Borili se ne borili ispusicete ga i "treci" dobit necete.Hafis wrote:Sumnjam, škola.ulciscorr wrote:Vi "Hercegbosanci" cete ga ispusit ko i uvijek, sa tim se slazem.Hafis wrote:A nešto mi' se čini kad bi nedao bog kakvim slučajem i došlo do rata da bi još i popušili.
Ovaj put bez nas. Ostaćemo kući i pratiti meč na CNN-u i čestitati pobjedničkoj momčadi.
DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lidera
-
ulciscorr
#1351 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
-
Bodkin
#1352 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
tesanj wrote:Namjerno izvrces istinu ili jednostavno lazes. U nedostatku argumenata sluzis se sa onim sto je svojstvno vecini srba. Ovdje niko ne pozva na rat, rat pozivaju oni koji zele da rasture ovu drzavu, ti to vrlo dobro znas ali cilj tvog pisanja nije istina, tvoje pisanje je sto veca smutnja i razdor bosnjaka. da ponovim oni koji zagvaraju raspad BIH pozivaju na rat, odgovor onih koji vole drzavu je rat. zagovornici raspada pozivaju rat, koliko puta treba ponovit.Bodkin wrote:sve je dobro dok ne pozivaju na neke nove ratove i "konacna rjesenja" iz dijaspore. neka pametuju jer zive u sredjenijim drustvima i rade ( ako rade) u najboljim firmama. samoovo prvo da ne spominju, ali nekako niko to ni ne spominje nego samo zveckanje oruzjem
- Mister Yes
#1353 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Pa u stvari nije toliko komplikovano. Ja kažem "zapad želi da kontroliše Bošnjake" a onda se pojave takvi kao ti i kažu "znači ti tvrdiš da treba kontrolisati Bošnjake"Paranoid wrote:Tebe i Nichea treba znat čitat...to si u pravu, jer svaki tvoj post treba da ima * (apostrof).Mister Yes wrote:Naravno da nisam. Ali treba znati čitati sa razumjevanjem. Najviše krivim obrazovni sistem.Paranoid wrote: Ma nije on to pisao... ma joook
Tvoj način izražavanja se tek treba da proučava u obrazovnom sistemu.
Ili recimo ja kažem "Bošnjaci su sve radikalniji" a ti me onda napadneš da sam rekao da su Bošnjaci radikalni.
Obrazovni sistem je kriv jer takvi su trebali padati na godinu i imati problem da završe i osnovnu školu. Ali ono nauči napamet lekciju i dobije prolaznu ocjenu mada nije ništa razumjelo šta je naštrebalo. Zato krivim obrazovni sistem. Da si padao par godina za redom skontao bi da za tebe nije olovka/tastatura i javno obraćanje. Ovako to nisi na vrijeme skontao i posljedice su zaista tužne
- Mister Yes
#1354 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Naravno da sam čuo. Naravno da me dotaknu. Gdje sam napisao da me ne dotaknu? I po čemu si zaključio da mi se gade?bingov buraz wrote:Jesi li cuo ti za protok novca,dotaknu i tebe te dijasporske pare koliko god ti se gadile.Mister Yes wrote:Nisu upumpali radi države već radi svojih kojima šalju. I ne bi se korijenje jelo već bi ovi kojima se šalje zasukali rukave pa sami zarađivali. Ovako nemaju potrebe kad kaplje iz vana.Danguba wrote: Da nije cjelokupne dijaspore koja je upumpala toliko para(poslije rata) u tu drzavu, odavno bi se korjenje jelo.
-
ulciscorr
#1355 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Osim licne islamofobije koje izvore/dokaze imas za ovu tvrdnju?Mister Yes wrote:Ja kažem "zapad želi da kontroliše Bošnjake"
Znaci Bosnjaci su ti koji su sve "radikalniji" i koji predstavljaju prijetnju za region a ne Srbi ili Hrvati? Hvala sto nas toliko cijenis...Ili recimo ja kažem "Bošnjaci su sve radikalniji"
Nema potrebe za vrijedjanjem... Za osobu koja ima validne argumente kao ti uvrede nisu potrebne.Da si padao par godina za redom skontao bi da za tebe nije olovka/tastatura i javno obraćanje. Ovako to nisi na vrijeme skontao i posljedice su zaista tužne![]()
Kazi nam jos nesto o mogucim posljedicama za Bosnjake ako se ne smirimo i ne prestanemo sa nasim dzihadizmom i nacionalizmom...
