Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Logovan

#1351 Re: Problem pasa lutalica

Post by Logovan »

madtv wrote:
Jokericious wrote: Cestitam. Samo mi nije jasno da ti se zivot toliko vodi oko pasa. :-)
od neceg' se zivjeti mora :oops: :oops:
Bolje bi vam bilo da ste joj zahvalni što ovo radi, nego da je ismijavate ili šta ja znam.
haos1

#1352 Re: Problem pasa lutalica

Post by haos1 »

Logovan wrote:
madtv wrote:
Jokericious wrote: Cestitam. Samo mi nije jasno da ti se zivot toliko vodi oko pasa. :-)
od neceg' se zivjeti mora :oops: :oops:
Bolje bi vam bilo da ste joj zahvalni što ovo radi, nego da je ismijavate ili šta ja znam.
ma zahvalni smo joj što radi, ali nismo joj zahvalni na floskulama koje ovdje sere. nek radi i šuti ko je jebe..

a vi ostali koji ste gluhi na sve žrtve napade ujeda i bolesti koje ove štetočine šire, niste ništa ni bolji od pasa.
Last edited by haos1 on 16/09/2014 13:12, edited 1 time in total.
neimenovan.x

#1353 Re: Problem pasa lutalica

Post by neimenovan.x »

pakica_ wrote: Kol'ko si samo zadrt, ne mogu da.vjerujem!!!

Bajke su jedno, realnost je drugo:
Osim ekonomske kataklizme, problem opasnih pasa lutalica kojih, prema procjenama, na ulicama ima više od 20.000 jedan je od gorućih u Kantonu!
U protekle četiri godine zbog ugriza i teških povreda pomoć ljekara zatražila su 2.703 pacijenta.
http://www.avaz.ba/clanak/135902/copori ... siju-strah
Last edited by neimenovan.x on 16/09/2014 13:17, edited 2 times in total.
haos1

#1354 Re: Problem pasa lutalica

Post by haos1 »

pa da, ja sve mislio 15000 ih, nevjerojatno kako su se namnožili samo za ovo nekoliko mjeseci na 20000. užas.

20000! pa uskoro će ih biti više od ljudi ne zaustavi li se ta epidemija okota u glavnom gradu! :oops:
Last edited by haos1 on 16/09/2014 13:21, edited 1 time in total.
haos1

#1355 Re: Problem pasa lutalica

Post by haos1 »

ovaj grad je postao poznat u regionu kao grad lutalica, a i šire. zašto u zg, bg nema toga? pa zato što nakon mjesec dana ide eutanazija. a kod nas pošto je stanje katastrofalno, eutanazija neudomljenih pasa za 8 dana kao i u engleskoj. :-D
Naslovnica

#1356 Re: Problem pasa lutalica

Post by Naslovnica »

haos1 wrote:ovaj grad je postao poznat u regionu kao grad lutalica, a i šire. zašto u zg, bg nema toga? pa zato što nakon mjesec dana ide eutanazija. a kod nas pošto je stanje katastrofalno, eutanazija neudomljenih pasa za 8 dana kao i u engleskoj. :-D
Ma jok ba, zadrt si, kakva eutanazija, to niđe nema.
Samo čupanje jaja i jajnika i doživotni all inclusive pansion za lutalice, tzv starački dom.
pumica

#1357 Re: Problem pasa lutalica

Post by pumica »

pakica_ wrote:
uglavnomja wrote:
pakica_ wrote: Fulio si poentu za cet'tri atmosfere.. Poenta je bila da ih ljudi ostavljaju.. Kontas? Ili ces da ti crtam i bojim? Odakle su pokupljeni u pansione, odakle su ove slike? Nisu s neba pali u pansion, nego su dovedeni tu sa ulice.. I ne, nisu svi udomljeni..

