Pa naravno da ćeš filteratisredoje wrote:hercegovac_pravi wrote: Pa šta će drugo već ti se smijati nakon ovakve gluposti koju si izvalio? Ti sinko ne razumiješ da sam ja jedan od strpljivijih forumaša koji u tebi vidi nadu da ćeš nekad nešto i naučiti. ovi drugi se odmah pođu šprdat na tvoj račun i prosipat te ko vreću riže.
Ja priznajem da sam jedan od nestrpljivijih i da si ti vrlo blizu filtera. Neda mi se bas gledati tvoje kreveljenje.
Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
-
hercegovac_pravi
#1351 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
-
sredoje
#1352 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
hercegovac_pravi wrote:sredoje wrote:Vjerojatno ni vama nije jasan pa želite da vam po principu hrkljuža uđe u glavu.
Ne sinko, nije. Mlaćenje prazne slame su upravo tvoji postovi koji veze nemaju sa činjeničnim stanjem. A nama je jasno itekako. Jedino nije jasno vama, koji pored TRANSKRIPTA Franje Tuđmana i dalje bale o istoj gluposti.
Evo još jednom. Znam da ti smeta ali šta ću ti ja.
Hrkljuž ne prestaje?
Kakva je to agresija koja se dokazuje transkriptima a ne tisućama i tisućama svjedoka oštećenih djelovanjem strane vojske?
Zamisli da su nacisti izveli takvu "agresiju" na ostatak Europe - mi do danas ne bi znali da smo bili i napadnuti...
Agresija koja živi u citatima?Kompletna Peta brigada, sa svojim sastavom, znači sa ovog fronta, vinkovačkoga, kompletno je, postepeno povučena i našla se na tom ratištu. To je oko 2.500 ljudi, plus sve topništvo, oklop i kompletno zapovjedništvo, osim dva-tri časnika.
Zajeba te Bobetko
Možda bi konačno mogli uvesti i pojam - papirna agresija?
Zamisli da se nacistima dokazuje rat - citatima iz knjiga ili novina?
Dosadno... daj nešto novo, daj svjedočenja ljudi kojima je netko iz HV-a srušio kuću, ubio nekoga?
Znam da ti je dosadno jer i meni bi bilo da me neko konstanto poklapa neoborivim činjenicama
Šta će mi išta novo? ovo je sasvim dovoljno, čak i previše:
Vijeće je većinom glasova, utvrdilo da je sukob između HVO-a i ABiH tokom ovog razdoblja bio međunarodni sukob. Naime, iz dokaza se vidi da su se snage hrvatske vojske borile zajedno sa pripadnicima HVO-a protiv ABiH, a da je Republika Hrvatska vršila opštu kontrolu nad oružanim snagama i civilnim vlastima najprije Hrvatske Zajednice, a potom Hrvatske Republike Herceg-Bosne.
A evo i linka da ne bi bilo zabune:
http://icty.org/x/cases/prlic/tjug/bcs/ ... ry_bcs.pdf
Međunarodni sukob je i sukob u Iraku... U Afganistanu... Medjunarodni sukob ne implicira agresiju...
Znam da je to tebi teško za shvatiti ali kad već ne želiš slušati mene poslušaj ove pametnije iz tvog naroda...
-
5 0 5
#1353 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
pa dobro sredoje. kako ti nazivas, kada predsjednik i vrhovni komandant jedne drzave, posalje 2500 vojnika u susjednu zemlju? pripreme za mundijal?
-
hercegovac_pravi
#1354 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
sredoje wrote:hercegovac_pravi wrote: I shvati konačno da se tužbe neće podnosti na osnovu UZP-a, već na osnovu dokazane odgovornosti Republike Hrvatske za rušenja Gornjeg Vakufa, Travnika, Mostara, Stoca itdd za pretrpljene duševen i tjelesne patnje logoraša u Dretelju, Heliodromu, Vojnom..itd...Sve logori koje je Republika hRvatska direktno kontrolisala jer je (pazi sada) vršila opštu kontrolu nad HVO-om i tzv "herceg-bosnom"....
