Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#1351 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

omar little wrote:
Rijeka_snova wrote:Glavni kantonalni inspektor Zenica:
Ukoliko u marketima/prodavnicama naglo skoče cijene hrane/vode TRAŽITI FISKALNI RAČUN i zovite inspekciju!

:twisted: :twisted: :twisted:
imas li link za ovo? znaci neki debili u prodavnicama dizu cijene hrane i vode da zarade na nesreci???

čini mi se na tv zenici da je bila vijest ili nešto slično da su te cijene troduplo uvećane danas
O'zone
Globalni moderator

#1352 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by O'zone »

strong69 wrote:Da ima postenih politicara pa da zatraze informaciju od slivova rijeke Save i opstina i kantona koliko su sredstava utrosili na odrzavanje korita rijeka!

Napominjem vam da placamo vodne naknade i da se ta sredstva NAMJENSKI moraju trositi na upravljanje vodenim resursima.
Pa troše se,troše. Vidiš da ih nema :skoljka:

Pošto je odgovornost u državi nula, nikad niko neće postaviti to pitanje niti će postaviti pitanje zašto CZ nema opreme bez obzira na milionski budžet.
law2

#1353 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by law2 »

omar little wrote:
Ukoliko u marketima/prodavnicama naglo skoče cijene hrane/vode TRAŽITI FISKALNI RAČUN i zovite inspekciju!

imas li link za ovo? znaci neki debili u prodavnicama dizu cijene hrane i vode da zarade na nesreci???
Šverceri, naučili u ratu.
Magarece_godine

#1354 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Magarece_godine »

Prema saopštenju koje je predstavnicima medija dostavljeno iz kabineta načelnika opštine Zvornik, protok reke Drine u Hidroelektrani “Zvornik“ je smanjen i trenutno iznosi 2.724 kubna metra u sekundi.

Prema povoljnijim procenama, večeras maksimalno može dostići 2.920 metara kubnih u sekundi, a sat nakon ponoći može se očekivati smanjenje protoka.
O'zone
Globalni moderator

#1355 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by O'zone »

Pitarrr82 wrote:
Bas zato a i sto sam dobio info iz prve ruke od porodice koja trazi camac za evakuaciju mi i nije jasno odakle prica da nivo Drine pada...

P.S. Mozda samo pokusavaju da smire narod supljom.
NA BN-u javljaju da nivo Drine pada
omar little

#1356 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by omar little »

Janjicar wrote:Gorske službe spašavanja iz Hrvatske dolaze u pomoć BiH

--- NO LINKS ---/novost/151557/gorske-sluzbe-spasavanja-iz-hrvatske-dolaze-u-pomoc-bih
bilo bi fino da ovi paranoici sa klixa makar u ovakvim situacijama puste linkove drugih portala! ovo je sad vazan izvor informacije za ljude, sta glume tu sa budalastinama i blokiranjem portala sa kojima se takmice za klikove! boze!!
Šveđanin

#1357 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Šveđanin »

Nije valjda da i ovo rade? :run: :run: :run:
StupskaBitanga

#1358 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by StupskaBitanga »

u Srbiji puca brana u Obrenovcu može li takav scenario nas zadesiti
Rijeka_snova

#1359 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Rijeka_snova »

omar little wrote:

http://www.sigma.ba/novosti/upozorenje- ... proizvoda/
It_is_a_Leclerc

#1360 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

neki wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Zanima me, kakav je vodostaj Jale kod Tehnologije ?!
Danas oko 12h je bio prilično kritičan. Navodno je nasip uspio zadržati.

I zanima me, ima li ko info o puštanju vode sa HE Bajina Bašta koja navodno akumulira šest puta više od normalnog i, ako je ne pusta, doći će do mehaničkih oštećenja elektrane ?! Rekao je neki lik na BHT-u danas tu info. i rekao kako će, ako pusti, Srebrenicu i Bratunac, bukvalno potopiti.
Haj malo razmisli logicno, kako je ovo moguce?
I Srebrenicu moze potopiti jedino ako voda tece uzbrdo
Vidiš, postavio sam pitanje jer ne poznajem o čemu se radi, niti poznajem načine na koji funkcioniraju elektrane. Čovjek je rekao nešto u stilu "to bi potopilo Srebrenicu i Bratunac", i zato pitam jesam li dobro razumio, i postoji li ta mogućnost. Možda je i HE Zvornik u pitanju. Samo me zanimalo jel stanje kritično u toj mjeri da se bira između elektrane i ljudi.
O'zone
Globalni moderator

#1361 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by O'zone »

omar little wrote:
Janjicar wrote:Gorske službe spašavanja iz Hrvatske dolaze u pomoć BiH

