EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Koje mjesto će reprezentacija BiH zauzeti u kvalifikacionoj grupi za Euro 2016.?

Prvo
47
14%
Drugo
99
30%
Treće
118
36%
Četvrto ili manje
62
19%

Total votes: 326

DonEmir

#1351 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by DonEmir »

Papke je izracuno da nama treba 18b za EP :lol: :? odakle je Papetu sinula ideja da ko osvoji 18 bodova ide direktno? Pa je onda poceo sracunjavati koliko nam je jos bodova u igri.
Ko da ima negdje pravilo napisano da ko osvoji 18 bodova ide na EP :? Papke teorija.
ILVIIR

#1352 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by ILVIIR »

ma nama glavno kako ce vels igrati. moraju pobjediti izrael, a i mi ih moramo tuci kod kuce.
Thorgerson

#1353 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Thorgerson »

Mrzim ovaj osjecaj kad moram pratiti kako ostali igraju, taman me bio popustio nakon proslih kvalifikacija za SP i evo sad opet...

A sve prosle kvalifikacije nam je tako bilo jebem ti...svaki put saltaj gledaj kako drugi igraju...uvijek nesta ovisis o nekome...useres, kazes dobro je ima se jos igrat, i onda vise pratis ostale nego sebe...

Kipar...Kipar... :(
ILVIIR

#1354 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by ILVIIR »

ILVIIR wrote:
shake69 wrote:
ILVIIR wrote:
nisam tako siguran da bi i mi bili nosioci..
portugal, hrvatska (italija), (rusija?), rumunija, svicarska, skotska?, ukrajina? (spanija), holandija (ceska, island)..

manje vise iz svake grupe imas kandidata za baraz, koji moze biti nosioc u barazu.
Nisi ti to dobro vidio. U slucaju baraza mi bismo bez problema bili medju 4 nosioca. Od navedenih, pola to nece biti nikako, plasirat ce se, a neki su ispod nas na ljestvici a mozda budu medju pacenicima na trecem mjestu. Odvadi malo!
sve je moguce. od ovih nabrojanih 12 timova dovoljna su 4, da mi ne budemo nosioci. ova 3 tima sa upitnicima (?) su 2-3 mjesta iza nas na ljestvici, ali nas lako mogu prestici do baraza. sve dok je i teoretski moguce, portugal u barazu ne treba otpisati :P
evo desilo se upravo ono sto sam govorio. ukrajina nas je prestigla na ljestvici, a rusija i skotska se priblizile i samo sto nisu.....

http://www.fifa.com/fifa-world-ranking/ ... table/men/
Point.

#1355 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Point. »

Jebote od koga smo mi prosuli 3 boda kuci, od mrtvog Kipra. Pape, crni Pape, taj rezultat je ravan izdaji drzave.
Logovan

#1356 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Logovan »

Point. wrote:Jebote od koga smo mi prosuli 3 boda kuci, od mrtvog Kipra. Pape, crni Pape, taj rezultat je ravan izdaji drzave.
:lol: :lol: Hajmo mu zabraniti ulazak u BiH. :lol:
Last edited by Logovan on 03/09/2015 13:02, edited 1 time in total.
KPNCTNJAH

#1357 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by KPNCTNJAH »

Uvijek mi je bilo zanimljivo to kako se za svaki pozitivan rezultat govorilo da to nije Papetova zasluga, nego ima najbolji sastav ikad, a kad se obrukamo protiv Kipra, onda je za to samo on kriv, a ne ti strasni igraci koji su bez ikakvog trenera trebali dobiti utakmicu... supcine htjele smjenu selektora, pa preko nasih ledja to odradili, jer je realno samo navijacima bitan uspjeh reprezentacije bez nekih dodatnih motiva i licne koristi u svemu tome... zato je meni nakon toga manje-vise svejedno kakvi su rezultati... trebam se ja sjebavati, a igraci nakon tekme uz osmijeh pozdravljaju protivnika i razmjenjuju dresove...
shake69

#1358 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by shake69 »

evo desilo se upravo ono sto sam govorio. ukrajina nas je prestigla na ljestvici, a rusija i skotska se priblizile i samo sto nisu.....

http://www.fifa.com/fifa-world-ranking/ ... table/men/

Ovo j e EP i ovdje vazi Uefa koeficijent, koliko znam, a tu je BiH na 11 mjestu. Iza nas su Rusija, Svedska,Ceska, Ukraina...Ispred samo Svica!
Tomahawk11
Globalni moderator

#1359 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Tomahawk11 »