-
Hafis
#1356 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Nebitno.ulciscorr wrote:Borili se ne borili ispusicete ga i "treci" dobit necete.Hafis wrote:Sumnjam, škola.ulciscorr wrote:
Vi "Hercegbosanci" cete ga ispusit ko i uvijek, sa tim se slazem.
Ovaj put bez nas. Ostaćemo kući i pratiti meč na CNN-u i čestitati pobjedničkoj momčadi.
Nek je živa glava, i neka ima biznisa to je glavno, a na političkom planu što se uhvati.
A što se tiče naslova ove teme: zna se - navijanje s tribina.
- Mister Yes
#1357 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
O ovome smo raspravljali na ovom forumu strašno puno. I opet očigledno ne dovoljno. Srba i Hrvata zajedno 44% u BiH a imaju 50% Vijeća Ministara (taman dovoljno da Bošnjaci nisu većina u VM). Bošnjaka 80% u Federaciji a imaju samo 50% ministara u vladi Federacije (opet ne mogu biti većina). Takozvana dupla kontrola i jedini razlog zašto Hrvati ne mogu imati svoj entitet (jer bi onda i Bošnjaci imali svoj). Famozni STOP pred Banja Lukom. Činjenica da su sve 3 strane težile podjeli BiH ali se to nije desilo (nije dala četvrta strana to jest MZ). Visoki Predstavnik koji ima ovlasti iznad svih domaćih političara (praktično smo protektorat). SIPA u istočnom Sarajevu. Izdavanje pasoša u Banja Luci. Itd. Itd. Stvarno puno puta objašnjeno iz više uglova.ulciscorr wrote:Osim licne islamofobije koje izvore/dokaze imas za ovu tvrdnju?
Zašto imaš potrebu da mi dodaješ što nisam rekao? Gdje sam ja rekao da su Bošnjaci prijetnja za region? Stvarno odvratno čime se služiš.ulciscorr wrote:Znaci Bosnjaci su ti koji su sve "radikalniji" i koji predstavljaju prijetnju za region a ne Srbi ili Hrvati? Hvala sto nas toliko cijenis...![]()
Naravno. Pričali smo o obrazovnom sistemu i njegovim slabostima.ulciscorr wrote:Nema potrebe za vrijedjanjem... Za osobu koja ima validne argumente kao ti uvrede nisu potrebne.
Opet ubacivanje onoga što nisam rekaoulciscorr wrote:Kazi nam jos nesto o mogucim posljedicama za Bosnjake ako se ne smirimo i ne prestanemo sa nasim dzihadizmom i nacionalizmom...
-
zlajaBHF
#1358 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Ne mogu da vjerujem kakva pitanja postavljas.daddy-kool wrote:Ne želim da te pravim strancem u BiH, ali nije uredu da ljudi biraju svoje političke predstavnike tamo gdje nisu rezidenti. Onda ispada da tvoj politički glas vrijedi dvostruko više od mog ili nekog njemačkog. Na primjer: ne živiš ovdje, ne plaćaš poreze i doprinose ovdje, ne doprinosiš ovom društvu ni kulturno ni civilizacijski ni materijalno - zašto bi onda ti imao pravo da biraš političke predstavnike koji odlučuju o zakonima koji se tiču nas koji ovdje živimo i raspodjeli novca od poreza?zlajaBHF wrote: Dady, tako ce i biti, samo ima jedna stvar koja mi smeta. Neces ti ili neko drug meni odlucivati koliku cu ja vezu imati sa BiH. Sve dok u toj drzavi imam imovinu i sve dok istu gledam kao svoju domovinu, nikokme necu dozvoliti da me pravi strancem u drzavi u kojoj sam rodjen.
