SDA-All about
- Lokman
#13476 Re: SDA-All about
Bakir Izetbegović snagu crpi iz podrške IVZ, Erdoganove podrške i ogromnog novca kojim raspolaže, ali mu nedostaju karizma i intelektualni autoritet.Živimo u opasnim vremenima. U Evropi se budi desni radikalizam, projekat multikulture je zvanično proglašen propalim. Pogubna SDA politika bošnjake je dovela u neku vrstu živog blata. Nalazimo se u klinču Srba i Hrvata, samo je pitanje vremena kada će Republika Srpska proglasiti referendum(http://www.klix.ba/vijesti/bih/ivo-bana ... /140408142). O tome govore eminentni intelektualci poput Ive Banca. Dakle u finalni rasplet borbe za opstanak ulazimo sa jednim Bakirom Izetbegovićem kao izvjesnim pobjednikom izbora. Garancije Srbije oko teritorijalnog integriteta BiH i Vučićeva retorika pouzdani su kao i lanjski snijeg. Prisjetimo se teze dobrice Ćosića da je laž najjače srpsko oružje. Dobra vijest jeste da su Fahrudin i Lagumdžija politički mrtvi. Dva izdajnika i lopova manje, ostaje treći i najopasniji.... Kompletna politička garnitura izdajnika na vlasti Bakir-Fahrudin-Lagumdžija pogubna je i opasna za opstanak naroda i države. Običan čovjek malo toga može učiniti. Kriminalci iz političkih stranaka vladaju poput feudalaca i ne postoji pravna država koja treba da štiti imovinu i prava građanina. U takvoj opasnoj situaciji Bakir Izetbegović političku taktiku gradi na totalnom laganju sviju i svakoga. Svaki njegov potez, svaka njegova riječ je neiskrena i lažna. On je patološki lažov.
- jon_jovi
#13477 Re: SDA-All about
Mi dobro sada znamo ko su protivnici suverene, nezavisne, samostalne BiH i znamo šta treba raditi, kako treba raditi i kako se suprotstaviti tim snagama ukoliko bude potrebno", kazao je, između ostalog, novinarima general Hasan Efendić.
- Lokman
#13478 Re: SDA-All about
Zlo bošnjačkog naroda su kriminalni biznismeni uvezani sa kriminalnim političarima. Nešto slično Ukrajini. Vidim da niko ne otvara temu kako jedan politički marginalac sa voljom, radnom energijom i vlastitim kapitalom može opstati u SDA državi birokratskog živog blata. Anglosaksonci kažu da su velike pare uvijek krv, suze i znoj, ali po mogućnosti preferiramo tuđe. Nije ni čudo zašto su se u bivšoj Jugi vicevi pričali o Bosancima. Moja poruka mladima je da zbrišu odavde čim prije, prije svega radi prava na popravni. Vidio sam dosta naših ljudi po zapadu koji su naivno pali na priču o "početku od nule" da bi poslije izgubili pravo na popravni. U sve životne projekte treba krenuti što mlađi, pa tako i u pečalbu. Zašto nećete nikada sresti jevreja na baušteli, taksistu ili kamiondžiju, ali hoćete jevreja bankara, advokata, naučnika ili multimilionera. Možda ljudi nisu talentovani za poslove za koje su talentovani Bosanci, ali sam ovu paralelu povukao radi shvatanja fenomena bošnjačke podrške stranci SDA. To je velika uzajamna ljubav. U svakom drugom kontekstu njihov (SDA partitokratija) krajnji domet jeste apsolvent seoskog mejtefa, ali u masi Bošnjaka oni su faktori koji pregovaraju i dogovaraju. Što se mene tiče ja sam davno digao ruke od lokalnih ljudi, svjestan da je svaki projekat sa njima gubljenje vremena, jer je unaprijed osuđen na propast. Isčekivanje neke promjene svijesti i spoznaje je odvraćanje od realnosti. Postoje neke lijepe i kulturne sredine poput Austrije i Italije u kojima čovjek može nešto i zaraditi. Ima naših dosta uspješnih ljudi po Njemačkoj, Austriji i Švici. Njima ne kroje sudbinu razni Kenjci, Sarajlići i Konakovići, ljudi su fokusirani na biznis u zdravim sredinama. Inače ako neko smatra da u Bosni može da napravi pare, neka patentira tu nenaučnu fantastiku. Pa pogledajte samo kakvu golgotu tračeva i kletvi prolazi jedan Al shidi koji je investirao 150 miliona eura u grad moralnu ruševinu, koje uzgred rečeno nikada neće pretvoriti u dobit. Jednostavno tamo se mrzi svaki progres i prosperitet. Neka svaki forumaš posjeti residential area Poljine i vidi te lijepe kuće i zapita se nakoji su to lijepi i lagani način pojedinci došli do para.
