Bosna i Hercegovina - Grčka

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Rezultat?

Poll ended at 23/03/2013 23:02

Pobjeda BiH
322
68%
Nerijeseno
99
21%
Pobjeda Grcke
54
11%

Total votes: 475

luckylaka

#1351 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by luckylaka »

MOSALJOZE wrote:Image
3....
:thumbup: :bih: :thumbup: :bih: Tri i po a ko tri godine
DonVito

#1352 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by DonVito »

jeza u ledja wrote:Ja i dalje mislim remi reala.

Ne mislim da je to neki uspjeh, ali nekako mi se najrealnije cini, pogotovo sad zbog Pjanica.
Logicno.
MOSALJOZE

#1353 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by MOSALJOZE »

DonVito

#1354 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by DonVito »

elcaliente

#1355 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by elcaliente »

DonVito wrote:
elcaliente wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Ne znam samo koliko je pametno da bilo kakve velike formacijske rokade uključuju Džeku jer će on, pouzdano, biti začepljen sa svih strana. Najbolja opcija je da pomjera njihovu odbranu, i otvara prostor za Vedu i Misimovića.
U tome i jeste fazon, sto ce oni ocekivati Dzeku naprijed a on ce se prividno vise motati 20-25 metara od gola.
Opet kazem pogledajte na koji fazon je Chelsi uzeo Barcu 2 puta, zavrali ih i prvo se osigurali nazad da ne prime gol.
:lol: :lol: nemoj majketi.

Celzija i Di Matea su sve vile nosale.. penali, sta je sve ofulano.. pa protiv Bajerna :shock:
Jesu li oni njih 2 puta uzeli ili nisu, samo mi to odgovori? Jesu li ih u mozak na Nou Campu jebali?
Barca je tada bila na vrhuncu a Chelsi im kuci 2 gola uvali. Ja bi bio sretan da nas tako vile pronosaju u petak navecer.
vryzas

#1356 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by vryzas »

Sarajevo1946 wrote:Ljudi, nismo nikad igrali sa trojicom nazad kod Sušića, nema teorije ba. Nelogično je da stavljaš trojicu ako znaš da Sušić neće tako igrati. Također, sastav će biti ziheraški maksimalno, tipujem na nešto ovakvo.
Begović
Spahić
Vranješ
Mujdža
Zukanović
Zahirović
Medunjanin
Misimović
Lulić
Ibišević
Džeko

Formacija 4-4-2 sa lažnim desnim krilom u vidu Misimovića. Ostalo su sve naklapanja i puste forumske želje, daj Bože da Safet nečim iznenadi.

Dobro tipujes :wink: ...ovo je 99,9% sastav koji ce izaci u petak. Nema iznenadjenja :thumbup:
DonVito

#1357 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by DonVito »

Jesu li oni njih 2 puta uzeli ili nisu, samo mi to odgovori? Jesu li ih u mozak na Nou Campu jebali?
Barca je tada bila na vrhuncu a Chelsi im kuci 2 gola uvali. Ja bi bio sretan da nas tako vile pronosaju u petak navecer.
Ma daj ne budi dijete porediti tamo neke utakmici. Naravno da toga ima.. ali nama :(

Njih vile nosaju - ovi grci su ti malo je reci zesci nafakasi.
Ali abd. budemo i mi imali bar malo te sportske srece..
vicious

#1358 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by vicious »

elcaliente wrote:
DonVito wrote:
elcaliente wrote:U tome i jeste fazon, sto ce oni ocekivati Dzeku naprijed a on ce se prividno vise motati 20-25 metara od gola.
Opet kazem pogledajte na koji fazon je Chelsi uzeo Barcu 2 puta, zavrali ih i prvo se osigurali nazad da ne prime gol.
:lol: :lol: nemoj majketi.

Celzija i Di Matea su sve vile nosale.. penali, sta je sve ofulano.. pa protiv Bajerna :shock:
Ma druze, ti si malo pomijesao uloge ovdje. Kakva crna zavaravanja, rokade, dijamanti itd., ne igramo protiv Barce i tika take nego protiv hebene GRCKE. Celsi se branio ko Zepa i istrco dvije kontre, zar mislis da se to moze porediti sa ovom situacijom? Mi cemo imati inicijativu u toj utakmici (jer Grci ce nam je sami prepustiti :D ) i moramo se cuvati kontri i prekida. I to je to.
DonVito

#1359 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by DonVito »

Jos da su Pjanic i Salihovic fiti, spremni sigurno bi imali loptu 60 % i vise.

Ovako ce biti 50-50 gore dole koji %.