Imovinu mogu posjedovati i državljani drugih država, to je regulisano odgovarajućim zakonima. Privatni osjećaji su privatna stvar.
Nije kazes u redu da mi biramo politicke predstavnike vama.
Pa valjda si svjestan da su ljudi u dijaspori vecinom iz mjesta odakle su protjerani.
Srebrenica, Prijedor, Trebinje itd itd.....Jeli stvarno mislis da nije okej da oni glasaju.
Znaci oni koji su ih protjerali sada imaju pravo da upravljaju gradom, kao da su ovi sami otisli iz svoje drzave....
Ja licno ne glasam na izborima, ali trebao bi. Moram priznati da sad uveliko razmisljam da glasam, samo sto ne znam za koga.... Ti meni pricas sta je u redu a sta ne. Pa ako sam ja protjeran i ako mi je sva imovina pokradena, jeli u redu sto nikad nisam dobio obestecenje? Kad bi se gledalo sta je u redu a sta ne, tu nebi bilo kraja u BiH.
Ti mene ne poznajes, ali ipak "znas" cime ja doprinosim tom tvom drustvu.....
Hajmo redom, organizujem dolaske sportskih klubova, i kulturno umjetnickih drustava na drzavu u kojoj zivim.Kupujem knjige i na taj nacin podrzavam nase pisce i nasu kulturu.
Sto se materijalnog tice, organizujem humanitarne akcije ponekad, a ucestvujem u istim non stop. Od slanja novca (ne familiji, nego kojima je najvise potrebno) do skupljanja odjece, skolske opreme itd itd....
U BiH smo ja i moja familija investirali oko 200.000 KM a trosimo i saljemo godisnje u to drustvo, vjerovatno vise nego sto ti zaradis za tu godinu dana.
i sad ces mi ti govoriti koja je moja domovina i kakav odnos treba da imam prema istoj
Ja sam pojedinac, kao i svako drugi. Ne pripadam nikakvom toru, pa ni dijasporskom. Ovdje su ljudi razliciti, ima sljama a ima ljudi kojima bi ja podigao spomenik u BiH.
-
Manix
#1359 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Ako gledam broj zrtava ni prvi put se niste satrali . Vecina stradalih vojnika je Mostar , Gornji Vakuf , Srednja Bosna . U okrsajima sa veliko srbima stradalnici mogu stati u jedan veci kombi . Jebiga saveznistvo iz Karadjordjeva ne umire tako lakoHafis wrote:Sumnjam, škola.ulciscorr wrote:Vi "Hercegbosanci" cete ga ispusit ko i uvijek, sa tim se slazem.Hafis wrote:A nešto mi' se čini kad bi nedao bog kakvim slučajem i došlo do rata da bi još i popušili.
- Paranoid
#1360 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Ma nije komplikovano vidi ja sam u temi o lupanju ploče sa ćirličnim pismo rekao isto što i npr. Chirac i toMister Yes wrote: Pa u stvari nije toliko komplikovano. Ja kažem "zapad želi da kontroliše Bošnjake" a onda se pojave takvi kao ti i kažu "znači ti tvrdiš da treba kontrolisati Bošnjake"Vidiš li razliku? Ja nikada nisam napisao da treba kontrolisati Bošnjake već da to zapad želi.
"Srbi su narod bez zakona i bez vjere. To je narod razbojnika i terorista."
Jacques Chirac, predsjednik Francuske, lipanj 1995., na sastanku šefova vlada država članica EU)
a onda mi ti sasipaš paljbu o neprimjerenom riječniku i još se bajagi čudiš kakvi to ima likovan na forumu..(ja se to pitam od prvog dana kad ugledam tvoje postove i postove tvojih istomišljenika..
VIDIŠ li ti razliku?
