Gledate seriju - preporučite je
Moderator: _BataZiv_0809
- relativno84
- Point.
#13477 Re: Gledate seriju - preporucite je
Pogledo 2 epizode Salvationa i nije mi se svidjelo. Shooter takodjer. Film mi je ok al serija i ne bas, mozda sto onog Ryana ne gotivim bas ko glumca.BJB wrote:Nije losa..Shooter je pravo dobra..Za dan sam odgledala 10 epizoda, cijelu sezonu..Point. wrote:I ja.![]()
U nedostatku boljega, veceras planiram dati sansu Salvation (http://www.imdb.com/title/tt6170874/). Da vidjamo vrijedi li pratiti.
- R9..
#13478 Re: Gledate seriju - preporucite je
Jel radnja ista kao u filmu ili se razilaze?BJB wrote:inace ne volim ovakve serije, ali je ova stvarno dobra..Dosla sam do pete epizode.
- Point.
#13479 Re: Gledate seriju - preporucite je
Nisam znao da je Damon Lindelof jedan od mozgova iza The Leftovers. Njemu jos nisam halalio kraj Losta, gorio u paklu od hiljadu vatri. Zna napraviti misteriju ali ne zns je rijesiti da ga jebes.
SPOILER
Kad sam vidio da uopste nema namjeru rasvijetliti misteriju nestanka onih ljudi mislio sam da prestanem sa gledanjem. Plus sto su me oni u bijelom mnogo nervirali. Kraj mi je ok ali sa par pitanja. Gdje su oni nestali zavrsili, ko neki paralelni svijet sta li?
SPOILER
Kad sam vidio da uopste nema namjeru rasvijetliti misteriju nestanka onih ljudi mislio sam da prestanem sa gledanjem. Plus sto su me oni u bijelom mnogo nervirali. Kraj mi je ok ali sa par pitanja. Gdje su oni nestali zavrsili, ko neki paralelni svijet sta li?
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#13480 Re: Gledate seriju - preporucite je

aaauuuuuu sta sam ja propustio, sinoc na HBO3 bile reprize 1 sezone ja sam od 20h do 3h u dahu pregledao nisam mogao dalje spavalomi se... fantasticna serije... dosta slicnosti sa legendarnim sopranosima...preporuka
U velebnoj meki bogatih i slavnih Ray Donovan obavlja prljave poslove za moćnike L. A.-a. U dramskoj seriji Liev Schriber igra glavni lik čovjeka koji rješava probleme gradskih zvijezda, vrhunskih sportaša i poslovnih mogula. Drama započinje kada njegova oca Mickeyja neočekivano puste iz zatvora, što pokrene niz događaja koji do srži potresu obitelj Donovan. Ray ima dva suradnika, svoju desnu ruku Avija, impozantnog Izraelca i Lenu, tvrdokornu, šutljivu lezbijku. Ray većinu posla obavlja za najmoćniju pravnu tvrtku u gradu koju vode njegov povjerenik i mentor Ezra Goodman i njegov partner Lee Drexler.
Jedini problemi koje ne može riješiti su obiteljski. Rayeva brata Bunchyja zlostavljao je svećenik i sada ne može ostati trijezan, brat Terry predugo je ostao u boksačkom ringu i razvio je Parkinsonovu bolest, a sve ih proganja duh njihove sestrice koja je počinila samoubojstvo kao tinejdžerica. Usto, njegova se žena Abby još privikava na život u predgrađu dok odgaja njihovo dvoje djece, Bridget i Conora. Za Raya postoji jedan krivac za sve njihove probleme - njihov otac Mickey, gangster iz irske mafije koji je propustio zaštititi svoju obitelj. Ali sve se okrene naglavačke kada se Mickey nakon 20 godina zatvora vrati u Los Angeles željan osvete. Želi novac, novi život i svoje mjesto na čelu obitelji.
- SanskiBiser
#13481 Re: Gledate seriju - preporucite je
Point. wrote:Nisam znao da je Damon Lindelof jedan od mozgova iza The Leftovers. Njemu jos nisam halalio kraj Losta, gorio u paklu od hiljadu vatri. Zna napraviti misteriju ali ne zns je rijesiti da ga jebes.