Znali smo gubiti i od vecih ''velesila'' nego sto je to Kipar.
Jasno, taj poraz nas je stavio u poprilicno nezavidnu poziciju sto se tice plasmana na EP.
Samo, zaboravlja se da smo mi zasad epizodisti koji su bili ukupno JEDNOM na SP i to nam je sav uspjeh.
I da se razumijemo, i vece reprezentacije su gubile od nekih ''Kiprova'', desava se, pogotovo u ovim kvalifikacijama.
Bitno da smo mi jos uvijek u igri. Poslije Belgije cemo znati koliko smo smanjili/povecali sanse.
cyprus

#1360 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by cyprus »

Večerašnja utakmica je zapravo najmanje bitna od preostale četiri... Ja sam se pomirio sa tim da ćemo vjerovatno izgubiti i ne osjećam neku nervozu... Belgija je ispucala svoju dozvoljenu kvotu kikseva i sigurno je da će večeras zapet vjerovatno i više nego mi, a imaju strašan roster, koji istina na terenu nije tako moćan ko na papiru, ali opet... Jednostavno ne vjerujem u povojan rezultat...

Ali tri utakmice iza toga MORAMO dobiti...
Last edited by cyprus on 03/09/2015 13:22, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1361 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Tomahawk11 »

cyprus wrote:Večerašnja utakmica je zapravo najmanje bitna od preostale četiri...
Mozda za 3. mjesto. No, sa eventualnom pobjedom mi se ukljucujemo u borbu za direktni plasman.
Point.

#1362 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Point. »

KPNCTNJAH wrote:Uvijek mi je bilo zanimljivo to kako se za svaki pozitivan rezultat govorilo da to nije Papetova zasluga, nego ima najbolji sastav ikad, a kad se obrukamo protiv Kipra, onda je za to samo on kriv, a ne ti strasni igraci koji su bez ikakvog trenera trebali dobiti utakmicu... supcine htjele smjenu selektora, pa preko nasih ledja to odradili, jer je realno samo navijacima bitan uspjeh reprezentacije bez nekih dodatnih motiva i licne koristi u svemu tome... zato je meni nakon toga manje-vise svejedno kakvi su rezultati... trebam se ja sjebavati, a igraci nakon tekme uz osmijeh pozdravljaju protivnika i razmjenjuju dresove...
Kad je Pape podcijenio Kipra, kakav to signal salje igracima? Naravno da ce i oni uci u utakmicu sa lako cemo levate mentalitetom. Kipar je prije te utakmice igrao u Rijeci kontrolni mec, a Papetu se nije dalo otici da ih proanalizira. Pa jebote, otiso bi u Rijeku cisto da se nadisem svjezeg morskog vazduha, ako nista. Pa se poslije poraza cudio Kiparskim kontrama.
phillie

#1363 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by phillie »

Vjerujem da ce Vels pobjedom nad Izraelom kuci vizirati kartu za Francusku, i ta im je utakmica proritet. Samim tim u oktobru nama dolaze rastereceni, mozda ce se i cuvati pa ce nam olaksati posao. Kipar ima ubjedljivo najtezi raspored do kraja tako da ce on prije posljednjeg kola vec ispasti iz utrke za baraz pa nam je i to plus. Ali opustanja ne smije biti.

Kakav god dakle veceras rezultat bude, sanse nisu izgubljene. Pobjedom naravno osim povecanja svog bodovnog salda "tjeramo" Belgiju za zapinje slijedece utakmice protiv nasih konkurenata za baraz i tako nama olaksava...

Bumo videli. Srce na teren veceras, pa sta bude. Sretno!
ILVIIR

#1364 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by ILVIIR »

shake69 wrote:
Ovo j e EP i ovdje vazi Uefa koeficijent, koliko znam, a tu je BiH na 11 mjestu. Iza nas su Rusija, Svedska,Ceska, Ukraina...Ispred samo Svica!

odkud ti to ta su rusija, svedska, ceska i ukrajina iza nas? nije tacno. ispred nas su i po uefinoj listi:

http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Dow ... WNLOAD.pdf

oni racunaju ove koeficijente slicno. jedino skotska nije pasala, a i ovdje rusija samo sto nas nije prestigla ..
portugal, hrvatska (italija), (rusija?), rumunija, svicarska, ukrajina (spanija), holandija (ceska, island?)
ILVIIR

#1365 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by ILVIIR »

phillie wrote:Vjerujem da ce Vels pobjedom nad Izraelom kuci vizirati kartu za Francusku, i ta im je utakmica proritet. Samim tim u oktobru nama dolaze rastereceni, mozda ce se i cuvati pa ce nam olaksati posao. Kipar ima ubjedljivo najtezi raspored do kraja tako da ce on prije posljednjeg kola vec ispasti iz utrke za baraz pa nam je i to plus. Ali opustanja ne smije biti.

