Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
OldMayor

#1351 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by OldMayor »

supercali wrote:A tesko prohodati 20 metara vise samo zato jer ulaz/izlaz nije okrenut na "pravu" stranu
Ja znam 6-7 ljudi koji zive u Tibri i da, oni kazu da je bila totalna glupost okrenuti pothodnik prema gradu. Najbolje rjesenje je bilo staviti dva ulaza.

I ne radi se o tome je li tesko prohodati ili nije, nego da olaksas ljudima. Jer ljudi su ko stoka, ko zivotinje...imaju svoje uhodane puteve, ne mozes im ti sasjec tek tako. Ono ce opet nastaviti po starom.

Zato ako si vec usro situaciju, onda fino obezbjedi da nijedan pjesak ne moze izletiti na cestu.
vade_mecum wrote:Image
Jbg, ovakvih majmuna svugdje imas. Ali ako ce ograda sprijeciti 90 od 100 ljudi da prelijecu cestu, mislim da bi onda sluzila svojoj svrsi.
Hemera

#1352 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Hemera »

Najbolje je odgovoriti njihovom bezobrazluku udaranjem ograde u dužini od 200m sa svih strana i to visoku da je ne mogu preskočiti,pa da vidimo.
saraf_osmica

#1353 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by saraf_osmica »

Samo kad vidim pješaka ispred sebe na Stupu sa zadovoljstvom ću po gasu i neću imati ni trunke grižnje savjesti. Što je tražio to je i dobio. Valjda bi mi osiguranje štetu nadoknadilo na vozilu.
bull21

#1354 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by bull21 »

saraf_osmica wrote:Samo kad vidim pješaka ispred sebe na Stupu sa zadovoljstvom ću po gasu i neću imati ni trunke grižnje savjesti. Što je tražio to je i dobio. Valjda bi mi osiguranje štetu nadoknadilo na vozilu.
Da nema, tražili bi jer bi bili "ugroženi"! Dok ih neko ne pokosi pola tuceta, neće se prestati ponašati kao stoka. Žalosno fakat, da će neko zbog par minuta rizikovati život. Pravo stavljanje glave u torbu ali... možeš ti izvući seljaka sa sela ali selo iz seljaka - nikad.

Also, danas gledah Juku kako priča o biciklističkoj stazi. Planira do 2015. da napravi do Vjećnice. I nada se da će ljudi preći na bicikle mjesto četverotočkaša... hau jes no :run: čuj bošnjo da pedala :lol:
saraf_osmica

#1355 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by saraf_osmica »

bull21 wrote:
saraf_osmica wrote:Samo kad vidim pješaka ispred sebe na Stupu sa zadovoljstvom ću po gasu i neću imati ni trunke grižnje savjesti. Što je tražio to je i dobio. Valjda bi mi osiguranje štetu nadoknadilo na vozilu.
Da nema, tražili bi jer bi bili "ugroženi"! Dok ih neko ne pokosi pola tuceta, neće se prestati ponašati kao stoka. Žalosno fakat, da će neko zbog par minuta rizikovati život. Pravo stavljanje glave u torbu ali... možeš ti izvući seljaka sa sela ali selo iz seljaka - nikad.

Also, danas gledah Juku kako priča o biciklističkoj stazi. Planira do 2015. da napravi do Vjećnice. I nada se da će ljudi preći na bicikle mjesto četverotočkaša... hau jes no :run: čuj bošnjo da pedala :lol:
Kad postave naplatne rampe na ulazu u grad gdje će se gradska putarina plaćati 20KM pa naviše, kad parking bude od 10KM po satu pa do 50KM u nultoj zoni a tim novcem usavršavati gradski prijevoz, tada će biciklistička staza imati smisla i služiće svojoj svrsi.
Logovan

#1356 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Logovan »

To ovako možeš napisati preko foruma, a kada bi se našao u toj situaciji, onda bi zakočio da pređe cestu.
Hajlac

#1357 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Hajlac »

Ripicipi wrote:Samo ograda, kazne nece pomoci.
Stoka svakako nije naucila zivjeti po'pravil'ma, nego joj treba ograda da je usmjeri.
Image
:thumbup:

Samo što se vrli urbani projektanti malo prave mutavi :twisted:
Sve dok ne padne mrtva glava na toj brzoj magistrali!
problemnatravunu

#1358 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by problemnatravunu »

Ha, mi se pravimo, ili zapravo ovi zele da nas naprave kulturnijima i savjesnijima od Nijemaca, na primjer!
A ja sam u Njemačkoj, u jednom MinKenu vidio slicne slucajeve, i OGRADE, pa neka onda glume Njemce!
OldMayor

#1359 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by OldMayor »

Ogradu nego sta.

I jos je potrebno staviti ogradu tamo kod Wise, jer bagra izora onaj zeleni pojas kad je pijaca. Parkira gamad kod Wise i onda ore preko ceste.

