Jusuf Nurkić

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
strong69

#1351 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by strong69 »

Nabijem na kurac i KSBiH i Nurkica i svu ovu pricu koju nam serviraju i jedna i druga strana, mahalaska prepisivanja i dopisivanje preko medija. Za reprezentaciju igras zbog svojih sugradjana, zbog svoje zemlje. Ne igras zbog KS BiH, zbog Konakovica i Mahmutovica. Da su ne znam kakvi idioti ja bih igrao jer nam sport donosi bolju promociju zemlje, donosi nam na makar nekoliko dana srecu i cini da se osjecamo ponosnima sto smo gradjani ove zemlje.

Ako je Nurkic bio predmet nezakonitih uslovljavanja od ljudi iz KS neka ih tuzi. K´o djeca, "vidjecete vi kad ja objavim sve sto imam". "A uskoro cu objaviti". Hocete kurac objaviti i jedni i drugi. Seronje. Povrijedjen ego pa neka ispastaju navijaci.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1352 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Tomahawk11 »

ma lahko se njima inatiti, moze im se. Mi cemo biti ti koji ce kukati sto nam je centarska pozicija tanka i nervirati se sto primamo puno lahkih koseva u reketu.
LSD

#1353 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by LSD »

OldMayor wrote:
Tomahawk11 wrote:A sto to imaju dolaziti ko kec na desetku Nurkicu? Jel se to njemu ne igra za reprezentaciju? Ako mu se ne igra i ako mu je teret, niko ga ne moze natjerati. Zasto treba Harun ili Konakovic da mu budu alibi?
Kad bude vrijeme, hoces - neces i to je to.
Ne govorim o tome, nego govorim o ovoj tupavoj prepisci izmedju njih!

Koji su djavo ista morali spominjati? Sta ima konakovic pametovati.
Kad su novinari pitali za Juku, trebali su reci - Naravno da ce Jusuf biti pozvan. Kraj price.

I onda prebacis lopticu na njih i neka se oni vade.

Eeee, ali ne. Eto nama naseg saveza da oni to obrazloze sta i kako, isto djeca kakva kad se krenu pravdat 'nisam ja, on je'.
kakva ba tupava prepiska....ako si procitao, onda si shvatio: Mahmutoviću prekipilo i poslao u 3 p.materine menadžera Enesa, a ne Nurkić Jusufa :!: de razdvojite to....nakon što mu je šutio i tolerisao, nakon što je onaj smrad ismijavao Košarkaški savez na Al- Jazeeri, nazivao ih levatima i diletantima....pa i ti bi branio svoju kucu, zar ne...jednostavno ga postavio na pravo mjesto i rekao javno šta taj smrad radi godinama oko reprezentacije.

"Neće menadžeri nama voditi Savez, postavljati uslove i raditi šta oni hoće. Jusuf je dobrodošao u reprezentaciju." istakao je Mahmutović.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1354 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by hrasno38 »

Kako pojedini ljudi ne mogu da shvate jednu prostu cinjenicu koja kaze da u reprezentaciji nema povlastenih i apsolutno u svakom sportu postoji ona stavka koja kaze da se svaki igrac mora javiti doktoru tima ili reprezentacije. To je univerzalno pravilo a ne nesto sto smo izmislili mi. Nurkic je jos uvijek jedno mlado tele koji slusa menadzera bezpogovorno a menadzer naravno zivi od njega i filuje ga redovno slatkim pricama.
Mahmutovic i Konakovic kakvi god da su predstavljaju KS BiH i njihova je duznost da se javno ocituju o ovakvim stvarima i ukazu o nepostivanju reprezentativnih kodeksa. Nema privatnih doktora kod profesionalnih igraca izuzev ako te njima ne uputi klupski ili reprezentativni ljekar. Osim toga bar sto se tice sportskih povreda na KCUSU zaista ima odlicna ekipa ljekara koja su cuda jos izvodili u ratu i spasavali ljudima ekstremitete.
Apsolutno ni jedan jedini igrac sebi ne smije dozvoliti da glumi nedodirljivu zvijezdu kad je reprezentacija u pitanju. Kako su Fracuzi vrlo jednostavno neki dan porucili svom igracu...ako ne budes igrao EP neces ni SP i dovidjenja i prijatno.
Na kraju krajeva ako cemo biti posteni i ove kvalifikacije su izborene bez pomoci Nurkica i tim momcima se treba odati prizananje zajedno sa Duskom na celu a ne dizati nekoga u zvijezde ko nije skupio posteno jedan nastup za A reprezentaciju. Za mene je Kikan jos uvijek gigant za Nurkica makar kad se prica o ljudskosti i igranju za svoju zemlju.
OldMayor

