Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
babaroga1x

#1351 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by babaroga1x »

mikrozadatak wrote:
bumbar zuzu wrote:Mogu li neki savjeti za pocetnika, tj opcenito kako to sve funkcionise, preporuke gdje da se registrujem tj na koji site i sve tome slicno? Hvalaaaa
najlakše mi je da ti ponudim da pročitaš moj blog http://mikrozadaci.blog.hr/

Na ovoj temi ima dosta dobrih stvari za pročitati.

Sretno
pozdrav, dobrodošao :-)

ja bi preporučio i pročitati prvu stranicu ove teme... sretno, ako imaš pitanja, nemoj se bojati pitati, ima nas ovdje par desetaka koji visimo na temi pa će sigurno netko pomoći...

Baba
Lunetina

#1352 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by Lunetina »

Slo Burner wrote:Ne kontam bas ovaj

Determine the Parent of the record ?
Pokušavala nekoliko puta, međutim odustala i bježim od njega u širokom luku...
zakasnila

#1353 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by zakasnila »

AhmetShabo wrote:nazalost 67 %, jednu sam pogrijesio, i expelled..
U vecini slucajeva ide yes, ono sto se vidi na slici ide yes, sto se ne vidi ide no! Budite oprezni kod boja, uglavnom pise sve u instrukcijama! Ne prihvata sunny, sandy, blue sky i slicno, obratiti paznju koja je boja dominantna i slicno Kod epiteta ide no, jer je to subjektivno, znaci lijepo, divno, mirno, čisto i sl. ide no.
ake89

#1354 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by ake89 »

Enter the Hours of Operation for Businesses $0.17 brzi task za dizanje accuracija a usput se i zaradi nesto :)
Revolucionar ★

#1355 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by Revolucionar ★ »

i koji preporucujete sajt ?
mikrozadatak

#1356 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by mikrozadatak »

Revolucionar ★ wrote:i koji preporucujete sajt ?
Nema ti ovdje nikoga :D
Puno posla večeras, vjerujem svi rade.
Eto ti gore link na moj blog, ako hoćeš pročitaj, upoznaj se malo s ovim, valjaće ti.

Pozdrav
Revolucionar ★

#1357 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by Revolucionar ★ »

ma citao sam malo i na tome .. i sta je sad razlika izmedju neobuxa i clixsensea .. koliko realno treba da se dosegne taj nekakav lvl 3, ako moze u satima angazmana dnevnog :D
kloniran

#1358 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by kloniran »

Revolucionar ★ wrote:ma citao sam malo i na tome .. i sta je sad razlika izmedju neobuxa i clixsensea .. koliko realno treba da se dosegne taj nekakav lvl 3, ako moze u satima angazmana dnevnog :D
118 tacnih odgovora :D nekoliko dana ako se radi iy dosade, a moze za dan ako ima posla

edit: ja sam odmah dobio lvl 2 a nakon nekoliko minuta i lvl 3
smaugly

#1359 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by smaugly »

Mene tačno na zub uzeli, accuracy haman 80% a ne daju level 1 :(
mikrozadatak

#1360 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by mikrozadatak »

Revolucionar ★ wrote:ma citao sam malo i na tome .. i sta je sad razlika izmedju neobuxa i clixsensea .. koliko realno treba da se dosegne taj nekakav lvl 3, ako moze u satima angazmana dnevnog :D
To ti niko ne zna reći. Neko ga dostigne za 4-5 dana, nekome treba 10-15, možda i više.
Moraš paziti da što tačnije rješavaš taskove. Čim dobiješ level 1 počinje zarada ... na levelu 3 imaš najviše taskova, dakle najveća mogućnost za zaradu. Pročitao si vjerovatno na blogu sve.
Moja preporuka je da probaš, ništa ne ulažeš, ništa ne možeš izgubiti, nisi ničim vezan. Strpiš se dok dobiješ neki level ... i onda razmisliš je li ovo za tebe ili nije. Neko se nađe u ovome, neko ne.
Ja probao ... ostao ... nisam požalio.

smaugly šteta, večeras ima baš puno posla. Ja sam danas izašao na 15$, supruga 10$. Strpi se još koji dan, nema ti druge.

