IRAN

Post Reply
Point.

#13476 Re: IRAN

Post by Point. »

asurbanipal wrote:
salik79 wrote:
Ahbabu, ovo su starjesine, lokalni autoriteti. Cudi me tvoja neupucenost. Klikni na gornji link pa vidi jesu li sto muda i dva zuba jedini koji su izasli.... 8-)

Konzerve @saliče, konzerve su to.

Mladi su željni promjena. I ja bih se frustrirao kada bi mi ti gore bili autoriteti.
Na starima svijet ostaje.
sekerbay

#13477 Re: IRAN

Post by sekerbay »

Što se tiče ovih orkestriranih demonstracija, predlažem organizatorima da gase mješalicu i motaju kablove.
Gotovo je to.
Bitno je bilo da narod vidi ko podržava protestante i šta isti rade.
Inače, izvršioci iliti terenci su glupi ko i onaj što ih najviše bodri - trump.
Ej, u po nacionalno osviještene države zapaliti zastavu te države :lol:
salik79

#13478 Re: IRAN

Post by salik79 »

asurbanipal wrote:
salik79 wrote:
Ahbabu, ovo su starjesine, lokalni autoriteti. Cudi me tvoja neupucenost. Klikni na gornji link pa vidi jesu li sto muda i dva zuba jedini koji su izasli.... 8-)

Mladi su željni promjena. I ja bih se frustrirao kada bi mi ti gore bili autoriteti.
Halo, a sta velis da kliknes na onu puljku play iznad!? Probaj slobodno, ne boli....
sarajevoxxxx

#13479 Re: IRAN

Post by sarajevoxxxx »

8-)
asurbanipal wrote:
salik79 wrote:Danasnje okupljanje u Sjevernom Horasanu, u Bodznordu, sije i sunije - ruku pod ruku - stavljaju svoje zivote na raspolaganje za Islamsku Republiku i Imama Hameneija:

Image

Što bi rekli, sto m**a, a dva zuba.

Na penzionerima svijet ostaje. :mrgreen:
:lol: :thumbup:
salik79

#13480 Re: IRAN

Post by salik79 »

Point. wrote:
salik79 wrote:
Point. wrote:Salik, idi radi nesto, trazi posla kakvog, visis non stop na ovoj temi kako su poceli protesti.
A sta ti radis, molit cu lijepo?

Btw, na odmoru sam do ponedjeljka. ;-) 8-)
Ah, kako podudarno vrijeme za odmora.
Prozivas Kikija zato sto je kurdofil a ti si brat bratu, deset puta gori sa svojim ajatolama. Znaci, prvo Iran pa onda dzennet.
Ne's vjerovat', podudarilo se u svim podruznicama svijeta, kod holdinga za koji radim. 8-)

Nego, ne rece nam, zasto ti visis ovdje? Jesi li na socijali tamo, ili?
salik79

#13481 Re: IRAN

Post by salik79 »

Boli vas, ha?! Pa, evo i na ovoj i svakoj sljedecoj stranici, opet. Da mozete gledati i patiti. 8-)

asurbanipal

#13482 Re: IRAN

Post by asurbanipal »

salik79 wrote:
Halo, a sta velis da kliknes na onu puljku play iznad!? Probaj slobodno, ne boli....

Kliknuo sam. Vidim masu ljudi, na desnom linku žene pod čadorima.

Kao što rekoh, konzerve su u pitanju.

Na kraju, i to samo govori da je iransko društvo podijeljeno. Jedni su za reforme, borbu protiv korupcije, nepotizma i za više slobode, oni radikalniji za izmjenu cjelokupnog sistema, a očito je i da sistem ima svoje sljedbenike i obožavaoce.
salik79

#13483 Re: IRAN

Post by salik79 »

sekerbay wrote:Što se tiče ovih orkestriranih demonstracija, predlažem organizatorima da gase mješalicu i motaju kablove.
Gotovo je to.
Bitno je bilo da narod vidi ko podržava protestante i šta isti rade.
Inače, izvršioci iliti terenci su glupi ko i onaj što ih najviše bodri - trump.
Ej, u po nacionalno osviještene države zapaliti zastavu te države :lol:

To je to. Sustina svega. :thumbup: 8-)
aratet

#13484 Re: IRAN

Post by aratet »

Sljedbenike sistema je uvijek lakse okupiti nego protivnike.
The 51st State

#13485 Re: IRAN

Post by The 51st State »

nezadovoljstvo moze biti samo izrazenije, puno mlade raje malo perspektive, plus sto se igraju mini sovjetskog saveza, a hegemonija kosta.
ponistili su sve benefite nuklearnog dila sa obamom, tipujem na novu izolaciju.
salik79

#13486 Re: IRAN

Post by salik79 »

asurbanipal wrote:
salik79 wrote:

Kliknuo sam. Vidim masu ljudi, na desnom linku žene pod čadorima.

