Demokratska fronta Željko Komšić
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#1351 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Komšić je na osnivačkoj skupštini napravio niz promašaja i odmah je u startu odbio preko trideset posto ljudi koji bi glasali za njega.
Trebao je samo prepustiti ljudima da stvari idu svojim tokom.
Osnovna greška koja odbija ljude jeste, osnivanje Stranke ''na osnovu ličnog poznanstva''.
Dakle, radi se o zatvorenom krugu, identičnom kao i kod drugih Stranaka.
Zatim, ljudima na osnivačkoj skupštini je u potpunosti uništio početno oduševljenje sa svojim ''Nemojte tako oštro, ne osuđujte ljude'' itd ...
Sve što je radio bilo je gušenje ideja ljudi koji su došli na osnivačku skupštinu.
Narodu BiH je dosta vođenja ''deja vu pehlivanske politike'' i na političkoj sceni žele odlučne ljude.
Željko nije trebao ništa govoriti, samo je trebao iskoristiti svoj populizam prepustiti se ljudima i njihovim zaista izuzetnim idejama da ga nose, uz vlastitu selekciju i kontrolu ali za lidera se treba roditi.
Trebao je samo prepustiti ljudima da stvari idu svojim tokom.
Osnovna greška koja odbija ljude jeste, osnivanje Stranke ''na osnovu ličnog poznanstva''.
Dakle, radi se o zatvorenom krugu, identičnom kao i kod drugih Stranaka.
Zatim, ljudima na osnivačkoj skupštini je u potpunosti uništio početno oduševljenje sa svojim ''Nemojte tako oštro, ne osuđujte ljude'' itd ...
Sve što je radio bilo je gušenje ideja ljudi koji su došli na osnivačku skupštinu.
Narodu BiH je dosta vođenja ''deja vu pehlivanske politike'' i na političkoj sceni žele odlučne ljude.
Željko nije trebao ništa govoriti, samo je trebao iskoristiti svoj populizam prepustiti se ljudima i njihovim zaista izuzetnim idejama da ga nose, uz vlastitu selekciju i kontrolu ali za lidera se treba roditi.
- htcxone
#1352 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
vjeruj gradove u kojima sam cesto također su"čekali" nesto ovakvo
Polako ako si slusao sta zeljko kaze, da se radi u svim gradovima u svakoj opstini, da ce se raditi i u bijeljini i u prijedoru, i u bihacu i u tuzli .... dakle cijela Bosna
ja ne vjerujem da bez dobre kampanje cak i zeljko moze uzeti izbore, ali siguran sam da ce svako ko je posten kao on stati iza zeljka i pomoci mu u izbornoj kampanji... dosta su nas ova krmad nacionalistička gurala na dno
Polako ako si slusao sta zeljko kaze, da se radi u svim gradovima u svakoj opstini, da ce se raditi i u bijeljini i u prijedoru, i u bihacu i u tuzli .... dakle cijela Bosna
ja ne vjerujem da bez dobre kampanje cak i zeljko moze uzeti izbore, ali siguran sam da ce svako ko je posten kao on stati iza zeljka i pomoci mu u izbornoj kampanji... dosta su nas ova krmad nacionalistička gurala na dno
-
VjecitiStudent
#1353 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
"...ko što se npr. za lidera rodio Fahro"antimobbing wrote: ...
zaboravio si dodati
- _Reds_
#1354 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zaboravljas da je puno manje kandidata za clana Predsjednistva, nego sto kod nas ima stranaka.zavrzlama wrote:ne zaboravljam....statistika ne laze...komsic je dobio skoro 2x vise glasova z apredsjednistvo BIH ,nego SDP kao stranka na izborima...znaci skoro polovicu glasova je Komsic dobio van SDP clanstva i simpatizera.....Zaboravljas ti najvaznije, za to je imao svu infrastrukturu SDP-a, od opcinskih do mjesnih izbora, medije itd...sada ce sam da dobije mjeru od mahom priglupih ljudi koji u njemu vide nesto cega nema i nikada nije bilo, samo ti od Jude vidimo Mesiju...totalno ludilo znaci
Koliko samo straka nisu imali svog kandidata za to mjesto.
