Nino Raspudić

Post Reply
Hafis

#1351 Re: Nino Raspudić

Post by Hafis »

wolf07 wrote:
burger_pasa wrote:Vlast u BiH trebaju formirat stranke koje vole BiH i koji nece radit na njenoj destabilizaciji. To mora bit osnovni motiv nove vlasti. A tu nema mjesta za HDZ BiH... Nesmije se dozvolit da saka Hercegovackih Hrvata destabilizuje BiH.
Treba identifikovat sve Hercegovacke poslove u Sarajevu i sirom BiH i radit na zatvaranju istih... Jer ispada da oni nasim parama financiraju svoje fasisticke projekte.
Interesantno je koliko se ovih dana provlaci teza o mogucnosti formiranja vlasti bez SDA a niko i ne pominje ovu varijantu - bez HDZ-a BiH.
Au, zar opet.
Ne bi se vlast sklepala za dvije godine.
It_is_a_Leclerc

#1352 Re: Nino Raspudić

Post by It_is_a_Leclerc »

Hafis wrote:I ja bih volio da vlast u BiH uđu stranke koje podržavaju federalizaciju države i koje ne teže jačanju veza s bliskoistočnim režimima, koje ne prave projekte unitarizacije, preglasavanja, koje nisu utemeljene od kojekavih sumnjivih novinarskih magnata ili lijenih prebjega iz mafijaškog SDP-a, ili stranke koje se zalažu javno za disoluciju zemlje, i tu než smije biti mjesta za sve ove pobrojane stranke.
Ali hajd, nađi im zamjenu kad je nema :sad:
Eh. Evo nas kod jednakopravnosti cvilećeg hrvatskog naroda koji stenje pod stegama bošnjačkog unitarizma
wolf07

#1353 Re: Nino Raspudić

Post by wolf07 »

Hafis wrote:I ja bih volio da vlast u BiH uđu stranke koje podržavaju federalizaciju države i koje ne teže jačanju veza s bliskoistočnim režimima, koje ne prave projekte unitarizacije, preglasavanja, koje nisu utemeljene od kojekavih sumnjivih novinarskih magnata ili lijenih prebjega iz mafijaškog SDP-a, ili stranke koje se zalažu javno za disoluciju zemlje, i tu než smije biti mjesta za sve ove pobrojane stranke.
Ko su to "bliskoistocni rezimi" i zasto smetaju veze sa njima, Vucic je po svoj prilici propisno operutao onu budalu iz Ujed.Arapskih Emirata, sta fali da i mi koga opeljesimo za razvoj vlastite privrede, turistickih potencijala i sl.

Kad Bosnjaci, u politickim tijelima gdje su vecina ili jednostavnije - na izborima, donesu odluku zahvaljujuci cinjenici da ih ima vise onda je to: PREGLASAVANJE!
Kad isto to naprave Srbi ili Hrvati tamo gdje mogu, onda je to: PRAZNIK DEMOKRATIJE! Jel' tako?
Hafis

#1354 Re: Nino Raspudić

Post by Hafis »

wolf07 wrote:
Ko su to "bliskoistocni rezimi" i zasto smetaju veze sa njima, Vucic je po svoj prilici propisno operutao onu budalu iz Ujed.Arapskih Emirata, sta fali da i mi koga opeljesimo za razvoj vlastite privrede, turistickih potencijala i sl.
A evo vidim, perušamo pa nikako na zelenu granu.
Vučić je za godinu dana odradio više posla na tome, nego ovi naši stručnjaci za 20.
wolf07

#1355 Re: Nino Raspudić

Post by wolf07 »

Pa kako da bilo ko s njima sta napravi sa stavovima poput tvog?
Hafis

#1356 Re: Nino Raspudić

Post by Hafis »

It_is_a_Leclerc wrote:
Eh. Evo nas kod jednakopravnosti cvilećeg hrvatskog naroda koji stenje pod stegama bošnjačkog unitarizma
aha. Ja ne znam tko cvili danononoćno...te JMBG, te prosvjedi, te paleži, te poplave, te krstovi, te kozaci, te opet krstovi, te Dodik ovo - ono, pa opet krstovi....što je slijedeće?
Hafis

#1357 Re: Nino Raspudić

Post by Hafis »

wolf07 wrote:Pa kako da bilo ko s njima sta napravi sa stavovima poput tvog?
Pa što bi trebalo? Da pustimo vodu iz slavina kada Bakir pođe slijedeći put u berbu?
RahatHurmašica

#1358 Re: Nino Raspudić

Post by RahatHurmašica »

hafise, vi ste ti kojima treba pronaći zamjenu.
Last edited by RahatHurmašica on 24/01/2015 10:17, edited 1 time in total.
Hafis

#1359 Re: Nino Raspudić

Post by Hafis »

Ima li gore još kolača, onih...aha - indijanera.
Nisam ih vidio još od onog susreta Sloboda-Velež, kad nam je izmakla titula šampiona bivše Juge.
It_is_a_Leclerc

#1360 Re: Nino Raspudić

Post by It_is_a_Leclerc »

