Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Telemach

#1351 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Gistro_bancho wrote:Jedno pitanje koje zanima vjerujem sve korsnike Telemacha u Zenici:

GDJE MOŽEMO PLAĆATI VAŠE RAČUNE BEZ PROVIZIJE???

Do sada (dok je bio Telekabel) plaćali smo u većini banaka bez provizije, a sada bi trebali recimo za račun od 12 KM da dajemo od 1 do 2 KM za proviziju. To je mnogo gospodo a znam da je do Vas a ne do Banaka jer ste zadnje račune slali sa uplatnicom koja glasi na Telemach i gdje je postavljen samo račun u Hypo Alpe Adria Banci.

Kada planirate potpisati ugovore sa komercijalnim Bankama u Zenici kako bi mogli plaćati bez provizije jer na račun od 12 KM 1-2 KM dođe od 8,34% do 16,67% skuplje u odnosu na cijenu koju bi trebali plaćati.

Znam da taj novac ne ide Vama nego bankama, ali Vi trebate potpisati ugovor sa njima gdje ćete Vi snositi troškove provizije troškove koja će Vama biti višestruko manja a ne mi.

p.s. skinite onu reklamu sa internog kanala da se plaćanje može izvršiti bez provizije u tim i tim bankama jer NE MOŽE!

Lijep pozdrav
Korisnici koji imaju Telekabelov račun naknadu za usluge mogu izvršiti u istim bankama kao i do sada.
S Telemach računom uplatu bez provizije možete izvršiti samo u Hypo banci u TC-u.
ElRe

#1352 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ElRe »

Placajte racune u posti, provizija vam je 1 KM, ili u bankama iz RSa...

Nije mi jasno sto se prikljucujete na KKS ako vam je 1KM puno...
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#1353 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by un1ted »

Nije puno, stvar je principa :) Taj 1KM uzima Telemach, indirketno jer NE ZELE izgleda sklopiti ugovor s bankama pa da korisnici ne placaju provizije.
Gistro_bancho

#1354 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Gistro_bancho »

Telemach wrote:
Gistro_bancho wrote:Jedno pitanje koje zanima vjerujem sve korsnike Telemacha u Zenici:

Do sada (dok je bio Telekabel) plaćali smo u većini banaka bez provizije, a sada bi trebali recimo za račun od 12 KM da dajemo od 1 do 2 KM za proviziju. To je mnogo gospodo a znam da je do Vas a ne do Banaka jer ste zadnje račune slali sa uplatnicom koja glasi na Telemach i gdje je postavljen samo račun u Hypo Alpe Adria Banci.

Kada planirate potpisati ugovore sa komercijalnim Bankama u Zenici kako bi mogli plaćati bez provizije jer na račun od 12 KM 1-2 KM dođe od 8,34% do 16,67% skuplje u odnosu na cijenu koju bi trebali plaćati.

Znam da taj novac ne ide Vama nego bankama, ali Vi trebate potpisati ugovor sa njima gdje ćete Vi snositi troškove provizije troškove koja će Vama biti višestruko manja a ne mi.

p.s. skinite onu reklamu sa internog kanala da se plaćanje može izvršiti bez provizije u tim i tim bankama jer NE MOŽE!

Lijep pozdrav
Korisnici koji imaju Telekabelov račun naknadu za usluge mogu izvršiti u istim bankama kao i do sada.
S Telemach računom uplatu bez provizije možete izvršiti samo u Hypo banci u TC-u.
Pa dobro, mislite li u skorijoj budućnosti potpisivati ugovore sa Bankama da bude kao i ranije ili trebamo ići u TC da bi platili bez provizije? Molim odgovor na ovo konkretno pitanje.
ElRe

#1355 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ElRe »

Evo ja na primjer nemam u blizini ni jednu banku za placanje racuna BHTu bez provizije, a ni postu i nisam lud da idem 4-5 km do najblize banke ili poslovnice BHTa i da tu platim i ustedim 1 KM.
Kralj Tvrtko I.

#1356 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kralj Tvrtko I. »

kakavdanakneiskustvu wrote:
ElRe wrote:Placajte racune u posti, provizija vam je 1 KM, ili u bankama iz RSa...

Nije mi jasno sto se prikljucujete na KKS ako vam je 1KM puno...

pa do sada nismo morali plaćati tu 1 km provizije,još ako budu računi za net i tv odvojeno dolazili to je 2 km
1,80 KM u Unicreditu provizija...