Kao što rekoh, konzerve su u pitanju.

Na kraju, i to samo govori da je iransko društvo podijeljeno. Jedni su za reforme, borbu protiv korupcije, nepotizma i za više slobode, oni radikalniji za izmjenu cjelokupnog sistema, a očito je i da sistem ima svoje sljedbenike i obožavaoce.

Kada "demokrate" okupe barem upola od ovolikih masa, mozda se mogu nadati cemu. Ovako, uzalud vam trud sviraci. Kada je I.R. Iran u pitanju, nema zajebancije. 8-)
salik79

#13487 Re: IRAN

Post by salik79 »

The 51st State wrote:nezadovoljstvo moze biti samo izrazenije, puno mlade raje malo perspektive, plus sto se igraju mini sovjetskog saveza, a hegemonija kosta.
ponistili su sve benefite nuklearnog dila sa obamom, tipujem na novu izolaciju.

Mogu im samo flautat, nakon potpisanog sporazuma. Grebe se kome ako Ameri istupe i to je vise puta ponovljeno.
salik79

#13488 Re: IRAN

Post by salik79 »

aratet wrote:Sljedbenike sistema je uvijek lakse okupiti nego protivnike.

:D
pirpa

#13489 Re: IRAN

Post by pirpa »

salik79 wrote:Pratite uzivo "desavanje naroda" i potvrdu privrzenosti tekovinama Islamske Revolucije u Iranu:

Molim barem klix, da pokaze svoju neoristrasnost objavom ovog priloga uzivo. :oops: Prilika da budu orvi i jedini u Evropi! :D
Trebali su samo ovu masu preusmjeriti u provincije gdje Kurdi prave zulum :mrgreen:
salik79

#13490 Re: IRAN

Post by salik79 »

pirpa wrote:
salik79 wrote:Pratite uzivo "desavanje naroda" i potvrdu privrzenosti tekovinama Islamske Revolucije u Iranu:

Molim barem klix, da pokaze svoju neoristrasnost objavom ovog priloga uzivo. :oops: Prilika da budu orvi i jedini u Evropi! :D
Trebali su samo ovu masu preusmjeriti u provincije gdje Kurdi prave zulum :mrgreen:
Cini mi se da su Kurdi medjun najmasovnijim. Pogledaj samo skupnu Kermanshahu (sami pocetak videa).

Kiki bi se mogao samoubit. :lol:
aratet

#13491 Re: IRAN

Post by aratet »

U ovim radikalnim vremena na bliskom istoku, nijedna revolucija ili nesto slicno nije dobro doslo jer mogu doci vece budale od ovih.
Ono sto je dobro, dalo se neko upozorenje vlasti da je narod zeljan promjena i da bi im trebali nesto i dati.
asurbanipal

#13492 Re: IRAN

Post by asurbanipal »

salik79 wrote:

Kada "demokrate" okupe barem upola od ovolikih masa, mozda se mogu nadati cemu. Ovako, uzalud vam trud sviraci. Kada je I.R. Iran u pitanju, nema zajebancije. 8-)

Nisam fan forsirane "demokratije", čak šta više, mislim da bi demokratizacija društva trebala doći iznutra, ali care, još manje sam za to da mi vijeće staraca određuje kako ću živjeti i šta ću nositi.
black

#13493 Re: IRAN

Post by black »

In the meantime, countries such as the United States and Israel supported this event in the name of freedom and, of course, Many groups were active under the leadership of the United States to create turmoil in Iran .
......
And Those who create turmoil came to streets infront of people " in the name of Protesting corruption and excessive costs" .... .
The protests had a difference with the previous one. This time, police and security forces were in the streets to calm the people.
The police were more professional and their active towards people was calm and very better than 9 years ago
.......
This event will finish soon .. As always usa and saudia or israeil were happy of this issue and this is not strange for iranian people.
poznanik iz Irana, mlade osobe koji su za promjene ali ne na nacin kako bi zapad zelio i pojedini palamudani sa foruma :mrgreen:
Krokodajl

#13494 Re: IRAN

Post by Krokodajl »

- Vijeće sigurnosti UN-a odbacilo zahtjev USA o hitnom sastanku u vezi sa dešavanjima u Iranu.

- Glasnogovornik Turske vladajuće AKP upozorio o manipulacijama sa stanjem u Iranu, za CNN Turk je rekao "Iran se susreće sa ozbiljnim manipulacijama od strane predsjednika Trampa koji ovu situaciju želi da iskoristi za promicanje Američkih interesa u regionu".