Kakav god dakle veceras rezultat bude, sanse nisu izgubljene. Pobjedom naravno osim povecanja svog bodovnog salda "tjeramo" Belgiju za zapinje slijedece utakmice protiv nasih konkurenata za baraz i tako nama olaksava...

Bumo videli. Srce na teren veceras, pa sta bude. Sretno!
kakav god rezultat u nasoj utakmici bude, sanse nisu izgubljene, DA.

ali ako izrael tuce vels, onda su sanse izgubljene. (osim ako tucemo belgiju :) )
phillie

#1366 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by phillie »

Jest drug ali ima li izrael snage da tuce ovaj vels u gostima i to u utakmici u kojoj ce velsani biti full nabrijani. Licno mislim da nema i da ce ih Bale idrugari rastaviti.
Korisničkoime

#1367 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Korisničkoime »

KPNCTNJAH wrote:Uvijek mi je bilo zanimljivo to kako se za svaki pozitivan rezultat govorilo da to nije Papetova zasluga, nego ima najbolji sastav ikad, a kad se obrukamo protiv Kipra, onda je za to samo on kriv, a ne ti strasni igraci koji su bez ikakvog trenera trebali dobiti utakmicu... supcine htjele smjenu selektora, pa preko nasih ledja to odradili, jer je realno samo navijacima bitan uspjeh reprezentacije bez nekih dodatnih motiva i licne koristi u svemu tome... zato je meni nakon toga manje-vise svejedno kakvi su rezultati... trebam se ja sjebavati, a igraci nakon tekme uz osmijeh pozdravljaju protivnika i razmjenjuju dresove...
Krivi su igrači, kriv je sudija, krivo je vrijeme, krivo je more, kriv je vjetar, CIA, UDBA, Vatikan i ISIL samo nije Pape.
Ti lijepo nama navedi ili još bolje trebao si NSBiH navesti 11 drugih jednako kvalitetnih igrača koji mogu igrati za nas pa da se lijepo protjeraju dosadašnji igrači i dovedu ti novi pa bi mi opet uživali sa Papetom, bez bekova i krila, sa TSS-om u ulozi def.veznog i bili iznenađeni brzinom i okretnošću jedne repke iz Afrike, napadu bez napadača i sličnim bravurama.
Naravno da igrači jedne jebene BiH i bez trenera moraju da sjebu taj Kipar kod kuće ali svaki trener ima samo određen kredit na raspolaganju, Pape je zijanio jedne kvalifikacije sjeti ok oprošteno, umal zijanio prošle ok idemo dalje uspio je nećemo gledati šbkb, uvalio nam preko reda van svih od njega propisanih pravila TSS-a i Hadžića ostavio Zukanovića kod kuće, ok jbg nećemo kvariti idemo dalje, sjebao Nigeriju ok halalimo, sjebao Kipar, ok može se desiti, sjebao Izrael i doveo nas na 2 boda iz 4 utakmice koji uključuju protivnike kao Kipar, Izrael pa i taj jebeni Vels, jedna dobra tekma sa Belgijom ne može sve nabrojani potrošeni kredit vratiti jer da je zijanio Belgiju a dobio ove druge tri Pape bi i pored svega nabrojanog bio i dalje selektor 1000% i to sasvim opravdano jer bi već jednom nogom bili na EP ali nije zijanio je i stoga sasvim opravdano više nije selektor.
ILVIIR

#1368 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by ILVIIR »

phillie wrote:Jest drug ali ima li izrael snage da tuce ovaj vels u gostima i to u utakmici u kojoj ce velsani biti full nabrijani. Licno mislim da nema i da ce ih Bale idrugari rastaviti.
ma znam da nije realno, ali nije ni nemoguce. veceras se moze opustiti i uzivati u gledanju, al u nedelju cemo morati strepjeti kako ce zavrsiti utakmica izr-vel.
insaneinthebrain

#1369 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by insaneinthebrain »