No dobro, ti imaš svoje mišljenje a ja svoje. Moje je mišljenje zasnovano na neoborivim dokazima poputa presuda Haškog tribunala a tvoje na " što je baki milo u snu joj se snilo"...Ali nastavi ti glupiranje o "napadima iz BiH" i "osolbađanju Hrvatske"..itd..itd..A kad si već kod te povelje UN-a, ja bih je doooobro pročitao prije već što bih je pomenuo u ovakvoj vrsti diskusije...
Vidim da se mistificira pojam UZP.
UZP je "narodski receno" - urota tj. udruzivanje kako bi se pocinilo kazneno djelo.
Ma neda mi se vise o tome mlatit praznu slamu, shvatio sam sta pokusavate reci - agresija je "dokazana" sa tri vinkovcana iz anegdote za koju nije uvrdjeno ni da li je istinita, jednim citatom i tvrdnjama politickih neistomisljenika o "efektivnoj kontroli".
Po meni je to blentavljenje ali ne oduzimam vam pravo na vlastito misljenje. Agresija je za mene otvoreni frontalni napad i masivni pokreti vojske na drugi teritorij.
Ovo tu je nekakva "nategnuta" agresija.
Ne mistificara se. Naime Haški Sud ga je izvanredno objasnio.Vidim da se mistificira pojam UZP.
UZP je "narodski receno" - urota tj. udruzivanje kako bi se pocinilo kazneno djelo.
Koja tri Vinkovčana? Agresija je dokazana ovim transkriptima.Ma neda mi se vise o tome mlatit praznu slamu, shvatio sam sta pokusavate reci - agresija je "dokazana" sa tri vinkovcana iz anegdote za koju nije uvrdjeno ni da li je istinita, jednim citatom i tvrdnjama politickih neistomisljenika o "efektivnoj kontroli".
CITIRAM:
A "efektivna kontrola" je ustanovljena presudom Međunarodnog Suda prave a ne "izjavama političkih neisomišljenika"CITIRAM iz stenograma Franje Tuđmana (dokazni materijal u Hagu);
Dana 22. oktobra 1993.
Ja sam pred par mjeseci izložio situaciju, dao zadaću ministru odbrane Šušku i generalu Bobetku, naša pomoć i naše angažiranje u Herceg-Bosni, jer se tamo rješava, rekao sam im da se tamo rješava pitanje budućih granica hrvatske države. I, kod toga sam ukazao da je veoma važno da se odbrane, tada, oni položaji koje je HVO tamo držao. To je bila ona crta, dakle, Novi Travnik, Vitez, Busovača, Mostar, i da bi trebalo, po mogućnosti, riješiti, što prije, problem Gornjeg Vakufa. Od tada pa nadalje, vođene su te operacije i imali smo stanoviti uspjeh. Ali, ta zadaća sasvim nije do kraja izvršena, i koliko sam ja čuo, koliko smo mi pružali pomoć, ali ima i stanovitih pritužbi, sa tog ratišta, da po nekakvim, u pogledu materijala i u pogledu ljudstva, da nije bilo dovoljno pomoći s naše strane. Pa bih želio da čujem s vaše strane, šta je do sada učinjeno i da se dogovorimo dalje (...)“
O samom učešću jedinica regularne vojske Republike Hrvatske u napadu na Gornji Vakuf, na istom sastanku govorio je Janko Bobetko:
„Kompletna Peta brigada, sa svojim sastavom, znači sa ovog fronta, vinkovačkoga, kompletno je, postepeno povučena i našla se na tom ratištu. To je oko 2.500 ljudi, plus sve topništvo, oklop i kompletno zapovjedništvo, osim dva-tri časnika.
Apsolutno je nebitno šta je to po tebi a još nebitnije je šta je agresija za tebe.Po meni je to blentavljenje ali ne oduzimam vam pravo na vlastito misljenje. Agresija je za mene otvoreni frontalni napad i masivni pokreti vojske na drugi teritorij.