Bošnjaci nikada neće biti radikalniji od onih koje pokušavaš abolirati..Meni takodje prepisuješ radikalizam, a znaš vrlo dobro da ma koliko bio radikalan nemogu biti kao onaj s "slovima i brojevima", a čije pogane riječi nisi nikad osudio..Ponavljam ne njega kao individualca nego "riječi"Mister Yes wrote: Ili recimo ja kažem "Bošnjaci su sve radikalniji" a ti me onda napadneš da sam rekao da su Bošnjaci radikalni.Možeš biti radikalniji nego što si bio ali da i dalje nisi radikalan. Kontaš razliku? Molim te mi reci da kontaš?
Šta god završio i koliko god obrazovanja imao je dovoljno da ti pokažem/dokažem da si nedorastao komunikaciji. Samo da znaš i ovo, ponekad se i ja zaista zapitam zašto pišem ovako i kakva se to promjena desila od rodjenja pa na ovamo..i na kraju se pitam zašto uopšte da raspravljam sa nekim kome je svaka druga riječ "Bošnjaci ovo", "Bošnjaci ono", a ne vide dalje od nosa.. ishh baMister Yes wrote: Obrazovni sistem je kriv jer takvi su trebali padati na godinu i imati problem da završe i osnovnu školu. Ali ono nauči napamet lekciju i dobije prolaznu ocjenu mada nije ništa razumjelo šta je naštrebalo. Zato krivim obrazovni sistem. Da si padao par godina za redom skontao bi da za tebe nije olovka/tastatura i javno obraćanje. Ovako to nisi na vrijeme skontao i posljedice su zaista tužne :sad
Odgovor je jednostavan: "Zato što je ovaj način, jedini koji ti i tvoji istomišljenici razumiju"
-
daddy-kool
#1361 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Žao mi je ako sam te uvrijedio, čini mi se da čak koristio sintagmu "na primjer" i nisam tebe lično uzimao kao taj primjer. Za svaku pohvalu je tvoja veza prema BiH.zlajaBHF wrote:
Ne mogu da vjerujem kakva pitanja postavljas.
Pa valjda si svjestan da su ljudi u dijaspori vecinom iz mjesta odakle su protjerani.
Srebrenica, Prijedor, Trebinje itd itd.....Jeli stvarno mislis da nije okej da oni glasaju.
Znaci oni koji su ih protjerali sada imaju pravo da upravljaju gradom, kao da su ovi sami otisli iz svoje drzave....
Ja licno ne glasam na izborima, ali trebao bi. Moram priznati da sad uveliko razmisljam da glasam, samo sto ne znam za koga.... Ti meni pricas sta je u redu a sta ne. Pa ako sam ja protjeran i ako mi je sva imovina pokradena, jeli u redu sto nikad nisam dobio obestecenje? Kad bi se gledalo sta je u redu a sta ne, tu nebi bilo kraja u BiH.
Hajmo redom, organizujem dolaske sportskih klubova, i kulturno umjetnickih drustava na drzavu u kojoj zivim.Kupujem knjige i na taj nacin podrzavam nase pisce i nasu kulturu.
Sto se materijalnog tice, organizujem humanitarne akcije ponekad, a ucestvujem u istim non stop. Od slanja novca (ne familiji, nego kojima je najvise potrebno) do skupljanja odjece, skolske opreme itd itd....
U BiH smo ja i moja familija investirali oko 200.000 KM a trosimo i saljemo godisnje u to drustvo, vjerovatno vise nego sto ti zaradis za tu godinu dana.
i sad ces mi ti govoriti koja je moja domovina i kakav odnos treba da imam prema istoj![]()
Ja sam pojedinac, kao i svako drugi. Ne pripadam nikakvom toru, pa ni dijasporskom. Ovdje su ljudi razliciti, ima sljama a ima ljudi kojima bi ja podigao spomenik u BiH.
Ali pitanja i dalje stoje:
Kome biraš političke predstavnike ako tu ne živiš?
Kome će ti političari donositi zakone i raspoređivati budžet?
Ko će nadoknaditi štete i obeštetiti protjerane ako VRS nije poražena?