-
oakville
#13479 Re: SDA-All about
Kad već zna šta i kako raditi i kome se suprotstaviti neka i nama kaže u detalje da ne lutamojon_jovi wrote:Mi dobro sada znamo ko su protivnici suverene, nezavisne, samostalne BiH i znamo šta treba raditi, kako treba raditi i kako se suprotstaviti tim snagama ukoliko bude potrebno", kazao je, između ostalog, novinarima general Hasan Efendić.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#13480 Re: SDA-All about
sače samo dok osmisli pravu protivoklopnu dovu i kreira efikasne antičetničke sihre
da je išta znao onom bi krepancu Aliji Prvovjenčanom obje šake odsjekao krajem 1995
da je išta znao onom bi krepancu Aliji Prvovjenčanom obje šake odsjekao krajem 1995
-
oakville
#13481 Re: SDA-All about
Ako još neko ima nekih zabluda o čemu se radi u raspravi o tzv. državnoj imovini - radi se u stvari o investicijama po kojima je ova zemlja poznata
http://radiosarajevo.ba/novost/148019
http://radiosarajevo.ba/novost/148019
- jon_jovi
#13482 Re: SDA-All about
Lahko za Aliju, teško je za nasJoseMujica wrote:sače samo dok osmisli pravu protivoklopnu dovu i kreira efikasne antičetničke sihre![]()
- vatrogasac
#13483 Re: SDA-All about
I Stjepan i Alija?jon_jovi wrote:
Zlikovci i izdajnici
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#13484 Re: SDA-All about
Rahmetli Dedo je birao navodno između "sposobnih i poštenih" i jako mi je žao što ga nikad nitko ne priupita zašto biti sposoban po defaultu znači biti nepošten. Ipak, druga vremena i on se oduživao drugovima iz zatvora, džamije, džume, simpatizerima u ilegali itd
Ali, što ovi biraju između lošeg i nepoštenog i nesposobnog, pa šta ubodu. Drugačije i već duže vrijeme, uostalom od imenovanja ne mogu razumjeti i ne razumijem Kaplanovo radno mjesto
http://www.klix.ba/vijesti/kultura/busu ... /140415067
Ali, što ovi biraju između lošeg i nepoštenog i nesposobnog, pa šta ubodu. Drugačije i već duže vrijeme, uostalom od imenovanja ne mogu razumjeti i ne razumijem Kaplanovo radno mjesto
http://www.klix.ba/vijesti/kultura/busu ... /140415067
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#13485 Re: SDA-All about
Prvovjenčani je, po sopstvenim rječima, između sposobnih i podobnih birao podobne.....zato nam i jeste vako dobro 
- Paranoid
#13486 Re: SDA-All about
JoseMujica wrote:Prvovjenčani je, po sopstvenim rječima, između sposobnih i podobnih birao podobne.....zato nam i jeste vako dobro
Hosh da prodjem kroz tebe! jel' hosh da prodjem kroz tebe...
- DaffyDuck
#13487 Re: SDA-All about
Evo naseg ponosa, sta bi mi bez nje
Sda demokratija
:smajlikojipovraca:
-
VjecitiStudent
#13488 Re: SDA-All about
E snaho, da dedo vidi djeda mraza kapicu ... 
