Wizz air
-
Xeox2
#1351 Re: Wizz air
Jedno konkretno pitanje, može li maloljetno dijete (16 godina), putovati SAMO bez pratnje u Njemačku.
S obzirom da maloljetna djeca bez problem putuju busem, trebalo bi da nema razlike i avionom.
Ako neko zna iz iskustva.
S obzirom da maloljetna djeca bez problem putuju busem, trebalo bi da nema razlike i avionom.
- spreca
#1352 Re: Wizz air
moze...vec od 14 godinaXeox2 wrote:Jedno konkretno pitanje, može li maloljetno dijete (16 godina), putovati SAMO bez pratnje u Njemačku.
-
Xeox2
#1353 Re: Wizz air
Hvalaspreca wrote: moze...vec od 14 godina
- spreca
#1354 Re: Wizz air
https://www.tuzla-airport.ba/check-in/Xeox2 wrote:Hvalaspreca wrote: moze...vec od 14 godina
-
Xeox2
#1355 Re: Wizz air
Hvala još jednom.spreca wrote: https://www.tuzla-airport.ba/check-in/
- Nisrin
#1356 Re: Wizz air
Mala pomoc, kupljene su 2 karte, uz jednu je rucni prtljag do 10kg, uz drugu rucni + PREDANI 20kg /iako je pisalo prije 23kg/---
Onda stoji da se kupi wizz air prioritet kako bi se zagarantovano UNIO RUCNI PRTLJAG? sta to znaci? da osoba koja je kupila kartu samo sa rucnim prtljagom mozda ipak nece moci unijeti sa sobom rucni prtljag ili? Valjda se u rucnom nose neke vrjednije stvari...:S
I ako meni na chek inu pise da imam rucni prtljag i predani do 20kg, zasto ja ne mogu unijeti oba, nego na aerodromu kazu da prodjem samo sa jednim, tj da rucni /licnu torbu zensku/ stavim u predani???
Onda stoji da se kupi wizz air prioritet kako bi se zagarantovano UNIO RUCNI PRTLJAG? sta to znaci? da osoba koja je kupila kartu samo sa rucnim prtljagom mozda ipak nece moci unijeti sa sobom rucni prtljag ili? Valjda se u rucnom nose neke vrjednije stvari...:S
I ako meni na chek inu pise da imam rucni prtljag i predani do 20kg, zasto ja ne mogu unijeti oba, nego na aerodromu kazu da prodjem samo sa jednim, tj da rucni /licnu torbu zensku/ stavim u predani???
- vjesticanametli
#1357 Re: Wizz air
To je ako ba hoces jos onaj kofercic kao rucni ....unijexes svoj ruSAk ne brini 
- Nisrin
#1358 Re: Wizz air
Ako kupite uslugu WIZZ Prioritet (ili ako ste kvalifikovani za WIZZ Prioritet uslugu zato što posjedujete WIZZ Privilege Pass, WIZZ GO ili WIZZ Plus pakete) vaš ručni prtljag će garantovano putovati uz vas u kabini aviona, i moći ćete ponijeti plus jednu (+1) malu torbu (ručnu torbu, laptop torbu ili torbu za kameru) maksimalnih dimenziija 40 x 30 x 18 cm, koja mora biti smještena ispod sjedišta koje je ispred vas.vjesticanametli wrote:To je ako ba hoces jos onaj kofercic kao rucni ....unijexes svoj ruSAk ne brini
ma zbunilo me ovo GARANTOVANO...kontam garantovano ja moram unijeti kozmetiku, novac, dokumente, mobiitel
Ma nikad nisam nigdje isla WIZZ AIRom, a drukcije je kod dr. aviokompanija
- vjesticanametli
#1359 Re: Wizz air
Ma ne kupuj be bacaj pare....bolje mlatni sniclu za te pare...samo cool sve ok...zavisi odakle se vracas u bih....mozes i torbetinu pronijet hahahha ne gledaju 
- chengaba
#1360 Re: Wizz air
Ponekad kada je kabina puna putnika, osoblje stavlja kabinski prtljag u gepek sa ostalom check-in prtljagom, koju onda pokupiš na destinaciji. To što pišu odnosi se na ovo, tj. u slučaju da je krcat avion, garantuju da će ostati sa tobom torba...Nisrin wrote:Ako kupite uslugu WIZZ Prioritet (ili ako ste kvalifikovani za WIZZ Prioritet uslugu zato što posjedujete WIZZ Privilege Pass, WIZZ GO ili WIZZ Plus pakete) vaš ručni prtljag će garantovano putovati uz vas u kabini aviona, i moći ćete ponijeti plus jednu (+1) malu torbu (ručnu torbu, laptop torbu ili torbu za kameru) maksimalnih dimenziija 40 x 30 x 18 cm, koja mora biti smještena ispod sjedišta koje je ispred vas.vjesticanametli wrote:To je ako ba hoces jos onaj kofercic kao rucni ....unijexes svoj ruSAk ne brini