Ne, poenta nije da ih ljudi ostavljaju, nego je poenta da neki ovdje trube da su sarajevski copori sastavljeni od napustenih pasa. Ovakvih. A ti sad dokazala da ti psi ne ostaju na ulici. Nadignete se znog labrafors, rota ovog onog ... Da ih uklonite sa ulice. Sto brze.
Gdje si ti vidio da sam to rekla? Meni je pas pas.. Ja se angazujem srcem jedino za dobermane, kad su na ulici.. Ostale ne ganjam, vjeruj mi.. Udomila sam preko 150 pasa da vi vase.guzice bile sigurne od 150 ujeda manje, i opet ne valjam.. A poenta je da je 99% ovih izbacenih pasa.usput sprcalo neku lunju koja je okotila kamaru stenaca koji ce okotiti kamaru stenaca
Al' jok, nama su cuke.pale s.marsa
Ispada da bi svaki od tih 150 pasa nekoga ugrizao...nidje veze!
Kako se ljudi ponasaju prema ljudima, a prema psima tek posebna je prica - ljudi su krivi za sve belaje koje imaju i onda se sjete u neka doba da bi trebali nesto da ucine...nekoga da ubiju, pobiju i tako se osjecaju bolje...sta li !?
Jasno da se nece rijesiti nista ali ludi narod ko ovce...amaaaan konacno vlast nesto radi!
A sto nisu nista radili godinama to cemo zaboraviti samo ubijaj sad! To moze biti satisfakcija samo za budale i maloumne, a i mentalno bolesne ljude...jer ako je nekom satisfakcija ubijanje...pa ubio bi i insana.

Tuga...
Jokericious

#1358 Re: Problem pasa lutalica

Post by Jokericious »

Naslovnica wrote:
haos1 wrote:ovaj grad je postao poznat u regionu kao grad lutalica, a i šire. zašto u zg, bg nema toga? pa zato što nakon mjesec dana ide eutanazija. a kod nas pošto je stanje katastrofalno, eutanazija neudomljenih pasa za 8 dana kao i u engleskoj. :-D
Samo čupanje jaja i jajnika i doživotni all inclusive pansion za lutalice, tzv starački dom.
Glup smo narod. To je odavno poznato. Pa vise se izdvaja za pse nego za djecu. Samo mi nije jasno sta se treba desiti da se roditelji pobune. Ja ne znam kako smiju sa malim djetetom vani izaci.
SanskiBiser

#1359 Re: Problem pasa lutalica

Post by SanskiBiser »

Dodaj Banjaluku na tu listu komotno a mislim da ni Tuzla nije daleko koliko je meni poznato u zadnje dvije godine su i tamo dosta uveli reda ne znam samo na koji način. :-)
haos1

#1360 Re: Problem pasa lutalica

Post by haos1 »

pumica wrote: Ispada da bi svaki od tih 150 pasa nekoga ugrizao...nidje veze!
Kako se ljudi ponasaju prema ljudima, a prema psima tek posebna je prica - ljudi su krivi za sve belaje koje imaju i onda se sjete u neka doba da bi trebali nesto da ucine...nekoga da ubiju, pobiju i tako se osjecaju bolje...sta li !?
Jasno da se nece rijesiti nista ali ludi narod ko ovce...amaaaan konacno vlast nesto radi!
A sto nisu nista radili godinama to cemo zaboraviti samo ubijaj sad! To moze biti satisfakcija samo za budale i maloumne, a i mentalno bolesne ljude...jer ako je nekom satisfakcija ubijanje...pa ubio bi i insana.

Tuga...
pa šta ćeš radit sa 20000 pasa? halo, pa ja tek sad saznao koliko ih ima.. nastave li se ovako razmnožavati, biće ih više od ljudi!
i tebi je to prihvatljivo? strašno, stvarno strašno!

ps. riješavanje štetočina sa ulice nije manijakalno.
haos1

#1361 Re: Problem pasa lutalica

Post by haos1 »

Jokericious wrote:
Naslovnica wrote:
Glup smo narod. To je odavno poznato. Pa vise se izdvaja za pse nego za djecu. Samo mi nije jasno sta se treba desiti da se roditelji pobune. Ja ne znam kako smiju sa malim djetetom vani izaci.
isto je i u hrvatskoj, tamo su seljaci napravili jedan od najdužih rokova za eutanaziju pasa lutalica u europi. naime rok je 80 dana, iako je skoro svuda u zapadnoj europi taj rok max. 15 dana. samo u ovim post komunističkim-ala uber modernim rupetinama je duži.
Last edited by haos1 on 16/09/2014 13:33, edited 1 time in total.
It_is_a_Leclerc

#1362 Re: Problem pasa lutalica

Post by It_is_a_Leclerc »

Evo jednog delegata već uhapsilo...

Isto se može desiti i tom "timu iz kaliferije".

