SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Fauja Singh

#1351 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Fauja Singh »

Kako ce zastitar na ulazu znati kako ce se neko ponasati kada popije odredjenu kolicinu alkohola?
Pa jbt to niko ne moze znati a ne covjek koji stoji na ulazu i pusti lupam 500-1000 ljudi u par sati.

Frajer je zastitaru razbio glavu flasom bez da ga je ovaj prije toga dohvatio, sta je poslije ocekivao? da ce ga neko od zastitara savladati polugom, pa mu svezati rukice pertlom i sacekati policiju koja ce ga odvesti na ispitivanje i pustiti kuci nakon par sati? Jest ahha...
Pogledaj samo kakvi momci rade na obezbjedjenu Sloge, ko od brda odvaljeni, treba zaista imati dobra muda ili biti velika budala da nekom od njih razbijes glavu flasom.
Ja kad bi nesto slicno napravio pomirio bi se sa batinama i to bi mi bila lekcija za ubuduce, poslije bi sjeo fino i sam sa sobom rascistio zbog cega sam takvo nesto napravio, ako je npr. zbog alkohola slijedeci izlazak u grad bi bio sa sokicem od jabuke.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#1352 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by un1ted »

Koliko zastitari rade svoj posao vidi se po kolicini oruzja koje se unese u takve prostore :)
smijesni_ste

#1353 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by smijesni_ste »

Pa zna li se pouzdano da ih je napao flašom? Sve rekla kazala komentari do sad.... :roll: :roll:
nicaze_072

#1354 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by nicaze_072 »

respo wrote:
nicaze_072 wrote:
respo wrote: a on ima pravo ovoga flasom da posijece po licu? to je koliko sam shvatio iz prica
evo nek kaze ovaj je li ovakav kao na slici bio kad su ga izveli
mozda su ga i oni nasaketali koje je "razvadjao" ovdje nikad necemo znati dok ne kaze neko ko je bas bio i gdje je pocelo i zavrsilo
Zastitari da su radili dobro svoj posao do toga ne bih niti doslo. A vec kad je doslo oni ne mogu predstavljati sudski sitem ove drzave. To sto su napravili je krivicno djelo "Nanosenje teskih tjelesnih ozljeda" i zbog toga se ide u zatvor jednako kao i za udaranje flasom u glavu....
alo biseru cujes li ti sebe?
pa ne zivis u norveskoj sa olafom i svenom
jbt evo ga jos jedan utopista izgleda
Ne zivim u Norveskoj, ali zivio u Hamburgu nekoliko godina. Ako mislis da su Bosanski "mangupi" vrh problematike u Evropi grdno se varas.
Iz vikenda u vikend gledao kako te gromade postupaju sa gostima i sa onim koji su problematicni. Ako krenes praviti sranje fino te uhvate za ruke i za noge i iznesu napolje. Ako dodatno pravis sranje zavezu te i zovu policiju koja se onda sa tim bavi.

A to sto kod nas najveci mangup u mahali ima reference za obezbjedjivanje objekata je smijesno ali i ujedno tragicno. Nema to veze sa zastitarima vec vise sa reketom. Nekad je i dovoljno da slucajno pogledas takvog jednog bilmeza i da te se prebije. Nekad je dovoljno imati zgodnu djevoku da bi dobio batine. A nekad je dovoljno biti i drugaciji.

Nema tu utopije. Tako stvari u svijetu funkcionisu...
AS_sa

#1355 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by AS_sa »

iskreno mislim da u Slogi te nece niko bezveze dirati ... a ovaj decko sto je dosao iz Svrakinog sigurno nije cvjecka ... majku mu, izlazim tamo 3 godine i nikad ni najmanji problem, a pogotovo ne sa zastitarima, gledaj svoj posao i ne masi flasama okolo i bice sve udure ...
ranger

#1356 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ranger »

ljudi sta je ovo na cengic vili stoje 3 policijska auta, jedan drot s automatom stoji :skoljka:
nisam vidio automat od 96 :run:
al_neri

#1357 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by al_neri »

Razbio je flasu zastitaru od glavu, al u kurcu.
Perspektiva

#1358 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Perspektiva »

ranger wrote:ljudi sta je ovo na cengic vili stoje 3 policijska auta, jedan drot s automatom stoji :skoljka:
nisam vidio automat od 96 :run:
Hapšenje vjerovatno :-)
astala_vistala

#1359 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by astala_vistala »

AS_sa wrote:iskreno mislim da u Slogi te nece niko bezveze dirati ... a ovaj decko sto je dosao iz Svrakinog sigurno nije cvjecka ... majku mu, izlazim tamo 3 godine i nikad ni najmanji problem, a pogotovo ne sa zastitarima, gledaj svoj posao i ne masi flasama okolo i bice sve udure ...
Upravo :thumbup:

Godinama dolazim i nikad niko nije dobio degenek osim ako nije zasluzio,ako je doslo do greske ona bi sa samo jedan naruzio jer su generalno pravi titani u odnosu na normalno pucanstvo :mrgreen: ali 6 ljudi da te prebija ispred ulaza to je debela zasluga i nek su dok je zime raja nesto sva nabrijana dovoljno nekoga i da slucajno zakacis eto belaja.
Perspektiva

#1360 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Perspektiva »

Ima krkana vazda, sto se sire i umisle u glavi da su 2x2m, a on metar i zilet a u sirinu 2m . Morao sam vrata prosirivati, da ne ulaze na kant :D
Fauja Singh

#1361 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Fauja Singh »

...
celava_dlaka

#1362 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by celava_dlaka »

Raja ima problema sa svojim Egom opasno
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1363 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

nicaze_072 wrote:
astala_vistala wrote:Elem,sto se tice ovog momka sto je pretucen ispred Sloge,taman sam se zadesio ispred ulaza kad su ga izveli ono je prekomjerna upotreba sile od strane zastitara,a na drugu stranu nemoguce je da su ga onako naruzili a da nista nije uradio,znam samo da mi rece jedan njihov kolega da je nekome flasom razbio glavu :) u sustini svjedok sam bio sam tu i gledao sve dok policija nije dosla.
Bez obzira sta je napravio oni nemaju pravo bilo sta da mu naprave. To sto su kod nas "zastitari" lokalni dripci i mangupi to je druga prica...
jel ono batko bio uvaženi radnik sloge???
JThomas

#1364 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

jeste.
Qler

#1365 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Qler »

Ne smije policija tući, ne smiju zaštitari tući, samo kriminalci smiju, i poželjno je pošten narod?!

Treba da svi udaraju pa onda pitaju ko je pravio problem. Niko nije dobio batine ko nije tražio. Niko.
KenCo

#1366 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by KenCo »

zna li ko kakva je ono bila potjera za nekom ford fiestom , oko 23:30 veceras na hrasnom, oko robota ??
rookfash

#1367 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by rookfash »

Qler wrote:Ne smije policija tući, ne smiju zaštitari tući, samo kriminalci smiju, i poželjno je pošten narod?!

Treba da svi udaraju pa onda pitaju ko je pravio problem. Niko nije dobio batine ko nije tražio. Niko.
mudro zboris! :thumbup:
muniza

#1368 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by muniza »

Qler wrote:Ne smije policija tući, ne smiju zaštitari tući, samo kriminalci smiju, i poželjno je pošten narod?!

Jes jes, al u limburgu. Ovdje je riječ o klubu u kojem se okuplja budućnost wannabe krimosa a na vratima rade sumnjivi likovi koji ne pripadaju ni jednoj agenciji, i oni da nam djele pravdu, daj ba uozbiljite se.

Momak je kao što i sam kaže tamo zalutao nakon par godina, vjerovatno vidjeli da je novi i u njemu našli krivca šta god da se desilo te noći.
Fauja Singh

#1369 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Fauja Singh »

Cuj vidjeli da je novi, pa nije Sloga caffe bar Jagoda pa da se odmah zna ko je novi.
Ubise vas predrasude i cini mi se da pojedinci jedva docekaju ovako neku vijest te odmah imaju krivca i zrtvu, pa se onda fino uz kaficu i bilten ima materijala za pljuvanje...
Jer jbg svi su zastitari nabildani, po defaultu su vam i krkani, neinteligentni i samo gledaju gdje ce naci nekog hudu koji rastavlja druge pa da njega ni krivog ni duznog razbiju od batina... a jos ako je novi, ili mozda stari ali nije izlazio neko vrijeme pa su ga zaboravili... e tek je onda nadrljo...
al_neri wrote:Razbio je flasu zastitaru od glavu, al u kurcu.
Po nacinu na koji repliciras predpostavljam da ti je ovaj momak iz Sloge neki haver, ili mozda poznanik iz ulice... pa ti je on ispricao "istinu"
respo

#1370 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by respo »

muniza wrote:

Jes jes, al u limburgu. Ovdje je riječ o klubu u kojem se okuplja budućnost wannabe krimosa a na vratima rade sumnjivi likovi koji ne pripadaju ni jednoj agenciji, i oni da nam djele pravdu, daj ba uozbiljite se.

Momak je kao što i sam kaže tamo zalutao nakon par godina, vjerovatno vidjeli da je novi i u njemu našli krivca šta god da se desilo te noći.
cuj vidjeli da je novi :-)
pa ne stane u klub 100 ljudi pa da znaju je li ko novi ili stari

svake subote bude novih i bas se on nasao da bude isprebijan jer je novi a imao problema i prije 3 godine ili kad je vec dosao :-)
zar je zabranjeno imati svoje obezbjedjenje i da ne pripadaju nijednoj agenciji?
muniza

#1371 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by muniza »

respo wrote:
muniza wrote:

cuj vidjeli da je novi :-)
pa ne stane u klub 100 ljudi pa da znaju je li ko novi ili stari

svake subote bude novih i bas se on nasao da bude isprebijan jer je novi a imao problema i prije 3 godine ili kad je vec dosao :-)
zar je zabranjeno imati svoje obezbjedjenje i da ne pripadaju nijednoj agenciji?
Rekao sam "vjerovatno" ali bit mog komentara je na tome da je suludo da izbacivači iz sloge imaju pravo da djele pravdu ili tuku bilo koga. Momka znam iz viđenja, nema kockastu glavu (možda nakon tuče ima), ne nosa uske pink majice ili pederušu i samim tim odudara od prosječnog posjetitlja sloge, složio se ti samnom ili ne.

