Ti i tvoji ste spasili Sarajevo a nije te zapalo ni sat besplatnog parkinga pa makar i na Alipašinom.Spašavao si Dobrinju a tamošnje udruženje veterana uzima redovno pare iz opštinskog budžeta da se "počaste" na godišnjicama jer su je branili iz štabova,podruma i magacina oko tunela.Doduše,kad bi vidio ko je u tom udruženju i njihov ratni CV - tužio bi ih kad bi ti i poslali poziv za kakvo "druženje".S oproštenjem,jebo ih njihov grah,jagnjetina,"rehabilitacije" po Fojnici i Olovu,besplatna mora i članske kartice...
Politika ili ne,tako nam je suđeno.Jedne prilike sam ganjao neki papir u opštini Novi Grad.Pita me jesam li izbjeglica ja velim - nisam.Pita me jesam li RVI - i na to pitanje kažem hvala Bogu - nisam.E onda plati taksu.Dobro.Nije problem,jebeš 8 KM.Iza mene dijasporac pokazuje izbjeglički karton i neke potvrde.Došao na godišnji iz Danske pa kupio stan na Otoci umjesto da obnovi kuću u Višegradu.On nije dao 8 KM za taksu.E onda sam se ja upalio pa jeb'o i Aliju i Bosnu.Titine pobjegulje nisu smjele doći u državu dok se Juga nije raspala a ovaj majmun mi se kezi ko biva,ko te jebe kad si bio budala.Ama ima on pravo i svaka mu čast.
Evo i danas.Nekakvi protesti na Marijin Dvoru za Nasera Orića.Ratni zločinac i profiter,poslijeratni ubica i kriminalac.A pred krezavom Munirom 30 kamera i ona tumači o pravdi.Ona koja je unovčila svoje mrtve.Oni da mene predstavljaju i da sa sa njima suosjećam? Da ne lajem ...
E zato moj Dozere,ako zakuhaju zajedno ćemo iz ovog nakaradnog sranja.Pa makar i hale čistili.A i nismo ni za šta drugo.