Sarajevo City Center

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Sta bi zeljeli vidjeti u SCC????

H&M
15
14%
C&A
16
15%
Subway
9
8%
Müller
23
22%
Humanic
2
2%
Esprit
6
6%
Jack&Jones
6
6%
Decathlon
29
27%

Total votes: 106

Grean

#1351 Re: Odg: Sarajevo City Center

Post by Grean »

manekenka u penziji wrote:
Ako se on posvadjao s ukusom, onda sam i ja a i Telegraph.

http://m.klix.ba/vijesti/svijet/sarajev ... /121113153
I jeste, odmah da ti kazem. Sta zna Englez iz Telegrapha, pogledaj im tapete i sve ti je jasno (mislim na tapete u britanskim serijama, ko je vidio zna o cemu pricam).

Sto se mene tice, za mene je Holiday bio ljubav na prvi pogled. Sjecam se ko' danas, bio sam sedmi razred, vracao se sa roditeljima sa mora kad sam prvi put vidio fasadu, bila postavljena do pola. Do duse i moji su osuli tada drvlje i kamenje po arhitekti a ja ne kontam sta im je. Fasada ne moze biti ljepsa.

Da ne ispadne da sam neki retrogradni koji slijepo brani socijalisticke gradjevine, Sarajka je bila odron, Papagajku bih ja dobrovoljno srusio bez icije pomoci ali Holiday, Elektroprivreda, stara zgrada Oslobodjenja su nesto drugo. Od novih najljepsa je Sirbegovic pored Americke ambasade a svidja mi se i Importane. Najveci odron od novih je Avaz Twist i ona staklena na Otoci koja je nikla na mjestu Kumrovca, ona mi je ko' jeftina oblajhana plavusa.
ElDzidziIbnDzo

#1352 Re: Odg: Sarajevo City Center

Post by ElDzidziIbnDzo »

Grean wrote:

I jeste, odmah da ti kazem. Sta zna Englez iz Telegrapha, pogledaj im tapete i sve ti je jasno (mislim na tapete u britanskim serijama, ko je vidio zna o cemu pricam).

Sto se mene tice, za mene je Holiday bio ljubav na prvi pogled. Sjecam se ko' danas, bio sam sedmi razred, vracao se sa roditeljima sa mora kad sam prvi put vidio fasadu, bila postavljena do pola. Do duse i moji su osuli tada drvlje i kamenje po arhitekti a ja ne kontam sta im je. Fasada ne moze biti ljepsa.

Da ne ispadne da sam neki retrogradni koji slijepo brani socijalisticke gradjevine, Sarajka je bila odron, Papagajku bih ja dobrovoljno srusio bez icije pomoci ali Holiday, Elektroprivreda, stara zgrada Oslobodjenja su nesto drugo. Od novih najljepsa je Sirbegovic pored Americke ambasade a svidja mi se i Importane. Najveci odron od novih je Avaz Twist i ona staklena na Otoci koja je nikla na mjestu Kumrovca, ona mi je ko' jeftina oblajhana plavusa.
Kazu o ukusima se ne raspravlja,ali jaro moj,tvoj ukus je onda zabrinjavajući.
Pa što se tiče Avazovog Twista,ako ništa drugo,valjalo ga je napraviti...
TheHound

#1353 Re: Odg: Sarajevo City Center

Post by TheHound »

Grean wrote:

Naravno, kao sto sam i pretpostavio, ti biras po svojim politickim uvjerenjima koja ti se zgrada svidja a koja ne :D
Sta zna Englez i Telegraph, zna nas politicar s foruma :D
OldMayor

#1354 Re: Sarajevo City Center

Post by OldMayor »

I ja se slazem sto se tice Sirbegovic zgrade, odavno neko nije bolje uklopio zgradu u okolinu. Uopste se ne istice, a opet je nekako posebna. Svaka cast arhitekti! Da je vise ovakve gradnje, Sarajevo bi se preporodilo.

Svidja mi se kako je povezao boje, bijelu, zatim ovu prljavu narandzastu boju, pa onda ove linije po zgradi. I bas je uvezana nekako sa okolnim zgradama. Mada je sad to Unicredit malo pokvarila, ofarbali su ovaj srednji dio u jarko crvenu.

Image

Ali sada je izgled fazon sto vece - to ljepse. Pa tako imamo Bosmal koji onako jeste lijep, ali brate ne uklapa se ondje nikako. Isto kao i Twist tower, jeste on lijep, ali pogledaj mu okolinu. I to okolina koja se nikad nece promjenit. One kuce iznad se nikad nece srusit, moze on srediti okolo one cigane otjerat, ali jednostavno se ne uklapa.