Da kriv je utoliko što je otišao na mjesto gdje se non stop dešavaju belaji i izložio se opasnosti da mu se nešto slično desi. Možete pričati šta hoćete ali tamo se stalno dešavaju sranja, bio, vidio, doživio...
kokuz_sa

#1372 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by kokuz_sa »

zivota vam kako vam nije mrsko naprdjivat
sto je neko batina dobio

ako su ga namlatili bez razloga neka ih tuzi
Don Zivconi

#1373 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Don Zivconi »

kokuz_sa wrote:zivota vam kako vam nije mrsko naprdjivat
sto je neko batina dobio

ako su ga namlatili bez razloga neka ih tuzi
:thumbup:

smorise brate
alphonse kauders

#1374 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by alphonse kauders »

Još jedna "nevina žrtva" zaštitara? LINK
Zaštitari fizički napali Hajrudina Mulića?Mulić: Zadobio povrede po rukama

U krugu firme "Centrotrans DC" jučer ujutro odvijala se prava drama kada su Hajrudin Mulić, koji tvrdi da je predsjednik Nadzornog odbora ove firme, i Fikret Mulić, koji je, navodno, direktor ove firme, pokušali ući u prostorije.

Promijenjena brava

- Ova nekada državna špediterska firma je privatizirana. Sinoć (petak, op. a) bivši direktor Mustafa Ruvić s još dvojicom radnika obio je bravu, ušao u firmu i iznio dokumentaciju kako bi prikrio dugogodišnji kriminal jer je znao da ću provjeravati finansijsku dokumentaciju. Promijenio je bravu i u firmi je angažirao zaštitarsku kuću "Nova Gama". Jutros (jučer ujutro, op. a), kada smo direktor i ja pokušali ući u firmu, spriječeni smo. Ovom prilikom šest zaštitara me je fizički napalo i nanijelo mi lakše povrede - kazao je u izjavi za "Avaz" Hajrudin Mulić, dodajući da su zaštitari i Fikretu Muliću zavrtali ruke.

Mustafa Ruvić, pak, tvrdi da je on još direktor ove kompanije jer privatizacija nije okončana i kaže da jučer uopće nije bio u Sarajevu.

Nasilni ulazak

- Ovo je još jedna namještaljka Mulića. Niti sam bio u Sarajevu, niti sam obio bravu, niti iznio dokumentaciju koja po zakonu mora u firmi stajati deset godina. Svi ti navodi su apsolutna laž. Od direktora zaštitarske agencije sam saznao da je on nasilno pokušao ući u firmu i da su ga spriječili - kazao je Ruvić, dodajući da je on legalni direktor, a da se Mulići lažno predstavljaju.

O ovom slučaju obaviješten je i MUP Kantona Sarajevo.

- Policija jeste obaviještena o ovom događaju. Izašli su na mjesto događaja i utvrdili da su u pitanju neriješeni imovinskopravni odnosi. No, nije bilo narušavanja javnog reda i mira, a akterima je rečeno da svoja prava ostvare putem nadležnih organa - rečeno nam je u MUP-u KS.

Provedba na čekanju

Iz Agencije za privatizaciju KS u ranijem dopisu u vezi s ovim slučajem saopćeno je da je ugovor o kupoprodaji kompanije "Centrotrans DC" u vrijednosti od 3.513.338 KM zaključen još 2003. godine i da je time kompanija pripala ortačkoj grupi "Feal Metali i Hajrudin Mulić".

- Ugovor nikada nije realiziran, jer odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača osporavaju drugi ponuđači. Ortačka grupa "Kolinska" pokrenula je spor pred Kantonalnim sudom u Sarajevu, koji još nije donio odluku o ovom predmetu te je provedba ugovora o kupoprodaji kapitala preduzeća "Centrotrans DC" Sarajevo na čekanju - kazali su tada iz Agencije za privatizaciju.

Čini mi se da je ovo onaj poslijeratni tajkun - autopijaca, ruglo od parkinga kod Markala, pa neostvareni parking kod Narodnog pozorišta - prosto mu pojava u čovjeku izaziva sažaljenje!
julisiz es grant

#1375 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by julisiz es grant »

I naravno, uvijek Avaz daje prostor smeću kao što je ovaj, taj drugi o kome se priča već dvije stranice, onaj što su ga nalupali u Mercatoru na AP, Belma Šorlija kada ukrade jaknu u BL...sve divni ljudi kojima je učinjena nepravda.
Locked