Puno našeg svijeta vani je kupilo stanove po većim gradovima gdje su Bošnjaci većina, ali to je tvoje lično ulaganje. Dosta je kupilo stanove koji stoje prazni, valjda da se kaže da imaju nekretninu u BiH. Neki i izdaju stanove pa barem im ta investicija donekle opravdava ulaganja. Korist od toga je imao građevinski sektor, ja sam imao štetu u vidu viših cijena stanova.
edit:
Moguće je pošaljete ovdje dosta para, ali kome i na koji način?
Last edited by daddy-kool on 03/09/2013 21:18, edited 1 time in total.
-
Hafis
#1362 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Upravo suprotno. Mali broj žrtava je odraz kvalitete. Ljudi su najveće bogatstvo, i treba biti racionalan kada se koriste, pogotovo za gluposti kao što je rat.Manix wrote: Ako gledam broj zrtava ni prvi put se niste satrali . Vecina stradalih vojnika je Mostar , Gornji Vakuf , Srednja Bosna . U okrsajima sa veliko srbima stradalnici mogu stati u jedan veci kombi . Jebiga saveznistvo iz Karadjordjeva ne umire tako lako
- _mufljuz_
#1363 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
ma ja najbolje je prognane ljude jos jednom prognat - jebo cetnike kakvi smo mi balije pakaši......
ove recenice se uvijek sjetite hamelji koji prde protiv ljudi vani....
-
dudlov
#1364 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Volim stare izraze pa mi reci šta znači hamelj?_mufljuz_ wrote:ma ja najbolje je prognane ljude jos jednom prognat - jebo cetnike kakvi smo mi balije pakaši......![]()
-
daddy-kool
#1365 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Daleko od toga, ja uvijek pozivam sve prognane da se vrate i pomognu nam u izgradnji društva. Ako ne smiju u prijeratna mjesta, neka dođu gdje im odgovara, gdje će se osjećati sigurno. Nikome to ne pada na pamet. (izuzeci potvrđuju pravilo)_mufljuz_ wrote:ma ja najbolje je prognane ljude jos jednom prognat - jebo cetnike kakvi smo mi balije pakaši......![]()
Nije moguće da baš niko iz vana ne može ovdje naći posao, ali ne može naći posao sa platom kao što je plaćen vani. Neke je i sramota vratiti se, Balkanski sindrom neuspjeha u emigraciji. Kako god da odluče na kraju krajeva, ali živjeti daleko a htjeti uticati na političke procese ovdje nema smisla.
-
ulciscorr
#1366 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Netacno. Bosnjaci nikad nisu trazili podjelu, niti bi je prihvatili. Nakon svega sto se desilo u Istocnoj Bosni i drugim krajevima Bosne i MZ je bilo jasno, narocito nakon Srebenice, da to ne smije da dozvoli, jer bi tek tad rizikovala da se Bosnjaci "radikalizuju" i da traze osvetu...Mister Yes wrote:Činjenica da su sve 3 strane težile podjeli BiH ali se to nije desilo (nije dala četvrta strana to jest MZ).
- animals
#1367 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Vi "Hercegbosanci" cete ga ispusit ko i uvijek, sa tim se slazem.[/quote]
Sumnjam, škola.
Ovaj put bez nas. Ostaćemo kući i pratiti meč na CNN-u i čestitati pobjedničkoj momčadi.[/quote]
Borili se ne borili ispusicete ga i "treci" dobit necete.[/quote]
Nesto mi tvoja filozofija vuce na Srpsku iz proslog rata..tek toliko da se zna..nije vazan treci, vazno je kako nam ti mislis, a to je zalog za buducnost..zalog da ne zelis ravnopravnu drzavu, vec onakvu kakvu su i Srbi zeljeli 91..
Sumnjam, škola.
Ovaj put bez nas. Ostaćemo kući i pratiti meč na CNN-u i čestitati pobjedničkoj momčadi.[/quote]
Borili se ne borili ispusicete ga i "treci" dobit necete.[/quote]
Nesto mi tvoja filozofija vuce na Srpsku iz proslog rata..tek toliko da se zna..nije vazan treci, vazno je kako nam ti mislis, a to je zalog za buducnost..zalog da ne zelis ravnopravnu drzavu, vec onakvu kakvu su i Srbi zeljeli 91..
