"Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post Reply
energy star

#1351 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by energy star »

orada wrote:
Ovako nesto samo Hrvat moze izjaviti.Pa da Bosnjaci nisu usli u rat i prosirili front,Hrvatske danas ne bi bilo.Bila bi sravnjena.Da su Bosnjaci samo 5-10 godina odlozili izlazak iz Jugoslavije,Hrvati Slovenci ne bi postojali.

Zulfikarpasic,Muhamed Filipovic i Abdic su zeljeli ostanak u Jug,ali ih je omeo Alija Izetbegovic koji je nelegalno preuzeo stranku SDA.U Tesnju na kongresu SDA je Izetbegovic sa sandzakckim kriminalcima na silu oteo mjesto predsjednika SDA od legalno izabranog Abdica.

Ovako Alija je rezonirao:
'Ne pada mi na pamet podržati Sloveniju i Hrvatsku u sukobu protiv JNA.
U tom slučaju bi se lako moglo desiti da se JNA porazi, izbaci preko Drine i eto velike Hrvatske.
Nego se ja neću miješati u taj sukob, sačekati ću rasplet, rasplet će biti da će Srbi pored Krajine u Hrvatskoj tražiti normalno svoje i u Bosni.
Uzeće nekih 50% BiH (ta ima ih pobogu 31%) i meni ostaje druga polovica Bosne, mi sa naših 44% stanovništva u udjelu zadovoljni'

Ali se naš Aljo u računici prehebao!
Alfons Kauders

#1352 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Alfons Kauders »

energy star wrote:
orada wrote:
Ovako nesto samo Hrvat moze izjaviti.Pa da Bosnjaci nisu usli u rat i prosirili front,Hrvatske danas ne bi bilo.Bila bi sravnjena.Da su Bosnjaci samo 5-10 godina odlozili izlazak iz Jugoslavije,Hrvati Slovenci ne bi postojali.

Zulfikarpasic,Muhamed Filipovic i Abdic su zeljeli ostanak u Jug,ali ih je omeo Alija Izetbegovic koji je nelegalno preuzeo stranku SDA.U Tesnju na kongresu SDA je Izetbegovic sa sandzakckim kriminalcima na silu oteo mjesto predsjednika SDA od legalno izabranog Abdica.

Ovako Alija je rezonirao:
'Ne pada mi na pamet podržati Sloveniju i Hrvatsku u sukobu protiv JNA.
U tom slučaju bi se lako moglo desiti da se JNA porazi, izbaci preko Drine i eto velike Hrvatske.
Nego se ja neću miješati u taj sukob, sačekati ću rasplet, rasplet će biti da će Srbi pored Krajine u Hrvatskoj tražiti normalno svoje i u Bosni.
Uzeće nekih 50% BiH (ta ima ih pobogu 31%) i meni ostaje druga polovica Bosne, mi sa naših 44% stanovništva u udjelu zadovoljni'

Ali se naš Aljo u računici prehebao!
pretpostavljam da nisi imao ni 5 godina kada se sve to desavalo... zapravo vjerovatno si imao -5 godina :D

kojom je logikom rat u bih bio u interesu bosnjaka kada su bili u ubjedljivo najslabijoj situaciji, bez "ledja" u srbiji i hrvatskoj?

i naravno da se bih nije mogla i trebala mijesati u taj sukob jer gle cuda, nije se alija jedini pitao... zaboravljas na trecinu stanovnistva koja bi podrzala mijesanje ali na drugoj strani...

fakat si zabavan
energy star

#1353 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by energy star »

Alfons Kauders wrote:
aha, pa sta je neobicno u tim izjavama? tako je potpisano i sta je tu je... mislis da su bosnjaci sretni radi toga? sto im je podrinje u RS? ili da su srbi odusevljeni cinjenicom da umjesto 150000 ljudi u sarajevu imaju upola manje u novom, srpskom sarajevu?

ti bi sad ispravljao nekakve krive drine 20 godina nakon rata, kmecheci kako dayton nije pravedan... pa naravno da nije, dobro jutro

btw, ako se RS ne moze mijenjati bez volje srpskog naroda (a ne moze), zasto se i dalje misli da se FBiH moze mijenjati bez volje bosnjaka?
Pa nije FBIH samo bošnjački entitet nego je i hrvatski!
Alfons Kauders

#1354 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Alfons Kauders »

energy star wrote:
Alfons Kauders wrote:
aha, pa sta je neobicno u tim izjavama? tako je potpisano i sta je tu je... mislis da su bosnjaci sretni radi toga? sto im je podrinje u RS? ili da su srbi odusevljeni cinjenicom da umjesto 150000 ljudi u sarajevu imaju upola manje u novom, srpskom sarajevu?