- jon_jovi
#13489 Re: SDA-All about
Ma Alija je srao ono što je masa htjela da čuje. To uključuje ono serucanje o miru i da mi nećemo da se tučemo i da je za rat potrebno dvojje i slične gluposti. To je jednostavno padalo na plodno tlo.
- Paranoid
#13490 Re: SDA-All about
Ene...pa nije Alija kriv sto njegove rijeci nisu mogle dosegnut visine pa da zakace i nebeski narod...jon_jovi wrote:Ma Alija je srao ono što je masa htjela da čuje. To uključuje ono serucanje o miru i da mi nećemo da se tučemo i da je za rat potrebno dvojje i slične gluposti. To je jednostavno padalo na plodno tlo.
-
oakville
#13491 Re: SDA-All about
alija je lijepo rekao "rata neće biti, mirno spavajte" jer da je rekao "dolazi rat" mase bi mu se razbježale brzinom svjetlosti. S čim bi ratovao?jon_jovi wrote:Ma Alija je srao ono što je masa htjela da čuje. To uključuje ono serucanje o miru i da mi nećemo da se tučemo i da je za rat potrebno dvojje i slične gluposti. To je jednostavno padalo na plodno tlo.
- jon_jovi
#13492 Re: SDA-All about
Bio je tolko smotan da pomiruje Srbe i Hrvate i da posreduje u sklapanju primirja koje je i potpisano u Sarajevu. Time je omogućio i jednima i drugima da sve snage usmjere na nas. Ma vizionar u pičku milu majćinuParanoid wrote:Ene...pa nije Alija kriv sto njegove rijeci nisu mogle dosegnut visine pa da zakace i nebeski narod...jon_jovi wrote:Ma Alija je srao ono što je masa htjela da čuje. To uključuje ono serucanje o miru i da mi nećemo da se tučemo i da je za rat potrebno dvojje i slične gluposti. To je jednostavno padalo na plodno tlo.
- Havatar
#13493 Re: SDA-All about
Ovu sliku si postavio posto mislis da ce svako ko je vidi da odmah pocne da pjeva onu "necu lijeka ni ljekare zovite mi neimare"DaffyDuck wrote:
Evo naseg ponosa, sta bi mi bez nje![]()
Sda demokratija![]()
- DaffyDuck
#13494 Re: SDA-All about
PostaviLa sam jer sam nedavno isla kod doktorice koja pojma nema, al njoj Seka na stolu i popi*dilaHavatar wrote:Ovu sliku si postavio posto mislis da ce svako ko je vidi da odmah pocne da pjeva onu "necu lijeka ni ljekare zovite mi neimare"DaffyDuck wrote:[img]https://docs.google.com/gview?url=http% ... er=1&w=515[
Evo naseg ponosa, sta bi mi bez nje![]()
Sda demokratija![]()
Evo nas haman kao kod Kim Jong Una
- MuaDib
#13495 Re: SDA-All about
Ono što ja Alija radio u predvećerje rata, u velikom dijelu svijeta se tretira kao veleizdaja i sabotiranje odbrane.Paranoid wrote:Ene...pa nije Alija kriv sto njegove rijeci nisu mogle dosegnut visine pa da zakace i nebeski narod...jon_jovi wrote:Ma Alija je srao ono što je masa htjela da čuje. To uključuje ono serucanje o miru i da mi nećemo da se tučemo i da je za rat potrebno dvojje i slične gluposti. To je jednostavno padalo na plodno tlo.
Drugi par rukava je podanička svijest i nesosobnost velikog djela naroda da prihvati da je žrtvovan za političke ciljeve SDA.
Ali dolaze djeca koja to vide, djeca koja će tu bandu kad tad poslati na smetljište historije.
-
UDBAŠ
#13496 Re: SDA-All about
Na Konferenciji za medije je govorio KONOBAR, potpredsjednik SDA.
"Primam 5.200, a trebao bi 2.500 KM"
To što s e zna, koliko naš konobar prima, a ono što s e ukrade,šta s tim.