Nije, ovo je presuda Haškog TribunalaOvo tu je nekakva "nategnuta" agresija.
-
hercegovac_pravi
#1355 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Aha..evo svaki put se modri vratimo..sredoje wrote:sredoje wrote:hercegovac_pravi wrote: I shvati konačno da se tužbe neće podnosti na osnovu UZP-a, već na osnovu dokazane odgovornosti Republike Hrvatske za rušenja Gornjeg Vakufa, Travnika, Mostara, Stoca itdd za pretrpljene duševen i tjelesne patnje logoraša u Dretelju, Heliodromu, Vojnom..itd...Sve logori koje je Republika hRvatska direktno kontrolisala jer je (pazi sada) vršila opštu kontrolu nad HVO-om i tzv "herceg-bosnom"....
No dobro, ti imaš svoje mišljenje a ja svoje. Moje je mišljenje zasnovano na neoborivim dokazima poputa presuda Haškog tribunala a tvoje na " što je baki milo u snu joj se snilo"...Ali nastavi ti glupiranje o "napadima iz BiH" i "osolbađanju Hrvatske"..itd..itd..A kad si već kod te povelje UN-a, ja bih je doooobro pročitao prije već što bih je pomenuo u ovakvoj vrsti diskusije...
Vidim da se mistificira pojam UZP.
Ma neda mi se vise o tome mlatit praznu slamu, shvatio sam sta pokusavate reci - agresija je "dokazana" sa tri vinkovcana iz anegdote za koju nije uvrdjeno ni da li je istinita, jednim citatom i tvrdnjama politickih neistomisljenika o "efektivnoj kontroli".
Po meni je to blentavljenje ali ne oduzimam vam pravo na vlastito misljenje. Agresija je za mene otvoreni frontalni napad i masivni pokreti vojske na drugi teritorij.
Ovo tu je nekakva "nategnuta" agresija.
A inace pazite kad (ako?) budete na moru da previse ne gnjavite domacine pricama o "agresiji" - mogli bi negdje "fasovati degeneka"...
-
hercegovac_pravi
#1356 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Pa vjerovatno u koncentracionim logorima tipa Dretelj, Heliodrom, Gabela, Ljubuški, vojno itd..itd..ko nisu tamo potraži ih u Stupnom Dolu ili Ahmićimasredoje wrote:dede merdzane wrote:Hajde ti lagano u filter djecace sa svojim prijetnjama.sredoje wrote:
A inace pazite kad (ako?) budete na moru da previse ne gnjavite domacine pricama o "agresiji" - mogli bi negdje "fasovati degeneka"...
Nestao smisao za humor? Pa gdje je nestao "veseli Bosanac"?
-
sredoje
#1357 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
hercegovac_pravi wrote: Pa naravno da ćeš filteratiŠta drugo možeš uraditi jer argumenata nemaš. Kreveljio ne kreveljio, nebitno je. Bitno je da ti nemaš nikakvih činjenica. Pa tako tvrdiš da se radi o "trojici Vinkovčana", postavi ti se transkrip Franje Tuđmane a ti opet o trojici Vinkovčana. Tvrdiš da je Hrvatska izdržavala Bošnjačke izbjeglice, ja ti zatražim brojeve na sunce a ti pričaš o kreveljenju. Tvrdiš da HV nije nikad otišla dalje od Livna a ja ti postavim TRANSKRIPT Janka Bobetka i ti opet o trojici Vinkovčana...itd..itd..
1.) Kruže višestruke verzije tih transkripata a prvi koji ih je službeno upotrijebio je bio Slobodan Milošević. Pored toga - koja se to agresija u svijetu dokazala - transkriptima?
2.) Ne radi se o 5. brigadi nego najvjerojatnije o 5. domobranskoj pukovniji HV. 5 brigada sigurno nikad nije bilo u Vakufu. Skoro svakodnevno sam u kontaktu sa članovima te brigade i znam gdje su bili. 5 domobranska pukovnija odgovoara i priči onog Osječana sa forum.hr koji je spavao u Prozoru. Prema njegovoj priči nije ih i bilo ih je oko 20-ak a poslovi ono u čemu je HVO bio deficitaran (računači, mehaničari, etc...)
