ime_kojeg_nema wrote:I ne znam zasto smeta toliko smeta termin "nacionalisticko pleme" kada je rasireniji izraz "nacionalni torovi" puno uvredljiviji. Pleme se odnosi na skupinu ljudi koja dijeli nesto zajednicko, a znamo na sta se odnose torovi.
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- FOČANSKI PROPISI
#13476 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
-
sase.ba
#13477 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Znaš ti moj .....pojima ti nemaš, ti si jedan frustrirani neradnik koji po čitav dan bulji u kompijuter, prenosi tračeve i izmišlja konstrukcije. Javi se Fahri možda te uhljebi kod sebe u Avazu...dobro lažeš.JoseMujica wrote:ne zamišljam ga....govorim da je šupak jer znam iz prve ruke situaciju da trudnicama nije htio da produži ugovore kao direktor TVSA...znam iz prve ruke da je ispite polagao u Dva ribara...naravno kad s njim piješ kafu to ti je normala, pa skontaj šta to govori onda o tebi i nakaradnom sistemu vrijednosti koji vlada u našem društvu.sase.ba wrote:Opet vrijeđaš čovjeka, a da ga i ne poznaješ. To je stvarno ružno i više govori o tebi nego o njemu. On je sušta suprotnost od onoga kako ga ti zamišljaš.JoseMujica wrote:ne piješ kafu sa čovjekom nego sa šupkom
A u pravi si da ga ne poznajem...možda i jeste duša od čovjeka, dobar jaran, brižan sin, otac,muž itd.
A da ti kažem Zlatar je čovjek koji bi ti kaput sa sebe dao.
- kisni indijanac
#13478 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
ime_kojeg_nema wrote:I ne znam zasto smeta toliko smeta termin "nacionalisticko pleme" kada je rasireniji izraz "nacionalni torovi" puno uvredljiviji. Pleme se odnosi na skupinu ljudi koja dijeli nesto zajednicko, a znamo na sta se odnose torovi.
- drug_profi
#13479 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Nemas se kome izvinjavati. Ko se nasao pogodjenim, i neka je.ime_kojeg_nema wrote:I ne znam zasto smeta toliko smeta termin "nacionalisticko pleme" kada je rasireniji izraz "nacionalni torovi" puno uvredljiviji. Pleme se odnosi na skupinu ljudi koja dijeli nesto zajednicko, a znamo na sta se odnose torovi.
A za ovo:
Bravo."Moras shvatiti jednu stvar. Bosanci nisu Bosnjaci. Nacionalno neopredijeljeni nisu Bosnjaci. Jugosloveni nisu Bosnjaci. To što mi se otac zove Ramiz ne cini me bosnjakom. Za mene su Bosnjaci, zajedno sa Srbima i Hrvatima "nacionalisticko pleme" koje je upropastilo ovu zemlju. Prestanite nas gurati u tor u kojem ne zelimo biti i patronizirati. Kome se bude bosnjakom neka bude. Ostali, koji god da su, nisu Bosnjaci i ne zele to biti. Ugledajte se na Srbe i Hrvate i ne smarajte nas."
-
VjecitiStudent
#13480 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Projekti Pedja, gdje su ti famozni projekti?Pedja Kojovic wrote:Nadam se da ce se sve nedoumice i sumnje u prirodu sporazuma rijesiti vrlo brzo nakon sto zakonodavni organi u kojima cemo biti prisutni pocnu sa radom.
SDP-ovo saopstenje govori vise o autoru nego o nama i ne osjecam potrebu da se uopste osvrcem na njegove pojedine navode.
p.k.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#13481 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
ti ga znaš kao jarana a ja sam posmatrač sa strane...meni stvarno ni iz džepa ni u džep...i fakat nemam nikakve potrebe da lažem...niti je mene lično Zlatar oštetio bilo čime niti mi je ikad nešto ružno rekao...ja ti vjerujem potpuno kad kažeš da bi kaput sa sebe dao...tebi kao jaranu vjerovatno bi i to ne sporim.sase.ba wrote: Znaš ti moj .....pojima ti nemaš, ti si jedan frustrirani neradnik koji po čitav dan bulji u kompijuter, prenosi tračeve i izmišlja konstrukcije. Javi se Fahri možda te uhljebi kod sebe u Avazu...dobro lažeš.
