Kodi/XBMC Media centar

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
jasko__

#1351 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by jasko__ »

Rampage wrote:
radiša wrote:nisam njega instaliro gdje se nalazi?nema nista osim addona kad se instalira.
Volio bih da ti mogu pomoći ali bojim se da nisam neki ekspert na temu:(

Možda neko od ovih iskusnijih članova zna rješenje za tvoj problem?

Ipak ti mogu dati jedan savjet - ja odnedavno, u zadnjih par mjeseci, nemam nikakvih problema s Kodijem otkako sam uradio novu, clean, instalaciju, bez ikakvih custom build-ova (valjda se tako kaže:)). Znači, instalirao sam samo Kodi i dodao dva addon-a, Croatia on Demand i Exodus. Danas sam, kao što rekoh, dodao i ovaj sportski. Isto kao da nam nešto više treba:)

Prije sam imao verziju na koju sam instalirao svega i svačega, desetine addona koje nisam uopće koristio (kao i svi ostali, siguran sam:)) te tako opteretio Kodi i doveo ga u stanje da se jedva pokretao na prilično jakom kompjuteru:)

Uglavnom, da pokušaš s "čistom" instalacijom programa i dodavanjem samo ovih par addona koje zaista koristiš, možda će ti onda sve raditi kako treba.
Raja šta vi ostali mislite da li ovo ima smisla??
Ja npr instalirao onaj WOOKIE build i naravno tu je bruuuuka addona koje ne koristim apsolutno nikad...sad dali ti addoni "uzimaju" dio brzine konekcije koja je ionako u Telecoma smeće...nešto kontam da stvarno uradim clean install i nabacim sebi Exodus, SALTS, Spectro, Phoenix...i ove sportske naravno, ZEM-tv, Robocop, Sportsdevil, Castaway...ništa drugo mi nit treba nit koristim :? :? :? Ali ako necu nista dobiti, ne bih se djaba zezao s time ponovo????
irac300

#1352 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

jasko__ wrote:
Rampage wrote:
radiša wrote:nisam njega instaliro gdje se nalazi?nema nista osim addona kad se instalira.

Ipak ti mogu dati jedan savjet - ja odnedavno, u zadnjih par mjeseci, nemam nikakvih problema s Kodijem otkako sam uradio novu, clean, instalaciju, bez ikakvih custom build-ova (valjda se tako kaže:)). Znači, instalirao sam samo Kodi i dodao dva addon-a, Croatia on Demand i Exodus. Danas sam, kao što rekoh, dodao i ovaj sportski. Isto kao da nam nešto više treba:)

Prije sam imao verziju na koju sam instalirao svega i svačega, desetine addona koje nisam uopće koristio (kao i svi ostali, siguran sam:)) te tako opteretio Kodi i doveo ga u stanje da se jedva pokretao na prilično jakom kompjuteru:)

Uglavnom, da pokušaš s "čistom" instalacijom programa i dodavanjem samo ovih par addona koje zaista koristiš, možda će ti onda sve raditi kako treba.
Ja npr instalirao onaj WOOKIE build i naravno tu je bruuuuka addona koje ne koristim apsolutno nikad...sad dali ti addoni "uzimaju" dio brzine konekcije koja je ionako u Telecoma smeće...nešto kontam da stvarno uradim clean install i nabacim sebi Exodus, SALTS, Spectro, Phoenix...i ove sportske naravno, ZEM-tv, Robocop, Sportsdevil, Castaway...ništa drugo mi nit treba nit koristim :? :? :? Ali ako necu nista dobiti, ne bih se djaba zezao s time ponovo????
Isprobao sam milion nekih addona, buildova...na kraju mi se sve svelo na clean install i par addona Exodus, Salts, Specto (za filmove i serije), te SportDevils i Castaway za sport. Kodi leti, a ja gledam sve što me zanima.
Rampage

#1353 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Rampage »

jasko__ wrote:
Rampage wrote:

Ne znam da li masa addona uzima dio brzine konekcije, kao što ti kažeš, ali znam da (bar kod mene) masa addona usporava Kodi te tako utiče kako na njegov rad tako i na moje živce:)

@irac - šta kaže tvoje iskustvo, da li ti treba i Specto pored Exodusa i Salts-a (ja čak ni Salts ne koristim, samo Exodus:))? Da, koristim i Phoenix zbog odlično upakovane baze starih filmova i serija:)
irac300

#1354 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

@Rampage

Ma drug, i ja sam se prešaltao sa saltsa na exodus, a držim i salts i specto u rezervi, ako exodus zašteka, ili čeka update. Neka ih, zlu ne trebalo. :D
Radar71

#1355 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Radar71 »

radi li vama LiveMix?
vicious

#1356 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

Radar71 wrote:radi li vama LiveMix?
ne radi ni meni
Maharadza

#1357 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Maharadza »

vicious wrote:
ne radi ni meni
Fercera uredno, arene barem sve rade! :mrgreen:
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#1358 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by suad-sarajevo »