ti bi sad ispravljao nekakve krive drine 20 godina nakon rata, kmecheci kako dayton nije pravedan... pa naravno da nije, dobro jutro

btw, ako se RS ne moze mijenjati bez volje srpskog naroda (a ne moze), zasto se i dalje misli da se FBiH moze mijenjati bez volje bosnjaka?
Pa nije FBIH samo bošnjački entitet nego je i hrvatski!
pa nije ni RS samo srpska - u njoj zivi procentualno zivi otprilike isto bosnjaka koliko i hrvata u BiH

i po cemu hrvati imaju pravo da traze nesto mimo volje drugog naroda? mislim imaju, ali ne vidim nacin da to dobiju... jer bi tom logikom bosnjaci mogli traziti neke stvari koje ne odgovaraju hrvatima, i dobiti ih na isti nacin kao i hrvati (citaj nikako)
energy star

#1355 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by energy star »

Alfons Kauders wrote:
kojom je logikom rat u bih bio u interesu bosnjaka
Iston onom logikom koliko je bio u interesu Slovenaca, Hrvata i Albanaca!

Bili su kao i Bošnjaci i Slovenci i Hrvati i Albanci goloruki kad su se suprostavljali JNA!
energy star

#1356 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by energy star »

Alfons Kauders wrote:
pa nije ni RS samo srpska - u njoj zivi procentualno zivi otprilike isto bosnjaka koliko i hrvata u BiH

i po cemu hrvati imaju pravo da traze nesto mimo volje drugog naroda? mislim imaju, ali ne vidim nacin da to dobiju... jer bi tom logikom bosnjaci mogli traziti neke stvari koje ne odgovaraju hrvatima, i dobiti ih na isti nacin kao i hrvati (citaj nikako)
Otkad je 'volja jednog naroda (a misli se na bošnjake) obavezatna za nas BiH Hrvate?
Šta mi imamo sa vašom voljom!
To što vi nećete da razgrađujete RS ni u kojem slučaju nema uticaja na hrvatsko razgrađivanje federacije.
joint union

#1357 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by joint union »

opcija wrote:
To sto ste vi uradili zaista nema logike.
U onom momentu referendum bi raspisala samo retrdirana osoba ili psihopata.
Nije za vas politika nikako ali ono baš nikako. Ni danas nemate pojma šta radite.
E nek' si mu rek'o. Sto se ne ugledamo na Srbe i njihovu politiku. Koju politiku? Protjerivanja, masovnih zlocina i zapisavanja teritorija?
Mister Yes

#1358 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Mister Yes »

vaučer wrote:Mrzim te hvalospijeve klimi i podneblju.
Kao to nam je neki plus, to je neki razlog za ostati u ovoj prčvari.
Jes' vraga, ako išta to je veći razlog za hitno se odseliti odavde a pri odlasku ostaviti iza sebe ako je moguće samo govno nasred sobe.

Lijepa zemlja pa šta?
Bačena je na bahate kretene, izgubljena u nekulturi i neobrazovanju i za vijeka prokleta jer je na raskolu triju monoteističkih religija u čijim trulim njedrima će uvijek spavati sjeme budućih sukoba.

Planine, rijeke, brda i apoteke - #jeboto.
Pa dobro, te negativne stvari pogađaju samo inferiornije jedinke. Klima pogađa sve pa i nas superiornije.
Last edited by Mister Yes on 06/08/2014 11:49, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#1359 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Alfons Kauders »

energy star wrote:
Alfons Kauders wrote:

Otkad je 'volja jednog naroda (a misli se na bošnjake) obavezatna za nas BiH Hrvate?
To što vi nećete da razgrađujete RS ni u kojem slučaju nema uticaja na hrvatsko razgrađivanje federacije.
ti stvarno ne razumijes neke osnovne pojmove

bosnjaci ne mogu nametati ustavna rjesenja koja ne odobre srbi i hrvati...

ali

isto vazi i za srbe i hrvate

ako ne vazi, molim te da pojasnis zasto
joint union

#1360 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by joint union »

energy star wrote:
Otkad je 'volja jednog naroda (a misli se na Hrvate) obavezatna za nas Bosnjake?
To što vi nećete da razgrađujete RS ni u kojem slučaju nema uticaja na bosnjacko građenje drzave.
energy star

#1361 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by energy star »

Alfons Kauders wrote:

ali

Zato što se ta ustavna rješenja stalno mijenjaju.
Nekad je u vladi FBIH trebalo biti 8 ministara iz bošnjačkog naroda i 8 ministara iz hrvatskog naroda.
Nekad je za potvrđivanje vlade FBIH trebala najmanje 1/3 hrvatskih zastupnika iz Doma naroda!