Zakon se poštovati mora.
madtv

#1363 Re: Problem pasa lutalica

Post by madtv »

Logovan wrote:Bolje bi vam bilo da ste joj zahvalni što ovo radi, nego da je ismijavate ili šta ja znam.
Za sta da budemo zahvalni? Jedino ako sve sto to radi placa iz svog dzepa... :-) :-)
Ramzess Veliki

#1364 Re: Problem pasa lutalica

Post by Ramzess Veliki »

Toliko je cuka da možemo pomoću njih da spasimo državnu ekonomiju ... neka ih neka se množe, treba ih hraniti a zatim izvoziti u Kinu. Što više. Sa mašnicama i knjižicama recepata. :thumbup:
haos1

#1365 Re: Problem pasa lutalica

Post by haos1 »

It_is_a_Leclerc wrote:Evo jednog delegata već uhapsilo...

Zakon se poštovati mora.
jeste, uskoro ćemo im dati glasačko pravo jer će ih biti više nego nas!
Logovan

#1366 Re: Problem pasa lutalica

Post by Logovan »

madtv wrote:
Logovan wrote:Bolje bi vam bilo da ste joj zahvalni što ovo radi, nego da je ismijavate ili šta ja znam.
Za sta da budemo zahvalni? Jedino ako sve sto to radi placa iz svog dzepa... :-) :-)
Pa kad bi čitao sve postove onda bi i shvatio o čemu se radi.
Adriatic

#1367 Re: Problem pasa lutalica

Post by Adriatic »

Zakon se poštovati mora.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Providnost je majka mudrosti :lol:
pakica_

#1368 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

Po tristohiljaditi put ponavljam- ja JESAM za eutanaziju svih navedenih u clanu 14.. Ali spricom u kojoj je T61, a ne domestos, varkina, deterdzent itd kao sto je bila praksa do sad.. Razumijete li vi nas jezik?
Za ovog sto rece da se od necega mora zivjeti, jeste, zivim od zivotinja.. Radim u pansionu za pse i macke.. RADIM! Ne prosim! Sto se tice donacija, paypal nemam, racun u banci mi je u minusu zbog pasa jer dajem MOJE pare! MOJE pare hrane i vakcinisu te zivotinje, moje pare ih smijestaju u pansion kad su povrijedjeni, moje pare ih vode na rtg, terapije, infuzije.. Ne od dzesike simson i meta dejmona iz njemacke koji vide sliku na.kojoj kukam pa trazim.. Trazim, nije da.ne trazim, ali te slike vide moji prijatelji koji me povremeno gurnu sa.par maraka koje odu u ruke veterinaru i vlasnicima pansiona i to je to.. Ja pse volim, ja da.ikako mogu vodila bih ih sve.kuci i i ja i vi bi bili rahat, ali taj luksuz sebi ne mogu priustiti.. Kroz moju kucu i avliju je.prodefilovalo vise pasa nego sto je neko u zivotu vidio na.slici.. Nikad marke za to nisam uzela, a neko jeste.. Psi su nevjerovatan biznis.. Transport pasa u npr njemacku se.krece.izmedju hiljadu i hiljadu i po eura.. Ne kazem da se ne uzimaju kraljevske.pare na.ovome, ali kucate na.pogresna vrata jer ja ne zaradjujem na donacijama.. Meni babo kupi xperiju z1, a ne strani donator.. Meni mama kupi pezoVa, a ja ga.sjebem vozajuci krvava stvorenja na cetiri noge.. Ja sam cista pred Bogom, a za narod mi puca 'cka u sta ce(te) vjerovati
cpu_fan

#1369 Re: Problem pasa lutalica

Post by cpu_fan »

Code: Select all

http://radiosarajevo.ba/novost/165072/dogs-trust-sinteraja-ne-moze-biti-jer-je-protivan-zakonu
Pokazuju pravo lice uzročnici problema a to je Dog Trust. Treba ih zakonom zabraniti.
haos1

#1370 Re: Problem pasa lutalica

Post by haos1 »

Zakon se poštovati mora.
ps. u kojem to zakonu piše da može biti 15000 pasa... ne 15, već 20000, 20000 lutalica?! zakon očito ne postoji, niti se provodi od najvišeg tijela, pa ko je ono da govori šta je zakonito, a šta ne?

20000 lutalica i ono bi neki zakon, nešto..
It_is_a_Leclerc

#1371 Re: Problem pasa lutalica

Post by It_is_a_Leclerc »

haos1 wrote:

Zakon se poštovati mora.
ps. u kojem to zakonu piše da može biti 15000 pasa... ne 15, već 20000, 20000 lutalica?! zakon očito ne postoji, niti se provodi od najvišeg tijela, pa ko je ono da govori šta je zakonito, a šta ne?
Zakon o zaštiti i dobrobiti životinja. Član 3. :)

Zakon postoji i građani su dužni da ga se drže. Kad se zakon promijeni, građani su dužne da se drže promjena.