-
TheMule
#1368 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Kad se pojavi padobranac koji 99% napise na jednoj glupoj temi, administracija bi trebala reagovati. Trent, ne moj me pogresno shvatiti, dobrodoso na forum, ali ovo sto pises su gluposti tek takve, jer izgleda da posjedujes vrlo malo znanja o cjelokupnoj situaciji. Separatisticke izjave su dio politike, i svi se redom pale, i tamo i vamo.
Evo ja sam u dijaspori, sta imate da kazete/pitate? Koji vam je ku**c?
Evo ja sam u dijaspori, sta imate da kazete/pitate? Koji vam je ku**c?
- _mufljuz_
#1369 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
sta hoces matere ti - ljudi ubrizgaju milijardama godisnje u privredu za DZ nista ne dobiju za to cista punktura novca u privredu i ti bi jos da ti oni dolaze u BIH i grade....daddy-kool wrote:Daleko od toga, ja uvijek pozivam sve prognane da se vrate i pomognu nam u izgradnji društva. Ako ne smiju u prijeratna mjesta, neka dođu gdje im odgovara, gdje će se osjećati sigurno. Nikome to ne pada na pamet. (izuzeci potvrđuju pravilo)_mufljuz_ wrote:ma ja najbolje je prognane ljude jos jednom prognat - jebo cetnike kakvi smo mi balije pakaši......![]()
Nije moguće da baš niko iz vana ne može ovdje naći posao, ali ne može naći posao sa platom kao što je plaćen vani. Neke je i sramota vratiti se, Balkanski sindrom neuspjeha u emigraciji. Kako god da odluče na kraju krajeva, ali živjeti daleko a htjeti uticati na političke procese ovdje nema smisla.
o kakvim ti glupostima pricas???
ja sam nekoliko ljudi izvukao vani za dzaba sad su na trajnim boravcima EU svi situirani i svi svoje familije sad guraju izvana inace bi bili roblje tamo....o kakvim ti neuspjesima u emigraciji pricas? moj jedini neuspjeh u emigraciji je sto mi niko od tih kojima sam pomog'o i u bosni osim moje familije nizasta nije rekao hvala a kamo li pozvao na pice....
koji utjecaj na politicke procese? koje jebene politicke procese? isti hamelj vlada drzavom vec 25 godina skoro - koaliraju kad im treba fotelja koaliraju kad im treba pljacka firmi pizdi materina - i lokalni ljudi to sve posmatraju i sad dijaspora treba da dolazi da pravi socijalni i politicki bunt u BIH da bi dokazala tebi i ostalim kako su oni patriote dok "raja" ispija kafe u kafanama.... zajebi jarane.....
joste da se vrate na svoje ognjista da ih mogu cetalji marisat dok - gorenavedena raja prdi po forumu i pije kafe na Ferhadiji.... zajebi i to jarane
Last edited by _mufljuz_ on 03/09/2013 22:08, edited 1 time in total.
-
wolf07
#1370 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Interesantno je to kako chetalji uvijek koriste priliku da kenjaju o tome "domicijelni Bosnjaci" vs. "sandzaklije" vs. "dijaspora". Ono sto je najgore od svega je to da se dosta ljudi se primi na te gluposti "k'o baba na penziju". Nisam dijasporac i nemam nista protiv tih ljudi. I uopste ne znam zasto bih imao bilo sta protiv njih. Velika vecina pobjegla od noza, sta je trebalo, da dokazuju patriotizam time sto ce pustit da ih neka stoka kolje?
Dakle, okanite se glupih prica! Uostalom, i tema se zove sasvim drugacije.