-
hercegovac_pravi
#1358 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Nije teorija. To je praktično dokazano presudom Haškog Tribunalasredoje wrote:Šta mislite da li gospodin koji govori "Who is you" podržava teoriju o Hagresiji?
-
sredoje
#1359 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
hercegovac_pravi wrote:Pa vjerovatno u koncentracionim logorima tipa Dretelj, Heliodrom, Gabela, Ljubuški, vojno itd..itd..ko nisu tamo potraži ih u Stupnom Dolu ili Ahmićimasredoje wrote:dede merdzane wrote:
Hajde ti lagano u filter djecace sa svojim prijetnjama.
Čudo kako se ne kreveljiš...
- ultima_palabra
#1360 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Tačno, kad se udruže Milo, Stipo i Hamo da obiju lokalni granap. A ako su u tom UZP predsjednik, ministar odbrane i načelnik štaba vojske jedne države i ako je meta UZP susjedna zemlja, kako se to naziva?Vidim da se mistificira pojam UZP.
-
sredoje
#1361 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
hercegovac_pravi wrote:Nije teorija. To je praktično dokazano presudom Haškog Tribunalasredoje wrote:Šta mislite da li gospodin koji govori "Who is you" podržava teoriju o Hagresiji?
Već ti je tvoj čovjek rekao da ICTY ne presudjuje o agresijama. Maksimalno što oni mogu u tom smislu "presuditi" je da se radi o medjunarodnom sukobu a to je postao onog trenutka kad je sa BiH teritorija ispaljena prva granata na susjednu državu - Hrvatsku.
- Danguba
#1362 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
...sto ne znaci da iste nije bilo...trolas bez vezesredoje wrote:hercegovac_pravi wrote:Nije teorija. To je praktično dokazano presudom Haškog Tribunalasredoje wrote:Šta mislite da li gospodin koji govori "Who is you" podržava teoriju o Hagresiji?
Već ti je tvoj čovjek rekao da ICTY ne presudjuje o agresijama. Maksimalno što oni mogu u tom smislu "presuditi" je da se radi o medjunarodnom sukobu a to je postao onog trenutka kad je sa BiH teritorija ispaljena prva granata na susjednu državu - Hrvatsku.
-
sredoje
#1363 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Već o tome drobimo stranicama. Po meni - legitimna organizacija sa ciljem zaštite vlastitog teritorija.ultima_palabra wrote:Tačno, kad se udruže Milo, Stipo i Hamo da obiju lokalni granap. A ako su u tom UZP predsjednik, ministar odbrane i načelnik štaba vojske jedne države i ako je meta UZP susjedna zemlja, kako se to naziva?Vidim da se mistificira pojam UZP.
Ne može me u tom smislu uvjeriti priča o provoj agresiji koja se dokazuje transkriptima koje je prvi upotrijebio S.M. i anegdotama.
Kakva je to agresija koja se dokazuje papirima i anegdotama?
-
5 0 5
#1364 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
pa nisu zlocinci osudjeni za agresiju, nego za zlocine koje su pocinili u toj agresiji. a komandni lanac ti je vise puta pokazan.sredoje wrote: Ne može me u tom smislu uvjeriti priča o provoj agresiji koja se dokazuje transkriptima koje je prvi upotrijebio S.M. i anegdotama.
-
hercegovac_pravi
#1365 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
sredoje wrote:hercegovac_pravi wrote:sredoje wrote:Vjerojatno ni vama nije jasan pa želite da vam po principu hrkljuža uđe u glavu.
Ne sinko, nije. Mlaćenje prazne slame su upravo tvoji postovi koji veze nemaju sa činjeničnim stanjem. A nama je jasno itekako. Jedino nije jasno vama, koji pored TRANSKRIPTA Franje Tuđmana i dalje bale o istoj gluposti.
Evo još jednom. Znam da ti smeta ali šta ću ti ja.