Hafis wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
aha. Ja ne znam tko cvili danononoćno...te JMBG, te prosvjedi, te paleži, te poplave, te krstovi, te kozaci, te opet krstovi, te Dodik ovo - ono, pa opet krstovi....što je slijedeće?
Da li je tvoj zvanični stav da priželjkuješ disoluciju BiH ?
Hafis

#1361 Re: Nino Raspudić

Post by Hafis »

Jao ovog kapaciteta.
Ako se zorno raščlani moj post, onda se može vidjeti da sam aludirao na SDA, SDP, DF, SBB i SNSD.
A zašto me ne pitaš jesam li za produbljavanje veza s bliskoistočnim režimima?
RahatHurmašica

#1362 Re: Nino Raspudić

Post by RahatHurmašica »

.
Last edited by RahatHurmašica on 20/03/2015 14:19, edited 1 time in total.
romeomoraprezivjeti

#1363 Re: Nino Raspudić

Post by romeomoraprezivjeti »

RahatHurmašica wrote:evo da te ja priupitam, jesi li ti za produbljivanje veza sa svojim lokalnim svećenikom, osim ako ih već niste dovoljno produbili?
On je produbljen,tako se cini.:-D
RahatHurmašica

#1364 Re: Nino Raspudić

Post by RahatHurmašica »

.
Last edited by RahatHurmašica on 20/03/2015 14:19, edited 1 time in total.
Hafis

#1365 Re: Nino Raspudić

Post by Hafis »

Mujo i Haso u akciji :zzzz:
RahatHurmašica

#1366 Re: Nino Raspudić

Post by RahatHurmašica »

.
Last edited by RahatHurmašica on 20/03/2015 14:18, edited 1 time in total.
Hafis

#1367 Re: Nino Raspudić

Post by Hafis »

Sad Mujo sam :zzzz:
BHCluster

#1368 Re: Nino Raspudić

Post by BHCluster »

Jos jedan proslavljeni tzv hercegovacki hrvat. :lol:
tandmand

#1369 Re: Nino Raspudić

Post by tandmand »

parangal_ wrote: sto je alija bio tudjmanovo cvijece? sta je falilo jugoslaviji? u cemu je razlika?
Sta je falilo Jugoslaviji? Prva adresa za ovo pitanje je SK Srbije, Milosevic i sljedbenici. Zatim albanski nacionalisti i HDZ na celu sa Franjom Tudjmanom. Bosnjaci su bili zadnji ti koji su rusili Jugoslaviju. Jednostavno su morali koliko toliko da se prilagodjavaju velikosrpskom i velikohrvatskom rusenju Jugoslavije. Za srpsko-hrvatske soviniste su Bosnjaci predstavljali kusur u njihovom komadanju Jugoslavije, koje je pocelo u Karadjordjevu.
Image
Dušan Bilandžić, "Memoari"
10. IV. 1991.
Iznenada me telefonski zove predsjednik Tuđman, rekavši da je to četvrti poziv. "Ne", rekoh, ""zvao si me samo jedanput". "Nisi me razumio, dođi mi na razgovor pa ću ti sve objasniti." U prijateljskom tonu kaže kako je ovo četvrti put da me hoće angažirati u neku misiju. "Znaš, prvi poziv bio je 1958. kada sam te doveo u Generalštab JNA, drugi poziv bio je 1967. kada si me naslijedio na dužnosti direktora Instituta, treći poziv bio je izbor u Predsjedništvo Republike, a sada se radi o četvrtom pozivu."

Naime, objašnjava mi Tuđman, u Karađorđevu je 25. III. 1991. godine postignut načelni dogovor s Miloševićem o podjeli BiH. Bez potpunije elaboracije toga sporazuma, mogao sam zaključiti da bi Tuđman želio granice Banovine Hrvatske iz 1939.

Znam da je Tuđman već 1964., dakle prije 37 godina, pohvalno pisao o sporazumu Mačeka i Cvetkovića. O istoj ideji Tuđman mi je govorio 1988., dakle, prije četiri godine.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1370 Re: Nino Raspudić

Post by Chmoljo »

RahatHurmašica wrote:evo da te ja priupitam, jesi li ti za produbljivanje veza sa svojim lokalnim svećenikom, osim ako ih već niste dovoljno produbili?
Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» RahatHurmašica

2 hefte

P.s. ne kloniraj se, obrisaću te
:sax:
mO k3

#1371 Re: Nino Raspudić

Post by mO k3 »

Neznam zašto ovaj ima svoju temu ...
Breathless

#1373 Re: Nino Raspudić

Post by Breathless »

Opet rasprdiše mlađahnog doktora Rasprdića :lol:

Ovo vise postaje ogavno, kako se kome digne, odmah po doktoru, ali sto jest jest, ko o cemu, Cirilicarev sticenik o Jugoslovenu :D
budza

#1374 Re: Nino Raspudić

Post by budza »

Hafis wrote:Mujo i Haso u akciji :zzzz:

i mara.
omar little

#1375 Re: Nino Raspudić

Post by omar little »

nije se dotakao raspudiceve opsesije komunistima, steta.
Post Reply