ma zbunilo me ovo GARANTOVANO...kontam garantovano ja moram unijeti kozmetiku, novac, dokumente, mobiiteljesam seljak haha
Ma nikad nisam nigdje isla WIZZ AIRom, a drukcije je kod dr. aviokompanijaPa kontam da li da sad naknadno kupim wizz prioritet i sjedista
- drndalo
#1361 Re: Wizz air
U Sarajevu gledaju velicinu kabinskog kofera...vjesticanametli wrote:Ma ne kupuj be bacaj pare....bolje mlatni sniclu za te pare...samo cool sve ok...zavisi odakle se vracas u bih....mozes i torbetinu pronijet hahahha ne gledaju
- vjesticanametli
#1362 Re: Wizz air
Zato kazem nek vidi odakle se vraca a u SA da mogu zrak bi naplatili
- Maraschino
#1363 Re: Wizz air
to je to. skoro su bas dosta kofera uzeli i bacili dole sa predatim ali to je rijetkost.chengaba wrote:
Ponekad kada je kabina puna putnika, osoblje stavlja kabinski prtljag u gepek sa ostalom check-in prtljagom, koju onda pokupiš na destinaciji. To što pišu odnosi se na ovo, tj. u slučaju da je krcat avion, garantuju da će ostati sa tobom torba...
- Nisrin
#1364 Re: Wizz air
Maraschino wrote:to je to. skoro su bas dosta kofera uzeli i bacili dole sa predatim ali to je rijetkost.chengaba wrote:
Ponekad kada je kabina puna putnika, osoblje stavlja kabinski prtljag u gepek sa ostalom check-in prtljagom, koju onda pokupiš na destinaciji. To što pišu odnosi se na ovo, tj. u slučaju da je krcat avion, garantuju da će ostati sa tobom torba...
Nikad vise WIZZAIRom iz Tuzle...ne dolazi u obzir da mi kabinski prtljag baca u predati...laptop, mobitel, novcanik, neke licne stvari!
-
Nadzorna_ploca
#1365 Re: Wizz air
Onda ces jeli samo za Budimpestu iz sehera. 
- Nisrin
#1366 Re: Wizz air
Nadzorna_ploca wrote:Onda ces jeli samo za Budimpestu iz sehera.
Radije pjeske iliti aVtom
-
Nadzorna_ploca
#1367 Re: Wizz air
Nemoj ti kupovati prioritet nego i ti sve nosi gore.Nisrin wrote:Nadzorna_ploca wrote:Onda ces jeli samo za Budimpestu iz sehera.
Radije pjeske iliti aVtomMa malo me nervira ovo oko prtljaga...
- Sarah24
#1368 Re: Wizz air
Hoce li praviti problem ako mi pise da sam musko?? Greskom je ostalo to nije promjenjeno. Moze li se promjeniti kad sam se vec cekirala?
zna li ko?

- Maraschino
#1369 Re: Wizz air
suprotno moras dokazatiSarah24 wrote:Hoce li praviti problem ako mi pise da sam musko?? Greskom je ostalo to nije promjenjeno. Moze li se promjeniti kad sam se vec cekirala?zna li ko?
![]()
![]()
taman imaju vremena da gledaju male or female
- muha_sa
#1370 Re: Wizz air
nije valjda da moraš rucni predat sa ostalom prtljagomNisrin wrote:Nadzorna_ploca wrote:Onda ces jeli samo za Budimpestu iz sehera.
Radije pjeske iliti aVtomMa malo me nervira ovo oko prtljaga...
mene su pitali hocu li predat----naravno da nisam hOtio
- Grof
#1371 Re: Wizz air
Može li mi neko reći (da ne listam sve stranice iza) može li se za let iz Tuzle napraviti online check-in preko mobilne wizzair aplikacije?
- vazi
#1372 Re: Wizz air
Kratka ispovijest sa tj iznad tuzlanskog aerodroma:
"Let 5.5.2018 Vaxjo (Švedska) -Tuzla., Wizz-Air.
