Peksinizam Vol 1 & 2 (Spojene 'smrdljive' teme)

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Gojeni H

#1351 Re: ZAŠTO SMRDIMO? Užasne higijenske navike kod naroda

Post by Gojeni H »

Mlohavi wrote: Jah... :-)
Hajde, valjda te neka od kolegica s foruma informise.
:thumbup:
Sta ce me kolegice informisati? Valjda znam koji mi smek godi?

Il' sto jedna Ciganka rekla jednom poznatom tuzlanskom ginekologu nakon njegovog prigovora da se trebala pripremiti za preged:

"Razaberi ti to doktore, ima tu dobre pichke!"

PS Zene, izvinite na bezobrazluku.
hAZNADAR

#1352 Re: Peksinizam Vol 1 & 2 (Spojene 'smrdljive' teme)

Post by hAZNADAR »

Ako sta smrdi to je ova tema koja tema smrdi na jos jednu pljuvacku po Bosancima. Dje samo nalazite tolike razloge za pljuvanje?

Higijena je licna stvar i cistih i usculih sam u istoj mjeri svugdje vidio po svijetu. Tj osjetio.

Nebih rekao da se nasi ljudi kupaju samo jednom sedmicno. Smrad nije mjerilo jer se svako moze oznojiti taman da je sat vremena ranije izasao ispod tusa kojeg koristi svaki dan.
A iz licnog iskustva i prica ostalih - znam da su se ljudi kupali i snalazili na svaki moguc nacin.
Ljudi na selu su vecinom imali i vjerovatno imaju i danas obicaj da se plaknu svake veceri prije spavanja. Voda se grijala na sporetu na drva u loncima pa se nosila u kupatilo da se plakne svako vece. Takodjer i u mojoj kuci i svi u naselju koji su imali sporete - jer su svi nesto stedili struju i da se sto manje pali bojler a sto vise iskoristi toplota sa sporeta.
U zgradama gdje su kupatila bar bila zagrijana je bilo jos lakse.
Jedino sto je specificno za nase je brzina. Cijela se familija istusira vodom iz manjeg bojlera, jer svako se zadrzi oko 5 minuta.
pukepuke

#1353 Re: ZAŠTO SMRDIMO? Užasne higijenske navike kod naroda

Post by pukepuke »

Gojeni H wrote:
Mlohavi wrote:
Valjda tako rade zene koje znaju nesto o svom medunozju, vidis meni je smijesno to cudenje. :cry:
Stvsrno mozes upitati svakog ginekologa ako ti se traga za misljenjima s malo vise tezine od misljenja anonimnih forumasa.
Koji doktori? Oni sto govore o upali bubrega od promahe, ili ... ?
@ Gojeni H Ja sam žena i majka i valjda na temu ženskog međunožja i zdravlja reproduktivnih organa znam malo više od prosječnog muškarca.
Ne razumijem čemu se čudiš, nisam napisala da se žene ne trebaju nikako prati, nego da pri tom trebaju koristiti što manje kemikalija, što će potvrditi svaki ginekolog.
Mlohavi

#1354 Re: ZAŠTO SMRDIMO? Užasne higijenske navike kod naroda

Post by Mlohavi »

Gojeni H wrote:
Sta ce me kolegice informisati? Valjda znam koji mi smek godi?

Il' sto jedna Ciganka rekla jednom poznatom tuzlanskom ginekologu nakon njegovog prigovora da se trebala pripremiti za preged:

"Razaberi ti to doktore, ima tu dobre pichke!"

PS Zene, izvinite na bezobrazluku.
Haj dobro. :thumbup:

Ocito moja greska, mislio sam da je nesto drugo tema.
Last edited by Mlohavi on 27/01/2016 17:56, edited 1 time in total.
Gojeni H

#1355 Re: Peksinizam Vol 1 & 2 (Spojene 'smrdljive' teme)

Post by Gojeni H »

hAZNADAR wrote: Higijena je licna stvar i cistih i usculih sam u istoj mjeri svugdje vidio po svijetu. Tj osjetio.
Grijesis. Higijena je tvoja licna stvar dokle god sjedis u kuci. Ako tuknes k'o tvor a moram s tobom dolaziti u kontakt, onda je to primjer asocijalne osobe.

Reci da SVedjanin ili Danac ne bi prigovorio kolegi ukoliko ovaj dolazi na posao a za njim leti roj muha?