#1355 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by OldMayor »

Joj hrasno de bogati nemoj pisati o tome ko da smo mi Njemacka ili Svica. To neka pravila, to ovo, to ono. :-) A Djedovic im posudio 10k KM. :roll: I konstantno su u minusu, a nije bas da nemaju sponzore - Elektroprivreda, Telekom itd izvini ali to nisu bezveze firme. To sto oni ne znaju iskoristiti i profitirati na Teletovicu koji je vec brend je druga stvar i stvar njihove nesposobnosti.

Tako da, pusti suplju sad. Jel normalno da covjek iz saveza napise odjebite. Pa jebemu nije korida. I njegov fejsbuk nije privatna stvar, on je na funkciji. Privatno je kad na kafi jaranu kaze joj nek odjebe onaj menadzer, kad napise saopstenje, to vise nije privatna stvar.

Ovako isto seljober neki, odjebite. Pa ko si jebote, i taj savez mi svi placamo.

Problem sa kosarkasima je uvijek postojao u svim zemljama. Jednostavno ta prvenstva nisu atraktivna za sponzore. Sam znas da dvorane zjape prazne. Jednostavno to je totalno zapusteno podrucje, koje nikome nije bas previse interesantno, pogotovo vlasnicima NBA timova, bas njih boli qrac za nekakvo EP. Igraci isto tako, nisu pretjerano zainteresovani, jer slaba je gledanost ionako, jbg odose ljudi na odmore. I naravno jbg, to nije normalno, ali je karakteristicno za sve zemlje. Sjetimo se kad nas je Hukic ispalio.

Ja ne znam sta se desava oko Nurkica, ne znas ni ti, a stao si automatski na stranu saveza. Ja necu to da radim, dok se fino ne iskristalise situacija. Jer siguran sam da tu ima i krivice saveza.

I uostalom Nurkic je vec upisao nastup za nasu zemlju, sta je dalja poenta da ne nastupa za nas? Sta ce? Pa valja se i njemu vracat u ovu zemlju na odmor, kod porodice jbt.

I ovo bi se sve rijesilo fino da se nisu umijesali diletantni poput konakovica, eto on naso da pametuje. Cega god se dotakao usro je stvar, evo i ovo je dokaz u prilog tome. :run:
hrasno38

#1356 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by hrasno38 »

OldMayor wrote:Joj hrasno de bogati nemoj pisati o tome ko da smo mi Njemacka ili Svica. To neka pravila, to ovo, to ono. :-) A Djedovic im posudio 10k KM. :roll: I konstantno su u minusu, a nije bas da nemaju sponzore - Elektroprivreda, Telekom itd izvini ali to nisu bezveze firme. To sto oni ne znaju iskoristiti i profitirati na Teletovicu koji je vec brend je druga stvar i stvar njihove nesposobnosti.

Tako da, pusti suplju sad. Jel normalno da covjek iz saveza napise odjebite. Pa jebemu nije korida. I njegov fejsbuk nije privatna stvar, on je na funkciji. Privatno je kad na kafi jaranu kaze joj nek odjebe onaj menadzer, kad napise saopstenje, to vise nije privatna stvar.

Ovako isto seljober neki, odjebite. Pa ko si jebote, i taj savez mi svi placamo.