Hrkljuž ne prestaje?
Kakva je to agresija koja se dokazuje transkriptima a ne tisućama i tisućama svjedoka oštećenih djelovanjem strane vojske?
Zamisli da su nacisti izveli takvu "agresiju" na ostatak Europe - mi do danas ne bi znali da smo bili i napadnuti...
Agresija koja živi u citatima?Kompletna Peta brigada, sa svojim sastavom, znači sa ovog fronta, vinkovačkoga, kompletno je, postepeno povučena i našla se na tom ratištu. To je oko 2.500 ljudi, plus sve topništvo, oklop i kompletno zapovjedništvo, osim dva-tri časnika.
Zajeba te Bobetko
Možda bi konačno mogli uvesti i pojam - papirna agresija?![]()
Zamisli da se nacistima dokazuje rat - citatima iz knjiga ili novina?
Dosadno... daj nešto novo, daj svjedočenja ljudi kojima je netko iz HV-a srušio kuću, ubio nekoga?
Znam da ti je dosadno jer i meni bi bilo da me neko konstanto poklapa neoborivim činjenicama
Vijeće je većinom glasova, utvrdilo da je sukob između HVO-a i ABiH tokom ovog razdoblja bio međunarodni sukob. Naime, iz dokaza se vidi da su se snage hrvatske vojske borile zajedno sa pripadnicima HVO-a protiv ABiH, a da je Republika Hrvatska vršila opštu kontrolu nad oružanim snagama i civilnim vlastima najprije Hrvatske Zajednice, a potom Hrvatske Republike Herceg-Bosne.
Međunarodni sukob je i sukob u Iraku... U Afganistanu... Medjunarodni sukob ne implicira agresiju...
Znam da je to tebi teško za shvatiti ali kad već ne želiš slušati mene poslušaj ove pametnije iz tvog naroda...
Pa nisam ti ja kriv što ne možeš shvatiti da se radi o agresiji.Hrkljuž ne prestaje?
Da li je neko možda zabranio advokatima hrvatskog vojno-političkog rukovdstva da dovedu barem stotinjak takvih svjedoka i obore optužnicu? Nije. Ali kažem ti, siguran sam te eksperte tvog kalibra zdušno očekuju u Haagu.Kakva je to agresija koja se dokazuje transkriptima a ne tisućama i tisućama svjedoka oštećenih djelovanjem strane vojske?
Ne trebam zamišljat. Bio sam svjedok agresije Republike Hrvatske na Republiku BiH. Dakle istu takvu agresiju popu nacističke sam preživio..Zamisli da su nacisti izveli takvu "agresiju" na ostatak Europe - mi do danas ne bi znali da smo bili i napadnuti...
Ne ovo je agresija koja živi presudom Haškog Tribunala.Agresija koja živi u citatima?Kompletna Peta brigada, sa svojim sastavom, znači sa ovog fronta, vinkovačkoga, kompletno je, postepeno povučena i našla se na tom ratištu. To je oko 2.500 ljudi, plus sve topništvo, oklop i kompletno zapovjedništvo, osim dva-tri časnika.
Zajeba te Bobetko
Super, uvedi je i sruši presudu Haškog TribunalaMožda bi konačno mogli uvesti i pojam - papirna agresija?![]()
A ti zamisli da nacisti tvrde da nisu izvršili akresiju bez obzira što im jew kompletno vojno-političko vodstvo ili osuđeno na smrtnu kaznu ili otjerano da dugogodišnje robije baš poupt ovih iz Hrvatsko vojno-političkog rukovdstvaZamisli da se nacistima dokazuje rat - citatima iz knjiga ili novina?
Da i kakve veze ima sukob u Iraku ili Afganitanu sa agresijom na BiH koja je DOKAZANA a cilj joj je bio uklanjanje "muslimana sa zamišljenog teritorija "herceg-bosne" koj bi se potom pripojila Hrvatskoj"..Dosadno... daj nešto novo, daj svjedočenja ljudi kojima je netko iz HV-a srušio kuću, ubio nekoga?