Korisničkoime wrote:
Krivi su igrači, kriv je sudija, krivo je vrijeme, krivo je more, kriv je vjetar, CIA, UDBA, Vatikan i ISIL samo nije Pape.
Ti lijepo nama navedi ili još bolje trebao si NSBiH navesti 11 drugih jednako kvalitetnih igrača koji mogu igrati za nas pa da se lijepo protjeraju dosadašnji igrači i dovedu ti novi pa bi mi opet uživali sa Papetom, bez bekova i krila, sa TSS-om u ulozi def.veznog i bili iznenađeni brzinom i okretnošću jedne repke iz Afrike, napadu bez napadača i sličnim bravurama.
Naravno da igrači jedne jebene BiH i bez trenera moraju da sjebu taj Kipar kod kuće ali svaki trener ima samo određen kredit na raspolaganju, Pape je zijanio jedne kvalifikacije sjeti ok oprošteno, umal zijanio prošle ok idemo dalje uspio je nećemo gledati šbkb, uvalio nam preko reda van svih od njega propisanih pravila TSS-a i Hadžića ostavio Zukanovića kod kuće, ok jbg nećemo kvariti idemo dalje, sjebao Nigeriju ok halalimo, sjebao Kipar, ok može se desiti, sjebao Izrael i doveo nas na 2 boda iz 4 utakmice koji uključuju protivnike kao Kipar, Izrael pa i taj jebeni Vels, jedna dobra tekma sa Belgijom ne može sve nabrojani potrošeni kredit vratiti jer da je zijanio Belgiju a dobio ove druge tri Pape bi i pored svega nabrojanog bio i dalje selektor 1000% i to sasvim opravdano jer bi već jednom nogom bili na EP ali nije zijanio je i stoga sasvim opravdano više nije selektor.
Sta ti znas, vidis da je frajer prosvijetljeni papketoljubac :oops:
svi smo mi PAPKE :izet:
KPNCTNJAH

#1370 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by KPNCTNJAH »

Kad kompleksasi navale.. toliko mrze covjeka koji nas je odveo na SP, da su i novu temu otvorili za njega i cekaju neki kiks...
Moj post je bio odgovor na ovo...
Point. wrote:Jebote od koga smo mi prosuli 3 boda kuci, od mrtvog Kipra. Pape, crni Pape, taj rezultat je ravan izdaji drzave.
Rekoh smijesno je kriviti SAMO Papeta za kiks protiv Kipra... citajte s razumijevanjem...
solo2

#1371 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by solo2 »

Bit ce ovdje svega - svi su kiksali do sad 'sem Velsa - a i njima ce se potkrasti neki poraz..nece se znati nista do kraja - nama je kljucna utakmica protiv Velsa kod kuce ovo veceras je vadiona za kipar kod kuce - mada se zaboravlja da smo s Belgijom dobili bod kuci i da smo uzeli bod velsu znaci...vadiona
Last edited by solo2 on 03/09/2015 15:39, edited 1 time in total.
palermo

#1372 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by palermo »

solo2 wrote:Bit ce ovdje svega - svi su kiksali do sad 'sem Velsa - a i njima ce se podkrasti neki poraz..nece se znati nista dok se ne zavrse utakmice u zadnjem kolu
Ma ja sam nešto uvjeren da Vels danas kiksa. Samo ne znam je li to dobro za nas ili nije.
solo2

#1373 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by solo2 »

palermo wrote:
solo2 wrote:Bit ce ovdje svega - svi su kiksali do sad 'sem Velsa - a i njima ce se podkrasti neki poraz..nece se znati nista dok se ne zavrse utakmice u zadnjem kolu
Ma ja sam nešto uvjeren da Vels danas kiksa. Samo ne znam je li to dobro za nas ili nije.[/quota

to i ja mislim, cak se nadam da ce grupa postati jos vise neizvijesna poslije ove dvije utakmice, nadam se da se mozda mozemo ukljuciti i u borbu za prva dva mjesta a najgore ili najteze bi bilo (za zivce) da sve ostane neizvjesno do kraja i da onda rezultat ili gol razlika odlucuje dali si direktno ili u barazu ili van
ILVIIR

#1374 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by ILVIIR »

insaneinthebrain wrote: Sta ti znas, vidis da je frajer prosvijetljeni papketoljubac :oops:
svi smo mi PAPKE :izet:
valjda ste papci :P

ja papetu halalim sve (ipak nas je odve na sp) osim jedne stvari, a to je postava protiv nigerije. ne znam sto mu je to trebalo. sta se tu desilo, to mi nikad nece biti jasno...

https://bs.wikipedia.org/wiki/Svjetsko_ ... ercegovina

postava je malo "pogresna", jer npr. tamo gdje pise "Medunjanin", tu je bilo jedno veliko "NISTA"
(a na klupi kolasinac i u ambasadi zukanovic)
am2804

#1375 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by am2804 »

Opušteno.....
7 kolo
Bel-BiH 2
Izr-And 1
Kip-Vel 1

8 kolo
BiH-And 1
Vel-Izr 1
Kip-Bel X

9 kolo
BiH-Vel 1