Problem sa kosarkasima je uvijek postojao u svim zemljama. Jednostavno ta prvenstva nisu atraktivna za sponzore. Sam znas da dvorane zjape prazne. Jednostavno to je totalno zapusteno podrucje, koje nikome nije bas previse interesantno, pogotovo vlasnicima NBA timova, bas njih boli qrac za nekakvo EP. Igraci isto tako, nisu pretjerano zainteresovani, jer slaba je gledanost ionako, jbg odose ljudi na odmore. I naravno jbg, to nije normalno, ali je karakteristicno za sve zemlje. Sjetimo se kad nas je Hukic ispalio.

Ja ne znam sta se desava oko Nurkica, ne znas ni ti, a stao si automatski na stranu saveza. Ja necu to da radim, dok se fino ne iskristalise situacija. Jer siguran sam da tu ima i krivice saveza.

I uostalom Nurkic je vec upisao nastup za nasu zemlju, sta je dalja poenta da ne nastupa za nas? Sta ce? Pa valja se i njemu vracat u ovu zemlju na odmor, kod porodice jbt.

I ovo bi se sve rijesilo fino da se nisu umijesali diletantni poput konakovica, eto on naso da pametuje. Cega god se dotakao usro je stvar, evo i ovo je dokaz u prilog tome. :run:
Pa sa takvim tvojim razmisljanjem necemo nikada ni biti Njemacka ili Svica ili to samo vazi za parcijalne stvari.....mislim kritika. FB je privatan sve dok na njemu pise tvoje ime i prezime a ne KS BiH sto znaci to su tvoji privatni stavovi. Niko pa ni ti ne mozes negirati cinjenicu da nam reprezentativna kosarka nikad bolje nije stajala i to prije svega zahvaljujuci Harunu i njegovom zaista rudarskom radu u KS BiH. Sto se tice sponzora ocito je da nemas pojma kako se dijele ta sponzorstva i koliko se dobija. Moze tebi biti sponzor i Microsoft ali kad ti da 10.000 ime i brand vise nisu bitni. Osim toga iza reprezentativnih selekcija treba da stane drzava pogotovo kad su velika takmicenja u pitanju pa onda tek sponzori.
Ja ne krivim ni Haruna ni Nurkica ali sam 100% siguran da i te kako muti Nurkicev menadzer i da je sve ovo njegovo maslo jer kao sto sam napisao on od Nurkica zivi a od Nurkicevog igranja za reprezentaciju on nema nista. Da igra za Slovensku mozda bi nesto i imao a ovdje ima samo jednu veliku cunu.
Ja sam rekao da zaista ne volim Konakovica prije svega kao covjeka ali u svom javnom istupu se ponasao onako kako i treba da se ponasa predsjednik KS BiH tj njegova uloga treba da bude da stiti KS BiH sto je svojim saopcenjem i uradio.
ja sam davno napisao da vas par je ovdje Nurkica diglo vec u nebesa i samo cekam kad cete poceti pricati da je Mirza za njega malo dijete iako ponavljam nije posteno nastupio za nasu A selekciju sto podrazumjeva zvanicne a ne prijateljske utakmice. Igrao je on nesto kod Ace ali to je vise bilo davanje gusta mladom igracu nego neko ozbiljno povjerenje kao sto je bio slucaj i sa Buzom i Vrapcem.
Da ti kazem posteno boli mene ona stvar sto neko igra u NBA sve dok mu je NBA prije reprezentacije svoje drzave. Ali nije on usamljen primjer i Srbija recimo godinama i godinama tabori sa svojim NBA "zvijezdama" koje svaki put vagaju svoje pozive u reprezentaciju. A kako treba da se vodi reprezentacija pokazao je Djordjevic kad je lijepo zbog svog ponasanja odjebo jednog od najboljih srpskih kosarkasa prije SP-a.
Sa reprezentacijom nema zajebancije ili si 100% tu ili koji ces nam klinac!!!!!!
smijesni_ste

#1357 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by smijesni_ste »

Ma ako je njemu stalo do države i reprezentacije on će igrati bez obzira na sve. Tako da je sve do njega ;-)
OldMayor

#1358 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by OldMayor »

@hrasno38,
Harun radi odlican posao, ja to ne sporim. Dovesti Ivanovica za seleketora je ravno cudu. I zato mi je i cudno da se on sa Nurkicem prepucava preko fejsa. Te stvari se rjesavaju u 4 oka.