Sta nas briga sto vecina Indijaca tuknu, ili kakav je specifican smek crnca iz Afrike? Govorimo o tome da manjina, ali ipak znacajan broj ljudi u Bosni vidi vodu kao neprijatelja. I na to treba ukazivati i mijenjati navike kod naroda.
radiša

#1356 Re: Peksinizam Vol 1 & 2 (Spojene 'smrdljive' teme)

Post by radiša »

Ha ja,smrdi sebi u svoja 4 zida do mile volje a nemoj mene gusit i tjerat mi suze na oci kad mi se ne place.
hAZNADAR

#1357 Re: Peksinizam Vol 1 & 2 (Spojene 'smrdljive' teme)

Post by hAZNADAR »

Gojeni H wrote:
hAZNADAR wrote: Higijena je licna stvar i cistih i usculih sam u istoj mjeri svugdje vidio po svijetu. Tj osjetio.
Grijesis. Higijena je tvoja licna stvar dokle god sjedis u kuci. Ako tuknes k'o tvor a moram s tobom dolaziti u kontakt, onda je to primjer asocijalne osobe.

Reci da SVedjanin ili Danac ne bi prigovorio kolegi ukoliko ovaj dolazi na posao a za njim leti roj muha?

Sta nas briga sto vecina Indijaca tuknu, ili kakav je specifican smek crnca iz Afrike? Govorimo o tome da manjina, ali ipak znacajan broj ljudi u Bosni vidi vodu kao neprijatelja. I na to treba ukazivati i mijenjati navike kod naroda.
Svedjanin ili Danac nebi prigovorio ali bi izbjegavao ili ogovarao. Konkretno u Kopenhagenu u Danskoj ima ogroman broj stanova koji uopce nemaju kupatilo. Skoro cetvrtina po nekim statistikama. Ljudi navikli da jednom sedmicno odu u javno kupatilo a nerjetko jedan ulaz u zgradi ima zajednicko kupatilo u podrumu. Osim toga - skandinavci imaju jedan ruzan obicaj da se pospricaju sprejom kada skontaju da su se usculi i ta mjesavina nije nimalo prijatna.

Licna higijena se ne osjeti samo u kuci vec i vani - recimo u javnom prijevozu. Ali ne mora biti mjerilo. Ako se tusiram svaki dan ujutro i poslije posla - u povratku kuci mogu lako da se osjetim i to nije razlog da neko misli da se inace rijetko kupam.

Nije mi poznato da u Bosni ima manjina koja vodu vidi kao neprijatelja. Moja iskustva iz price sa ljudima je da se svako snalazi koliko moze i tome daje znacaj. Dio nase kulture je ipak i "sta ce drugi reci" - itekako pazimo na to da izgledamo dobro, mirisimo dobro(makar mislili da je dobro). Cak i pretjerano.

Jedina iskustva po tom pitanju i jedina razlika koju sam do sada vidio, cuo,... je malo po nacionalnoj ili bolje receno vjerskoj osnovi. A to moze biti provokacija ako kazem i lako da skrene temu u taj pravac.
Gojeni H

#1358 Re: Peksinizam Vol 1 & 2 (Spojene 'smrdljive' teme)

Post by Gojeni H »

hAZNADAR wrote:
Gojeni H wrote:

Svedjanin ili Danac nebi prigovorio ali bi izbjegavao ili ogovarao. Konkretno u Kopenhagenu u Danskoj ima ogroman broj stanova koji uopce nemaju kupatilo. Skoro cetvrtina po nekim statistikama. Ljudi navikli da jednom sedmicno odu u javno kupatilo a nerjetko jedan ulaz u zgradi ima zajednicko kupatilo u podrumu. Osim toga - skandinavci imaju jedan ruzan obicaj da se pospricaju sprejom kada skontaju da su se usculi i ta mjesavina nije nimalo prijatna.

Licna higijena se ne osjeti samo u kuci vec i vani - recimo u javnom prijevozu. Ali ne mora biti mjerilo. Ako se tusiram svaki dan ujutro i poslije posla - u povratku kuci mogu lako da se osjetim i to nije razlog da neko misli da se inace rijetko kupam.

Nije mi poznato da u Bosni ima manjina koja vodu vidi kao neprijatelja. Moja iskustva iz price sa ljudima je da se svako snalazi koliko moze i tome daje znacaj. Dio nase kulture je ipak i "sta ce drugi reci" - itekako pazimo na to da izgledamo dobro, mirisimo dobro(makar mislili da je dobro). Cak i pretjerano.