Treba da poleti u 20.50 iz Vaxjo ali kasni u dolasku pa polijeće oko 21.15. Vrijeme je oblačno ali nema kiše niti grmljavine. Oko 23.15, približavamo se aerodromu Tuzla. Nevrijeme je nezapamčeno...Grmi, sijeva, kiša lije. Ispred nas je jedan avion iz Štokholma i on kruži iznad Tuzle i čeka pogodan trenutak kada ne bude puno gromova. Oko 23.40 , Štokholmski avion se usudio i jedva sletio. Bilo je opasno ali su sletjeli.Mi smo ostali da kružimo dok putnici ne izađu i dok se avion ne pomakne malo sa piste. Oko 23.45 , pilot je pokušao da sleti ali je bilo previše opasno zbog gromova. Vratio se iznad oblaka i javio tornju u Tuzlii da će sačekati 10-15 minuta. Sve ove informacije smo dobili od osoblja, koje nas je izvještavalo o svemu što se dešava.
za 5 minuta je opet pokušao pilot da nas spusti, ali nije uspio. Vratili smo se ponovo iznad oblaka. U trećem pokušaju u 23.57 , izgledalo je da će uspjeti. Spustio je točkove i krenuo prema pisti. Nakon desetak sekundi, pilot je ispravio "nos" aviona prema gore, dodao puni gas i ponovo se popeo iznad oblaka. Jedna žena je dobila napad panike i onesvijestila se a ni ostali putnici nisu bili ravnodušni.
Osoblje nas je obavijestilo da idemo za Budimpeštu i da ćemo tamo sletiti. Na pitanje zašto kad možemo sletiti u Tuzli, bio je odgovor :
"Javljeno nam je da Aerodrom Tuzla radi do 24.00 i da nema niko da nas primi."..
Nisam mogao vjerovati da ima takvih hajvana i idiota i da avion sa 186 putnika neće da prime jer kasni zbog nevremena a njima je kraj radnog vremena.
Ubrzo smo stigli u Budimpeštu...Aerodrom je bio zatvoren ( nije bilo puno osoblja) i bilo je već 01.15 a ponovo dolazi osoblje u 04.00. Sačekali smo u zgradi, nije nas niko ponudio hotelom, sendvičem ili sokom ali smo preživili. Oko 05.30 dolaze 2 autobusa da nas voze za Tuzlu. Stalo je pola putnika, pa smo pustili starije, žene i djecu. Neki nisu mogli čekati pa su u grupi po šestero, uzimali taxi za Tuzlu, koji je kostao 400 €. ( oko 66 € po osobi.). U 07.30 dolazi autobus i svi smo se ukrcali za Tuzlu. Put je bio lijep ali dug. Oko 15.30 stižemo u Tuzlu. Niko nas nije dočekao niti se izvinuo.
Verzija u Aerodromskoj zgradi Tuzla :
Prepuna zgrada ( koja se navodno renovira ima godinu dana) , 2 WC-a i 3 (tri) stolice. Kada je sletio Štokholmski avion, osoblje (carina i policija) su već zaključali ulazna vrata u zgradu ( sa piste) i uputili se prema parkingu. Na poziv djevojke koja radi na informacijama, da se vrate jer dolazi avion, samo su odmahnuli rukom i nasmijali se ." Radno vrijeme je gotovo.". Djevojka je morala stati na stolicu i derati se jer razglas ne radi niti Wi-Fi zbog radova. Zanimljivo.
Jedna od djevojaka je našla ključ i otvorila mokrim putnicima koji su nosili djecu u naručju i starima, koji su čekali 10 minuta na kiši.Ta ekipa je otišla ali su ostali oni koji su čekali avion iz Vaxjo. Nekoliko muškaraca je , videći šta se dešava, izgubilo kontrolu i verbalno napalo jadnu djevojku na informacijama. Ona je plakala i govorila da ona ne može ništa tu da uradi. Pošto se saznalo da je avion okrenuo prema Budimpešti, narod se razišao.
Zahvaljujem našim humanim ljudima na Tuzlanskom aerodromu, osoblju, koji svaki aerodrom može samo da poželi, humanim ljudima, uljudnim i brižnim. Nemam komentar , sami zaključite... HVALA TUZLA..."
"Let 5.5.2018 Vaxjo (Švedska) -Tuzla., Wizz-Air.
Treba da poleti u 20.50 iz Vaxjo ali kasni u dolasku pa polijeće oko 21.15. Vrijeme je oblačno ali nema kiše niti grmljavine. Oko 23.15, približavamo se aerodromu Tuzla. Nevrijeme je nezapamčeno...Grmi, sijeva, kiša lije. Ispred nas je jedan avion iz Štokholma i on kruži iznad Tuzle i čeka pogodan trenutak kada ne bude puno gromova. Oko 23.40 , Štokholmski avion se usudio i jedva sletio. Bilo je opasno ali su sletjeli.Mi smo ostali da kružimo dok putnici ne izađu i dok se avion ne pomakne malo sa piste. Oko 23.45 , pilot je pokušao da sleti ali je bilo previše opasno zbog gromova. Vratio se iznad oblaka i javio tornju u Tuzlii da će sačekati 10-15 minuta. Sve ove informacije smo dobili od osoblja, koje nas je izvještavalo o svemu što se dešava.