Cak ne mora ni tako. Posalji mu poziv. Ako nece da dodje, medij ce ga oprat, navijaci zamrzit.
Sta imaju sada od ovih prepirki...nista. Jos vise zakomplikovali situaciju.

Mada ja sam siguran da ce se ovo rijesiti. Juka sigurno voli ovu zemlju i bice to sve ok.

Poenta svega je da se mi ne mozemo odricati igraca tek tako, djaba spominjete srbije, francuske i druge zemlje koje mogu sastaviti hladno pet seniorskih timova podjednake jacine. Mi jedva mozemo sklepati jedan.

Mi nemamo taj luksuz o kojem ti govoris.
hrasno38

#1359 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by hrasno38 »

OldMayor wrote:@hrasno38,
Harun radi odlican posao, ja to ne sporim. Dovesti Ivanovica za seleketora je ravno cudu. I zato mi je i cudno da se on sa Nurkicem prepucava preko fejsa. Te stvari se rjesavaju u 4 oka.

Cak ne mora ni tako. Posalji mu poziv. Ako nece da dodje, medij ce ga oprat, navijaci zamrzit.
Sta imaju sada od ovih prepirki...nista. Jos vise zakomplikovali situaciju.

Mada ja sam siguran da ce se ovo rijesiti. Juka sigurno voli ovu zemlju i bice to sve ok.

Poenta svega je da se mi ne mozemo odricati igraca tek tako, djaba spominjete srbije, francuske i druge zemlje koje mogu sastaviti hladno pet seniorskih timova podjednake jacine. Mi jedva mozemo sklepati jedan.

Mi nemamo taj luksuz o kojem ti govoris.
Prijatelju ne prepucava se on sa Jukom nego sa njegovim menadzerom a to je ogromna razlika jer u ovoj situaciji Juka suti i dozvoljava da neko govori u njegovo ime.
I ja nisam nigdje ni cuo ni procitao da se savez odrekao Nurkica pod uslovom da postuje pravila a ne da radi mimo njih. Ne sumnjam ja apsolutno da Juka voli BiH ali ovakvim nacinom se igra sa BiH i to je ono sto recimo mene iritira i ako ce tako biti i dalje ne treba nam pa sve da je najbolji centar NBA lige. Trebaju nam oni koji ce izgorit na terenu, treba nam Stipanovic koji izvaljuje parket da bi dosao do lopte i njemu se klanjam do zemlje pa makar ne dobili ni jednu utakmicu a dobit cemo je sa Nurkicem ili bez njega. Igrali smo u Sloveniji bez njega sa istim centrima koji su sad u opticaju pa smo se vise nego casno oprostili i ne sumnjam ako Dusko ostane da ce ako bude potrebno znati nadomjestiti neigranje Nurkica mada ja smatram da ce se ova saga prekinuti i da njegov nastup nece biti upitan.
It_is_a_Leclerc

#1360 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by It_is_a_Leclerc »

Taman čovjek pomisli da su odlučili smiriti ovu cirkusku svađu, kad ono Harun sazvao konferenciju. Još onako nekad pomalo neuravnotežen, ne očekujem ništa drugo do samo dodatno guranje Jusufa od reprezentacije.
and

#1362 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by and »

juka fol nekakav patriotizam spominje a razmišlja da li ići sa REPREZENTACIJOM NA EVROPSKO ili u nekakav ljetnji kamp s klubom :?
možda bude i kakav beko streetball turnir pa nek razmisli :run:
spinel_

#1363 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by spinel_ »

u ovome trenutku nikoga ne boli za ovo, to je najmanje bitno i nevazno na kraju krajeva
kakavdanakneiskustvu