Sve je to bilo 'nekad'
Tako će i Federacija biti 'nekad'
Neodrživa je jednostavno!
energy star

#1362 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by energy star »

joint union wrote:
energy star wrote:
Otkad je 'volja jednog naroda (a misli se na Hrvate) obavezatna za nas Bosnjake?
To što vi nećete da razgrađujete RS ni u kojem slučaju nema uticaja na bosnjacko građenje drzave.
BiH Hrvati nemaju ništa protiv bošnjačkog građenja države!
Alfons Kauders

#1363 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Alfons Kauders »

energy star wrote:
Alfons Kauders wrote:

ali

Zato što se ta ustavna rješenja stalno mijenjaju.
Nekad je u vladi FBIH trebalo biti 8 ministara iz bošnjačkog naroda i 8 ministara iz hrvatskog naroda.
Nekad je za potvrđivanje vlade FBIH trebala najmanje 1/3 hrvatskih zastupnika iz Doma naroda!

Sve je to bilo 'nekad'
Tako će i Federacija biti 'nekad'
Neodrživa je jednostavno!
dakle da bi bila odrziva potrebno je omoguciti hrvatima da sami kroje ustav i namecu svoju volju drugim narodima?

evo odmah, treba li jos sta?
vaučer

#1364 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by vaučer »

Mister Yes wrote: Pa dobro, te negativne stvari pogađaju samo inferiornije jedinke. Klima pogađa sve pa i nas superiornije.
Hm, da, baš.
Klima je nebitna - ova zemlja nema zdravu perpsektivu, tj nema nikakvu perspektivu bar u narednih nekoliko decenija.
Ali uz malo planinskog zraka i šaku rodne grude svaka nepravda se lakše podnese i sva korupcija djeluje nekako simpatično - zaigrala se dječica majku im njihovu šašavu.
energy star

#1365 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by energy star »

Alfons Kauders wrote:
dakle da bi bila odrziva potrebno je omoguciti hrvatima da sami kroje ustav i namecu svoju volju drugim narodima?

Ovo što sad imamo je apsolutno bošnjačko prekrajanje ustava i apsolutna bošnjačka volja u FBIH.
Normalno je da će u tom slučaju reakcija Hrvata biti razgradnja FBIH!
joint union

#1366 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by joint union »

energy star wrote:
joint union wrote:
energy star wrote:
BiH Hrvati nemaju ništa protiv bošnjačkog građenja države!
Isto kao sto Bosnjaci nemaju nista protiv hrvatskog razgradjivanja Federacije ;-)
Alfons Kauders

#1367 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Alfons Kauders »

energy star wrote:
Alfons Kauders wrote:

Ovo što sad imamo je apsolutno bošnjačko prekrajanje ustava i apsolutna bošnjačka volja u FBIH.
Normalno je da će u tom slučaju reakcija Hrvata biti razgradnja FBIH!
hm, a kad su to bosnjaci sami mijenjali ustav BiH?
BHCluster

#1368 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by BHCluster »

opcija wrote:
Alfons Kauders wrote: dakle da bi bila odrziva potrebno je omoguciti hrvatima da sami kroje ustav i namecu svoju volju drugim narodima?

A ti si mislio da će ti OHR iskorojiti državu? Ebo Srbe i Hrvate nama će MZ napraviti Bosnu?
Eto ti Bosne koju su ti oni napravili? Nit vam valja država niti vam valjaju odnosi sa druga dva naroda a stranci odoše. I sad ne znate šta ćete... Rahat se patiti jer od sramote ne možete mrdnuti ni u jednom pravcu.
Samo se patite, po zasluzi.
Sto ce se nesto praviti kada je vec napravljeno i postoji 1000 godina. :wink:
energy star

#1369 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by energy star »

joint union wrote:
Isto kao sto Bosnjaci nemaju nista protiv hrvatskog razgradjivanja Federacije ;-)
Pa to mi je drago čuti!

Gdje je karađorđevićevska politika dovela Srbe? Ili Miloševićeva?
Da je srpski narod koji je imao sve preduvjete za dobar razvitak ostao zadnji na čelu kolone naroda u Europi!
I te 1935 i te 1995

A vidim sad da Zlaja i Bakir preuzimaju tu palicu!
Alfons Kauders

#1370 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Alfons Kauders »

opcija wrote:
Alfons Kauders wrote: dakle da bi bila odrziva potrebno je omoguciti hrvatima da sami kroje ustav i namecu svoju volju drugim narodima?