Jbt idem sad u nedjelju prema Rajlovcu, vozim, kontam jesam li na pjesackom, da nisam kako skrenuo...vise ljudi na cesti nego auta. I to nista oni, isto stoka ona ovce kad naidjes negdje na cesti, jos gleda u tebe cudno otkud ti u autu na cesti.

Ogradu i drota stavit. I kaznjavat dok im se novacini ne poderu.

Ako moze mene kaznit za parking, brzinu, zuto, pa moze i pjesaka sto gazi okolo ko koza.
mayab

#1360 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by mayab »

Sad ce te napasti dezurni borci za ekonomski prosperitet BH naroda, recenicama, "pustite ljude da rade i zaradjuju, bolje to nego da kradu" :run:
OldMayor

#1361 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by OldMayor »

Ma nek rade sa hoce, bas me boli briga hoce li ukinuti pijacu ili ne. Ali ljudi nemaju sta raditi na cesti.
Hos na pijacu, fino na trotoar i gotovo. Ako si parkiro kod Wise jebi ga kruzi brate onda pjeske gdje mozes prec'

Pa jbt isto stado kakvo, a to je kao jedan od glavni ulaza u grad? :run:
DaffyDuck

#1363 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by DaffyDuck »

jedan od primjera :-)
drug_lenjin

#1364 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by drug_lenjin »

Nisam saobracajni tehnicar ni inzinjer (ekonomista po struci) al' dacu sebi slobodu da kritikujem mimu. Bojim se da nije upravu za skretanje lijevo (0:59). To niti je ulica niti ulicica nego prilaz zgrad ili pozarni put kako god da ga zovu iz grbavicke ulice. Grbavicka ulica ima jedan jedini ulaz i po meni je sasvim normalno da se tu i ulazi. Na 2:22 ne treba semafor, jer stoji znak obavezan smijer desno i znak stop. Dakle stanes razgledas raskrsnicu i ako je slobodno ukljucis se. Na 2:55 nije trebao ulaziti na parking i tu se okretati. Jednostavno vozis se grbavickom pored dzamije i dodjes kod elpija (konzuma) na semafor i skrenes lijevo. Prosto jednostavno. Problem sa nama sarajlijama je sto se jako tesko navikavamo na nove i bolje stvari, i najlakse nam je osuti paljbu po inzinjerima i projektantima.
problemnatravunu

#1365 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by problemnatravunu »

Navike su čudo, i njih se najgore riješiti, i to je ovde slučaj; htjeli smo i trebala je brža , protočnija gradska ulica i dobili smo je, i nema tu skretanja i uključivanja kako ko želi, to nam mora biti jasno, da bi ostao ovaj gore boldirani uslov!Drugi je par rukava sto je to samo komad ceste od jadnih 700m, pa dok ne bude gotova u cjelini, od nje i nema neke velike koristi.
A sto se tice ovog Miminog "novinarskog priloga" iznad, to je meni primjer studentima novinarstva kako ne treba raditi-dakle on, novinar, je pošao raditi neki prilog, sa već pripremljenim svojim licnim stavom (i jos negativnim!) , bez da je trezveno i logicno sagledao sve aspekte problema! Dakle, samo pljuj , apriori
drug_lenjin

#1366 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by drug_lenjin »

problemnatravunu wrote:Navike su čudo, i njih se najgore riješiti, i to je ovde slučaj; htjeli smo i trebala je brža , protočnija gradska ulica i dobili smo je, i nema tu skretanja i uključivanja kako ko želi, to nam mora biti jasno, da bi ostao ovaj gore boldirani uslov!Drugi je par rukava sto je to samo komad ceste od jadnih 700m, pa dok ne bude gotova u cjelini, od nje i nema neke velike koristi.
A sto se tice ovog Miminog "novinarskog priloga" iznad, to je meni primjer studentima novinarstva kako ne treba raditi-dakle on, novinar, je pošao raditi neki prilog, sa već pripremljenim svojim licnim stavom (i jos negativnim!) , bez da je trezveno i logicno sagledao sve aspekte problema! Dakle, samo pljuj , apriori
Upravo to drug. Mislim, cijenim ga ima dobih priloga al' ovdje se malo zaje*ao. Ako ne vjerujes direkciji za ceste, ministru bubici ovom onom, obratis se fakultetu, pa majka mu stara valjda profesori nesto znaju :) Jos kaze ja sam decenijama skret'o tu. Jesi drug al je bio "nepravilan" ulaz u grbavicku, a i moglo se jer se sjekla jedna saobracajna traka, sad su dvije. Kazu mjestani moram kruziti da bih dosao do ambulante, pa sta bi da si u becu, grad koji je jedan veliki kruzni tok, a nama je problem produziti 200-300 m koliko vec, uci u grbavicku i doci do ambulante.
Ista stvar i sa stupskom petljom. Krecuci se iz pravca rajlovca, ili iz pravca ilidze prema rajlovcu ( a hoce recimo u konzum) okrecu se polukruzno na mostu preko ostrva, umjesto da koristis dvije rampe koje su ti napravljene, i lakse i bezbjednije ha ja.
Stari mi je pricao kako se u bivsoj jugi govorilo da su splicani i sarajlije najgori vozaci. I da, mi smo saobracajno nekulturni i nepismeni.
vade_mecum