Santosa je dva puta odigrao sa svojom Grckom protiv nas 0-0 8)
tj. Pape protiv njega ehh vala ako ova zavrsi 0-0 :mrgreen:
Last edited by DonVito on 19/03/2013 10:42, edited 1 time in total.
Djubre_

#1360 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Djubre_ »

Mi derali ekipe po 5:0 i 8:0 s kojima su grci jedva 1:0 :) samo kako je izjavio trener njihov, da je ovo presudna utakmica za plasman na sp. I sigurno da ce odigrati bolju utakmicu nego u atini onu. Ondje smo ih malo iznenadili. Ali ovaj put, presudit ce im nas stadion i nacin na koji nasi igraju ovdje. Ja cak vise tipujem opet 0:0 ili ipak nekoj ludoj pobjedi. I ubjedjen sam da grci nece pobjediti, ma koliko se trudili. Pa hajmo rec i 0:0 je dobro.. ipak su oni iznad nas uvijek.. mislim da igru i dobre igrace imamo mozda spremnije od njihovi u "ovom susretu" ovo govorim zbog euforije i zelje za to sp, kojem smo jako blizu.. za razliku prije portugala.. jer nismo nikada bili vodeci u grupi i da s prvim konkurentom u po atine odigramo dobro i uzmemo bod. Eh sta nam samo malo treba u petak.. sreca i dobro sudjenje.. i rezultat ce biti svaki odlican osim poraza.. jer ako u nastavku ne pobjedimo sve.. onda cemo se jebeno osramotiti u brazilu.. kvalifikacije su najbolji test.. ali s ovom generacijom, zasluzujemo od sada biti stalni gosti sp i ep.

Sent from my GT-i9001
DonVito

#1361 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by DonVito »

Da tako su i hrvati bili ubjedjeni pa ćorak protiv Grčke.

Samo lagano uz rad, trud i borbu do 3 bobe :bih:
elcaliente

#1362 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by elcaliente »

Pa upravo se radi o tome 6-7 susreta oni nama 9 golova i 5 pobjeda. Znaci jaci su od nas definitivno.
Oni ce nama prepustiti inicjativu jer znaju da smo losi i igri bez lopte i u igri u nazad.
Oni su imali lukavog Rehagela i imaju ovo lukavog Santosa. Zasto i mi nebi bili lukavi i prepustili njima inicjativu pa da vidimo kako se snalaze, zasto mi nebi pokusali provocirati gresku u njihovom napadu pa uraditi polu kontru ili zasto ne dati Dzeki ulogu Samarasa ako ga oni ocekuju ispred gola. Treba malo o tome svemu razmisliti. Ja sam rekao gore u postu da nemozemo i netrebamo 100% kopirati igru Chelsija tada protiv Barce ali da ima detalja koji su super uradzeni i koji nam mogu posluziti.
Primarni cilj je osigurati nas gol pa i sa odbrambenim igracem vise, jer ako nam ga Grci prvi daju mi mozemo komotno prestati igrati, ako nam daju jedan dati ce nam jos jedan, posto mi nemamo recepta za njihove kontre.
Sta nam vrijedi uvijek ista formacija i uvijek ista igra kada godinama Grcima nemozemo nista.
Zasto postaviti tu igru i formaciju koji oni svakako ocekuju i zasto preuzeti inicjativu kada se oni u takvoj situaciji nabolje snalaze?? Nisam fudbalski trener ali mi je ta logika glupa da igras onako kako protivnik ocekuje, da znas da je protivnik u svim segmentima jaci u toj situaciji i onda se pravdas sa mi neznamo drugacije igrati.
elcaliente

#1363 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by elcaliente »

A ova lupanja kako mi imamo bolje igrace od njih su pravo djecija.Ko je ba bolji? Sta su ti nasi igraci sa repkom pobijedili, gdje su otisli? Pa svaki grcki igrac ima iskustva kao nas Spahic. Nama se povrijedi mali Pjanic ljudi ovdije kukaju kao da je smak svijeta. Ljudima se povrijedi Papadopoulos na transfermarktu- forumu Grci ga spomenu sa steta sto nam se stub odbrane povrijedio ali nesumnajmo da ce drugi odratiti posao i gotovo, nema kmee,kmee plakanja itd kao kod nas. Grci na forumima vec prave formaciju za SP, ne uzimaju nas uopste za ozbiljno. Sto je i realno, zato se treba malo spustiti na zemlju, stisati euforiju i pripremiti se kao da igramo protiv Spanije.
DonVito

#1364 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by DonVito »

:lol:

Joj sto volim ove forum strucnjake.
sumirprimus

#1365 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by sumirprimus »

reko sam sebi necu se uzbudjivat do cetvrtka...
al ne ide... :dance:
shake69

#1366 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by shake69 »

Pape kuka na lose terene za trening a sta je falilo otici i sve obaviti u Trening centru FSBiH na Crkvickom brdu u Zenici, iako nije svecano otvoren!? Bruka je ici u Hrasnicu na onu livadu pored onakvih terena!
deviltoy

#1367 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by deviltoy »

[/quote] Ma druze, ti si malo pomijesao uloge ovdje. Kakva crna zavaravanja, rokade, dijamanti itd., ne igramo protiv Barce i tika take nego protiv hebene GRCKE. Celsi se branio ko Zepa i istrco dvije kontre, zar mislis da se to moze porediti sa ovom situacijom? Mi cemo imati inicijativu u toj utakmici (jer Grci ce nam je sami prepustiti :D ) i moramo se cuvati kontri i prekida. I to je to.[/quote]