#1364 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by kakavdanakneiskustvu »

spinel_ wrote:

u ovome trenutku nikoga ne boli za ovo, to je najmanje bitno i nevazno na kraju krajeva

ali ima veze sa nurkicem
spinel_

#1365 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by spinel_ »

pa znam, zato ti i govorim...kad definitvno rascisti s glavom sta zeli onda ce biti vazan.. dotad :run:
kakavdanakneiskustvu

#1366 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by kakavdanakneiskustvu »

spinel_ wrote:pa znam, zato ti i govorim...kad definitvno rascisti s glavom sta zeli onda ce biti vazan.. dotad :run:

pn je naš igrač
MOSALJOZE

#1367 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by MOSALJOZE »

It_is_a_Leclerc wrote:Taman čovjek pomisli da su odlučili smiriti ovu cirkusku svađu, kad ono Harun sazvao konferenciju. Još onako nekad pomalo neuravnotežen, ne očekujem ništa drugo do samo dodatno guranje Jusufa od reprezentacije.
Vjerovatno da objavi kako će tužiti Trnovčevića
vryzas

#1368 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by vryzas »

spinel_ wrote:pa znam, zato ti i govorim...kad definitvno rascisti s glavom sta zeli onda ce biti vazan.. dotad :run:
Danasnji hAvaz javi da je rascistio definitivno...sa Konakovicem, Mahmutovicem i Stojanovicem. :oops:
spinel_

#1369 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by spinel_ »

vidim... ne sumnjam ja da gdje god se pojavi konjska faca konakovic da sve upropasti, ali ( ne zanima me razlog ) defintivno lik je izdajnik, pa moze milion puta voljeti Bosnu i biti patriota.
Dr. Kuca

#1370 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Dr. Kuca »

Ma svi seru pomalo, al bogami mescini Juka najvise.
spinel_

#1371 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by spinel_ »

da cestitam portalu klix.ba sto su bili azurni i sto su nas redovno obavjestavili o odnosima i relaciji savez - kvazimenadzer - nurkic

sad mozete i temu Image

ako postoji ovdje ikakav q za tu stvar
Last edited by spinel_ on 17/12/2014 10:37, edited 1 time in total.
the_stick

#1372 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by the_stick »

iz danasnje izjave se da naslutiti da je ovo sve na licnoj osnovi... mali glumi uvrijedjenu mladu jer ga nekad prije 10 godina konakovic nije smatrao dovoljno dobrim za KK Bosnu, sto u tom trenutku vjerovatno nije ni bio... neko je malom dobro nasolio pamet i sada imamo sto imamo... steta, ali reprezentacija je uvijek iznad pojedinca... kako je lijepo francuski selektor objasnio nepozivanje nasrija u reprezentaciju za svjetsko prvenstvno - mozda nisam pozvao najbolje pojedince koje imamo, ali sam pozvao one koji ce se najbolje igrati kao tim... ne treba nam neko ko ce narusavati atmosferu u citavoj ekipi...
Altsa

#1373 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Altsa »

It_is_a_Leclerc wrote:Taman čovjek pomisli da su odlučili smiriti ovu cirkusku svađu, kad ono Harun sazvao konferenciju. Još onako nekad pomalo neuravnotežen, ne očekujem ništa drugo do samo dodatno guranje Jusufa od reprezentacije.
nurkic se sam odgurnuo od repke. sve dok slusa svog debilskog menadzera kao pas ovako ce biti. jusuf nurkic je veliko razocarenje i mozda je i bolje sto ga nema u repki.
Altsa

#1374 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Altsa »

hebe mi se za ovo kada se nurkic ponasa ko najveci supak.
emmir1

#1375 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by emmir1 »

Podrška Jusufe!!!!!!!!

Nikad nemoj pogazit riječ i nemoj igrat sve dok su tu Konaković i Harun.

Nema većeg ublehaša od Konakovića na kugli zemaljskoj, gdje god je došao sve je propadalo.
Post Reply