Poređenje pojedinca i stranke ne ide nikako, bar ne kod nas.
- htcxone
#1355 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
zaboravljas da veliki dio ljudi nije htio glasati za SDP zbog lagumdžije i da su glasali sa SDA SBB_Reds_ wrote:Zaboravljas da je puno manje kandidata za clana Predsjednistva, nego sto kod nas ima stranaka.zavrzlama wrote:ne zaboravljam....statistika ne laze...komsic je dobio skoro 2x vise glasova z apredsjednistvo BIH ,nego SDP kao stranka na izborima...znaci skoro polovicu glasova je Komsic dobio van SDP clanstva i simpatizera.....Zaboravljas ti najvaznije, za to je imao svu infrastrukturu SDP-a, od opcinskih do mjesnih izbora, medije itd...sada ce sam da dobije mjeru od mahom priglupih ljudi koji u njemu vide nesto cega nema i nikada nije bilo, samo ti od Jude vidimo Mesiju...totalno ludilo znaci
Koliko samo straka nisu imali svog kandidata za to mjesto.
Poređenje pojedinca i stranke ne ide nikako, bar ne kod nas.
- animus
#1356 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Naravno da mora racunati na Bošnjake koji cine oko 80 do 85 % stanovništva Federacije, bez ovih glasova bi bio osudjen na sudbinu SDU-a,Njegov eventualni politicki uspjeh ce dati novu dijagnozu nasem drustvu ali ako cemo pojednostaviti stvari zasto i ti i Zeljko ne kazete da uglavnom racunate na glasove Bosnjaka, bilo bi i to fer prema njima
DF-u želim sve najbolje i da nas konacno pomjere barem malo prema Evropi i normalnom životu, svakako nemamo sta izgubiti a Željko je dokazao da mu se može vjerovati.
- _Reds_
#1357 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Svakako, ja sma samo htio reci da se ne moze abs porediti broj glasova pojedinca i stranke, jer tu jos milion malih faktora utice.htcxone wrote:
zaboravljas da veliki dio ljudi nije htio glasati za SDP zbog lagumdžije i da su glasali sa SDA SBB
Evo neka se ZK kandiduje kao nosilac liste za Drazavni parlament, nece dobiti ni priblizno glasova kao sto bi dobio za clana Predjednistva, jer je u ovom drugom slucaju konkurencija puno visa, puno je vise manjih stranaka, koje otikinu po malo, po 2-3 posto, atakvih ima 10tak, i eto ti 20-30 posto.
-
bosančica-sunčica
#1358 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zamolila bih da me uputite gdje mogu obaviti pristupnicu DF.Živim na opštini Novo Sarajevo.
Obzirom da je ovo moje prvo učlanjenje u neku stranku, i da stvarno "pojma nemam" gdje ću se prijaviti, pojasnite mi proceduru .
Pristupam kao neko koje cijeli rat proveo u Sarajevu i zajedno sa ostalim građanima BiH učestovala u toj epskoj borbi za slobodu i pravo na život.
Pristupam s nadom u moguću bolju budućnost , jer sam svjesna da smo dobili slobodu koja to nije.
Masa obespravljenih, poniženih i zaboravljenih je dokaz da ova "sloboda ne ume da peva kao što su sužnji pevali o njoj.. by B.M) .
Pristupam kao " stranački intaktna " osoba, da bi oslabili ove preletače, koje i sinoć ugledah na izbornoj skupštini.
Pristupam jer vjerujem da ovaj narod nakon ovolikih vjekovnih patnji,ne zaslužuje ovaku bezočnu vlast.
Pristupam jer su sve dosadašnje stranke potrošile kredite...i satjerali nas u bespuće.
Pristupam kao čovjek koji voli BiH , sve ljude dobe volje bez obzira na narodnu pripadnost, vjersko i drugo opredjeljenje, i kojem je još ostala nada i vjera da će BiH biti, a sve drugo će proći
Obzirom da je ovo moje prvo učlanjenje u neku stranku, i da stvarno "pojma nemam" gdje ću se prijaviti, pojasnite mi proceduru .