#1367 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by vade_mecum »

vox populi klip je dno dna sto se tice novinarstva jer je krajnje tendenciozan i ima nekoliko izrecenih gluposti ("moram se voziti jos 300 m da bi skrenuo") ali ima nekoliko primjedbi koje stoje npr. cesta gdje su postavili zardinjere je komotno mogla biti 2. izlaz na zagrebacku. mozda grijesim ali ne vidim razlog zasto se nebi moglo omoguciti skretanje lijevo i desno na tom mjestu.
StupskaBitanga

#1368 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by StupskaBitanga »

Mimo nastavlja da se vozi
http://www.youtube.com/watch?v=4ZpYV2FK ... -HYI5ppsrw
Preporučujem mu da dođe do Stupa i vidi kako su ovdje sve zakomplikovali
insaneinthebrain

#1369 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by insaneinthebrain »

StupskaBitanga wrote:Mimo nastavlja da se vozi
http://www.youtube.com/watch?v=4ZpYV2FK ... -HYI5ppsrw
Preporučujem mu da dođe do Stupa i vidi kako su ovdje sve zakomplikovali
pa provozaj se i snimi kad je toliko komplikovano :oops:
StupskaBitanga

#1370 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by StupskaBitanga »

Nisam ja Mimo sleš Vox populi
spree

#1371 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by spree »

memo kenja kao i obicno, ali fakat je ovo glupost koju su napravili u zagrebackoj. zar se nije mogao napraviti kruzni tok na toj raskrsnici? mislim da ima dovoljno prostora, a i puno brze bi se odvijao saobracaj. nenormalne guzve su tu svaki dan.

edit: i da mimo na ulazu u parking u dvosmjernu ulicu udje skroz lijevo i ceka da se taxista koji je sasvim normalno stao vrati unazad kako bi on prosao :-). ovo uradi i onda nekoga kritikuje :roll:
Last edited by spree on 08/11/2014 13:28, edited 2 times in total.
StupskaBitanga

#1372 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by StupskaBitanga »

Kao što reče sve će to sada biti prekrečeno u zeleno
drug_lenjin

#1373 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by drug_lenjin »

Halalite ako je off topic al' sta vi mislite o trolejbuskoj mrezi. Mislim, gotovo cijela Zapadna Evropa je ukinula ili znatno smanjila broj trolejbuskuh linija (Rim je 80-tih godina bio odmah poslje Moskve po broju trolejbuskih linija) zbog njihove potrosnje elektricne energije, cecse se kvare od tramvaja, a i zamjena guma ljeto zima. Ako se vec pocelo sa gradnjom juzne longtidunale, mogao se uvesti i tramvaj recimo drvenija dobrinja sto da ne, spojiti sa glavnom longtidunalom preko IV transverzale, ili ulicom Ante Babica od Fahdove dzamije do Nedzarica.
P308

#1374 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by P308 »

drug_lenjin wrote:Halalite ako je off topic al' sta vi mislite o trolejbuskoj mrezi. Mislim, gotovo cijela Zapadna Evropa je ukinula ili znatno smanjila broj trolejbuskuh linija (Rim je 80-tih godina bio odmah poslje Moskve po broju trolejbuskih linija) zbog njihove potrosnje elektricne energije, cecse se kvare od tramvaja, a i zamjena guma ljeto zima. Ako se vec pocelo sa gradnjom juzne longtidunale, mogao se uvesti i tramvaj recimo drvenija dobrinja sto da ne, spojiti sa glavnom longtidunalom preko IV transverzale, ili ulicom Ante Babica od Fahdove dzamije do Nedzarica.
Jedva odrzavamo i ove linije a ti bi da uvodis nove :D
homega

#1375 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by homega »

drug_lenjin wrote:Halalite ako je off topic al' sta vi mislite o trolejbuskoj mrezi. Mislim, gotovo cijela Zapadna Evropa je ukinula ili znatno smanjila broj trolejbuskuh linija (Rim je 80-tih godina bio odmah poslje Moskve po broju trolejbuskih linija) zbog njihove potrosnje elektricne energije, cecse se kvare od tramvaja, a i zamjena guma ljeto zima. Ako se vec pocelo sa gradnjom juzne longtidunale, mogao se uvesti i tramvaj recimo drvenija dobrinja sto da ne, spojiti sa glavnom longtidunalom preko IV transverzale, ili ulicom Ante Babica od Fahdove dzamije do Nedzarica.
Teško bi bilo podići tramvaj na Hrasno brdo i spustiti ga na Mojmilu. Možda bi bolja trasa bila kroz tunel Vraca na Grbavici. :D
Post Reply