Ja sam totalno drugacijeg misljenja po pitanju tog " prepustanja lopte" nama od strane Grka.Uvjerenja sam da ce Grci traziti posjed i pritisak na nase slabe karike kojih realno imamo na pretek u ovom trenutku,tako da sa te strane ne treba ubjedjivat igrace da ce oni dominirati sa posjedom lopte i da ce grci striktno igrati na kontre,nemaju razloga jer realno trenutno su u boljoj formi i favoriti su htjeli mi to priznati ili ne,i sigurno je i njima u cilju da sto prije zavrse kvalifikacije.Samo pametno i saburli mada x2 se vidi iz aviona
Last edited by deviltoy on 19/03/2013 11:22, edited 1 time in total.
Infaze Studio

#1368 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Infaze Studio »

Haha...ovo je najbolje: "Grci na forumu vec prave formaciju za SP...." :lol: :lol:
Njihovi forumasi prave formacije za SP 2014, a nas Pape jos ne zna ni za petka sastav.. :?
Neka prave..samo polako..Imaju i vremena..A uci ce i u SP spremniji od nas nadam se, jer ce imati dvije utakmice vise u nogama. :thumbup:
DonVito

#1369 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by DonVito »

Infaze Studio wrote:Haha...ovo je najbolje: "Grci na forumu vec prave formaciju za SP...." :lol: :lol:
Njihovi forumasi prave formacije za SP 2014, a nas Pape jos ne zna ni za petka sastav.. :?
Neka prave..samo polako..Imaju i vremena..A uci ce i u SP spremniji od nas nadam se, jer ce imati dvije utakmice vise u nogama. :thumbup:
:lol:

Spahić ostao u hotelu, Pjanić lagano trčkarao
:bih:
elcaliente

#1370 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by elcaliente »

Infaze Studio wrote:Haha...ovo je najbolje: "Grci na forumu vec prave formaciju za SP...." :lol: :lol:
Pa na tome se vidi kako oni nas gledaju ,realno nas gledaju kao mi npr Slovacku ok nismo losi ali pobijediti ce.
Jos intersantnije je da na tom istom forumu bh forumasi premanentno traze neki izgovor u ne igranju ovog ili onog naseg igraca. Dok Grci se uopste ne opterecuju njihovim povredama. Nego vade neke igrace za koje vecina nas nikada nije cula. Stvar je u mentalitetu ikao su oni balknaci kao mi, Rehagel im je uspio u mozak staviti nekako taj mentalitet izdrzljivosti, rada i pobjede.
Fascinantno je to kako jedan za drugog ginu na terenu, dok je nekim nasima mrsko i pretjerano trcati.
Referent za ONO i DSZ

#1371 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Referent za ONO i DSZ »

Susic nije mjenjao i taktizirao u prijateljskim utakmicama kad je trebao to da radi a kamoli da ce sada. Sve ocekivano i predvidivo sto nam je u sustini najveca mana a i Susica kao trenera.
Pa to mu je i Konjic javno porucio sto se rijetko desava u javnosti pogotovo kod nas.
Infaze Studio

#1372 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Infaze Studio »

elcaliente wrote:
Pa na tome se vidi kako oni nas gledaju ,realno nas gledaju kao mi npr Slovacku ok nismo losi ali pobijediti ce.
Jos intersantnije je da na tom istom forumu bh forumasi premanentno traze neki izgovor u ne igranju ovog ili onog naseg igraca. Dok Grci se uopste ne opterecuju njihovim povredama. Nego vade neke igrace za koje vecina nas nikada nije cula. Stvar je u mentalitetu ikao su oni balknaci kao mi, Rehagel im je uspio u mozak staviti nekako taj mentalitet izdrzljivosti, rada i pobjede.
Fascinantno je to kako jedan za drugog ginu na terenu, dok je nekim nasima mrsko i pretjerano trcati.
Dobro je to sto nas tako gledaju...Kamo srece da nas i njihovi igraci tako gledaju...
ja71

#1373 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by ja71 »

Infaze Studio

#1374 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Infaze Studio »

Ne vjerujem. I jucer je Susic govorio da ce ga postediti treninga danas...Vjerovatno hladan zrak neposredno poslije operacije i to.
DonVito

#1375 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by DonVito »

ja71 wrote:Sta je sad ovo i Spahic upitan :
http://www.klix.ba/sport/nogomet/pjanic ... /130319045#
Greska 8)

Pjanic i Salihovic.

Selektor našeg nacionalnog tima Safet Sušić izveo je svoje izabranike na teren u Hrasnici, a među njima nema kapitena Emira Spahića, koji je na preporuku liječničkog tima zbog problema sa sinusima ostao u hotelu. Međutim, Spahić će gotovo sigurno biti spreman za susret, tako da nema razloga za paniku.
Locked