PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

MOSALJOZE

#1351 Re: PROTESTI!!!

Post by MOSALJOZE »

Čitam izjave Lipovače,ne znam koliko su tačne,ali uglavnom govori o nekom inatu,o šačici ljudi koja ga ne zeli itd...Nije svjestan šta sebi radi
SMRT-SDASBBSDP

#1352 Re: PROTESTI!!!

Post by SMRT-SDASBBSDP »

Treba napraviti ogromne transparente sa citatima Bakira i Nikšića u vezi sa narkoticima i tražiti odgovornost za iznošenje laži u javnost.
kemalba

#1353 Re: PROTESTI!!!

Post by kemalba »

rokan wrote:
StupskaBitanga wrote:Nikšić i Izetbegović JAVNO govore o tome da će policiju poslati na građane ukoliko krenu na njih :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
ne policiju nego gradjane. hladno prizivaju krvoprolice i gradjanski rat.
Gledao emisiju. Lažeš.
StupskaBitanga

#1354 Re: PROTESTI!!!

Post by StupskaBitanga »

thepatriot wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/odrzana- ... /140208084

i to baš sutra do 12 kada idu novi protesti
Na osnovu procjena MUP-a, Vlada KS će donijeti instrukcije o daljem postupanju svih ministarstava i službi u Kantonu Sarajevo", saopćeno je iz Press službe Vlade KS.
A kako ta Press služba radi i odakle? Jel iz Zeljkovićeve spavaće sobe
uzgajivac

#1355 Re: PROTESTI!!!

Post by uzgajivac »

Danguba wrote:
StupskaBitanga wrote:Nikšić i Izetbegović JAVNO govore o tome da će policiju poslati na građane ukoliko krenu na njih :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Policija i treba da zastiti svakoga kome je zivot ugrozen ali gore od ovoga je sto javno govore kako imaju pristalice koje ce ih braniti.
U prijevodu, dovoljno je da pozovu svoje simpatizere da ih brane sto ce biti uvod u gradjanski rat.
pametni, nije rekao da ce braniti sebe, nego drzavne institucije od drzavnog udara. kapiraj malo, nije komplikovano.
Fantassin

#1356 Re: PROTESTI!!!

Post by Fantassin »

mali_balon wrote:Kakav gradjnaski rat o cemu vi evo jedna definicija rata da se bezveze ne fatate na price neukih ljudi, provokatora, placenika i propagande rezima
RAT JE SVEOBUHVATAN I INTENZIVAN SUKOB DRŽAVA, VOJNIH SAVEZA, ILI RAZLIČITIH DRŠTVENIH SNAGA UNUTAR JEDNE DRŽAVE, U KOJEM SE OBOSTRANO, MASOVNO I ORGANIZIRANO PRIMJENJUJE NASILJE I VODI ORUŽANA BORBA, RADI OSTVARIVANJA ODREĐENIH POLITIČKIH, EKONOMSKIH, VOJNIH I DRUGIH CILJEVA
Ko ima para za rat, ko ima oruzja za rat. Na nasjedajte na lazi i gluposti
Za rat trebaju 2 strane,ja ne vidim mogucnost da politicari koji su nekolicina mogu predstavljati stranu u ratu,a policija naravno nemoze ciniti nemoguce i zaustaviti masovni bunt ako do istog dodje,vojska u BiH ne postoji tako da se politicari ne mogu pozivati na istu.
Dr. Kuca

#1357 Re: PROTESTI!!!

Post by Dr. Kuca »

Ne kontam, hocemo da budemo civilizovana, napredna zemlja, al da nas murija ne bije? Nego, danas mi s epljacka ja odo malo obit trafiku, nervozan sam odo do predsjednistva da namlatim predsjednika? Jel vam to prica? Pa bilo gdje na svijetu da je neko priso zgradi predsjednistva, bio bi ubijen odma, bez price ikakve.
nemampojma0

#1358 Re: PROTESTI!!!