- muha_sa
#1371 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
znaš nas jebo nas

-
daddy-kool
#1372 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Ljudi su protjerani i emigrirali su u druge zemlje. Neki su otišli za novcem. Velika većina njih ima rješeno pitanje boravka i/ili državljanstva te druge zemlje, i svoju budućnost ne vidi u BiH (njih 90%, a njihova djeca 100%). Neko voli BiH, neko ne, nekoga drma nostalgija, neko je repa bez korijena, stariji dođu tokom godišnjih, mlađi slabije. Da li da se lažemo pa da kažemo da su to "radnici na privremenom radu"? Moj je savjet uvijek bio ko neće da se vrati u BiH, neka se prilagođava i asimiluje u društvo gdje vidi svoju budućnost. Razumijem ja i osjećaje, i patriotizam, i sve to, i ne sumnjam da je potpuno iskreno, ali realno ovdje se govori o ratu u slučaju pokušaja otcjepljenja, a to se tiče i osjetiće ljudi koji ovdje žive. Pogledaj post od @hornet prije dvije stranice, čovjek je vrlo lijepo razložio._mufljuz_ wrote: sta hoces matere ti - ljudi ubrizgaju milijardama godisnje u privredu za DZ nista ne dobiju za to cista punktura novca u privredu i ti bi jos da ti oni dolaze u BIH i grade....
ja sam nekoliko ljudi izvukao vani za dzaba sad su na trajnim boravcima EU svi situirani i svi svoje familije sad guraju izvana inace bi bili roblje tamo....o kakvim ti neuspjesima u emigraciji pricas? moj jedini neuspjeh u emigraciji je sto mi niko od tih kojima sam pomog'o i u bosni osim moje familije nizasta nije rekao hvala a kamo li pozvao na pice....
koji utjecaj na politicke procese? koje jebene politicke procese? isti hamelj vlada drzavom vec 25 godina skoro - koaliraju kad im treba fotelja koaliraju kad im treba pljacka firmi pizdi materina - i lokalni ljudi to sve posmatraju i sad dijaspora treba da dolazi da pravi socijalni i politicki bunt u BIH da bi dokazala tebi i ostalim kako su oni patriote dok "raja" ispija kafe u kafanama.... zajebi jarane.....
joste da se vrate na svoje ognjista da ih mogu cetalji marisat dok - gorenavedena raja prdi po forumu i pije kafe na Ferhadiji.... zajebi i to jaranejednom su ljudi bili maltretirani i ne pada im napamet da ih opet neko zajebava a da ih niko ne uzme u zastitu....
Što se tiče ubrizganih para, baš su me zainteresovali ti tokovi novca, možeš li barem malo rasvijetliti kome/kako te pare idu?
-
Krushna mrva
#1373 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Interesantno je kako i dzamijasi isto rade kad im odgovara. Koliko su meni prvom puta rekli svasta za Sandzaklijewolf07 wrote:Interesantno je to kako chetalji uvijek koriste priliku da kenjaju o tome "domicijelni Bosnjaci" vs. "sandzaklije" vs. "dijaspora". Ono sto je najgore od svega je to da se dosta ljudi se primi na te gluposti "k'o baba na penziju". Nisam dijasporac i nemam nista protiv tih ljudi. I uopste ne znam zasto bih imao bilo sta protiv njih. Velika vecina pobjegla od noza, sta je trebalo, da dokazuju patriotizam time sto ce pustit da ih neka stoka kolje?
A najbolje je kad dodaju negdje izmedju, ali "ja volim Sandzaklije"
- _mufljuz_
#1374 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
vidjeces kad pare nece da idu kako ce da bude.daddy-kool wrote:Ljudi su protjerani i emigrirali su u druge zemlje. Neki su otišli za novcem. Velika većina njih ima rješeno pitanje boravka i/ili državljanstva te druge zemlje, i svoju budućnost ne vidi u BiH (njih 90%, a njihova djeca 100%). Neko voli BiH, neko ne, nekoga drma nostalgija, neko je repa bez korijena, stariji dođu tokom godišnjih, mlađi slabije. Da li da se lažemo pa da kažemo da su to "radnici na privremenom radu"? Moj je savjet uvijek bio ko neće da se vrati u BiH, neka se prilagođava i asimiluje u društvo gdje vidi svoju budućnost. Razumijem ja i osjećaje, i patriotizam, i sve to, i ne sumnjam da je potpuno iskreno, ali realno ovdje se govori o ratu u slučaju pokušaja otcjepljenja, a to se tiče i osjetiće ljudi koji ovdje žive. Pogledaj post od @hornet prije dvije stranice, čovjek je vrlo lijepo razložio._mufljuz_ wrote: sta hoces matere ti - ljudi ubrizgaju milijardama godisnje u privredu za DZ nista ne dobiju za to cista punktura novca u privredu i ti bi jos da ti oni dolaze u BIH i grade....