Pristupam kao neko koje cijeli rat proveo u Sarajevu i zajedno sa ostalim građanima BiH učestovala u toj epskoj borbi za slobodu i pravo na život.
Pristupam s nadom u moguću bolju budućnost , jer sam svjesna da smo dobili slobodu koja to nije.
Masa obespravljenih, poniženih i zaboravljenih je dokaz da ova "sloboda ne ume da peva kao što su sužnji pevali o njoj.. by B.M) .
Pristupam kao " stranački intaktna " osoba, da bi oslabili ove preletače, koje i sinoć ugledah na izbornoj skupštini.
Pristupam jer vjerujem da ovaj narod nakon ovolikih vjekovnih patnji,ne zaslužuje ovaku bezočnu vlast.
Pristupam jer su sve dosadašnje stranke potrošile kredite...i satjerali nas u bespuće.
Pristupam kao čovjek koji voli BiH , sve ljude dobe volje bez obzira na narodnu pripadnost, vjersko i drugo opredjeljenje, i kojem je još ostala nada i vjera da će BiH biti, a sve drugo će proći
- Mister Yes
#1359 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mislim da Željko griješi što smiruje euforiju jer upravo je euforija i taj neki zanos (da ne kažem revolucija) jedino što nas može spasiti. Nama treba jedna jaka stranka koja neće morati u koalicije a čijem predsjedniku se može vjerovati. Praktično, treba nam novi Tito da se ovo dovede u red. Od dogovora i koalicija nikakve fajde. Jedna jaka patriotska stranka pa da nastavimo gdje smo stali 95-e. Sve dok se taj rat ne završi svima nam je lagano umirati. Hajde Željko brate dok sam još u kuvetu. Nemoj da djeci ostavljamo nedovršen posao. Daj da sami završimo što smo počeli.
- htcxone
#1360 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mister Yes wrote:Mislim da Željko griješi što smiruje euforiju jer upravo je euforija i taj neki zanos (da ne kažem revolucija) jedino što nas može spasiti. Nama treba jedna jaka stranka koja neće morati u koalicije a čijem predsjedniku se može vjerovati. Praktično, treba nam novi Tito da se ovo dovede u red. Od dogovora i koalicija nikakve fajde. Jedna jaka patriotska stranka pa da nastavimo gdje smo stali 95-e. Sve dok se taj rat ne završi svima nam je lagano umirati. Hajde Željko brate dok sam još u kuvetu. Nemoj da djeci ostavljamo nedovršen posao. Daj da sami završimo što smo počeli.
I da , nas mentalitet je takav, nama treba VOĐA, neko ko je glavni, demokratija u nas ne ide
- dustaban
#1361 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
antimobbing wrote:Komšić je na osnivačkoj skupštini napravio niz promašaja i odmah je u startu odbio preko trideset posto ljudi koji bi glasali za njega.
1) Trebao je samo prepustiti ljudima da stvari idu svojim tokom.
2) Osnovna greška koja odbija ljude jeste, osnivanje Stranke ''na osnovu ličnog poznanstva''. Dakle, radi se o zatvorenom krugu, identičnom kao i kod drugih Stranaka.
3) Zatim, ljudima na osnivačkoj skupštini je u potpunosti uništio početno oduševljenje sa svojim ''Nemojte tako oštro, ne osuđujte ljude'' itd ...Sve što je radio bilo je gušenje ideja ljudi koji su došli na osnivačku skupštinu. Narodu BiH je dosta vođenja ''deja vu pehlivanske politike'' i na političkoj sceni žele odlučne ljude.
4) Željko nije trebao ništa govoriti, samo je trebao iskoristiti svoj populizam prepustiti se ljudima i njihovim zaista izuzetnim idejama da ga nose, uz vlastitu selekciju i kontrolu ali za lidera se treba roditi.