Post by nemampojma0 »

guber90 wrote:Pa pada i SDA u SK, fino su sracunali. Sta su imali rusiti SDP, SDP je sam sebe srusio.
Tebi je onaj mucavi zemljak,pa ga branis,jel?
Pa jest se SDP srusio sam,al nije SBB,njima je rasla popularnost.I sto ne vrijedi zrtvovati vlast u KS koju su ionako jedva odrzavali uz pomoc Radeljasa,a usput srusiti i ostale,uz to sutiti 3 dana dok se sve desava i onda veceras poslati Bakira da zaprijeti gradjanskim,bratoubilackim,unutarbosnjackim ratom.
uzgajivac

#1359 Re: PROTESTI!!!

Post by uzgajivac »

StupskaBitanga wrote:

Na osnovu procjena MUP-a, Vlada KS će donijeti instrukcije o daljem postupanju svih ministarstava i službi u Kantonu Sarajevo", saopćeno je iz Press službe Vlade KS.
A kako ta Press služba radi i odakle? Jel iz Zeljkovićeve spavaće sobe
pravo vrijeme, kad su krscani na misi, da muslimani prosvjeduju. :D isplanirano do detalja :-)
rokan

#1360 Re: PROTESTI!!!

Post by rokan »

StupskaBitanga wrote:
rokan wrote:
Svoje plaćenike na narod
Još gore :shock:
niksic je na fejsu bar 3 puta ponovio da ima na hiljade poziva gradjana koji se nude da brane zgrade od huligana i da nije bitno ko ce vladati (satro :D) nego da to bude mirno i da se vlast samo na izborima moze mijenjati.

kontramiting- slobin recept.
kemalba

#1361 Re: Odg: PROTESTI!!!

Post by kemalba »

Ironman1921 wrote:
MOSALJOZE wrote:
Ironman1921 wrote:A sta bi dobili ukidanjem kantona?Koje su sanse da nestane ova podjela na entitete?
Čuj šta bi dobili,pa dobio bi mnogo više para za razvoj prvenstveno poljoprivrede,i ostalog.Pa jedan ministar nek ima 2 zamjenika,svaki od njih po 2 savjetnika,a svi oni po jednu sekretaricu.Pa ti vidi
Oke hvala,nisam upucen u to toliko,samo pratim dešavanja.
Ukidanje kantona nije loša stvar. Nuspojava: dva nova entiteta: hrvatski i 23%.
rokan

#1362 Re: PROTESTI!!!

Post by rokan »

kemalba wrote:
rokan wrote:
Gledao emisiju. Lažeš.
lazem? :D :lol: pa bar danas to nije tesko provjeriti, nadji snimak danasnjeg fejsa u kojem je gostovao niksic i postavi na ovoj temi pa da svi vidimo ko laze.
MOSALJOZE

#1363 Re: PROTESTI!!!

Post by MOSALJOZE »

Pa ukineš i kantone i entitete,onda DIO SAMO DIO te administracije postaviš u drzavna minisarstva,i onda bi to i bilo prihvatljivo.Naravno po meni miniStar na drzavnom nivou bi imao max platu od 2000 km,vala mu dosta.
kemalba

#1364 Re: PROTESTI!!!

Post by kemalba »

Dr. Kuca wrote:Ne kontam, hocemo da budemo civilizovana, napredna zemlja, al da nas murija ne bije? Nego, danas mi s epljacka ja odo malo obit trafiku, nervozan sam odo do predsjednistva da namlatim predsjednika? Jel vam to prica? Pa bilo gdje na svijetu da je neko priso zgradi predsjednistva, bio bi ubijen odma, bez price ikakve.
Tako je. A onda te čiko iz radnje dočeka sa pištoljem, jedna stvar vodi ka drugoj i začas, rat.
Ko toga nije svjestan, budala je neodrasla i neizživljena.
Nero Histrion

#1365 Re: PROTESTI!!!

Post by Nero Histrion »

DaffyDuck wrote:
MOSALJOZE wrote:
StupskaBitanga wrote:Lipovača ne dam ostavku
http://www.tv1.ba/vijesti/bosna-i-herce ... tavku.html
Ima da je dadne,krajina kad se zainati moliće da podnese ostavku
:thumbup:

Otkud na klix-u vijest da je Lipovaca otisao u Hrvatsku?
Inter1908

#1366 Re: PROTESTI!!!