Zar je teško izračunati primanja konobara i svu imovinu koju ima u BIH pokretnu i nepokretnu i pitati konobara ko mu je dao bakšiš da to kupi uključujući i stan u Turskoj.
Jasno je da je ovo pravna i normalna država,on nikada ne bi bio to što jes,već bi i dalje bio konobar na Ilidži kod električara.
I naravno da bi bili davno u zatvoru za sve lopovluku,ali eto kdo nas može i konobar biti fora.

"Primam 5.200, a trebao bi 2.500 KM"
To što s e zna, koliko naš konobar prima, a ono što s e ukrade,šta s tim.
Zar je teško izračunati primanja konobara i svu imovinu koju ima u BIH pokretnu i nepokretnu i pitati konobara ko mu je dao bakšiš da to kupi uključujući i stan u Turskoj.
Jasno je da je ovo pravna i normalna država,on nikada ne bi bio to što jes,već bi i dalje bio konobar na Ilidži kod električara.
I naravno da bi bili davno u zatvoru za sve lopovluku,ali eto kdo nas može i konobar biti fora.

- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#13497 Re: SDA-All about
Vila Amira Zukića
Spavaćih Soba: 15
Stambena Površina: 1.100 m2
Zemljište: 1.230 m2
Vrijednost : 2.000.000,00 KM
Vila se nalazi u naselju Grbavica u ulici Ante Fijamenga.Kuća se sastoji od 5 etaža +banket sala+4 garaže. U sklopu kuće je još jedna manja kuća od 110 m2 koja ima 4 garaže i jedan sprat.
Prihodi porodice Zukić:
Izvor imovinski karton Centralne izborne komisije : http://database.cin.ba/baza/profil.php?profil=44
Paušal :703 KM
Plaća SDA:2.500,00 KM
Plaća supruge :1.583,00 KM
Ukupno:4.786,00 KM x 12 mjeseci=57.432,00 KM
Ušteđevina :15.000,00 Km
Krediti: HVB / Raiffeisen banka / BBI : 260.000 KM
Ukupni prihodi:332.432,00 KM
Ostala imovina porodice Zukić:
- Stan 1/2 65.000 KM Panjina Kula Sarajevo
-Kuća 1.000.000 KM Dubrovnik Hrvatska
-Zemljište 50.000 m2 Trebinje BiH
-zemljište* 50.000 m2 Rogatica BiH
-kuća 150.000 KM BiH
- Styling
#13498 Re: SDA-All about
A, ja se bojim da mi banka ne oduzme ovaj dvosoban stan od 54 m2 pod hipotekom koji otplacuem vec 7 godina jer zbog gubitka posla sve teze placam ratu.KatarinaKosaca wrote:Vila Amira Zukića
Spavaćih Soba: 15
Stambena Površina: 1.100 m2
Zemljište: 1.230 m2
Vrijednost : 2.000.000,00 KM
Vila se nalazi u naselju Grbavica u ulici Ante Fijamenga.Kuća se sastoji od 5 etaža +banket sala+4 garaže. U sklopu kuće je još jedna manja kuća od 110 m2 koja ima 4 garaže i jedan sprat.
Prihodi porodice Zukić:
Izvor imovinski karton Centralne izborne komisije : http://database.cin.ba/baza/profil.php?profil=44
Paušal :703 KM
Plaća SDA:2.500,00 KM
Plaća supruge :1.583,00 KM
Ukupno:4.786,00 KM x 12 mjeseci=57.432,00 KM
Ušteđevina :15.000,00 Km
Krediti: HVB / Raiffeisen banka / BBI : 260.000 KM
Ukupni prihodi:332.432,00 KM
Ostala imovina porodice Zukić:
- Stan 1/2 65.000 KM Panjina Kula Sarajevo
-Kuća 1.000.000 KM Dubrovnik Hrvatska
-Zemljište 50.000 m2 Trebinje BiH
-zemljište* 50.000 m2 Rogatica BiH
-kuća 150.000 KM BiH
- Lokman
#13499 Re: SDA-All about
Na izborima 2010 Bošnjaci su jednu zabludu zamjenili drugom zabludom.Danas imamo repriznu situaciju partnerstva u kojem se Bakir (SDA) i Lagumdžija (SDP) pokušavaju da izvuku iz živog blata u koje su upali svojom pohlepom i kratkovidošću. Društvenu scenu dosta usložnjava i sijaset pogrešnih intelektualaca i novinara. Sve u svemu da bi se izvukli iz propasti potreban je ogroman novac kojeg nema ni na vidiku. Treba se fokusirati kako da riješimo problem nepravde, korupcije i kriminala koji je stvorila SDA-SDP vlast. Sistem kreiraju ekonomski odnosi, odnosno ekonomski interesi. Kod nas se politika vodi zarad pozicija koje omogućavaju pljačku putem javnih nabavki i nepotizma. Dakle koruptivni sistem SDA-SDP se ruši smanjivanjem javnog sektora (prostor za pljačku i korupciju), odnosno totalnom privatizacijom svega osim policije i sudstva.