PS: racuni su na jednom papiru (racunu)
Telemach

#1357 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Poštovani korisnici,

Od danas kanali Zone Romantica i Zone Reality postaju CBS Drama i CBS Reality.
Programski sadržaji novih, rebrendiranih kanala će biti mnogo veći i bogatiji. Novi kanali CBS Reality i CBS Drama će emitovati hit serije i filmove iz CBS-ove videoteke od preko 70.000 sati filmova i serija.
Kanal CBS Drama će od samog početka emitovanja mamiti gledaoce na nezaboravne i jedinstvene serije. Gledaćete serije od legendarne "Dinastije” do misterioznog “Tvin Piksa”, od sci-fi serije “4400" do policijske drame u Honolulu “Hawaii 5-0".
CBS Reality svakog dana dobiva sve veće povjerenje gledalaca, a sada će osvojiti i vas, i to serijama poput “Sudija Džudi” i “48 sati”.
Premijerama, kao i serijama koje ste voljeli, CBS kanali garantuju pravo uživanje u vašem domu.

Vaš Telemach
agent_zero

#1358 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by agent_zero »

Telemach wrote:Poštovani korisnici,

Programski sadržaji novih, rebrendiranih kanala će biti mnogo veći i bogatiji. Novi kanali CBS Reality i CBS Drama će emitovati hit serije i filmove iz CBS-ove videoteke od preko 70.000 sati filmova i serija.
Kanal CBS Drama će od samog početka emitovanja mamiti gledaoce na nezaboravne i jedinstvene serije. Gledaćete serije od legendarne "Dinastije” do misterioznog “Tvin Piksa”, od sci-fi serije “4400" do policijske drame u Honolulu “Hawaii 5-0".
CBS Reality svakog dana dobiva sve veće povjerenje gledalaca, a sada će osvojiti i vas, i to serijama poput “Sudija Džudi” i “48 sati”.
Premijerama, kao i serijama koje ste voljeli, CBS kanali garantuju pravo uživanje u vašem domu.

Vaš Telemach
Popravite konačno ttx na ovim domaćim kanalima i omogućite nam rtl, domu, hrt3, b92 i zemaljske rts kanale. A pustite nas ti dosadnih sapuničarskih kanala.
inSighT
Vozim: na guranje

#1359 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by inSighT »

agent_zero wrote:

Vaš Telemach
Popravite konačno ttx na ovim domaćim kanalima i pustite nam rtl, domu, hrt3, b92 i zemaljske rts kanale. A pustite nas ti dosadnih sapuničarskih kanala.
Ma neka oni naprave ovu snimalicu na usb, to bi bio ozbiljan korak naprijed! Inače, kakve ti fajde i od tih kanala kad' bi vjerovatno opet zatamnili sve što valja na njima (barem kod nas u Sarajevu)! Stop majorizaciji u rajvosi! :D
motorola01

#1360 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by motorola01 »

Gistro_bancho wrote:
Telemach wrote:

Lijep pozdrav
Pa dobro, mislite li u skorijoj budućnosti potpisivati ugovore sa Bankama da bude kao i ranije ili trebamo ići u TC da bi platili bez provizije? Molim odgovor na ovo konkretno pitanje.
Mozes platiti u Mojoj banci bez provizije telemach racune.

Znaci u Zenici imate Moju banku bez provizije i cini mi se da moze i u Volksbanci..
motorola01

#1361 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by motorola01 »

Znam da ima u lameli(gdje je bila ljubljanska banka), ali mislim da ima jos negdje u gradu.
Eborg

#1362 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Eborg »

Je li iko radio bridge routera (uvezivanje wireless routera) na Telemach mreži?
dječak sa šibicama

#1363 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama »

Vaš Telemach
Neda mi se sad vrsljati po kanalima, imamo li te kanale svi, dakle i oni koji imaju osnovni ili start paket?
inSighT
Vozim: na guranje

#1364 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by inSighT »

dječak sa šibicama wrote:

Vaš Telemach
Neda mi se sad vrsljati po kanalima, imamo li te kanale svi, dakle i oni koji imaju osnovni ili start paket?
Koliko ja znam na analognom paketu ima samo zone reality, dok i romantica ima samo na digitali, što znači da bi po toj logici na analognoj samo trebao biti CBS Reality (umjesto zone reality-a)!? A inače su oba kanala imala najvjerovatnije najnižu gledanost pa su i zamijenjena drugim!?
brazzo19