Ubacio sam numeraciju u ove tvoje konstatacije da bih ti lakse replicirao:
1) Glupost, naravno
2) Osnivanje stranke, odnosno osnivacka skupstina je FORMALNOST koja se mora odraditi i tu je sasvim logicno ocekivati da se ta inicijalna skupina okupi personalnim kontaktima. Ono sto sam ja primjetio, A STO JE VEOMA BITNO, jeste obracanje DF i onima koji sasvim pouzdano nece biti njeni clanovi, ali uzivaju nesporan respekt - Svjetlana Cenic, naprimjer. To mi je veoma dobar znak i veoma vazan detalj koji pobija ovo tvoje strahovanje;
3) Sta je trebao reci - ja cu napraviti preokret taman osvojio samo 10% ! Pa naravno da ce morati saradjivati i sa onima koji su drugacije politicke opcije, ali ako pazljivo analiziras detalj koji se naoko cini kolokvijalan "...osim sa fasistima i sovinistima" mislim da se u njemu krije veoma vazan KRITERIJ kojeg se, recimo, SDP odrekao. Mislim da je bas u ovom delikatnom dijelu - najava buducih eventualnih koalicija bio veoma precizan i odmjeren;
4) Ponovo glupost. "Lider se treba prepustiti ljudima da ga nose, ali takav se treba roditi"
Sve u svemu, tek kad se ovako detaljno seciraju primjedbe upucene ZK i DF, moze se shvatiti da ovo nije tako lose.
-
bosančica-sunčica
#1362 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Tačno je to da naš narod voli vođe. Kao i drugi narodi...
Međutim za vođu trebaju harizmatični, logoreični ljudi. Ž.K. to nema baš u tolikoj mjeri.
Njegov glavni adut je patriotizam i političko poštenje. Našem prevarenom narodu treba uvjerenje u te vrijednosti.
Euforije, spektakulranih tribina... je već viđeno.
Međutim možda neko iz njegove stranke kada krene izborna kampanja iskoči kao ciceron , koji će "zatalasati i hipnotisati " masu
Međutim za vođu trebaju harizmatični, logoreični ljudi. Ž.K. to nema baš u tolikoj mjeri.
Njegov glavni adut je patriotizam i političko poštenje. Našem prevarenom narodu treba uvjerenje u te vrijednosti.
Međutim možda neko iz njegove stranke kada krene izborna kampanja iskoči kao ciceron , koji će "zatalasati i hipnotisati " masu
- dustaban
#1363 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
E vidite, dragi moji Balkanci, izgleda da i ovdje u ovim balkanskim brdima polako ali nezaustavivo dolazi svijest da politicki lider NE MORA BITI RMPALIJA!bosančica-sunčica wrote:Tačno je to da naš narod voli vođe. Kao i drugi narodi...
Ili "hipnotizer"!
Lider je najbolji onaj koji zbori mudro i tiho, a narod ga slusa.
I slijedi.
- nosara
#1364 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jos da je naveo ko su fasisti i sovinisti...dustaban wrote:antimobbing wrote:Komšić je na osnivačkoj skupštini napravio niz promašaja i odmah je u startu odbio preko trideset posto ljudi koji bi glasali za njega.
2) Osnovna greška koja odbija ljude jeste, osnivanje Stranke ''na osnovu ličnog poznanstva''. Dakle, radi se o zatvorenom krugu, identičnom kao i kod drugih Stranaka.
3) Zatim, ljudima na osnivačkoj skupštini je u potpunosti uništio početno oduševljenje sa svojim ''Nemojte tako oštro, ne osuđujte ljude'' itd ...Sve što je radio bilo je gušenje ideja ljudi koji su došli na osnivačku skupštinu. Narodu BiH je dosta vođenja ''deja vu pehlivanske politike'' i na političkoj sceni žele odlučne ljude.
4) Željko nije trebao ništa govoriti, samo je trebao iskoristiti svoj populizam prepustiti se ljudima i njihovim zaista izuzetnim idejama da ga nose, uz vlastitu selekciju i kontrolu ali za lidera se treba roditi.