Jedina iskustva po tom pitanju i jedina razlika koju sam do sada vidio, cuo,... je malo po nacionalnoj ili bolje receno vjerskoj osnovi. A to moze biti provokacija ako kazem i lako da skrene temu u taj pravac.
Skandianvci s kojima sam se ja susretao su uglavnom bili u redu sto se higijene tice.
Nisam znao da toliko smrdi u zemlji Danskoj. :D
Fudo387

#1359 Re: Peksinizam Vol 1 & 2 (Spojene 'smrdljive' teme)

Post by Fudo387 »

Mi smo bas neka cudna sorta. Mozda taj propuh stvarno ima veze sa nasom genetikom pa nama iskrivi usta a ostale narode ne zajebaje. Ne kontam sta mu bi da od tolika svijeta bas nas uzjasi?
Tabhana

#1360 Re: Peksinizam Vol 1 & 2 (Spojene 'smrdljive' teme)

Post by Tabhana »

Gdje logika prestaje, Bosna nastaje.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1361 Re: Peksinizam Vol 1 & 2 (Spojene 'smrdljive' teme)

Post by pici »

Tabhana wrote:Gdje logika prestaje, Bosna nastaje.
Tabhana wrote:

@Pici me opisao kao SDA jugend, hajde vjerovat ću mu da sam SDA jugend, iako sam više patriotsko turski opredjeljen, ne smeta mi to.
merHaba
Tabhana

#1362 Re: Peksinizam Vol 1 & 2 (Spojene 'smrdljive' teme)

Post by Tabhana »

Jel čemu bila sarma?
Sunny-7

#1363 Re: Peksinizam Vol 1 & 2 (Spojene 'smrdljive' teme)

Post by Sunny-7 »

maida95 wrote:Ne negiram činjenicu da je propuh nezdrav/opasan po zdravlje, al' ne vidim kakve veze ima sa higijenom.
Dok se pesin pored tebe luftira na promahi, ti nahebes :zoka:
Sephora

#1364 Re: Peksinizam Vol 1 & 2 (Spojene 'smrdljive' teme)

Post by Sephora »

Hugijenske navike se stiču u ranom djecijem uzrastu ..
Dr Kova

#1365 Re: Peksinizam Vol 1 & 2 (Spojene 'smrdljive' teme)

Post by Dr Kova »

Ljeti treba apelovati ljude što koriste javni prevoz da se kupaju, voda i šamponi/sapuni nisu skupi jbg
Sephora

#1366 Re: Peksinizam Vol 1 & 2 (Spojene 'smrdljive' teme)

Post by Sephora »

Buckethead wrote:Ljeti treba apelovati ljude što koriste javni prevoz da se kupaju, voda i šamponi/sapuni nisu skupi jbg
Ma na samo ljeti, nego uvijek... Vise lijenost ima značaja u tome, nego cijene ..
Dr Kova

#1367 Re: Peksinizam Vol 1 & 2 (Spojene 'smrdljive' teme)

Post by Dr Kova »

Sephora wrote:
Buckethead wrote:Ljeti treba apelovati ljude što koriste javni prevoz da se kupaju, voda i šamponi/sapuni nisu skupi jbg
Ma na samo ljeti, nego uvijek... Vise lijenost ima značaja u tome, nego cijene ..
Znam ali opet, higijena je pola zdravlja... nevjerovatno mi je da ljudi srmde :mrgreen:
Gojeni H

#1368 Re: Peksinizam Vol 1 & 2 (Spojene 'smrdljive' teme)

Post by Gojeni H »

Fudo387 wrote:Mi smo bas neka cudna sorta. Mozda taj propuh stvarno ima veze sa nasom genetikom pa nama iskrivi usta a ostale narode ne zajebaje. Ne kontam sta mu bi da od tolika svijeta bas nas uzjasi?
Meni je jos veci fenomen da nas ta baja nece kad odemo vani i konsultujemo se s doktorima. Nakon sto budemo ismijani zbog komentara o propuhu, gnetika nam se izmijeni preko noci. :D
Asta

#1369 Re: Peksinizam Vol 1 & 2 (Spojene 'smrdljive' teme)

Post by Asta »

hAZNADAR wrote:Ako sta smrdi to je ova tema koja tema smrdi na jos jednu pljuvacku po Bosancima. Dje samo nalazite tolike razloge za pljuvanje?

Higijena je licna stvar i cistih i usculih sam u istoj mjeri svugdje vidio po svijetu. Tj osjetio.