joste da se vrate na svoje ognjista da ih mogu cetalji marisat dok - gorenavedena raja prdi po forumu i pije kafe na Ferhadiji.... zajebi i to jaranejednom su ljudi bili maltretirani i ne pada im napamet da ih opet neko zajebava a da ih niko ne uzme u zastitu....
Što se tiče ubrizganih para, baš su me zainteresovali ti tokovi novca, možeš li barem malo rasvijetliti kome/kako te pare idu?
kad raji pomre familija u BIH i kad izgube interes da obilaze svoju imovinu rodbinu i prijatelje.
samo kod nas je ovoliko nadrkavanje sa ljudima vani - a svugdje u svijetu ljudi sa parama su turisti i docekani na izvol'te pa barem kao turiste da ljude prime - a u BIH se ostro vrti propaganda protiv NASIH halo NASIH ljudi koji SU NASI koji su pod TEROROM otisli i nesto njih kao dezerteri (pitanje je koliko bi uopste "pravih" boraca ostalo da se bori da je znalo da ce ih zapast' sadakistanska Bakirova drzava za Šaju i zenu mu....
a bogu mi kriza nije samo u BIH - i okolo je u Evropi - pa ce kajsevi malo da se stegnu Baćuška.... pa ćeš vidiš komšinko kako je kad te vlastiti sugradjanin pocne zajebavat
-
zlajaBHF
#1375 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Nadjem se uvrijedjen uvijek kad neko genralizuje dijasporu. Protjeran sam jer sam bio pogresne nacionalnosti. Sad kad sam protjeran, ne vole me moji zbog toga sto sam protjeran.....pa dokle majku mu...daddy-kool wrote:Žao mi je ako sam te uvrijedio, čini mi se da čak koristio sintagmu "na primjer" i nisam tebe lično uzimao kao taj primjer. Za svaku pohvalu je tvoja veza prema BiH.zlajaBHF wrote:
Ne mogu da vjerujem kakva pitanja postavljas.
i sad ces mi ti govoriti koja je moja domovina i kakav odnos treba da imam prema istoj![]()
Ali pitanja i dalje stoje:
Kome biraš političke predstavnike ako tu ne živiš?
Kome će ti političari donositi zakone i raspoređivati budžet?
Ko će nadoknaditi štete i obeštetiti protjerane ako VRS nije poražena?
Puno našeg svijeta vani je kupilo stanove po većim gradovima gdje su Bošnjaci većina, ali to je tvoje lično ulaganje. Dosta je kupilo stanove koji stoje prazni, valjda da se kaže da imaju nekretninu u BiH. Neki i izdaju stanove pa barem im ta investicija donekle opravdava ulaganja. Korist od toga je imao građevinski sektor, ja sam imao štetu u vidu viših cijena stanova.
edit:
Moguće je pošaljete ovdje dosta para, ali kome i na koji način?
Sto se glasanja tice, nisi nimalo u pravu.
Kao sto sam ti rekao, ja ne glasam, ali u svakoj drzavi je normalno da glasaju svi njeni drzavljani, nebirto gdje zivjeli.
Politicki predstavnici injihove odluke ne uticu samo na vas koji dole zivite, nego i na mene....ako hoces, mogu ti navesti milion primjera.
Na zapadu, drzave koriste kao mehanizam da pokrenu ekonomiju ulaaganje u gradjevinsku industriju. Znaci drzava pumpa pare u izgradnju infrastrukture......To je upravo ono u sto dijaspora dole ulaze....Taj gradjevinac zaradjuje, dodje poslje u tvoju prodavnicu i nesto kupi, a ti odes na boracko i tamo potrosis tu lovu...itd itd....znaci svi imaju od tog koristi.