Pozdrav
smijeh2014

#1361 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by smijeh2014 »

dobojlija81 wrote:
konahawaii wrote:evo upravo se registrovao na cfelite...koliko sam primjetio da leveli nisu povezani sa neo i clix, jer na elitu sam lvl0 :-?
kod mene jesu,i na elite imam uvijek pola manje zadataka nego ovamo
Pa logično da imaš manje zadataka kada si sve pootvarao već na clixsense/neobux.
Da sam na vašem mjestu strpio bih se i ne bih otvarao više nove zadatke na drugim mjestima sem na elite.
Valjda će i ti već otvoreni nekada nestati pa doći novi i onda otvarajte sve na Elite,puno bolje plaćaju.
Clixsense i Neo su za poluditi radeći za one pare,bar ja nemam živaca dok god su na Elite zadaci i po 5 centi više plaćeniji.

P.S. Dostigao sam brojku od 32 $ za dan.
Last edited by smijeh2014 on 21/10/2014 23:33, edited 1 time in total.
Janjicar

#1362 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by Janjicar »

Nakon dvije sedmice jos uvijek lvl 0, prosjek 79%, Jobs completed 6 a u Job History ih uradio oko 100 :D
Kontaktirao ih prije 6 dana ali jos uvijek nikakvog odgovora :S
mikrozadatak

#1363 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by mikrozadatak »

Janjicar wrote:Nakon dvije sedmice jos uvijek lvl 0, prosjek 79%, Jobs completed 6 a u Job History ih uradio oko 100 :D
Kontaktirao ih prije 6 dana ali jos uvijek nikakvog odgovora :S
Baš šteta, skoro si na granici za level 2. Ali da su barem dali level 1, večeras si mogao lijepo zaraditi.
ja bi im pisao opet. Skontao sam da im neki pišu emailom, ali prije odgovore ako se ide preko support ticket-a.

Sretno
IcedMFEarth

#1364 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by IcedMFEarth »

Kamara zadataka, a sve bezveze.
nal26exp

#1365 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by nal26exp »

Imaš Find the Errors on the Page! (Please Review Updated Instructions & Examples) level1, na NB su 17 centi. Ja sam do sad uradio 61, radim ih već par sati, Izmorio sam se više. Oko 4-5min po tasku, mada sada sigurno i više, kako sam umorniji. Trenutno sam na 10-11$ za današnji dan, a do juče sam od početka meseca nakupio 34$. :lol: Samo, na moju žalost, istrošio sam internet, moraću da čekam Novembar, izgleda :( Zato sad hvatam koliko mogu. Nisu komplikovani kad se provale, samo pazite na početku da ne biste prebrzo bili izbačeni,i gledajte gde ste pogrešili.
mikrozadatak

#1366 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by mikrozadatak »

nal26exp wrote:Imaš Find the Errors on the Page! (Please Review Updated Instructions & Examples) level1, na NB su 17 centi. Ja sam do sad uradio 61, radim ih već par sati, Izmorio sam se više. Trenutno sam na 10-11$ za današnji dan, a do juče sam od početka meseca nakupio 34$. :lol: Samo, na moju žalost, istrošio sam internet, moraću da čekam Novembar, izgleda :( Zato sad hvatam koliko mogu. Nisu komplikovani kad se provale, samo pazite na početku da ne biste prebrzo bili izbačeni,i gledajte gde ste pogrešili.
Čestitam nal26exp, i ja sam na istim zadacima.
Sav je fazon proći prvih nekoliko. Dosad sam uradio 85, tačno mi je žao leći :D
Malo stariji igrači vjerujem pamte prije mjesec-dva kad je ovaj zadatak bio u ponudi za čini mi se 26 centi.
Ali i ovo je dobro, zadaću se večeras pa sutra odmaram od taskova.
smijeh2014

#1367 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by smijeh2014 »

Ako je ''Versace Socks'' u pretrazi ,a u navigacijskom linku lijevo piše ''Versace Belt'' da li je taj lijevi link relevantan?