- Kao odgovor na "zabrinutost" ambasadorke USA u UN Niki Heli, glasnogovornica Ruskog MVP-a Marija Zaharova je izjavila "Svakako da Američka delegacija ima šta da kaže svijetu na ovu temu, Niki Heli nam može prenijeti Američka iskustva sa razbijanjem prosvjeda "Occupy Wall Street" i prosvjeda u Fergusonu".

- Danas širom Irana održani pro-vladini protesti, parole su uglavnom pozivale na mir i poruke podrške trenutnom establišmentu, IRIB je prenio velike maršove iz Kermanšeha i Koma koji su bili poprište anti vladinih protesta, pro vladini skupovi su zakazani i za četvrtak a u Teheranu će u petak nakon džuma namaza biti održan veliki pro vladin skup.

- Pripadnici antivladine Iranske dijaspore razočarani medijskom pažnjom koju dobijaju u zapadnim medijima, danas je glavna vijest što se Irana tiče pro vladini skupovi, ruku na srce danas se situacija što se tiče anti vladinih protesta uglavnom smirila.
zvizdan

#13495 Re: IRAN

Post by zvizdan »

asurbanipal wrote:
salik79 wrote:

Pa, majka mu stara, mladi svugdje na svijetu nose promjene. Ne zivim ni ja posve na nacin kako mi je zivio rahmetli babo, nismo nikad dijelili iste stavove o bas svemu (bilo bi prilicno bolesno da jesmo), ali to ne znaci da nemam isti eticki kodeks, u temelju isto poimanje svijeta, da oba nismo odrastali u sustinski istoj tradiciji... Sumnjam da ce ijedan od tih deda sa slika biti ziv za deset godina. Naravno da ce mladi narastaji kreirati buduce iransko drustvo. I bosansko, i filipinsko, i estonsko.

Poenta je u tome da mi je nekako razumno i ljudski pozeljeti iranskom narodu da sam trazi svoj put, sam kreira drustvo po vlastitoj mjeri, bez krvi, stradanja nevinih, drustvenih potresa koji bi znacili gubitak ljudskih zivota. Ovdje je fora u tome sto bi neko kome Iran nije domovina, neko kome je Iran samo geopoliticki interes, da namece tom narodu njegov put. A kad nekakav balkanski seljo-beljo koji se docepao Amerike, naucio nekako komunicirati na engleskom i upalio FOX, uzme sebi za pravo da palamudi sta bi narod takve drzavne, politicke, kulturne, kakve god hoces, tradicije trebao raditi i sta je za njih najbolje, e onda je to fakat adio pameti.
salik79

#13496 Re: IRAN

Post by salik79 »

asurbanipal wrote:
salik79 wrote:

Nisam fan forsirane "demokratije", čak šta više, mislim da bi demokratizacija društva trebala doći iznutra, ali care, još manje sam za to da mi vijeće staraca određuje kako ću živjeti i šta ću nositi.
Mase pokazuju za sta su. ;-)

I da, nije potrebno pisati "cak stavise", ili - ili, to se u jezickoj struci zove pleonazam. :)
Krokodajl

#13497 Re: IRAN

Post by Krokodajl »

Vidi Kurda đubradi, mašu Iranskim zastavama :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:
salik79

#13498 Re: IRAN

Post by salik79 »

Krokodajl wrote:Vidi Kurda đubradi, mašu Iranskim zastavama :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:

I to, haman, pored ovih u Ahvazu, najmasovniji. :bih: :bih: :bih:

:lol:
Krokodajl

#13499 Re: IRAN

Post by Krokodajl »

salik79 wrote:
Krokodajl wrote:Vidi Kurda đubradi, mašu Iranskim zastavama :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:

I to, haman, pored ovih u Ahvazu, najmasovniji. :bih: :bih: :bih:

Snimano u studijima u Damasku :lol:
It_is_a_Leclerc

#13500 Re: IRAN

Post by It_is_a_Leclerc »

basar wrote:Zanimljivi stavovi. Moram razočarati neprijatelje revolucije da ovo nije jedan pokret koji se zasniva na nekakvim materijalnim stvarima, ovo je jedan duhovni pokret. Islamske Revolucije će biti zauvijek, jer je ona Božija.

Islamska revolucija će biti ubijena na isti način na koji je taj konceptualni monstrum i stvoren. Tok historije je neminovan, a vrijeme radi protiv islamista u Iranu. Tik-tok.

Baš se veselim danu kad će dašak slobode ući među ugnjetavani iranski narod.
Post Reply