I za SCC ajd, glomazan objekat, ali opet eto prati neke linije, pa i ima nekog smisla. Mada slazem se da je previse zatvoren ovamo prema ulici, kao i tamo prema Miljackoj. Jedino mi se to ne svidja. Jer je ionako klaustrofobicnu ulicu napravio jos gorom. Ali jbg, mislim da nije mogao drugacije, radi se o trznom centru sa buticima kojima ti vanjski portali ne trebaju, jer im tu idu police itd. Ali opet, moglo se nekako i to rijesiti.
Grean

#1355 Re: Sarajevo City Center

Post by Grean »

OldMayor wrote:I ja se slazem sto se tice Sirbegovic zgrade, odavno neko nije bolje uklopio zgradu u okolinu.

Ali sada je izgled fazon sto vece - to ljepse.
Upravo tako, neukus preovladava. Al' neka stakla i dzidza, neka sljasti, to je najvaznije.

Kome moze biti ljepse ovo ruglo
Image
Ili ovo
Image

nego ovo

Image
ili ovo
Image

Al, kako kazu, svaka roba ima svoju musteriju. Negdje je ovo vrh vrhova i nema dalje jer super sljasti. Da nema kome ne bi se ni pravilo.

Image
stup metropola

#1356 Re: Sarajevo City Center

Post by stup metropola »

a sta je sa tom zgradom na otoci, hocel ikad proradit ?
znam da ima ona apoteka i vise nista
lajkujMe

#1357 Re: Sarajevo City Center

Post by lajkujMe »

Tu je i DM i neka prodavnica rasvjete, a u onom dijelu niskom su sluzbene novine FBIH meni se cini
holowey

#1358 Re: Sarajevo City Center

Post by holowey »

stup metropola wrote:a sta je sa tom zgradom na otoci, hocel ikad proradit ?
zar nije neka institucija tu uletila? jal' ministarstvo pravde, jal' fipa, jal' sluzbeni list, jal' neki drugi qratz palatz
Holms

#1359 Re: Sarajevo City Center

Post by Holms »

stup metropola wrote:a sta je sa tom zgradom na otoci, hocel ikad proradit ?
Željko Komšić zajedno sa Zukićem iz SDA omogućili hercegovačkom lopovu Ljiljanku Palcu da dobije lokaciju i da gradi, naravno kreditom.
mislili su se obogatiti ali avaj, cijene padoše, stanovi se ne napraviše, banka uze zgradu i sad neboder zvrji prazan.
važno je da su Komšić i Zukić uzeli svoj dio a ovo ruglo sada stoji usred raskrsnice
ali palanački mentalitet smatra da je ovo monument koji diže ugled gradu :-)
OldMayor

#1360 Re: Sarajevo City Center

Post by OldMayor »

Zgrada na otoci mi nije nikako jasna. Pukli su tu poslovnu zgradu, u jednoj stambenoj zoni - no ajd.

Al je fazon sto je ta zgrada ja mislim jedna od brze sagradjenih i zjapi prazna evo ima pa sigurno 5-6 godina. Sta se tu desava boga pitaj. Al bas se sjecam da je relativno brzo zavrsena, ipak je ogroman objekat u pitanju.

Sto znaci da je neko fino opro pare, dok mu se ne zuri da je aktivira.
vješalica

#1361 Re: Sarajevo City Center

Post by vješalica »

KatarinaKosaca wrote:
Holms wrote:vidi SDA bratije što se upalila :lol:
pa naravno da oni ne znaju kako je bilo u vrijeme gradnje Sarajke, Holiday inn-a
suština je gospodo što su to simboli ljepših i sretnijih vremena
SDA bratija i ne zna za bolje od Bakirovih arapskih velegranapa :lol:
staviš mu staklo na fasadu i on gleda u to ko u čudo :mrgreen:
jer za njega to i jeste
Boldirano je subjektivan osjećaj i onda nikako relevantan pokazatelj objektivnosti ljepote arhitekture. Saraejka je bila uvijek ružna, druga je stvar emocija koja se vezivala uz nju.
Nisam od onih koji pljuju po svemu što je sagrađeno, većina stvari mi se sviđa, ali mi je ovo na Marin Dvoru nekako napravljen tunel, i nikako mi se ne sviđa što je poptuno zaklonjeno. Valjda sam navikla drugačije cijeli život. A, sad optuživati nekoga da je SDA papak i da ne zna kako je bilo kad je napravljen Holiday samo zato što mu se nešto arhitektonski sviđa je, malo pretenciozno, mislim.
Isto tako nas ne zanima tvoje "relevantno mišljenje". :zzzz:
Hajvan

#1362 Re: Sarajevo City Center

Post by Hajvan »

ko ste to vi.. ja nisam "vas" … a kažeš da "nas" to ne zanima.. zašt pišeš u moje ime? :lol:
zubi

#1363 Re: Odg: Sarajevo City Center

Post by zubi »

Grean wrote:Holiday je uvijek bio lijepa zgrada a pogotovo u ono vrijeme kad se napravila, razbila je sarajevsko sivilo.

