Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Rijeka_snova wrote:Glavni kantonalni inspektor Zenica:
Ukoliko u marketima/prodavnicama naglo skoče cijene hrane/vode TRAŽITI FISKALNI RAČUN i zovite inspekciju!
imas li link za ovo? znaci neki debili u prodavnicama dizu cijene hrane i vode da zarade na nesreci???
čini mi se na tv zenici da je bila vijest ili nešto slično da su te cijene troduplo uvećane danas
strong69 wrote:Da ima postenih politicara pa da zatraze informaciju od slivova rijeke Save i opstina i kantona koliko su sredstava utrosili na odrzavanje korita rijeka!
Napominjem vam da placamo vodne naknade i da se ta sredstva NAMJENSKI moraju trositi na upravljanje vodenim resursima.
Pa troše se,troše. Vidiš da ih nema
Pošto je odgovornost u državi nula, nikad niko neće postaviti to pitanje niti će postaviti pitanje zašto CZ nema opreme bez obzira na milionski budžet.
Ukoliko u marketima/prodavnicama naglo skoče cijene hrane/vode TRAŽITI FISKALNI RAČUN i zovite inspekciju!
imas li link za ovo? znaci neki debili u prodavnicama dizu cijene hrane i vode da zarade na nesreci???
Prema saopštenju koje je predstavnicima medija dostavljeno iz kabineta načelnika opštine Zvornik, protok reke Drine u Hidroelektrani “Zvornik“ je smanjen i trenutno iznosi 2.724 kubna metra u sekundi.
Prema povoljnijim procenama, večeras maksimalno može dostići 2.920 metara kubnih u sekundi, a sat nakon ponoći može se očekivati smanjenje protoka.
Pitarrr82 wrote:
Bas zato a i sto sam dobio info iz prve ruke od porodice koja trazi camac za evakuaciju mi i nije jasno odakle prica da nivo Drine pada...
P.S. Mozda samo pokusavaju da smire narod supljom.
Janjicar wrote:Gorske službe spašavanja iz Hrvatske dolaze u pomoć BiH
--- NO LINKS ---/novost/151557/gorske-sluzbe-spasavanja-iz-hrvatske-dolaze-u-pomoc-bih
bilo bi fino da ovi paranoici sa klixa makar u ovakvim situacijama puste linkove drugih portala! ovo je sad vazan izvor informacije za ljude, sta glume tu sa budalastinama i blokiranjem portala sa kojima se takmice za klikove! boze!!
It_is_a_Leclerc wrote:Zanima me, kakav je vodostaj Jale kod Tehnologije ?!
Danas oko 12h je bio prilično kritičan. Navodno je nasip uspio zadržati.
I zanima me, ima li ko info o puštanju vode sa HE Bajina Bašta koja navodno akumulira šest puta više od normalnog i, ako je ne pusta, doći će do mehaničkih oštećenja elektrane ?! Rekao je neki lik na BHT-u danas tu info. i rekao kako će, ako pusti, Srebrenicu i Bratunac, bukvalno potopiti.
Haj malo razmisli logicno, kako je ovo moguce?
I Srebrenicu moze potopiti jedino ako voda tece uzbrdo
Vidiš, postavio sam pitanje jer ne poznajem o čemu se radi, niti poznajem načine na koji funkcioniraju elektrane. Čovjek je rekao nešto u stilu "to bi potopilo Srebrenicu i Bratunac", i zato pitam jesam li dobro razumio, i postoji li ta mogućnost. Možda je i HE Zvornik u pitanju. Samo me zanimalo jel stanje kritično u toj mjeri da se bira između elektrane i ljudi.
Janjicar wrote:Gorske službe spašavanja iz Hrvatske dolaze u pomoć BiH
--- NO LINKS ---/novost/151557/gorske-sluzbe-spasavanja-iz-hrvatske-dolaze-u-pomoc-bih
bilo bi fino da ovi paranoici sa klixa makar u ovakvim situacijama puste linkove drugih portala! ovo je sad vazan izvor informacije za ljude, sta glume tu sa budalastinama i blokiranjem portala sa kojima se takmice za klikove! boze!!
Evo vako
KCIJE
Lagumdžija zahvalio ministrici Pusić na pomoći, stižu dva helikoptera
15 May 14 - 19:51:26
Zlatko Lagumdžija, ministar vanjskih poslova BiH i lider SDP-a na svom Facebook profilu objavio je kako je cijeli dan u komunikaciji sa premijerom FBiH Nerminom Nikšićem, koji je na terenu koordinirao pomoć, piše novinska agencija Patria. Podsjećamo da je danas prekinuta sjednica Vlade FBiH nakon što je Nikšić krenuo u obilazak najugroženijih područja.
- Veliko hvala ministrici Vesni Pusić sa kojom sam uspio dogovoriti da Gorska služba za spašavanje Republike Hrvatske dođe u ugrožena područja i pomogne evakuacije naših građana, a to su Maglaj, Zavidovići i Doboj. Prvi prioritet nam je spašavanje života naših građana – napisao je Lagumdžija.
lagumdžija je objavio da četiri tima gorske službe spašavanja RH kreću sa 2 helikoptera i 4 čamca.
StupskaBitanga wrote:u Srbiji puca brana u Obrenovcu može li takav scenario nas zadesiti
Kazu da brana Modrac ne bi trebala imati problema, jer je prosle godine i dodatno ojacavana, kazu da nema nikakvih naprezanja (valjda se misli van nekih standardnih).
Pitarrr82 wrote:
Bas zato a i sto sam dobio info iz prve ruke od porodice koja trazi camac za evakuaciju mi i nije jasno odakle prica da nivo Drine pada...
P.S. Mozda samo pokusavaju da smire narod supljom.
NA BN-u javljaju da nivo Drine pada
lud zbunjenog onda a mozda i sto njih ocigledno ne interesuje Janja...
Nije valjda da i ovo rade?
ma ne znam uopce sto se cudite
I u Tuzli su povećane cijene kanistera vode. Također imam informacije od jednog prijatelja koji
se zadesio u Maglaju da im neki prodaju sendviče po cijeni od 20KM!!!! Prosto ti se zgade ljudi
kada čuješ ovakve stvari.