Nije teško shvatiti. Ja sam shvatio i samo prenosim ono što je Haški Sud presudio. E sad što se tebi to ne sviđa...šta mogu, više sreće drugi put
-
sredoje
#1366 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Danguba wrote:...sto ne znaci da iste nije bilo...trolas bez vezesredoje wrote:hercegovac_pravi wrote:
Nije teorija. To je praktično dokazano presudom Haškog Tribunala
O tome raspravljamo... Ja se osobno popišam [da prostiš] na agresiju koju dokazuju transkripti i anegdote, i to jedna ili dvije anegdote.
Agresija je more stranih vojnika kraj rusevina gradova, njihova MTS se nalazi na snimcima, ti strani vojnici protjeruju domicilno stanovnistvo, ubijaju - to je agresija, a ne izjave i anegdote.
-
sredoje
#1367 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
ravno wrote:@sredoje
samo da ti ovako na lijepom francuskom kažem..................ti si bolestan!
Nakon pomnog proučavanja silne konjušarske "pameti" koju prosipaš stranicu za stranicom (legalni predsjednik RH Mesić dostavio sudu transkripte - ti sereš o raznim verzijama; glavnokomandujući HV priča o konkretnoj vojnoj formaciji HV na tlu RBiH - ti o trojici vojnika.....) neminovno se nameće zaključak da si ti - MAHNIT!!!!!!!!
Pa naravno da je HV bio na teritoriji BiH - uostalom Hrvatska je i oslobodjena iz BiH i oni nikad nisu niti napustali teritorij BiH.
Popovo polje i Livanjska bojisnica.
Sto se tice ostatka tvog teksta i etiketiranja - te si sve lijepe rijeci ostavi za najblizu rodbinu.
-
hercegovac_pravi
#1368 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Odgovor na prvo: Odnesi ih u Haški tribunal i sruši presudu. Učini dobro djelo..ili misliš da to advokati zločinaca nisu pokušali.sredoje wrote:hercegovac_pravi wrote: Pa naravno da ćeš filteratiŠta drugo možeš uraditi jer argumenata nemaš. Kreveljio ne kreveljio, nebitno je. Bitno je da ti nemaš nikakvih činjenica. Pa tako tvrdiš da se radi o "trojici Vinkovčana", postavi ti se transkrip Franje Tuđmane a ti opet o trojici Vinkovčana. Tvrdiš da je Hrvatska izdržavala Bošnjačke izbjeglice, ja ti zatražim brojeve na sunce a ti pričaš o kreveljenju. Tvrdiš da HV nije nikad otišla dalje od Livna a ja ti postavim TRANSKRIPT Janka Bobetka i ti opet o trojici Vinkovčana...itd..itd..
1.) Kruže višestruke verzije tih transkripata a prvi koji ih je službeno upotrijebio je bio Slobodan Milošević. Pored toga - koja se to agresija u svijetu dokazala - transkriptima?
2.) Ne radi se o 5. brigadi nego najvjerojatnije o 5. domobranskoj pukovniji HV. 5 brigada sigurno nikad nije bilo u Vakufu. Skoro svakodnevno sam u kontaktu sa članovima te brigade i znam gdje su bili. 5 domobranska pukovnija odgovoara i priči onog Osječana sa forum.hr koji je spavao u Prozoru. Prema njegovoj priči nije ih i bilo ih je oko 20-ak a poslovi ono u čemu je HVO bio deficitaran (računači, mehaničari, etc...)
Odgovor na drugo.
Šta sad? trebam vjerovati tebi a ne riječima koje je izgovorio Janko Bobetko i Franjo Tuđman..Kažem ti..tebi izgleda nema druge već pravac u Haag i sruši presudu.
-
hercegovac_pravi
#1369 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Žalosnosredoje wrote:hercegovac_pravi wrote:Pa vjerovatno u koncentracionim logorima tipa Dretelj, Heliodrom, Gabela, Ljubuški, vojno itd..itd..ko nisu tamo potraži ih u Stupnom Dolu ili Ahmićimasredoje wrote:
Čudo kako se ne kreveljiš...
