and wrote:nema potrebe da sarajlije idu na misu na stadion i tako zauzmu mjesto ljudima kojima je više značila ta misa i koji su došli iz udaljenih mjesta i dugo se vozili da bi prisusutvovali vjerskom obredu.drago mi je da ih je moj grad lijepo dočekao,da su se oni lijepo osjećali i da smo im omogućili da svog duhovnog vođu vide uzivo.JohnnyS wrote:Bože moj koja opterećenost dobrog dijela ovih antifašista, dođe papa u njihov grad, oni ga (izuzev Halida Bešlića, a i on vjerojatno u nadi da će se konačno ogubati za EU državljanstvo) i ne vide uživo zbog navodnog straha od helikoptera i blokiranog prometa, stadion im napune između ostalog kamenjarci (mogu misliti koliki je postotak Sarajlija bio što na stadionu, što uz put, ali opet se ne može ostati od samohvale kako su oni Papu dočekali - valjda vrijeme provedeno na forumima i pred TV ekranom u zamračenim sobama računaju kao doček) i oni opet pola priče potroše na pretraživanje opskurnih zapadnohercegovačkih (ili kako to antifašisti kažu - kamenjarskih) foruma. To je zabrinjavajuće.
drago mi je da se i sveti otac lijepo osjećao u mom gradu i državi i lijepo je čuti i pročitati riječi hvale iz cijelog svijeta.
volio bih da bih hrvati malo više poštuju svog duhovnog vođu i poslušaju ono što govori.
da čović proda svog audija 8,kupi fokusa,pokloni svoju kuću nekom sos selu u koju bi se 20-30 porodica smjestilo,preseli centralu hdz u sarajevo i malo poradi na povratku i položaju hrvata u banjaluci,posavini,sarajevu,zenici.... i da shvati da je njihov položaj teži od položaja hrvata u širokom,stocu,grudama,,,,
pa sljedeci put kada papa dodje da na misu na koševu dođe puno autobusa iz banja luke,posavine,a i puno veći broj sarajevskih hrvata .
tada bi mogli reći da papina posjeta nije bila uzaludna i da bih hrvati poštuju svog vjerskog poglavara i rade nešto za dobrobit bh hrvata.
prvo moraju prelomiti,pokloniti se bih zastavi kako je i papa po protokolu uradio i krenuti
Sve se slažem s tobom. Apsolutno sve. Pogotovo o pogubnoj politici HDZ-a, poglavito poguboj po Hrvate u BiH. Samo mi i dalje nije jasno kako su Sarajlije dočekale papu. I zašto forumski antifašisti imaju potrebu na ovoj temi više vremena pričati o kamenjarcima i četnitetu nego o tom papi kojeg su, kobajagi, dočekali.