za 5 minuta je opet pokušao pilot da nas spusti, ali nije uspio. Vratili smo se ponovo iznad oblaka. U trećem pokušaju u 23.57 , izgledalo je da će uspjeti. Spustio je točkove i krenuo prema pisti. Nakon desetak sekundi, pilot je ispravio "nos" aviona prema gore, dodao puni gas i ponovo se popeo iznad oblaka. Jedna žena je dobila napad panike i onesvijestila se a ni ostali putnici nisu bili ravnodušni.
Osoblje nas je obavijestilo da idemo za Budimpeštu i da ćemo tamo sletiti. Na pitanje zašto kad možemo sletiti u Tuzli, bio je odgovor :
"Javljeno nam je da Aerodrom Tuzla radi do 24.00 i da nema niko da nas primi."..
Nisam mogao vjerovati da ima takvih hajvana i idiota i da avion sa 186 putnika neće da prime jer kasni zbog nevremena a njima je kraj radnog vremena.
Ubrzo smo stigli u Budimpeštu...Aerodrom je bio zatvoren ( nije bilo puno osoblja) i bilo je već 01.15 a ponovo dolazi osoblje u 04.00. Sačekali smo u zgradi, nije nas niko ponudio hotelom, sendvičem ili sokom ali smo preživili. Oko 05.30 dolaze 2 autobusa da nas voze za Tuzlu. Stalo je pola putnika, pa smo pustili starije, žene i djecu. Neki nisu mogli čekati pa su u grupi po šestero, uzimali taxi za Tuzlu, koji je kostao 400 €. ( oko 66 € po osobi.). U 07.30 dolazi autobus i svi smo se ukrcali za Tuzlu. Put je bio lijep ali dug. Oko 15.30 stižemo u Tuzlu. Niko nas nije dočekao niti se izvinuo.
Verzija u Aerodromskoj zgradi Tuzla :
Prepuna zgrada ( koja se navodno renovira ima godinu dana) , 2 WC-a i 3 (tri) stolice. Kada je sletio Štokholmski avion, osoblje (carina i policija) su već zaključali ulazna vrata u zgradu ( sa piste) i uputili se prema parkingu. Na poziv djevojke koja radi na informacijama, da se vrate jer dolazi avion, samo su odmahnuli rukom i nasmijali se ." Radno vrijeme je gotovo.". Djevojka je morala stati na stolicu i derati se jer razglas ne radi niti Wi-Fi zbog radova. Zanimljivo.
Jedna od djevojaka je našla ključ i otvorila mokrim putnicima koji su nosili djecu u naručju i starima, koji su čekali 10 minuta na kiši.Ta ekipa je otišla ali su ostali oni koji su čekali avion iz Vaxjo. Nekoliko muškaraca je , videći šta se dešava, izgubilo kontrolu i verbalno napalo jadnu djevojku na informacijama. Ona je plakala i govorila da ona ne može ništa tu da uradi. Pošto se saznalo da je avion okrenuo prema Budimpešti, narod se razišao.
Zahvaljujem našim humanim ljudima na Tuzlanskom aerodromu, osoblju, koji svaki aerodrom može samo da poželi, humanim ljudima, uljudnim i brižnim. Nemam komentar , sami zaključite... HVALA TUZLA..."
-
Nadzorna_ploca
#1373 Re: Wizz air
Sad ce neki reci da tu ustvari rade Dubravci i Zivinicani..
Zao mi je zbog nelagoda koji su putnici i posada dozivjeli. Hvala Bogu da imamo i ovo. Ruzno jest i ne lici ni na sta ali za bolje i nismo.
Zao mi je zbog nelagoda koji su putnici i posada dozivjeli. Hvala Bogu da imamo i ovo. Ruzno jest i ne lici ni na sta ali za bolje i nismo.
- Sarah24
#1374 Re: Wizz air
Maraschino wrote:suprotno moras dokazatiSarah24 wrote:Hoce li praviti problem ako mi pise da sam musko?? Greskom je ostalo to nije promjenjeno. Moze li se promjeniti kad sam se vec cekirala?zna li ko?
![]()
![]()
![]()
taman imaju vremena da gledaju male or female
- friskyoreo
#1375 Re: Wizz air
Moze, i boarding card je mobilna, tj na tel.Grof wrote:Može li mi neko reći (da ne listam sve stranice iza) može li se za let iz Tuzle napraviti online check-in preko mobilne wizzair aplikacije?