Da li sve riječi u nazivu proizvoda moraju počinjati velikim slovom,sem ono adidas naravno?
mikrozadatak

#1368 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by mikrozadatak »

smijeh2014 wrote:Ako je ''Versace Socks'' u pretrazi ,a u navigacijskom linku lijevo piše ''Versace Belt'' da li je taj lijevi link relevantan?

Da li sve riječi u nazivu proizvoda moraju počinjati velikim slovom,sem ono adidas naravno?
mislim da ti je taj relevantan po brendu
smijeh2014

#1369 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by smijeh2014 »

pogrešan naslov gledam cijelo vrijeme -.-'
mikrozadatak

#1370 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by mikrozadatak »

smijeh2014 wrote:E hvala.
Dosadan sam ali samo da mi je proći prvi task pa da znam šta kako ide.

8020 T Slot Aluminum Extrusion 10 S 1010 x 48 N ,je li OK ovo u vezi veličine na kraju ili fali možda SIZE ?
Aluminum Plate
Aluminum Sheet
Aluminum Tubing
Aluminum Wallet

To ne bi bilo relevantno ?
ja bih ovo stavio relevantno po stilu. za SIZE vidi rezultate ispod, vjerovatno ima neki isti ili sličan primjer.

Sretno
smijeh2014

#1371 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by smijeh2014 »

Image
Prođoh knap 7/10 :D

Sada mi je jasnije ,valjda više neću zabrljati i pogrešan naziv čitati :roll:
nal26exp

#1372 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by nal26exp »

Hvala,hvala Mikro, red je da odem sa stilom :lol: A pitao sam se koliko si ti uradio, računao sam da si bar duplo više. Eh da mi je tvoja brzina :D Meni je ovo treći put u ovih mesec dana da ih radim, i prva dva puta sam pao nakon nekoliko zadataka. Zato pazite, obratite pažnju na objašnjenja i šta tačno traže od onih left links,vremenom ćete steći osećaj. Odgovor na 1. pitanje je uglavnom Yes,samo pazite kako se inči pišu, i da nije početak neke reči napisan malim slovima. Inače, i ja na svakih par taskova zabrljam, stalno sam na 82-84% na ovom zadatku.

Što se levih linkova tiče, ne gledajte samo da li se poklapaju reči, nego šta znače. Recimo "Red passion" može da bude neki parfem, ali ako je u linkovima red socks, to nema nikakve veze sa naslovom, iako se spominje reč red. U tom slučaju, ako makar jedan link nema veze sa naslovom, stavite unrelated.

Evo kako sam se zeznuo na ovom linku, http://cf-public-view.s3.amazonaws.com/ ... ector.html stavio sam related by style pošto sam video kablove, a trebalo je unrelated zato što je u naslovu detektor kablova, a u linkovima su kablovi
Last edited by nal26exp on 22/10/2014 01:14, edited 1 time in total.
smijeh2014

#1373 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by smijeh2014 »

Image

Meni samo još ovo nije jasno.
Da li su linkovi related samo po brandu ili ''Some are related by brand, others are related by style'' ?

*Biće da je ovo prvo i ja gluposti pita...Vakat spavat lol
nal26exp

#1374 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by nal26exp »

Ako ti je u naslovu Ford, a u SVIM linkovima isto Ford, onda stavi samo related by brand. Da ti je u bar jednom linku pisalo samo Fenders ili Audi Fenders, onda bi bilo to što ti kažeš.
smijeh2014

#1375 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by smijeh2014 »

Hvala puno.

Skontam uvijek poslije pošto napišem pitanje ,slaba koncentracija :-?
Vidim sada da nije težak uopšte zadatak,ide fino.
Post Reply