1) Glupost, naravno
2) Osnivanje stranke, odnosno osnivacka skupstina je FORMALNOST koja se mora odraditi i tu je sasvim logicno ocekivati da se ta inicijalna skupina okupi personalnim kontaktima. Ono sto sam ja primjetio, A STO JE VEOMA BITNO, jeste obracanje DF i onima koji sasvim pouzdano nece biti njeni clanovi, ali uzivaju nesporan respekt - Svjetlana Cenic, naprimjer. To mi je veoma dobar znak i veoma vazan detalj koji pobija ovo tvoje strahovanje;
3) Sta je trebao reci - ja cu napraviti preokret taman osvojio samo 10% ! Pa naravno da ce morati saradjivati i sa onima koji su drugacije politicke opcije, ali ako pazljivo analiziras detalj koji se naoko cini kolokvijalan "...osim sa fasistima i sovinistima" mislim da se u njemu krije veoma vazan KRITERIJ kojeg se, recimo, SDP odrekao. Mislim da je bas u ovom delikatnom dijelu - najava buducih eventualnih koalicija bio veoma precizan i odmjeren;
4) Ponovo glupost. "Lider se treba prepustiti ljudima da ga nose, ali takav se treba roditi"![]()
Sve u svemu, tek kad se ovako detaljno seciraju primjedbe upucene ZK i DF, moze se shvatiti da ovo nije tako lose.
Nista, brate, od tog posla... Samo komplikovanje... "Partija nece niukakve koalicije, nikad, pa ako zaista hocete promjene, ako zaista vjerujete u mene i spremni ste da se zajedno suocimo sa svim izazovima koji stoje pred nama, svojim glasom mi dajte sansu da stanje promijenim...!"
Ali, Zelja nije osnovao Partiju, on je osnovao jos jednu stranku... I to demokratsku... Malo li ih je...?
Last edited by nosara on 08/04/2013 10:05, edited 2 times in total.
-
skoplje47
#1365 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ovdje će se raditi o političkom strpljenju i mudrosti. Godina dana je dovoljna da se harizma pojedinca poboljša i do 50%.
Kolektiviteta ako je uporan takođe. To bi bilo dovoljno za slijedeće izbore. Naravno protivnike treba stisnuti argumentima, a ne bijesom, inatom i žvalama u krajevima usana
Kolektiviteta ako je uporan takođe. To bi bilo dovoljno za slijedeće izbore. Naravno protivnike treba stisnuti argumentima, a ne bijesom, inatom i žvalama u krajevima usana
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#1366 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Opet površnost, pa dokle više?dustaban wrote:antimobbing wrote:Komšić je na osnivačkoj skupštini napravio niz promašaja i odmah je u startu odbio preko trideset posto ljudi koji bi glasali za njega.
1) Glupost, naravno
4) Ponovo glupost. "Lider se treba prepustiti ljudima da ga nose, ali takav se treba roditi"![]()
Uopće nisi pročitao niti razmislio o onome šta sam napisao, a napisano je zaista sa dobrom namjerom da se pomogne Komšiću …
Ljudi su poput rijeka.
Neprirodno im je praviti brane već samo treba ići ispred njih i raditi na izgradnji korita koje će tu rijeku odvesti u pravom smjeru.
Pravi lideri su vizionari, prethodnica i izvidnica narodu koji treba proći putem kojim ih on usmjeri.
Nikako ne treba pregrađivati rijeku naroda. Komunizam je i propao zbog toga.
Dali ćeš ovo razumjeti, šta sam napisao?
Last edited by antimobbing on 08/04/2013 10:14, edited 1 time in total.
- Mister Yes
#1367 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma kakvim argumentima. Pa nije ovo Engleska ili Francuska. 90% našeg naroda uopšte ne razumije o čemu se priča to jest nije u stanju pratiti sa razumjevanjem tok razgovora. Onaj ko izgleda uvjerljivije, odlučnije i poštenije dobit će podršku naroda pa makar pričao viceve. Narod je bijesan i ljut i neće podržati nikakvu finoću već onoga kod koga prepozna istu tu ljutnju i bjesnilo.skoplje47 wrote:Ovdje će se raditi o političkom strpljenju i mudrosti. Godina dana je dovoljna da se harizma pojedinca poboljša i do 50%.