Nebih rekao da se nasi ljudi kupaju samo jednom sedmicno. Smrad nije mjerilo jer se svako moze oznojiti taman da je sat vremena ranije izasao ispod tusa kojeg koristi svaki dan.
A iz licnog iskustva i prica ostalih - znam da su se ljudi kupali i snalazili na svaki moguc nacin.
Ljudi na selu su vecinom imali i vjerovatno imaju i danas obicaj da se plaknu svake veceri prije spavanja. Voda se grijala na sporetu na drva u loncima pa se nosila u kupatilo da se plakne svako vece. Takodjer i u mojoj kuci i svi u naselju koji su imali sporete - jer su svi nesto stedili struju i da se sto manje pali bojler a sto vise iskoristi toplota sa sporeta.
U zgradama gdje su kupatila bar bila zagrijana je bilo jos lakse.
Jedino sto je specificno za nase je brzina. Cijela se familija istusira vodom iz manjeg bojlera, jer svako se zadrzi oko 5 minuta.
Bravo. :thumbup:
Negdje sam prije napisala o ovome. Mi smo najvistiji narod na svijetu, kakvih ima.
Odrasla sam u jednom getu gdje je bilo ljudi iz cijelog svijeta. Zivjeli smo na trecem spratu i sjecam se da ne bi mogla mama ljeti otvoriti balkonska vrata zbog smrada od susjednih komsija. Proci kroz haustor a da se ne usmrdis na razne bjelosvjetske zacine je bilo umjece.
Smrad najobicnijeg znoja je nista u odnosu na jednu tadasnju komsinicu koja je nosila istu mantiju od kada je poznajem i tvrdi da je u njenoj kulturi zabranjeno tusiranje dok ima menstruaciju.
I kakav je to ginekolog/doktor koji prica okolo sta je vidio i koji preporucuje zeni pranje intimnih dijelova mirisnim sapunima i samponima.
frngla

#1370 Re: Peksinizam Vol 1 & 2 (Spojene 'smrdljive' teme)

Post by frngla »

Asta wrote:I kakav je to ginekolog/doktor koji prica okolo sta je vidio i koji preporucuje zeni pranje intimnih dijelova mirisnim sapunima i samponima.
Mjesec januar, godina 2016

Postoji nešto što se zove šampon za pranje intimnih dijelova tijela

Image Image Image
The BEN10

#1371 Re: Peksinizam Vol 1 & 2 (Spojene 'smrdljive' teme)

Post by The BEN10 »

frngla wrote:
I kakav je to ginekolog/doktor koji prica okolo sta je vidio i koji preporucuje zeni pranje intimnih dijelova mirisnim sapunima i samponima.

Image Image
:-D :D
spreca

#1372 Re: Peksinizam Vol 1 & 2 (Spojene 'smrdljive' teme)

Post by spreca »

Mema svako kod kuce Pizdoper :mrgreen:
Asta

#1373 Re: Peksinizam Vol 1 & 2 (Spojene 'smrdljive' teme)

Post by Asta »

frngla wrote:
Asta wrote:I kakav je to ginekolog/doktor koji prica okolo sta je vidio i koji preporucuje zeni pranje intimnih dijelova mirisnim sapunima i samponima.

Image Image Image
Pa ima i otrova kupit u januaru 2016 ali se ne trujemo, ima kupit i cigara ali su stetnu. To sto postoji Nivea ili neki drugi sampon ne znaci da je zdrav i da ga trebamo koristiti.
lavorpunvode

#1374 Re: Peksinizam Vol 1 & 2 (Spojene 'smrdljive' teme)

Post by lavorpunvode »

The BEN10 wrote: Mjesec januar, godina 2016

Image Image

Kad smo vec kod "nekle"..

Dosla ciganka kod ginekologa, ovaj joj rece da se skine i legne na stol. Prilazi doktor i pita je:
- "Au, sto se bona nisi oprala kad si posla?"
Ona odgovara:
- "E jesam doktore zivota mi, odozgo do nekle i odozdo do nekle..."
Na to ce doktor:
- "Sto i neklu malo ne plaknu, jadna ne bila?"

A dobro glup je.. :D
frngla

#1375 Re: Peksinizam Vol 1 & 2 (Spojene 'smrdljive' teme)

Post by frngla »

Asta wrote:Pa ima i otrova kupit u januaru 2016 ali se ne trujemo, ima kupit i cigara ali su stetnu. To sto postoji Nivea ili neki drugi sampon ne znaci da je zdrav i da ga trebamo koristiti.
Demoni, masoni, teorije zavjere - Naslov u novinama "Nivea - šampon za pranje p***e ubica!"
Post Reply