- Lokman
#13500 Re: SDA-All about
http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Vesti ... ova-u-2014
Da bi mogli da trgujemo i radimo biznis sa svijetom moramo raditi i ponašati se prema evropskim standardima i normama. EU je najveća svjetska trgovinska sila, koja posjeduje 26% svjetske trgovine. Evropski moderni gradovi pretvoreni su u tehnopolise. Elektronika i komunikacija prisutni su u poslovnom životu svakog pojedinca. Zahvaljujući kapitalističkom poslovnom modelu, doslovno svako može sebi priuštiti neku vrstu elektronskog uređaja. Od deset najtraženijih zanimanja na tržištu rada, prije osam godina nije postojalo niti jedno. Kada pogledamo oko sebe, malo zagrebemo ispod površine, uđemo u bosanske fabrike i preduzeća, ugledamo jednu nadrealnu sliku iz perioda devedesetih godina prošlog stoljeća. Po slobodnoj procjeni, iza neposredne konkurencije u istočnoj Evropi, sa kojom smo u direktnoj konkuranciji za jeftine radno intenzivne poslove koje zapadne kompanije premještaju na istok, institucionalno i po pitanju infrastrukture zaostajemo 10-15 godina. SDA vlast je vlast prošlosti, prevaziđeni model koji ne odgovara potrebama modernog društva, nastavak njihove vlasti znači daljne propadanje i agoniju. SDA strankom upravljaju sebični i nekvalifikovani ljudi koji su obuzeti ličnim ekonomskim interesima, zbog toga prave kardinalnu grešku opiranja promjenama a to je siguran put u propast.
Da bi mogli da trgujemo i radimo biznis sa svijetom moramo raditi i ponašati se prema evropskim standardima i normama. EU je najveća svjetska trgovinska sila, koja posjeduje 26% svjetske trgovine. Evropski moderni gradovi pretvoreni su u tehnopolise. Elektronika i komunikacija prisutni su u poslovnom životu svakog pojedinca. Zahvaljujući kapitalističkom poslovnom modelu, doslovno svako može sebi priuštiti neku vrstu elektronskog uređaja. Od deset najtraženijih zanimanja na tržištu rada, prije osam godina nije postojalo niti jedno. Kada pogledamo oko sebe, malo zagrebemo ispod površine, uđemo u bosanske fabrike i preduzeća, ugledamo jednu nadrealnu sliku iz perioda devedesetih godina prošlog stoljeća. Po slobodnoj procjeni, iza neposredne konkurencije u istočnoj Evropi, sa kojom smo u direktnoj konkuranciji za jeftine radno intenzivne poslove koje zapadne kompanije premještaju na istok, institucionalno i po pitanju infrastrukture zaostajemo 10-15 godina. SDA vlast je vlast prošlosti, prevaziđeni model koji ne odgovara potrebama modernog društva, nastavak njihove vlasti znači daljne propadanje i agoniju. SDA strankom upravljaju sebični i nekvalifikovani ljudi koji su obuzeti ličnim ekonomskim interesima, zbog toga prave kardinalnu grešku opiranja promjenama a to je siguran put u propast.