- Danguba
#1370 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Znas li ti kada je HV napustila Kulen Vakuf???sredoje wrote:ravno wrote:@sredoje
samo da ti ovako na lijepom francuskom kažem..................ti si bolestan!
Nakon pomnog proučavanja silne konjušarske "pameti" koju prosipaš stranicu za stranicom (legalni predsjednik RH Mesić dostavio sudu transkripte - ti sereš o raznim verzijama; glavnokomandujući HV priča o konkretnoj vojnoj formaciji HV na tlu RBiH - ti o trojici vojnika.....) neminovno se nameće zaključak da si ti - MAHNIT!!!!!!!!
Pa naravno da je HV bio na teritoriji BiH - uostalom Hrvatska je i oslobodjena iz BiH i oni nikad nisu niti napustali teritorij BiH.
Popovo polje i Livanjska bojisnica.
Sto se tice ostatka tvog teksta i etiketiranja - te si sve lijepe rijeci ostavi za najblizu rodbinu.
Ni danas ne bi da Dudakovicu nije prekipilo pa zaprijetio.
- ultima_palabra
#1371 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Ti drobiš, ostali navode argumente. Koje zaštite? Štitili Sisak i Petrinju tako što su napadali Mostar i Gornji Vakufsredoje wrote:Već o tome drobimo stranicama. Po meni - legitimna organizacija sa ciljem zaštite vlastitog teritorija.ultima_palabra wrote:Tačno, kad se udruže Milo, Stipo i Hamo da obiju lokalni granap. A ako su u tom UZP predsjednik, ministar odbrane i načelnik štaba vojske jedne države i ako je meta UZP susjedna zemlja, kako se to naziva?Vidim da se mistificira pojam UZP.
Ne može me u tom smislu uvjeriti priča o provoj agresiji koja se dokazuje transkriptima koje je prvi upotrijebio S.M. i anegdotama.
Rezultati agresije su navedeni u optužnici, stvarne žrtve, stvarni logori, stvarna materijalna šteta... komandni lanac se dokazuje papirima, a Tuđman je, hvala Bogu, sve revnosno bilježio.
Ti si prvi koji dovodi u pitanje autentičnost transkripata, ni Miroslav Tuđman to nije uradio
-
hercegovac_pravi
#1372 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Objasniš Haškom tribunalu i riješiš se svojih frustracija..do tada da ti ponovim agresija je DOKAZANA sviđalo se tebi ili nesredoje wrote:hercegovac_pravi wrote:Nije teorija. To je praktično dokazano presudom Haškog Tribunalasredoje wrote:Šta mislite da li gospodin koji govori "Who is you" podržava teoriju o Hagresiji?
-
sredoje
#1373 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Pa nisam ti ja kriv što ne možeš shvatiti da se radi o agresiji.Hrkljuž ne prestaje?
To je nekakva "light" agresija.
Pa Internet se pokazao kao medij u kojem se prvo pojave neposredna svjedocanstva i off-the-record informacije. Ja googlam ali ne pronalazim Bosnjaka koji je nedvosmisleno rekao da mu JE HV ucinio nesto nazao.Da li je neko možda zabranio advokatima hrvatskog vojno-političkog rukovdstva da dovedu barem stotinjak takvih svjedoka i obore optužnicu? Nije. Ali kažem ti, siguran sam te eksperte tvog kalibra zdušno očekuju u Haagu.Kakva je to agresija koja se dokazuje transkriptima a ne tisućama i tisućama svjedoka oštećenih djelovanjem strane vojske?![]()
Evo - ja cekam...? Kad se pojavi prvi, ili nemoj prvi, daj bar nekoliko jer je jedan slucaj moguc i susreta sa vanzemaljcima
Ne trebam zamišljat. Bio sam svjedok agresije Republike Hrvatske na Republiku BiH. Dakle istu takvu agresiju popu nacističke sam preživio..Zamisli da su nacisti izveli takvu "agresiju" na ostatak Europe - mi do danas ne bi znali da smo bili i napadnuti...