O ukusima se kazu ne raspravlja ali mogu slobodno reci za tebe @ripicipi da si se sa ukusom posvadjao. Izjava da je Bosmal ljepsi od Holidaya je za zatvora.

meni holiday inn uopste nije ruzan... cak mi je drag, nostalgija za boljim vremenima sta li...

sta zna telegraph :razz:
stup metropola

#1364 Re: Sarajevo City Center

Post by stup metropola »

i onda se nasi "gradjani" nadju da kritikuju tibru govoreci da je ruglo grada, drzave itd. a kad pogledaju kroz prozor vide 9. najruzniji hotel NA SVIJETU ! kad je iko od medija, stranih ili nasih spomenuo tibru ? prvo pometi svoje pa pogledaj u komsijino
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1365 Re: Sarajevo City Center

Post by KatarinaKosaca »

stup metropola wrote:i onda se nasi "gradjani" nadju da kritikuju tibru govoreci da je ruglo grada, drzave itd. a kad pogledaju kroz prozor vide 9. najruzniji hotel NA SVIJETU ! kad je iko od medija, stranih ili nasih spomenuo tibru ? prvo pometi svoje pa pogledaj u komsijino
Ko je "komšija", a ko je "svoje" u ovom postu? I po čemu je Tibra lijepa gradnja? :D

On topic.. Bila danas u SCC, ok je, sviđa mi se. Jedan tipičan centar koji ima svaki europski grad. Možda premalo mjesta na ugostiteljskom spratu, ali iznad očekivanja. Iako mi i dalje Marin Dvor izgleda kao tunel. :D
rui

#1366 Re: Sarajevo City Center

Post by rui »

Je li se otvorilo išta novih trgovina, Terranova, Waikiki??
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1367 Re: Sarajevo City Center

Post by KatarinaKosaca »

rui wrote:Je li se otvorilo išta novih trgovina, Terranova, Waikiki??
Prvi put sam bila, pa ne znam šta su "stare", a šta "nove". Waikiki nije, vijela sam mjesto za njih i pozivaju da im se šalju cv. Teranovu, mi se čini :roll: , da sam vidjela, nisam sigurna. Nema spiska , kao ni signalizacije, pa raja pitaju, pa šalju, tu je frka. Vidi se i da su trgovci novi i neuvježbani. Mrkva je otvorila, čini mi se da je netko napisao da još nije, danas su radili,
loool

#1368 Re: Sarajevo City Center

Post by loool »

KatarinaKosaca wrote: Marin Dvor :D
Nije Marin nego Marijin :D
stup metropola

#1369 Re: Sarajevo City Center

Post by stup metropola »

KatarinaKosaca wrote:
stup metropola wrote:i onda se nasi "gradjani" nadju da kritikuju tibru govoreci da je ruglo grada, drzave itd. a kad pogledaju kroz prozor vide 9. najruzniji hotel NA SVIJETU ! kad je iko od medija, stranih ili nasih spomenuo tibru ? prvo pometi svoje pa pogledaj u komsijino
Ko je "komšija", a ko je "svoje" u ovom postu? I po čemu je Tibra lijepa gradnja? :D

On topic.. Bila danas u SCC, ok je, sviđa mi se. Jedan tipičan centar koji ima svaki europski grad. Možda premalo mjesta na ugostiteljskom spratu, ali iznad očekivanja. Iako mi i dalje Marin Dvor izgleda kao tunel. :D
ma komsija je stup, a svoje je marin dvor
Afanasi_94

#1370 Re: Sarajevo City Center

Post by Afanasi_94 »

Nisrin wrote:
Sto se tice Stradivariusa i Pull&Bear-a prosto su me odusevili, prvo enterijerom, onda cijenama i raznovrsnom ponudom, cipele i sandale od 40 do80KM kakve hoces...haljinice po 40-50 KM (KAO NA PIJACI), samo 10x kvalitetnije, sakoici oko 60-0KM (jeftinije od Manga, Orsaya, Tellya, Benettona etc), muske pantole od 50-60KM - jeftinije od Tom Tailora, Springfielda...

Zene, imate odlicne dzempere na kopcanje, svih boja u Berschki za samo 20KM...Bershcka takodjer pristupacna sa cijenama, za svakoga se moze svasta naci...cipela muskih po 50-60-80KM u svim gorespomenutim radnjama, osim Zare- tamo je obuca i inace skuplja!
+1 :D

3 odlične prodavnice, ne znam kako sam bez njih do sada
Kemal Malovčić

#1371 Re: Sarajevo City Center

Post by Kemal Malovčić »

:lol: :lol: :lol:
duminjo

#1372 Re: Sarajevo City Center

Post by duminjo »

Jebo objekat bez kladionice
Woman

#1373 Re: Sarajevo City Center

Post by Woman »

i bez hale u prizemlju :D
devito

#1374 Re: Sarajevo City Center

Post by devito »

Pull&Bear sve dobro ali sta je sa velicinama.
Visok sam 1,97cm, nista mi ne moze, nit ima velicina.

Sent from my HTC One S using Tapatalk 2
Jazzy.ba

#1375 Re: Sarajevo City Center

Post by Jazzy.ba »

Što si narast'o toliko?
Post Reply