Post by Inter1908 »

EVO POGLEDAJTE,A JA MISLIM DA STE VEC GLEDALI,AL OPET DA SE ZNA
http://www.youtube.com/watch?v=E4OqAa9pcGQ
Last edited by Inter1908 on 09/02/2014 00:25, edited 1 time in total.
uzgajivac

#1367 Re: PROTESTI!!!

Post by uzgajivac »

kemalba wrote:
Dr. Kuca wrote:Ne kontam, hocemo da budemo civilizovana, napredna zemlja, al da nas murija ne bije? Nego, danas mi s epljacka ja odo malo obit trafiku, nervozan sam odo do predsjednistva da namlatim predsjednika? Jel vam to prica? Pa bilo gdje na svijetu da je neko priso zgradi predsjednistva, bio bi ubijen odma, bez price ikakve.
Tako je. A onda te čiko iz radnje dočeka sa pištoljem, jedna stvar vodi ka drugoj i začas, rat.
Ko toga nije svjestan, budala je neodrasla i neizživljena.
nema rata, vidis da se borba vodi mirnim sredstvima :D
MOSALJOZE

#1368 Re: PROTESTI!!!

Post by MOSALJOZE »

nero svašta pišu ko će im više znat
StupskaBitanga

#1369 Re: PROTESTI!!!

Post by StupskaBitanga »

Reporter na AJB je rekao da Lipovaču niko nije vidio u Bihaću i on je sigurno pobjegao a iz HR se ionako mogao jaiviti telefonom pa nije na Mars otišao
i_ja_na_forumu

#1370 Re: PROTESTI!!!

Post by i_ja_na_forumu »

MOSALJOZE wrote:Pa ukineš i kantone i entitete,onda DIO SAMO DIO te administracije postaviš u drzavna minisarstva,i onda bi to i bilo prihvatljivo.Naravno po meni miniStar na drzavnom nivou bi imao max platu od 2000 km,vala mu dosta.
pa kako ti mislis da onda covjek sebi kupi stan dva.. c c c c :roll: :roll: :roll:
Labirint

#1371 Re: PROTESTI!!!

Post by Labirint »

Gdje su je odrzali? :D
kemalba

#1372 Re: PROTESTI!!!

Post by kemalba »

ne policiju nego gradjane. hladno prizivaju krvoprolice i gradjanski rat.[/quote]

Gledao emisiju. Lažeš.[/quote]

lazem? :D :lol: pa bar danas to nije tesko provjeriti, nadji snimak danasnjeg fejsa u kojem je gostovao niksic i postavi na ovoj temi pa da svi vidimo ko laze.[/quote]

Vrlo dobro Nikšić vagao šta će reći. Lažeš.
uzgajivac

#1374 Re: PROTESTI!!!

Post by uzgajivac »

Nero Histrion wrote:
MOSALJOZE wrote:
StupskaBitanga wrote:Lipovača ne dam ostavku
http://www.tv1.ba/vijesti/bosna-i-herce ... tavku.html
Ima da je dadne,krajina kad se zainati moliće da podnese ostavku
:thumbup:

Otkud na klix-u vijest da je Lipovaca otisao u Hrvatsku?
stiglo iz Avaza :D

ne klikaj, kasno si klikn'o :D http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... egovu-kucu
Last edited by uzgajivac on 09/02/2014 00:28, edited 1 time in total.
MOSALJOZE

#1375 Re: PROTESTI!!!

Post by MOSALJOZE »

i_ja_na_forumu wrote:
MOSALJOZE wrote:Pa ukineš i kantone i entitete,onda DIO SAMO DIO te administracije postaviš u drzavna minisarstva,i onda bi to i bilo prihvatljivo.Naravno po meni miniStar na drzavnom nivou bi imao max platu od 2000 km,vala mu dosta.
pa kako ti mislis da onda covjek sebi kupi stan dva.. c c c c :roll: :roll: :roll:
Nakrali su se za dva života,ne brinem se za njih
Post Reply