Ali ti kažem da kao direktor TVSA nije htio novinarki-trudnici ugovor da produži...pitaj ga kad budeš kafu ispijao s njim je li to istina? A isto upitaj jarana i kako je kod jednog strašnog brke ispite polagao ?
Ništa lično protiv čovjeka nemam ali političar sa ovakvim vrijednosnim sistemom
-
Pedja Kojovic
#13482 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
vjecitistudent
O platformi u slucaju ulaska u izvrsnu vlast u gradu sam pisao ranije, na nekoliko posljednjih stranica.
p.k.
O platformi u slucaju ulaska u izvrsnu vlast u gradu sam pisao ranije, na nekoliko posljednjih stranica.
p.k.
-
VjecitiStudent
#13483 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ja sam pronasao samo ovo, gore spomenute "plaftorme", a pogotovo ideja vaseg kandidata, na internetu nigdje.Pedja Kojovic wrote:libero
...
Sporazum u sadasnjem obliku samo odredjuje nacin glasanja za poziciju predsjedavajuce OV Centar i broj nasih vjecnika u GV. Ukoliko se naknadno postigne sporazum oko izvrsne gradske vlasti, dakle izbora gradonacelnika, bice neophodno kreirati programsku platformu. Nasa, u slucaju da bude izabran g.FInci, a koja je bazirana na dokumentu iz 2008. "Platforma za Sarajevo" i doradjena sa idejama naseg kandidata, je spremna.
...
p.k.
-
bosančica-sunčica
#13484 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
JoseMujica wrote:ti ga znaš kao jarana a ja sam posmatrač sa strane...meni stvarno ni iz džepa ni u džep...i fakat nemam nikakve potrebe da lažem...niti je mene lično Zlatar oštetio bilo čime niti mi je ikad nešto ružno rekao...ja ti vjerujem potpuno kad kažeš da bi kaput sa sebe dao...tebi kao jaranu vjerovatno bi i to ne sporim.sase.ba wrote: Znaš ti moj .....pojima ti nemaš, ti si jedan frustrirani neradnik koji po čitav dan bulji u kompijuter, prenosi tračeve i izmišlja konstrukcije. Javi se Fahri možda te uhljebi kod sebe u Avazu...dobro lažeš.
Ali ti kažem da kao direktor TVSA nije htio novinarki-trudnici ugovor da produži...pitaj ga kad budeš kafu ispijao s njim je li to istina? A isto upitaj jarana i kako je kod jednog strašnog brke ispite polagao ?
Ništa lično protiv čovjeka nemam ali političar sa ovakvim vrijednosnim sistemomA taman sad more pod ruku sa Validom i Dinom u koaliciju uspješnih studenata, sve poštenjačine i pametnice, a sve šeme preko štele. Zato nam i jeste ovako dobro jer živimo u društvu gdje pravila i zakoni važe samo za neušemljene kako bi valjda spriječili bilo kakvo pomjeranje po vertikali na ljestvici socijalne stratifikacije. Ne bi me čudilo da ti jaran sutra osvane i ko profesor...sve po zakonu...znaš i ti s kim kafu treba piti
Samo ako bi imao još tri ispod toga.. jedan za svoju kožu, drugi za ne daj Bože, treći "od viška glava ne boli"... tek četvrti ide za sadaku...jer je najviše i pohaban.
Imam ga prilike svakodnevno viđati...i o njegovom nadmenom "direktorskom " držanju na ulici ,tokom inih godina... službenom vozaču, autu...zloupotrebi položaja ...moglo bi se još dosta toga napisati.Čovjek "preletač"...sa stranke na stranku...ko da više. A sav mi je za sekretara Vijeća bošnjačkih intelektualaca ... ne djeluje mi nešto napredno, naprotiv...
- JoseMujica
#13485 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
zar je i sekretar VKBI? 