#1365 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by brazzo19 »

Ma nisu zamjenjeni , nego im promjenili ime i logo , obicni "ribrending" sto bi reko gazda sa "bitangi i princeza" :D
Telemach

#1366 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@all
Kanal Vh1 će biti zamijenjen kanalom Vh1 Adria
Vh1 Adria je još jedan veliki muzički kanal prilagođen našem regionu.
Vh1 ostaje kanal koji će dvadeset četiri sata emitovati samo muziku i video spotove, ali će regionalni Vh1 pratiti poboljšanja u odabiru muzike, uređivačke politike i novih muzičkih segmenata .
Iza pokretanja regionalnog Vh1 kanala stoji kompanija MTV Adria koja je vlasnik licence MTV Networks za Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju i Crnu Goru.
U programskoj šemi kompanije Telemach Vh1 Adria ćete pratiti na istoj poziciji u listi kanala na kojoj je do sada bio kanal Vh1.
Kinaski

#1367 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kinaski »

Nemojte ukidati vh1, to je jedini muzicki kanal koji pratim. Mtv adria je sranje u poredjenju sa njemackim mtv-om.
Ubacite vivu ne slusamo svi sibana
kakavdanakneiskustvu

#1368 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

šta bi se temom telemach u zenici?
Mustang1

#1369 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Iako je danas 10. dan a vidim da se mnogi zale da im ne dolaze danas lagano idem dole i ako ne dodju do kraja dana nek se jebu .. Jos jedan vikend mi propada .. Znali su poslati one da prikljuce analognu pa da mogu slati racune nakon 2 dana .. Ko ga jebe nije mi za glavu da budem kod njih svakako se sad neckam jer ako budu ovako azurni i kad kvar bude .. A Telekom sam imao samo 2-3 kvara u 6-7 godina i svaki put bi dolazili odmah sljedeci dan i to ujutro a prijavim im navece ..
Tiger 033

#1370 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

Bubalo1 wrote:Iako je danas 10. dan a vidim da se mnogi zale da im ne dolaze danas lagano idem dole i ako ne dodju do kraja dana nek se jebu .. Jos jedan vikend mi propada .. Znali su poslati one da prikljuce analognu pa da mogu slati racune nakon 2 dana .. Ko ga jebe nije mi za glavu da budem kod njih svakako se sad neckam jer ako budu ovako azurni i kad kvar bude .. A Telekom sam imao samo 2-3 kvara u 6-7 godina i svaki put bi dolazili odmah sljedeci dan i to ujutro a prijavim im navece ..
Strpljenja haveru evo nama u Sa. popravljaju "MMDS" ima 10 dana i jos NEma naznaka da ce uskoro biti rijesen...također smo zakinuti za kanale koje vi imate u Ze i Mo. :dance:
Mustang1

#1371 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Ma vuku za nos .. Ne volim kad mi se kaze doci cemo za toliko dana i ne dodju .. Da su mi rekli doci cemo za 3 mjeseca ja bih cekao i bilo bi ok .. Ali ovako kad mi se kaze tad i ne dodje ufff .. Ne moze me niko ubijediti da ne mogu stici jer znam kad sam isao prijavljivati pola sata jedan stoji i ceka nesto i tek onda odose na teren .. Pa eno im dole guzva po sat vremena se ceka u redu koliko su neprofesionalni i ne znaju ni objasniti ljudima kako treba .. Onaj mlatara rukama ko na pijaci i svaka stranka ostane kod njega barem 10.ak minuta .. WTF :-) Kad bolje skontam odoh ja ovo odjaviti dok se nisam zaklo :D
kenzo

#1372 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kenzo »

cuj ukinuti vh1...

hocete li ukinuti VH 1 Classic?

to je jedini kanal koji pratim...
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#1373 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by un1ted »

@Bubalo1
Skini se u kupaci i nazovi ih, siguran sam da ce doci odmah isti dan kada im spomesnes boju kupaceg :lol: :lol: :D
Mustang1

#1374 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Cuj nazovi ih .. Ja isao u kupacem .. Ona mala sto radi me htjela privesti ali sam se usprotivio :D
Mustang1

#1375 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

@Telemach .. Rekose mi da ste vi u Sarajevu tamo glavni da je do vas .. Hajde poguraj me :D
Locked