problemnatravunu wrote:Navike su čudo, i njih se najgore riješiti, i to je ovde slučaj; htjeli smo i trebala je brža , protočnija gradska ulica i dobili smo je, i nema tu skretanja i uključivanja kako ko želi, to nam mora biti jasno, da bi ostao ovaj gore boldirani uslov!Drugi je par rukava sto je to samo komad ceste od jadnih 700m, pa dok ne bude gotova u cjelini, od nje i nema neke velike koristi.
A sto se tice ovog Miminog "novinarskog priloga" iznad, to je meni primjer studentima novinarstva kako ne treba raditi-dakle on, novinar, je pošao raditi neki prilog, sa već pripremljenim svojim licnim stavom (i jos negativnim!) , bez da je trezveno i logicno sagledao sve aspekte problema! Dakle, samo pljuj , apriori
Upravo to drug. Mislim, cijenim ga ima dobih priloga al' ovdje se malo zaje*ao. Ako ne vjerujes direkciji za ceste, ministru bubici ovom onom, obratis se fakultetu, pa majka mu stara valjda profesori nesto znaju

Jos kaze ja sam decenijama skret'o tu. Jesi drug al je bio "nepravilan" ulaz u grbavicku, a i moglo se jer se sjekla jedna saobracajna traka, sad su dvije. Kazu mjestani moram kruziti da bih dosao do ambulante, pa sta bi da si u becu, grad koji je jedan veliki kruzni tok, a nama je problem produziti 200-300 m koliko vec, uci u grbavicku i doci do ambulante.
Ista stvar i sa stupskom petljom. Krecuci se iz pravca rajlovca, ili iz pravca ilidze prema rajlovcu ( a hoce recimo u konzum) okrecu se polukruzno na mostu preko ostrva, umjesto da koristis dvije rampe koje su ti napravljene, i lakse i bezbjednije ha ja.
Stari mi je pricao kako se u bivsoj jugi govorilo da su splicani i sarajlije najgori vozaci. I da, mi smo saobracajno nekulturni i nepismeni.