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#13486 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
ma samo tako nastavi, sutra mozes biti gradonacelnikime_kojeg_nema wrote:Zao mi je ako sam bilo koga uvrijedio. Termin sam stavio pod navodne znake zeleci mu na taj nacin oduzeti na ostrini. Reagovao sam tako jer sam sit bosnjackog patroniziranja Ostalih (tako sam dozivio tvoj post). Mene to vrijedja kao sto tebe vrijedja moja klasifikacija. Htio sam reci da je moje misljenje da je bosnjacki nacionalizam, zajedno sa srpskim i hrvatskim, upropastio i upropastava ovu zemlju. To je sve.Fudo Bosna wrote:„ Za mene su Bosnjaci, zajedno sa Srbima i Hrvatima "nacionalisticko pleme"...“
@"ime_kojeg_nema"
Molio bih te da ne vrijeđaš Bošnjački narod a ni druge narode, nisu Bošnjaci "nacionalisticko pleme" i ti si porijeklom iz jednog ili iz više tih „ plemena „, bez obzira što si sad Bosanac...
-
bosančica-sunčica
#13487 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Aha... I tu je nadmašio " druge"...sve što takne "pozlati".JoseMujica wrote:zar je i sekretar VKBI?
- Control panel
#13488 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Koja nadmenost. Spustite se malo na zemlju. Sta vi umisljate sebi ko ste?Pedja Kojovic wrote:Nadam se da ce se sve nedoumice i sumnje u prirodu sporazuma rijesiti vrlo brzo nakon sto zakonodavni organi u kojima cemo biti prisutni pocnu sa radom.
SDP-ovo saopstenje govori vise o autoru nego o nama i ne osjecam potrebu da se uopste osvrcem na njegove pojedine navode.
p.k.
Nadam se da je ovo pocetak kraja vase stranke, vase ublehasko populisticke stranke.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#13489 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Koja je ipak učinila nešto sjajno. Na izborima je uzela SDP-ovskih glasova taman toliko da ne mogu formirati toliko željenu vlast.Control panel wrote:
Koja nadmenost. Spustite se malo na zemlju. Sta vi umisljate sebi ko ste?
Nadam se da je ovo pocetak kraja vase stranke, vase ublehasko populisticke stranke.
Dovoljno
-
ime_kojeg_nema
#13490 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ne zanima me mjesto gradonacelnika. Zelim u Predsjednistvo, ali to mi nije omoguceno po sadasnjem Ustavu.plain vanilla wrote:ma samo tako nastavi, sutra mozes biti gradonacelnik
- Fudo Bosna
#13491 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
@ime_kojeg_nema je napisao/la:
"I ne znam zasto smeta toliko smeta termin "nacionalisticko pleme" kada je rasireniji izraz "nacionalni torovi" puno uvredljiviji. Pleme se odnosi na skupinu ljudi koja dijeli nesto zajednicko, a znamo na sta se odnose torovi."
Pa upotrebljen je termin ne nacionalno nego nacionalističko, ali to samo govori o tebi i tvojoj kulturi izražavanja prema konstutivnim i ustavno definisanim narodima u BiH ! Samo ne znam čega se to stide oni, koji se sada kane i izjasniti kao Bosanci a nose muslimanska/Bošnjačka imena, i oni i njihovi preci,(možda vlastitoga porijekla), ali baš me briga neka se izjašnjavaju kako hoće...
Nisi mi odgovorio kako ćete napraviti multietničku stranku i navodne pozitivne pomake u cijeloj BiH, od jednoetničke ili jednonacionalne stranke, jer je čine, 95% glasačkoga tijela, samo Bosanci i Bošnjaci i ne znam kako će ta stranka išta promjeniti u BiH, kada je nema, mizerna je po broju glasova, u Širokom, Banjaluci, Palama, Grudama...Znaš i sam dobro koliko tamo , Naša stranka, „ ima“ glasača ! Glasači su samo na ovoj 1/3 „tora“ gdje su/te većinski mi Bošnjaci i vi Bosanci ?
"I ne znam zasto smeta toliko smeta termin "nacionalisticko pleme" kada je rasireniji izraz "nacionalni torovi" puno uvredljiviji. Pleme se odnosi na skupinu ljudi koja dijeli nesto zajednicko, a znamo na sta se odnose torovi."
Pa upotrebljen je termin ne nacionalno nego nacionalističko, ali to samo govori o tebi i tvojoj kulturi izražavanja prema konstutivnim i ustavno definisanim narodima u BiH ! Samo ne znam čega se to stide oni, koji se sada kane i izjasniti kao Bosanci a nose muslimanska/Bošnjačka imena, i oni i njihovi preci,(možda vlastitoga porijekla), ali baš me briga neka se izjašnjavaju kako hoće...