A ti si mislio da će ti OHR iskorojiti državu? Ebo Srbe i Hrvate nama će MZ napraviti Bosnu?
Eto ti Bosne koju su ti oni napravili? Nit vam valja država niti vam valjaju odnosi sa druga dva naroda a stranci odoše. I sad ne znate šta ćete... Rahat se patiti jer od sramote ne možete mrdnuti ni u jednom pravcu.
Samo se patite, po zasluzi.
hm, pa meni se cini da nismo jedini koji se pate

sudeci prema kolicini kmechanja, nekako mi se cini da ruze ne cvjetaju ni drugim... :D ali nada zadnja umire... samo nastavite, vidim da vam super ide... treci samo sto nije, a eto i referenduma sutra... :D
joint union

#1371 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by joint union »

opcija wrote:
Alfons Kauders wrote: hm, a kad su to bosnjaci sami mijenjali ustav BiH?
Niste sami. Imali ste pomoć od raznih bjelosvjetskih hohstaplera.
Da ste ko ljudi sjeli sa Srbima i Hrvatima za sto, odmah nakon rata, da vidimo šta ćemo, da se ko ljudi dogovorimo, vi tamo mi vamo i da radimo za bolje sutra druga bi se priča danas pričala.
A ne ko piiii uz Hansa i Johna... Mamaaa, tataa, oni tamo diraliiii. I ko danas da vas poštuje? Ni sami sebe ne poštujete, ne znate više gdje udarate.
Pa jadan ne bio, Dodik ni dan danas nece da dodje u Teheran, a kamoli "odmah nakon rata". Koliko si ti imao godina 95'?
joint union

#1372 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by joint union »

opcija wrote:
Alfons Kauders wrote: hm, pa meni se cini da nismo jedini koji se pate
Srbija i Hrvatska idu naprijed.
Ja sam druže državljanin Srbije sa tendencijom da sutra budem građanin EU a iz RS neću mrdnuti.
Pogotovo Srbija :mrgreen:
energy star

#1373 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by energy star »

Alfons Kauders wrote:
hm, pa meni se cini da nismo jedini koji se pate

sudeci prema kolicini kmechanja, nekako mi se cini da ruze ne cvjetaju ni drugim... :D ali nada zadnja umire... samo nastavite, vidim da vam super ide... treci samo sto nije, a eto i referenduma sutra... :D
Ne znam za referendum ali za 3. otprilike znam!

dakle od 1877 na ovim prostorima bila:
-Turska
-Austrija
-Kraljevina Jugoslavija
-Njemačka i Italija
-SFRJ-
-BiH

I da na takvim viruletnim područjima se neće stvoriti 3.entitet?
:D
vee-jay

#1374 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by vee-jay »

Mister Yes stvarno ima heben posao - pored ove fasisticke omladine poslane od Dodika i Covica koja ga podrzava tesko je normalnoj osobi prodati njegov scenario.
Alfons Kauders

#1375 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Alfons Kauders »

opcija wrote:
Alfons Kauders wrote: hm, a kad su to bosnjaci sami mijenjali ustav BiH?
Niste sami. Imali ste pomoć od raznih bjelosvjetskih hohstaplera.
Da ste ko ljudi sjeli sa Srbima i Hrvatima za sto, odmah nakon rata, da vidimo šta ćemo, da se ko ljudi dogovorimo, vi tamo mi vamo i da radimo za bolje sutra druga bi se priča danas pričala.
A ne ko piiii uz Hansa i Johna... Mamaaa, tataa, oni tamo diraliiii. I ko danas da vas poštuje? Ni sami sebe ne poštujete, ne znate više gdje udarate.
fakat nevjerovatno... nadrealisti, "a da su sjeli kod nas u kafanu da se dogovorimo" :lol:

vi ste sebe zaista uvjerili da imate posla s nekom amorfnom masom, sa nekim crncima u bantustanu, a ne sa dva miliona bosanaca... ljudi koji su u ovoj drzavi najmnogobrojniji, imaju najmladju populaciju, kontrolisu najvece gradove, najvazniju infrastrukturu i najveci dio privrede...

umislili ste da mozete prijetiti i ucjenjivati, a ovo ti nije 1991... proci ce jos dosta vremena dok skontate da nije :)
Post Reply