E onda super. možda kane i kakva penzijica
Haška presuda je prvostupanjska a takvom istom je osuđen i vrhovni zapovjednik ABiH.Super, uvedi je i sruši presudu Haškog TribunalaMožda bi konačno mogli uvesti i pojam - papirna agresija?![]()
Da i kakve veze ima sukob u Iraku ili Afganitanu sa agresijom na BiH koja je DOKAZANA a cilj joj je bio uklanjanje "muslimana sa zamišljenog teritorija "herceg-bosne" koj bi se potom pripojila Hrvatskoj"..Znam da je to tebi teško za shvatiti ali kad već ne želiš slušati mene poslušaj ove pametnije iz tvog naroda...
Ma nije bolan nebio... Evo pada mi primjer Livna -Bođšnjaci su cijelo vrijeme rata ostali u Livnu... Ako je obrana pametna dovest će ih i ovi će reći da su bili u Livnu iako su čak na početku sukoba ubili dvojicu pripadnika HVO-a i to je to...
-
hercegovac_pravi
#1374 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Pa to je sve već dokazano. Evo jednog djelića dokaznog materijala:sredoje wrote:Danguba wrote:...sto ne znaci da iste nije bilo...trolas bez vezesredoje wrote:
O tome raspravljamo... Ja se osobno popišam [da prostiš] na agresiju koju dokazuju transkripti i anegdote, i to jedna ili dvije anegdote.
Agresija je more stranih vojnika kraj rusevina gradova, njihova MTS se nalazi na snimcima, ti strani vojnici protjeruju domicilno stanovnistvo, ubijaju - to je agresija, a ne izjave i anegdote.
Dakle sve što tvrdiš imaš ovdje u ovom djeliću transkripta Hrvatskog vojno političkog vrha nja osnovu kojeg je i donešena presuda..CITIRAM iz stenograma Franje Tuđmana (dokazni materijal u Hagu);
Dana 22. oktobra 1993.
Ja sam pred par mjeseci izložio situaciju, dao zadaću ministru odbrane Šušku i generalu Bobetku, naša pomoć i naše angažiranje u Herceg-Bosni, jer se tamo rješava, rekao sam im da se tamo rješava pitanje budućih granica hrvatske države. I, kod toga sam ukazao da je veoma važno da se odbrane, tada, oni položaji koje je HVO tamo držao. To je bila ona crta, dakle, Novi Travnik, Vitez, Busovača, Mostar, i da bi trebalo, po mogućnosti, riješiti, što prije, problem Gornjeg Vakufa. Od tada pa nadalje, vođene su te operacije i imali smo stanoviti uspjeh. Ali, ta zadaća sasvim nije do kraja izvršena, i koliko sam ja čuo, koliko smo mi pružali pomoć, ali ima i stanovitih pritužbi, sa tog ratišta, da po nekakvim, u pogledu materijala i u pogledu ljudstva, da nije bilo dovoljno pomoći s naše strane. Pa bih želio da čujem s vaše strane, šta je do sada učinjeno i da se dogovorimo dalje (...)“
O samom učešću jedinica regularne vojske Republike Hrvatske u napadu na Gornji Vakuf, na istom sastanku govorio je Janko Bobetko:
„Kompletna Peta brigada, sa svojim sastavom, znači sa ovog fronta, vinkovačkoga, kompletno je, postepeno povučena i našla se na tom ratištu. To je oko 2.500 ljudi, plus sve topništvo, oklop i kompletno zapovjedništvo, osim dva-tri časnika.
-
sredoje
#1375 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Po stoti put - HV je cijelo vrijeme rata bio u Popovu polju i na Livanjskoj bojišnici. Oni se nikad nisu maknuli od tamo.505sCrtom wrote:pa dobro sredoje. kako ti nazivas, kada predsjednik i vrhovni komandant jedne drzave, posalje 2500 vojnika u susjednu zemlju? pripreme za mundijal?
I bilo ih je više od 2.500.