Nisi mi odgovorio kako ćete napraviti multietničku stranku i navodne pozitivne pomake u cijeloj BiH, od jednoetničke ili jednonacionalne stranke, jer je čine, 95% glasačkoga tijela, samo Bosanci i Bošnjaci i ne znam kako će ta stranka išta promjeniti u BiH, kada je nema, mizerna je po broju glasova, u Širokom, Banjaluci, Palama, Grudama...Znaš i sam dobro koliko tamo , Naša stranka, „ ima“ glasača ! Glasači su samo na ovoj 1/3 „tora“ gdje su/te većinski mi Bošnjaci i vi Bosanci ?
Last edited by Fudo Bosna on 13/12/2012 07:58, edited 1 time in total.
-
sase.ba
#13492 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Trebao joj je produžiti ugovor samo zato što je trudna.JoseMujica wrote: Ali ti kažem da kao direktor TVSA nije htio novinarki-trudnici ugovor da produži...pitaj ga kad budeš kafu ispijao s njim je li to istina? A isto upitaj jarana i kako je kod jednog strašnog brke ispite polagao
Izvinjavam se na ostalim forumašima odosmo off-topic.
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#13493 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Treba prestati konstantno prebirati po prošlosti jer klasična fizika govori da je vrijeme nepovratno, a termodinamika da vrijeme ide naprijed tako da od prekopavanja prošlosti nema ništa.
Danas imamo umiranje, patnju i agoniju 99% siromašnog naroda u BiH, koju je prouzrokovala ova korumpirana beskičmenjačka politika MULTI-MILIONERA koja je uspostavila sistem STOČNE PIJACE gdje je sve na prodaju!
Kao što kažu predstavnici velikih sila ''Politički lideri su izabrani da provode volju građana koji su ih birali, tako da se svaki sistem može srušiti i promijeniti ako se ne poštuju te želje" http://www.dnevnik.ba/novosti/bih/moon- ... romijeniti
Unutar ove pravne anarhije koju je uspostavio Dayton jedni te isti politički lideri MULTI-MILIONERI već 20 godina se nalaze u vrhu države čije (ne)institucije koriste koje samo za svoje lično bogaćenje, a siromašni narod u dugovima koji nema hljeba da jede, da nad njim vrši ekstremnu eksploataciju preko nameta i stranih Banaka.
Legalno i legitimno pravo naroda jeste da se NA ULICI izbori protiv ove pravne anarhije koju nam je nametnuo Dayton u kojem nas već 20 godina kao stoku drže u tri koncentraciona logora.
Ukoliko narod svoje pravo na normalan život ne može ostvariti preko legalnih institucija koje su duboko korumpirane, kao što danas imamo situaciju jedino LEGALNO rješenje je u masovnom izlasku naroda na ulicu i borba protiv ovog (NE)LEGALNOG sistema kao u što to ovih dana radi OSLOBOĐEN od tirana narod Slovenije.
http://www.youtube.com/watch?v=49I_TV8vIdE
Treba se samo nadati danu kada će Uzvišeni Bog spustiti svoju milost na srca ovog naroda kako bi se konačno probudio iz ovog sna i jednom shvatio da u ovoj državi ne postoji ništa osim stotinjak NJIH multi-milionera koji se već 20 godina vrte u vrhu države i 4 miliona NAS sirotinje u dugovima, amin!
Danas imamo umiranje, patnju i agoniju 99% siromašnog naroda u BiH, koju je prouzrokovala ova korumpirana beskičmenjačka politika MULTI-MILIONERA koja je uspostavila sistem STOČNE PIJACE gdje je sve na prodaju!
Kao što kažu predstavnici velikih sila ''Politički lideri su izabrani da provode volju građana koji su ih birali, tako da se svaki sistem može srušiti i promijeniti ako se ne poštuju te želje" http://www.dnevnik.ba/novosti/bih/moon- ... romijeniti
Unutar ove pravne anarhije koju je uspostavio Dayton jedni te isti politički lideri MULTI-MILIONERI već 20 godina se nalaze u vrhu države čije (ne)institucije koriste koje samo za svoje lično bogaćenje, a siromašni narod u dugovima koji nema hljeba da jede, da nad njim vrši ekstremnu eksploataciju preko nameta i stranih Banaka.