Rampage wrote: Ne znam da li masa addona uzima dio brzine konekcije, kao što ti kažeš, ali znam da (bar kod mene) masa addona usporava Kodi te tako utiče kako na njegov rad tako i na moje živce:)

@irac - šta kaže tvoje iskustvo, da li ti treba i Specto pored Exodusa i Salts-a (ja čak ni Salts ne koristim, samo Exodus:))? Da, koristim i Phoenix zbog odlično upakovane baze starih filmova i serija:)
Exodus je ok ali nema jos uvijek opciju add to library ili add to favourites tako da je specto itekako potreban.
edys

#1359 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by edys »

pozdrav
Posto nemam nikakvog iskustva sa android boxovima, ako moze neko da preporuci sta bi bilo best buy opcija sa pika...recimo do 150KM
MaroonBrigade

#1360 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by MaroonBrigade »

edys wrote:pozdrav
Posto nemam nikakvog iskustva sa android boxovima, ako moze neko da preporuci sta bi bilo best buy opcija sa pika...recimo do 150KM
Android TV box :thumbup:
MaroonBrigade

#1361 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by MaroonBrigade »

Evo danas su izbacili listu addona (uzivo tv i sport)

Best Kodi Addons for Watching Live TV and Sports (03/2016)
Rampage

#1362 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Rampage »

suad-sarajevo wrote:
Rampage wrote: Ne znam da li masa addona uzima dio brzine konekcije, kao što ti kažeš, ali znam da (bar kod mene) masa addona usporava Kodi te tako utiče kako na njegov rad tako i na moje živce:)

Exodus je ok ali nema jos uvijek opciju add to library ili add to favourites tako da je specto itekako potreban.
Nisam uspio podesiti Specto da mi automaski povlači titlove, za razliku od Exodusa na kojem se titlovi sami učitavaju. Štaviše, nisam uspio naći tu opciju nikako u addon settings za ovaj dodatak? A očito da za njega nije važilo to što sam za čitav Kodi podesio da se titlovi automatski učitavaju:)

Ili je ipak do mene, možda nešto nisam odradio kako treba:)
_Reds_

#1363 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by _Reds_ »

Imaš na PIKu M18 po 160-170KM, masina, pogledaj tamo model, daj 10-20KM i ne zali.
vicious

#1364 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

Maharadza wrote:
vicious wrote:
ne radi ni meni
Fercera uredno, arene barem sve rade! :mrgreen:
I meni je proradio sinoc, kad sam ujutro provjeravao nista nije moglo, ni listu kanala nije prikazivao.
joyjoy

#1365 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by joyjoy »

_Reds_ wrote:
Imaš na PIKu M18 po 160-170KM, masina, pogledaj tamo model, daj 10-20KM i ne zali.
Evo tema : http://forum.klix.ba/android-tv-box-t141819.html

stipu Kodi :run:
Tsubasa

#1366 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Tsubasa »

Zadnja 2-3 dana mi se konstantno desava da kad gledam nesto na Saltsu ili Exodusu svakih 10 minuta zaledi slika i nakon odredjenog vremena vrati na biranje streama ukoliko ja licno ne stopiram. Zna li neko do cega bi moglo biti? Windows je u pitanju i Jarvis verzija.
jasko__

#1368 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by jasko__ »

Raja radi li vama Sportsdevil??
Ja kad uđem apsolutno nema ništa...prazno

P.S. koristite li Operation Robocop i za šta drugo osim za englesku Premier ligu???
vicious

#1369 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

Na ovom vidtime izmijesani linkovi za serije - npr. kliknes American Crime Story, a on otvara Agents of SHIELD :D
iPod

#1370 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by iPod »

_Reds_ wrote:
To je preskupo. Ima ih po 39$ na vec pomenutim sajtovima poput GeekBuyinga.
_Reds_

#1371 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by _Reds_ »

iPod wrote:
_Reds_ wrote:
To je preskupo. Ima ih po 39$ na vec pomenutim sajtovima poput GeekBuyinga.
Model koji sam ja naveo košta e ebayu preko 60$. Još ako ti ode na carinu, ali helem nejse, čovjek je pitao na piku, ne na GB Ebayu i slično.

http://www.geekbuying.com/item/Beelink- ... 61657.html
MaroonBrigade

#1372 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by MaroonBrigade »

Pa jbt treba li vam se crtati da imate posebnu temu za to? :?
joyjoy

#1373 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by joyjoy »

MaroonBrigade wrote:Pa jbt treba li vam se crtati da imate posebnu temu za to? :?

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
sencobih

#1374 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by sencobih »

Ima li neki addon gdje se mogu gledati turske serije?
saxton

#1375 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by saxton »

sencobih wrote:Ima li neki addon gdje se mogu gledati turske serije?
:pisnula: :pisnula: :pisnula:
Post Reply