Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ivo Lola wrote:i meni stvarno nije jasno kako svrstavate olovo u rang varesa ili grahova...
nidje veze
olovo je grad pored jednog od najvaznijih puteva u drzavi, samim time ne moze se porediti sa ovim mjestima
cak je relativno prosperitetan i ziv gradic u toj kategoriji mjesta 5-10 hiljada stanovnika
Izdvojeni parametri govore da je tu prilično loše. Pogledajte priraštaj i broj djece u školama. Bez investicija i novih radnih mjesta sve će to nestati. Samo je pitanje hoće li potrajati 10 jal 20 godina.
Po nekim forumasima, Sarajevo je jedna velika vukojebina.
Zakljucak: Ljudi zaista ne poznaju svoju domovinu.
Poruka: Upoznajte domovinu da biste je vise voljeli.
hajmo reći da je vukojebina prema onome šta bi moglo biti, da se neke stvari normalno i razumno rade...
Upoznajte domovinu da biste znali kakvih sve vukojebina ima
Upoznajte domovinu da biste znali kakvih sve vukojebina ima
Vukojebina kao odraz licnih nesigurnosti.
Montana, Wyoming, Nebraska, ...
Ivo Lola wrote:i meni stvarno nije jasno kako svrstavate olovo u rang varesa ili grahova...
nidje veze
olovo je grad pored jednog od najvaznijih puteva u drzavi, samim time ne moze se porediti sa ovim mjestima
cak je relativno prosperitetan i ziv gradic u toj kategoriji mjesta 5-10 hiljada stanovnika
olovo je tu a nema vam srebrenice, teocaka, bugojna, petrovca, drvara, ljubinja...
Đe Bugojno svrsta sa ovim gradovima
Ni po čemu jarane, Broj stanovnika, broj zaposlenih, parkovi, sređene ulice, uređenost objekata... Nema grada u SBK da ima ljepšu glavnu ulicu od Bugojna.
nidje veze
Izdvojeni parametri govore da je tu prilično loše. Pogledajte priraštaj i broj djece u školama. Bez investicija i novih radnih mjesta sve će to nestati. Samo je pitanje hoće li potrajati 10 jal 20 godina.
provjeri iste podatke za druge gradove sa ovog spiska, nece biti nista bolji
ja samo kazem da u olovu ipak ima nekog zivota, prolazi se, staje se... blizu su sarajevo i tuzla...
a
Tigar1 wrote:
nidje veze
olovo je tu a nema vam srebrenice, teocaka, bugojna, petrovca, drvara, ljubinja...
Đe Bugojno svrsta sa ovim gradovima
Ni po čemu jarane, Broj stanovnika, broj zaposlenih, parkovi, sređene ulice, uređenost objekata... Nema grada u SBK da ima ljepšu glavnu ulicu od Bugojna.
onda se nesto promjenilo, ja kad vidim onu fabriku tamo na izlazu prema kupresu jeza me prodje ...
realna do boli wrote:Kada je neko od vas zadnji put bio u Olovu?
Posjetila sam taj gradic 2016...i bila, malo je reci, odusevljena, cistocom, jednostavnoscu , brigom za taj gradic.
Kakav je zivot tamo ne znam, vizuelno, jednostavan, miran....ne zelimo svi zivjeti u vrevi, guzvi, galami , stresu...malo sam istrazivala nakon te posjete i pronasla ovaj clanak...smrdim/vijest/stav-napred ... o-169015#9
Istražuj ti malo bolje. Ovaj ti je načelnik Memagić osuđen na tri godine zatvora uslovno zbog zloupotrebe službenog položaja u vidu nezakonitog zapošljavanja i napredovanja u državnoj službi.
nidje veze
provjeri iste podatke za druge gradove sa ovog spiska, nece biti nista bolji
ja samo kazem da u olovu ipak ima nekog zivota, prolazi se, staje se... blizu su sarajevo i tuzla...
E halali druže Ivo, nisam ja onda dobro upratio koji je donji prag za proglasiti nešto propalim. Ako je prosperitet u više od pola nezaposlenih, duplo manje učenika, mizernim prosječnim platama od 500 KM (koje čak ni zaposleni u lokalnoj Opštini, Pošti, BH Telekomu-u, Elektroprivredi) onda povlačim riječ.
bach wrote:Ima nekakav čudan fenomen u BiH. Postoje mjesta jedna d o drigih, udaljena tek par kilomatara jedna od drugih, a koja se apsolutno razlikuju jedan od drugih po standardu života i kvaliteti življenja svojih stanovnika. Možemo uporediti recimo Gračnicu ako pozitivan primjer i Lukavac kao primjer mjesta gdje se loše Živiti. Pa Vitez poznat po svojim tržnim centrima a samo par kilometara udaljeni N: Travnik u kojem nema čestite prodavnice. Busovača između Viteza i Kiseljaka,, općina - taraba. Jedan Tešanj koji puni 70 posto budežata ZDK, i u njegovoj blizini siromašni Maglaj i Zavidovići. Dodikovi bogati Laktaši i susjedna, oronula i siromašna BoS. Gradiška.
bach wrote:Ima nekakav čudan fenomen u BiH. Postoje mjesta jedna d o drigih, udaljena tek par kilomatara jedna od drugih, a koja se apsolutno razlikuju jedan od drugih po standardu života i kvaliteti življenja svojih stanovnika. Možemo uporediti recimo Gračnicu ako pozitivan primjer i Lukavac kao primjer mjesta gdje se loše Živiti. Pa Vitez poznat po svojim tržnim centrima a samo par kilometara udaljeni N: Travnik u kojem nema čestite prodavnice. Busovača između Viteza i Kiseljaka,, općina - taraba. Jedan Tešanj koji puni 70 posto budežata ZDK, i u njegovoj blizini siromašni Maglaj i Zavidovići. Dodikovi bogati Laktaši i susjedna, oronula i siromašna BoS. Gradiška.
Koji si ti meni car jarane
Nista zeljezara, natronka...
Ma morali smo bit najjadniji 2014 kad je skoro cijeli grad bio pod vodom
avenija wrote:
Covjek je svoj zivot posvetio na blacenju i pljuvanju Zenice na cijelom forumu i tako godinama, zato nema potrebe da mu objasnjavas i slicno.
Poklonis mu ovako sliku i on ce da se pojede dok ne nadje nesto da nas popljuje. Pitao sam ga je li mu zenu neko od zenicana oplodio, nazalost nije odgovorio.
Nema smrdljivijeg grada od Zenice. Nije ni grad, nego obicna kasabica sa 2 ulice. Selendra.
Idem veceras prema Mostaru pa cu ti ostaviti kanister vode kod Vogosce ili gdje god hoces da se mozes okupati
Zenica def nije najadniji grad u BIH...I ako licno ne volim Zenicu, jer mi je dosadan grad i depresivan...Znaci veceg grada a da je dosadniji i da je vise mrtav nema od Zenice, u stvari ima to je Tuzla...Ali treba biti iskren, to su pravi radnicki gradovi i ne moze sad covjek ocekivati od takvih gradova ljepotu neku....Kalinovik, Vares, Grahovo, Bilece i Nevesinje su bez konkurencije....
Postenije bi bilo porediti vece gradove. Od Grahova je i prije rata bilo vecih mjesnih zajednica.
Kako bi to trebalo izgledati mjesto nikome na putu u Bosni 2017?