Legalno i legitimno pravo naroda jeste da se NA ULICI izbori protiv ove pravne anarhije koju nam je nametnuo Dayton u kojem nas već 20 godina kao stoku drže u tri koncentraciona logora.
Ukoliko narod svoje pravo na normalan život ne može ostvariti preko legalnih institucija koje su duboko korumpirane, kao što danas imamo situaciju jedino LEGALNO rješenje je u masovnom izlasku naroda na ulicu i borba protiv ovog (NE)LEGALNOG sistema kao u što to ovih dana radi OSLOBOĐEN od tirana narod Slovenije.
http://www.youtube.com/watch?v=49I_TV8vIdE
Treba se samo nadati danu kada će Uzvišeni Bog spustiti svoju milost na srca ovog naroda kako bi se konačno probudio iz ovog sna i jednom shvatio da u ovoj državi ne postoji ništa osim stotinjak NJIH multi-milionera koji se već 20 godina vrte u vrhu države i 4 miliona NAS sirotinje u dugovima, amin!
-
ime_kojeg_nema
#13494 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ja se ne kanim izjasniti kao Bosanac, nigdje to nisam ni spomenuo, ali djaba ja to tebi pricam jer ti izgleda sve znas i imas potrebu da imputiras i nameces. Nisu svi Ostali Bosanci i ne nose svi muslimanska/bosnjacka imena. Kampanja "Bitno je biti Bosnjak" (ili koji vec naziv nosi) je dosta doprinijela tome da se pitanje Ostalih svede na razinu internog bosnjackog pitanja sto je potpuno pogresno. Politicke elite kod Srba i Hrvata za sada mudro sute jer im to odgovara, kao i svaki oblik nacionalne homogenizacije, ali bojim se da nece ostati na tome kada se politicka borba Ostalih uozbilji i omasovi. Zbog toga predstojeci popis stanovnistva predstavlja vazno politicko pitanje, kako za Ostale u njihovoj borbi za svoja prava, tako i za Bosnu i Hercegovinu jer Ostali su jedina potencijalna politicka snaga koja makar otvara perspektivu da ovu zemlju izvuce iz hrvatsko-srpsko-bosnjackog nacionalistickog stiska.Fudo Bosna wrote: Pa upotrebljen je termin ne nacionalno nego nacionalističko, ali to samo govori o tebi i tvojoj kulturi izražavanja prema konstutivnim i ustavno definisanim narodima u BiH ! Samo ne znam čega se to stide oni, koji se sada kane i izjasniti kao Bosanci a nose muslimanska/Bošnjačka imena, i oni i njihovi preci,(možda vlastitoga porijekla), ali baš me briga neka se izjašnjavaju kako hoće...
Sto se tice Nase stranke i pitanja koje postavljas ja nisam kompetentan da na njega odgovorim buduci da nisam clan iste, pa nemam ni priliku da je gradim. NS opcenito ima mali broj glasaca u svim "torovima" i teritorijama. To uostalom nije ni bitno jer promjene koje prizeljkujem i ne mogu doci od jedne stranke, niti od vise njih, vec "odozdo", iz promjene raspolozenja naroda, iz uvidjanja potrebe za drugacijom politickom paradigmom, drugacijem sistemu vrijednosti, i onda ce se posljedicno mijenjati i odnos stranaka i politicka situacija.
- Fudo Bosna
#13495 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
ime_kojeg_nema wrote:Ja se ne kanim izjasniti kao Bosanac, nigdje to nisam ni spomenuo, ali djaba ja to tebi pricam jer ti izgleda sve znas i imas potrebu da imputiras i nameces. Nisu svi Ostali Bosanci i ne nose svi muslimanska/bosnjacka imena. Kampanja "Bitno je biti Bosnjak" (ili koji vec naziv nosi) je dosta doprinijela tome da se pitanje Ostalih svede na razinu internog bosnjackog pitanja sto je potpuno pogresno. Politicke elite kod Srba i Hrvata za sada mudro sute jer im to odgovara, kao i svaki oblik nacionalne homogenizacije, ali bojim se da nece ostati na tome kada se politicka borba Ostalih uozbilji i omasovi. Zbog toga predstojeci popis stanovnistva predstavlja vazno politicko pitanje, kako za Ostale u njihovoj borbi za svoja prava, tako i za Bosnu i Hercegovinu jer Ostali su jedina potencijalna politicka snaga koja makar otvara perspektivu da ovu zemlju izvuce iz hrvatsko-srpsko-bosnjackog nacionalistickog stiska.Fudo Bosna wrote: Pa upotrebljen je termin ne nacionalno nego nacionalističko, ali to samo govori o tebi i tvojoj kulturi izražavanja prema konstutivnim i ustavno definisanim narodima u BiH ! Samo ne znam čega se to stide oni, koji se sada kane i izjasniti kao Bosanci a nose muslimanska/Bošnjačka imena, i oni i njihovi preci,(možda vlastitoga porijekla), ali baš me briga neka se izjašnjavaju kako hoće...