--- NO LINKS ---/novost/151557/gorske-sluzbe-spasavanja-iz-hrvatske-dolaze-u-pomoc-bih
bilo bi fino da ovi paranoici sa klixa makar u ovakvim situacijama puste linkove drugih portala! ovo je sad vazan izvor informacije za ljude, sta glume tu sa budalastinama i blokiranjem portala sa kojima se takmice za klikove! boze!!
Evo vako
KCIJE
Lagumdžija zahvalio ministrici Pusić na pomoći, stižu dva helikoptera
15 May 14 - 19:51:26

Zlatko Lagumdžija, ministar vanjskih poslova BiH i lider SDP-a na svom Facebook profilu objavio je kako je cijeli dan u komunikaciji sa premijerom FBiH Nerminom Nikšićem, koji je na terenu koordinirao pomoć, piše novinska agencija Patria. Podsjećamo da je danas prekinuta sjednica Vlade FBiH nakon što je Nikšić krenuo u obilazak najugroženijih područja.

- Veliko hvala ministrici Vesni Pusić sa kojom sam uspio dogovoriti da Gorska služba za spašavanje Republike Hrvatske dođe u ugrožena područja i pomogne evakuacije naših građana, a to su Maglaj, Zavidovići i Doboj. Prvi prioritet nam je spašavanje života naših građana – napisao je Lagumdžija.

lagumdžija je objavio da četiri tima gorske službe spašavanja RH kreću sa 2 helikoptera i 4 čamca.
Rijeka_snova

#1362 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Rijeka_snova »

Šveđanin wrote:

ma ne znam uopce sto se cudite
O'zone
Globalni moderator

#1363 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by O'zone »

StupskaBitanga wrote:u Srbiji puca brana u Obrenovcu može li takav scenario nas zadesiti
Pukla je prije par sati ako je vjerovat tamošnjim medijima

http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... evakuacija
guber90

#1364 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by guber90 »

StupskaBitanga wrote:u Srbiji puca brana u Obrenovcu može li takav scenario nas zadesiti
Kazu da brana Modrac ne bi trebala imati problema, jer je prosle godine i dodatno ojacavana, kazu da nema nikakvih naprezanja (valjda se misli van nekih standardnih).
Pitarrr82

#1365 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Pitarrr82 »

O'zone wrote:
Pitarrr82 wrote:
Bas zato a i sto sam dobio info iz prve ruke od porodice koja trazi camac za evakuaciju mi i nije jasno odakle prica da nivo Drine pada...

P.S. Mozda samo pokusavaju da smire narod supljom.
NA BN-u javljaju da nivo Drine pada

:izet: lud zbunjenog onda a mozda i sto njih ocigledno ne interesuje Janja...
Janjicar

#1366 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Janjicar »

tesko da bi se to moglo desiti brani na Jezeru Modrac.
madFlava

#1367 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by madFlava »

Ne. Jezero Modrac je sigurno. Samo sto ljudi koji zive ispod brane nisu , radi preliva brane.
hladan.preminger

#1368 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by hladan.preminger »

snaga_znanja wrote:Doboj

Image
Isto cunami u Japanu. :(
guber90

#1369 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by guber90 »

madFlava wrote:
Ne. Jezero Modrac je sigurno. Samo sto ljudi koji zive ispod brane nisu , radi preliva brane.
Nisa bas upoznat sa tim, pa me zanima da li postoje neke vece brane od brane na jezeru Modrac, s obzirom da svi nju za referencu uzimaju?
kakavdanakneiskustvu

#1370 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

hladan.preminger wrote:
snaga_znanja wrote:Doboj

Image
Isto cunami u Japanu. :(

isto,i ja sam to već spomenuo
madFlava

#1371 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by madFlava »

guber90 wrote:
madFlava wrote:
Nisa bas upoznat sa tim, pa me zanima da li postoje neke vece brane od brane na jezeru Modrac, s obzirom da svi nju za referencu uzimaju?
Ne bi ti znao reci. Ali za TK kanton je ona najbitnija :D
dale cooper

#1372 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by dale cooper »

Rijeka_snova wrote:
Šveđanin wrote:

ma ne znam uopce sto se cudite
I u Tuzli su povećane cijene kanistera vode. Također imam informacije od jednog prijatelja koji
se zadesio u Maglaju da im neki prodaju sendviče po cijeni od 20KM!!!! Prosto ti se zgade ljudi
kada čuješ ovakve stvari. :-?
Tirkiz

#1373 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Tirkiz »

na Vlasicu oko 50 cm snijega
Image
graue_maus

#1374 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by graue_maus »

da li pada jos uvijek ili je prestala kisa ..........
Janjicar

#1375 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Janjicar »

guber90 wrote:
madFlava wrote:
Ja mislim da je najvece Vjestacko jezero u BiH,neka me ispravi neko ako grijesim
Post Reply