Zapravo se prije moze reci da su ubacili samo za njemacko trziste, jer su Svabe logicno prvi te stvari zahtjevale, tako je npr. ESP bio serijski jos u Golfu 4 tamo negdje 2000. godine, naravno samo u DE. ESP nije bio standard na svim trzistima u svim modelima toj klasi sigurno negdje do 2010.-2011. godine.

Ovaj i30 daleko od toga da je toliko ogoljen s obizrom na cijenu i to da na BH trzistu samo sto ne skidaju tapacirung s vrata da bi ponudili bolju cijenu. Jeste, fali tu ponesto opreme za neku osnovu s obzirom da je 2016. godina, ali realno za tu cijenu to je uzalud ocekivati pa cak i kad se radi o klasi ispod. Polo i Fabija haman izadju vise od ovog i30.

@Ammar, ne radi se o tome da treba, nego su oni imali dovoljno visoku cijenu da su to mogli ponuditi serijski.

Generalno, po meni, neki minimum para za novo auto, moderno, da mozes reci da bi ti u polovnom autu za te pare neke stvari nedostajale je 35 k. Sve ispod 30 k se moze uzeti polovno auto da mu ne fali apsolutno nista u odnosu na novo za te pare, dapace da mozes cak i reci da je modernije od tog novog. :-) Naravno, uz nekoliko izuzetaka koji su na akcijama koje kratko traju, recimo nova Astra.
amar1994

#1363 Re: Novi modeli

Post by amar1994 »

:thumbup:
meni najgluplje kad mi navodi pod oprema: kolo upravljaca, podesavanje sjedista naprijed i nazad, pokazivac ne znam ti cega, pretinac za rukavice, retrovizor u boji vozila, celicni naplatci :shock: :-) :-) :-x :-x
treba pitati, moze li bez toga, da i volan bude doplata, znak na haubi, steka doplata, sijalice u farovima doplata, sirena doplata , spustanje prozora doplata :oops: :sax:
Last edited by amar1994 on 12/04/2016 14:37, edited 1 time in total.
ado-šampion

#1364 Re: Novi modeli

Post by ado-šampion »

amar1994 wrote::thumbup:
meni najgluplje kad mi navodi pod oprema: kolo upravljaca, podesavanje sjedista naprijed i nazad, pokazivac ne znam ti cega, pretinac za rukavice, retrovizor u boji vozila, celicni naplatci :shock: :-) :-) :-x :-x
Jbg valja imati nekl spisak opreme, bezze napisati 3-4 stvari. :D

Ne treba imati neke iluzije, dobro novo auto i dalje kosta kao sto je uvijek kostalo, jedina razlika je sto smo mi ovdje s godinama umjesto da idemo naprijed toliko pali qrcu za usi da nam je u 2016. godini prihvatljivo samo da puse, da moRe CD Mp3 i da se lako okrece volan. :)
amar1994

#1365 Re: Novi modeli

Post by amar1994 »

ado-šampion wrote:
amar1994 wrote::thumbup:
Jbg valja imati nekl spisak opreme, bezze napisati 3-4 stvari. :D

Ne treba imati neke iluzije, dobro novo auto i dalje kosta kao sto je uvijek kostalo, jedina razlika je sto smo mi ovdje s godinama umjesto da idemo naprijed toliko pali qrcu za usi da nam je u 2016. godini prihvatljivo samo da puse, da moRe CD Mp3 i da se lako okrece volan. :)
ja, dobro me napomenu, doplata za servo volan kao i za servo kocnica, doplata za prednje diskove i zadnje dobose :lol:
ma jasta, jebo ti nas kad svakih 10 god ne mozemo pristojno novo auto kupit, da ne kazem svakih 5, zato pojedini kupuju :bih:
http://askramar.com/vozilo.aspx?IDVozila=19858
btw. za ovu rugobu ne bi dao ovolike pare da je 10x mercedes :run:
ado-šampion

#1366 Re: Novi modeli

Post by ado-šampion »

Haha, eto model je 2016. godiste znaci nije nerelevatno za temu "Novi modeli". Meni je recimo kod Mercedesa interesantno to sto ovi GLE i GLS modeli naoko imaju losije dizajniranu unutrasnjost nego C klasa. :-) Ne znam kako su zamislili s tim napadati Q7 i X5, ali hajde, svaka roba ima kupca. :D
citroen xm

#1367 Re: Novi modeli

Post by citroen xm »

Koliko mi je odvratam X6, toliko mi je odvratna i ova hajmo reći kopija. Tačno vidiš po izgledu za koga je namijenjeno auto. X5 mi je recimo miljama ispred X6. Ali će zato na ovo da padaju ribice i sa ovim će tatin sin da razvija 200 magistralom pa kada te pretekne ima da te oduva kao šleper da je prošao pored. Da na pričamo ako spuca sa ovim nekoga. :run:

Mislim da za te pare ima auta sa puno više stila. Ali eto svi imamo različit ukus.
ado-šampion wrote: Jbg valja imati nekl spisak opreme, bezze napisati 3-4 stvari. :D

Pa da smo prnuli odavno govori i podatak o prosječnoj starosti auta u BiH. Da mi bogdo možemo svakih 7 godina kupovati novo auto pa taman da ima samo puhaljku i servo volan. Mogli bi bar neko dobro polovno auto kupiti ako hoćemo više opreme. Ovako 10% stanovništva može razmišljati o novom, 30% razmišlja o pregaženom polovnjaku sa euro 3 normom, a 60% se može nadati nekom auto od 20+ godina ili nikakvom. E to ti dovoljno govori u kakvim smo mi govnima.
amar1994

#1368 Re: Novi modeli

Post by amar1994 »

citroen objasnio :thumbup:
ruznijih auta od x6 i ovog mecedsa trenutno nema na trzistu
NediM17

#1369 Re: Novi modeli

Post by NediM17 »

citroen xm wrote:Koliko mi je odvratam X6, toliko mi je odvratna i ova hajmo reći kopija. Tačno vidiš po izgledu za koga je namijenjeno auto. X5 mi je recimo miljama ispred X6. Ali će zato na ovo da padaju ribice i sa ovim će tatin sin da razvija 200 magistralom pa kada te pretekne ima da te oduva kao šleper da je prošao pored. Da na pričamo ako spuca sa ovim nekoga. :run:

Mislim da za te pare ima auta sa puno više stila. Ali eto svi imamo različit ukus.
ado-šampion wrote: Jbg valja imati nekl spisak opreme, bezze napisati 3-4 stvari. :D

Pa da smo prnuli odavno govori i podatak o prosječnoj starosti auta u BiH. Da mi bogdo možemo svakih 7 godina kupovati novo auto pa taman da ima samo puhaljku i servo volan. Mogli bi bar neko dobro polovno auto kupiti ako hoćemo više opreme. Ovako 10% stanovništva može razmišljati o novom, 30% razmišlja o pregaženom polovnjaku sa euro 3 normom, a 60% se može nadati nekom auto od 20+ godina ili nikakvom. E to ti dovoljno govori u kakvim smo mi govnima.
:thumbup:

X6 je i meni fuj, na silu nekako napravljen. Sto se tice novog, u ovom momentu, Astra K pisa konkurenciju odnosom ulozeno dobiveno. Ja prvi da sad kupujem nov kompakt ne bih trazio dalje i ostavio bih kaparu za Astru 1.4 T.
amar1994

#1370 Re: Novi modeli

Post by amar1994 »

mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1371 Re: Novi modeli

Post by mali_milojica »

Mora se reci i da C4 koji je klix naveo u testu Kije nije losa kupovina.
27k KM za onaj njihov mali 1.2T i dosta dobrom opremom je sasvim postena ponuda. Ali i Astra je moj favorit sa ovom cijenom.
amar1994

#1372 Re: Novi modeli

Post by amar1994 »

ma jok, samo golf :mrgreen:
ovaj 1.4T fakat dobro ide u novoj astri za razliku od stare, valjda zato sto je 200kg laksa :)
ado-šampion

#1373 Re: Novi modeli

Post by ado-šampion »

Dobra je ova Astra samo sto je ovo akcija i vrlo je upitno kakvi su uslovi, je li to gotov model ili se moze konfigurisati.

Sudeci po zvanicnoj stranici Astra osnovni dizel 1.6 95 KS Selection, s opremom istom kao ovaj Hyundai i30 za 22 k, znaci osnovnija ne moze biti, izadje 31 k, bijela bez metalik boje. S drugim paketom Enjoy koji nema opet nista specijalno (info displej u jednoj boji) izadje oko 33 k. 1.4 100 KS Selection isto bijeli bez metalik 26 k i to je najjeftiniji model koji imaju u ponudi.
Dizel 110 KS i srednji paket izadje 35,5 k.

Nisu to male cijene ako cemo realno. Nisu ni velike, konkurentne su, ali da se nesto niske, daleko od toga.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1374 Re: Novi modeli

Post by mali_milojica »

Sad gledam na citroen stranici,do kraja aprila akcija. C4 sa ovim 1.2T 110 konja motorom plus metalik boja,klima,bluetooth,tempomat i jos neka opremica na osnovnu 24 500 KM. Ne znam ima li neka zackoljica
citroen xm

#1375 Re: Novi modeli

Post by citroen xm »

Ne vjerujem da ima. Ako se redizajn stavi po strani, mislim da je C4 trenutno najstariji kompakt na tržištu. Ne znači da je loš, naprotiv, ali i to utiče na cijenu.
Post Reply