Sto se tice Nase stranke i pitanja koje postavljas ja nisam kompetentan da na njega odgovorim buduci da nisam clan iste, pa nemam ni priliku da je gradim. NS opcenito ima mali broj glasaca u svim "torovima" i teritorijama. To uostalom nije ni bitno jer promjene koje prizeljkujem i ne mogu doci od jedne stranke, niti od vise njih, vec "odozdo", iz promjene raspolozenja naroda, iz uvidjanja potrebe za drugacijom politickom paradigmom, drugacijem sistemu vrijednosti, i onda ce se posljedicno mijenjati i odnos stranaka i politicka situacija.
Tačno. Nisu svi Ostali - Bosanci. Ima; Rumuna, Turaka , Jevreja , Roma, Albanaca...A što se Bosanaca tiče... Ne nose svi muslimanska/Bošnjačka imena, nego su izuzev onih iz miješanih brakova svi ostali ,96% ili 97% ,muslimani/Bošnjaci porijeklom...Ma daj , da se ne lažemo, koliko je porijeklom Srba ili Hrvata u Bosancima? Možda, 1% ili 2% ili koji procenat više, eto „ nisu“ Bosanci, osim onih iz mješanog braka porijeklom i imenom muslimani/Bošnjaci ? Ma jok, „nikako“ ! Znači samo još jedna pregrada u jednom od tri „tora“, kako to ovdje neki nazivaju, BiH etnose...
Svi Ostali koji su objektivno nacionalne manjine, njihova se prava trebaju rješiti i rješiće se u paketu, „Sejdić-Finci“. Ovi drugi , Ostali, porijeklom Bošnjaci, mogu samo uticati na smanjenje bošnjačkog korpusa i objektivno na smanjenje uloge i političke snage Bošnjaka u budućnosti ove države, znači na objektivno slabljenje te iste države. Sve druge , „velike promjene“, možeš objesiti, „mačku o rep“!
- FOČANSKI PROPISI
#13496 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
drago Fudo,
Mislim da si na pograšnoj temi.
Ovo su vaši.
Mislim da si na pograšnoj temi.
Ovo su vaši.
- drug_profi
#13497 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Fudo, kad ces shvatiti da ne mozes ljude tjerati u neki tor?
Svi Bosanci, jednostavno nisu Bosnjaci. Koliko ce Bosanaca biti sa muslimanskim backgorundom, to ti ne znas i sve sto mozes jeste da lupas procente. U krajnjem to ce biti jasan dokaz kakva je bila Bosnjacka politika u prethodnih 20 godina.
Ti se ne sekiraj, mozes slobodno da se izsjasnis kako se osjecas, a za druge se ne brini. Sve da bude 1 Bosnjak u BiH on je zasticen ustavom.
Svi Bosanci, jednostavno nisu Bosnjaci. Koliko ce Bosanaca biti sa muslimanskim backgorundom, to ti ne znas i sve sto mozes jeste da lupas procente. U krajnjem to ce biti jasan dokaz kakva je bila Bosnjacka politika u prethodnih 20 godina.
Ti se ne sekiraj, mozes slobodno da se izsjasnis kako se osjecas, a za druge se ne brini. Sve da bude 1 Bosnjak u BiH on je zasticen ustavom.
