Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
uspjeh procitati i ovaj i one prethodne linkove sto si postavljao.
ja mrznju i diskriminaciju nisam stvarno osjetila, sto ne znaci da ih nema. bas u petak nakon nekog sastanka stojim s kolegama i razgovaramo kako je tesko naci odgovarajuce radnike za upraznjene pozicije i on kaze da evo kod njega u regiji, 3 mjeseca nije stigla ni jedna prijava za posao, cak nema eto ni auslendera - sto se moze dvojako protumaciti - ili da su oni nuzno zlo u nedostatku cistokrvnih Austra, ili da eto ni oni nisu toliko "ocajni" pa da se prijavljuju za poslove. (iako govorimo o eto recimo kancelarijskim poslovima)
Mogao bi zivotom garantovat da u 80% austrijanaca spava mali hitler samo je pitanje kad ce buknuti... doduse oni cim popiju pokazu pravo lice. Radnicka klasa ce vecinom mozda glasati za spo ali ovi ustirkani i barabe iz gleisdorfa, judenburga i ostalih cobanskih mjesta samo FPÖ. Generalno nisam ih nikad simpatisao, sad jos manje al se grdno vara ako neko misli da su stranci pozeljni u austriji. Da nemaju interesa sutali bi te sa noge na nogu.
Da se ne lazemo i mi nismo nista bolji, .ebemo mamu arapima, turcima na svakom cosku....
Last edited by yoyo13 on 15/10/2017 18:44, edited 1 time in total.
Ima tu jos par procenata gore-dole koji ce odluciti borbu za drugo mjesto.
Krivo mi je sto je Dumbo prvi jbg. , lakse bih podnio Strachea kao orginal-otvorenog desnicara cini mi se.
pirmin wrote:Ima tu jos par procenata gore-dole koji ce odluciti borbu za drugo mjesto.
Krivo mi je sto je Dumbo prvi jbg. , lakse bih podnio Strachea kao orginal-otvorenog desnicara cini mi se.
Nije meni jasno, sto se ti bojis Kurza..
jel ce te neko sikanirati sada..
ili ce ti staviti zvijezdu na rukav..
toliko si se uspanicio..
Ovi svi koji govore da u Austriji ili Njemackoj nisu osjetili netrpeljivost ili nacionalizam il su slijepi i gluhi ili glupi . Treba svima da bude jasno da te nikad nece prihvatit sa tim imenom ili religijom . Ne daj boze da se sta zafunta u Evropi vidjeli bi da bi nas prvu noc pofatali ko zeceve .Mrznja je uvijek prisutna .
bosan wrote:Ovi svi koji govore da u Austriji ili Njemackoj nisu osjetili netrpeljivost ili nacionalizam il su slijepi i gluhi ili glupi . Treba svima da bude jasno da te nikad nece prihvatit sa tim imenom ili religijom . Ne daj boze da se sta zafunta u Evropi vidjeli bi da bi nas prvu noc pofatali ko zeceve .Mrznja je uvijek prisutna .
Lazes...moram ti reci..
u mojoj firmi nista vise ja nisam vrijedan od mog radnog kolege Bosnjaka..
boli njih klinac sto sam ja Hrvat a on Bosnjak..
cijene se radnici, a ne religija..
pirmin wrote:Ima tu jos par procenata gore-dole koji ce odluciti borbu za drugo mjesto.
toliko si se uspanicio..
Znam da ne citas nista sto je duze od par recenica ali evo zasto:
toliko si se uspanicio..
Znam da ne citas nista sto je duze od par recenica ali evo zasto:
Gluposti..
jedini problem, je u citavom Evropskom drustvu o kojem niko ne prica,
a niko i ne moze promjeniti je vladavina veliki firmi..
obicni gradjani se svode na roblje..
velike firme i ne primaju radnike vise..
sve se odvija preko leih firmi..