Ovo je, ipak, još uvijek, država, a ne hajdučija.
smack

#1372 Re: Problem pasa lutalica

Post by smack »

pakica_ wrote:Po tristohiljaditi put ponavljam- ja JESAM za eutanaziju svih navedenih u clanu 14.. Ali spricom u kojoj je T61, a ne domestos, varkina, deterdzent itd kao sto je bila praksa do sad.. Razumijete li vi nas jezik?
Za ovog sto rece da se od necega mora zivjeti, jeste, zivim od zivotinja.. Radim u pansionu za pse i macke.. RADIM! Ne prosim! Sto se tice donacija, paypal nemam, racun u banci mi je u minusu zbog pasa jer dajem MOJE pare! MOJE pare hrane i vakcinisu te zivotinje, moje pare ih smijestaju u pansion kad su povrijedjeni, moje pare ih vode na rtg, terapije, infuzije.. Ne od dzesike simson i meta dejmona iz njemacke koji vide sliku na.kojoj kukam pa trazim.. Trazim, nije da.ne trazim, ali te slike vide moji prijatelji koji me povremeno gurnu sa.par maraka koje odu u ruke veterinaru i vlasnicima pansiona i to je to.. Ja pse volim, ja da.ikako mogu vodila bih ih sve.kuci i i ja i vi bi bili rahat, ali taj luksuz sebi ne mogu priustiti.. Kroz moju kucu i avliju je.prodefilovalo vise pasa nego sto je neko u zivotu vidio na.slici.. Nikad marke za to nisam uzela, a neko jeste.. Psi su nevjerovatan biznis.. Transport pasa u npr njemacku se.krece.izmedju hiljadu i hiljadu i po eura.. Ne kazem da se ne uzimaju kraljevske.pare na.ovome, ali kucate na.pogresna vrata jer ja ne zaradjujem na donacijama.. Meni babo kupi xperiju z1, a ne strani donator.. Meni mama kupi pezoVa, a ja ga.sjebem vozajuci krvava stvorenja na cetiri noge.. Ja sam cista pred Bogom, a za narod mi puca 'cka u sta ce(te) vjerovati
Gora si ti sto se ikome, jer nemas se kome objasnjavati. I brate dragi ono auto fakat treba oprati..ali sredice se i to. :)

Gledaj svoj zivot i zivi ga, pusti dalebu sta pisu, ne prihvataj to srcu.
drug_profi

#1373 Re: Problem pasa lutalica

Post by drug_profi »

Nebitno je sad ko je kriv. Bitno je rijesiti problem a on se zbog svoje prirode ne moze rjesavati polako. Znaci za pola godine ce jos jedan okot koji ce brojem premasiti sve sto za to vrijeme umre ili se sterilise.

----------------------------------
...debelim prstima s male tastature...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1374 Re: Problem pasa lutalica

Post by pici »

pakica_ wrote:Po tristohiljaditi put ponavljam- ja JESAM za eutanaziju svih navedenih u clanu 14.. Ali spricom u kojoj je T61, a ne domestos, varkina, deterdzent itd kao sto je bila praksa do sad.. Razumijete li vi nas jezik?

morel trajna za moju macu :mrgreen:

de ne sekiraj se mnogo, jebi ga mnogi hoce problem sto prije da rijese pa i metkom...ja sam apsolutno protiv toga al da ga treba rijesiti...treba, a krivce (politicari, NVO i veterinari) bi objesio za jaja na sred marin dvora ko moj benito :mrgreen:
Oligarh

#1375 Re: Problem pasa lutalica

Post by Oligarh »

It_is_a_Leclerc wrote: Zakon o zaštiti i dobrobiti životinja. Član 3. :)

Zakon postoji i građani su dužni da ga se drže. Kad se zakon promijeni, građani su dužne da se drže promjena.

Ovo je, ipak, još uvijek, država, a ne hajdučija.
I III Reich je bio država, međunarodni pravni subjekt, sa legalno na izborima izabranom vladom i parlamentarnom večinom. I imali su parlamentarno, sve po propisu, izglasane rasne zakone. I njih su se pridržavali, ne znam baš da su bili dobri.

Legalizam prestaje biti svrsishodan kada je ugroženo opšte dobro.

Ovo dobro zapamti i slobodno prenesi svojim u stranci.
Last edited by Oligarh on 16/09/2014 13:57, edited 1 time in total.
Locked