- JoseMujica
#13498 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
naravno...to bi bila SOCIJALNA OSVJEŠTENOST i nešto što očekujem od političkog socijaliste da ne ostavlja trudne žene na ulici...posebno to očekujem od direktora u jednoj državnoj firmi, gdje ionako ima 50% ublehaša koji ništa ne radesase.ba wrote:Trebao joj je produžiti ugovor samo zato što je trudna.JoseMujica wrote: Ali ti kažem da kao direktor TVSA nije htio novinarki-trudnici ugovor da produži...pitaj ga kad budeš kafu ispijao s njim je li to istina? A isto upitaj jarana i kako je kod jednog strašnog brke ispite polagao![]()
-
ime_kojeg_nema
#13499 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Fudo, ti si bas opcinjen procentima. Oni Bosanci koje ti nazivas "Bosancima bosnjackog porijekla" jednostavno se ne smatraju Bosnjacima. Ljudi jednostavno nisu prihvatili to sto su im '93 promijenili, vratili, nametnuli, kako god, ime. Niko ih nije pitao. Osporavaju legitimitet Izetbegovicu, Cericu, Silajdjicu... da im preko noci mijenjaju ime. Nisu to prihvatili tada, ne prihvataju ni danas i red je da ih se ostavi na miru da se izjasne kako zele.
Mozes li mi objasniti zasto mislis da slabljenje politicke snage Bosnjaka slabi ovu drzavu? Ja sam vec rekao da mislim kako dodatno jacanje bilo kojeg konstitutivnog etnosa onemogucava razvoj ove zemlje. Cak i postojece, ustavom zacementirano stanje, bazirano na trojnoj konstitutivnosti naroda je stetno za ovu zemlju. To su mislili i mnogi Bosnjaci dok na agendu nije doslo pitanje izjasnjavanje na popisu stanovnistva. Ja nisam rekao da ce borba Ostalih donijeti "velike promjene", ali makar otvara tu perspektivu jer je u svojoj sustini heterogena, multikulturalna, emancipirajuca i kao takva zasigurno pripada progresivnim tokovima ne samo na lokalnomo vec i na globalnom nivou.
A kakvu perspektivu otvara homogenizacija Bosnjaka? Sta novo donosi? Kakvu viziju za ovu zemlju? Sta?
Mozes li mi objasniti zasto mislis da slabljenje politicke snage Bosnjaka slabi ovu drzavu? Ja sam vec rekao da mislim kako dodatno jacanje bilo kojeg konstitutivnog etnosa onemogucava razvoj ove zemlje. Cak i postojece, ustavom zacementirano stanje, bazirano na trojnoj konstitutivnosti naroda je stetno za ovu zemlju. To su mislili i mnogi Bosnjaci dok na agendu nije doslo pitanje izjasnjavanje na popisu stanovnistva. Ja nisam rekao da ce borba Ostalih donijeti "velike promjene", ali makar otvara tu perspektivu jer je u svojoj sustini heterogena, multikulturalna, emancipirajuca i kao takva zasigurno pripada progresivnim tokovima ne samo na lokalnomo vec i na globalnom nivou.
A kakvu perspektivu otvara homogenizacija Bosnjaka? Sta novo donosi? Kakvu viziju za ovu zemlju? Sta?
- Banksy
#13500 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Brižni Mujica ...JoseMujica wrote:naravno...to bi bila SOCIJALNA OSVJEŠTENOST i nešto što očekujem od političkog socijaliste da ne ostavlja trudne žene na ulici...posebno to očekujem od direktora u jednoj državnoj firmi, gdje ionako ima 50% ublehaša koji ništa ne radesase.ba wrote:Trebao joj je produžiti ugovor samo zato što je trudna.JoseMujica wrote: Ali ti kažem da kao direktor TVSA nije htio novinarki-trudnici ugovor da produži...pitaj ga kad budeš kafu ispijao s njim je li to istina? A isto upitaj jarana i kako je kod jednog strašnog brke ispite polagao![]()
Ono što javnost zna,
Pojavom i stavom je zaista vrlo odbojan, blago rečeno, također, ostale su nerazjašnjene muljaže oko Alije i Kovača,
ali zna se i da je sa 16 uzeo pušku i bio dvaput ranjen, + da je vrlo uspješno i vješto od kvartovske, negledljive televizije napravio kvalitetan i ugledan medij ...
a ''trudnice'', kapute, Dva ribara i sl, ostavite za mahalu ... i drugu temu, jer ovdje ne spada ...