- antimobbing
#1368 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mister Yes wrote:Ma kakvim argumentima. Pa nije ovo Engleska ili Francuska. 90% našeg naroda uopšte ne razumije o čemu se priča to jest nije u stanju pratiti sa razumjevanjem tok razgovora. Onaj ko izgleda uvjerljivije, odlučnije i poštenije dobit će podršku naroda pa makar pričao viceve. Narod je bijesan i ljut i neće podržati nikakvu finoću već onoga kod koga prepozna istu tu ljutnju i bjesnilo.skoplje47 wrote:Ovdje će se raditi o političkom strpljenju i mudrosti. Godina dana je dovoljna da se harizma pojedinca poboljša i do 50%.
-
Katamaran_Sa
#1369 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja sam vec iznenadjen da netko moze ovako losu prognozu napisati, ne rebam cekati izboreKrushna mrva wrote:mnogi ce se iznenaditi da DF otkine veci dio od SDA nego od SDPtheTruePath wrote:Krushna mrva wrote:hajmo bacit prognozu koliko ko uzima na razini BiH i u FBiH....
DF 17%
SDA 12%
SBB 7%
SDP 6%
SDU 2%
SNSD 13%
SDS 8%
HDZ 6%
HDZ 90, 3%
Mesar 3%
Abdic 2%
HSP 1%
Srs 1%
ostalo u vjetar....
U ovom omjeru mogli bi imati utjecaj na kretanja. Ispred sebe prosto moraju imat brojke i znati sta i kakvu brojku ciljaju.
SDA
DF
SDP
-
bosančica-sunčica
#1370 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sve mi se čini da se ja neću učlaniti u DF..... niko da mi kaže " gdje da odem...gdje da nađem put"

- cyprus
#1371 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ovako razmišlja prosječan fan DF-a... Međutim, Željko je izgleda mnogo svjesniji šta ga čeka od njegovih simpatizera... Na šta će to na kraju izaći, vidjećemo... Samo znam da od euforije nikad ništa dobro nije izašlo u ovoj državi...Mister Yes wrote:Mislim da Željko griješi što smiruje euforiju jer upravo je euforija i taj neki zanos (da ne kažem revolucija) jedino što nas može spasiti. Nama treba jedna jaka stranka koja neće morati u koalicije a čijem predsjedniku se može vjerovati. Praktično, treba nam novi Tito da se ovo dovede u red. Od dogovora i koalicija nikakve fajde. Jedna jaka patriotska stranka pa da nastavimo gdje smo stali 95-e. Sve dok se taj rat ne završi svima nam je lagano umirati. Hajde Željko brate dok sam još u kuvetu. Nemoj da djeci ostavljamo nedovršen posao. Daj da sami završimo što smo počeli.
Last edited by cyprus on 08/04/2013 10:22, edited 1 time in total.
-
Shaptach kobilama
#1372 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
U sinošnjem prilogu FTV onaj ćelavi(mladi i perspektivni) podpredsjenik baš onako ulijeva optimizam u budućnost i svojom elokvencijom i inteligencijom "naprosto mami da im se pridružimo "...nakon par floskula o "jačanju države ,izgradnji federacije " ne gubeći vrijeme najavi prodaju telekoma , fds-a(valjda jer je članstvo na stranim cigarama što se lijepo vidi u prilogu u svrhu jačanja patriotizma i podupiranja domaćeg ) ...jadno jadno i ofirno ... 
-
Katamaran_Sa
#1373 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kada se ovo desilo, na koje izbore mislite...??zaboravljas da veliki dio ljudi nije htio glasati za SDP zbog lagumdžije i da su glasali sa SDA SBB
-
VjecitiStudent
#1374 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ima li kakvog načina da se ovima što imaju manje od 10 postova zabrani komentarisanje na politici?
- Mister Yes
#1375 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da nije bilo euforije one 92-e sad bi i mi pričali o tome treba li naš predsjednik Nikolić prihvatiti ultimatum za Kosovo.
A o euforiji one četrdeset i neke da ne govorimo.
A o euforiji one četrdeset i neke da ne govorimo.