SPOILER
Spojler!
Pa sve ti je objasnjeno, svijet se podijelio kao "mitozom" nekom, u originalu je ostala vecina populacije a manjina koja je nestala iz tog svijeta je prebacena u identicnu kopiju tog svijeta. Jednima je falila ta manjina a tamo drugima vecina populacije.
- dale cooper
#13482 Re: Gledate seriju - preporucite je
Da, to je to. Fala kurcu pa Damon nije zakomplikovao stvari u ovom slučaju.SanskiBiser wrote:Point. wrote:Nisam znao da je Damon Lindelof jedan od mozgova iza The Leftovers. Njemu jos nisam halalio kraj Losta, gorio u paklu od hiljadu vatri. Zna napraviti misteriju ali ne zns je rijesiti da ga jebes.
SPOILER
Spojler!
Pa sve ti je objasnjeno, svijet se podijelio kao "mitozom" nekom, u originalu je ostala vecina populacije a manjina koja je nestala iz tog svijeta je prebacena u identicnu kopiju tog svijeta. Jednima je falila ta manjina a tamo drugima vecina populacije.
- hadzinicasa
#13483 Re: Gledate seriju - preporucite je
Zaboravljate Noru kao anomaliju. Jednu od rijetkih kod koja u jednom svijetu zivi drugi...dale cooper wrote:Da, to je to. Fala kurcu pa Damon nije zakomplikovao stvari u ovom slučaju.SanskiBiser wrote:Point. wrote:Nisam znao da je Damon Lindelof jedan od mozgova iza The Leftovers. Njemu jos nisam halalio kraj Losta, gorio u paklu od hiljadu vatri. Zna napraviti misteriju ali ne zns je rijesiti da ga jebes.
SPOILER
Spojler!
- dale cooper
#13484 Re: Gledate seriju - preporucite je
hadzinicasa wrote:
Zaboravljate Noru kao anomaliju. Jednu od rijetkih kod koja u jednom svijetu zivi drugi...
- hadzinicasa
#13485 Re: Gledate seriju - preporucite je
pa nadovezah se na spojler pa da objasnim uz jos malo spojlanja:dale cooper wrote:hadzinicasa wrote:
Zaboravljate Noru kao anomaliju. Jednu od rijetkih kod koja u jednom svijetu zivi drugi...
napisao je da je u jednom svijetu vecini falila manjina, a u drugom manjini vecina. u Norinom mikro-svijetu, (svijetu u kojoj je falila manjina) njoj je falila vecina. o tome sam razmisljala upravo nakon zadnje epizode. ona je zivjela taj pusti drugi paralelni svijet u svijetu u kojem je ipak nedostajao manji dio populacije i svu tu pustos, makar sam je ja tako dozivjela izkazala je u svom opisu grada u "drugom svijetu".
njen lik je tacka spajanja i preljevanja dvaju stvarnosti.
- dale cooper
#13486 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ah kontam, malo mi je bila konfuzna rečenica pa nisam odmah povezao.hadzinicasa wrote:pa nadovezah se na spojler pa da objasnim uz jos malo spojlanja:dale cooper wrote:hadzinicasa wrote:
napisao je da je u jednom svijetu vecini falila manjina, a u drugom manjini vecina. u Norinom mikro-svijetu, (svijetu u kojoj je falila manjina) njoj je falila vecina. o tome sam razmisljala upravo nakon zadnje epizode. ona je zivjela taj pusti drugi paralelni svijet u svijetu u kojem je ipak nedostajao manji dio populacije i svu tu pustos, makar sam je ja tako dozivjela izkazala je u svom opisu grada u "drugom svijetu".
njen lik je tacka spajanja i preljevanja dvaju stvarnosti.
- hadzinicasa
#13487 Re: Gledate seriju - preporucite je
oh sori. nekad zaboravim da drugi ljudi nemaju uvid u moj misaoni tokdale cooper wrote:
Ah kontam, malo mi je bila konfuzna rečenica pa nisam odmah povezao.
- dale cooper
#13488 Re: Gledate seriju - preporucite je
Razmišljanje ti je na mjestu u svakom slučaju.
Nora jeste izgubila najviše od svih likova prikazanih u seriji.
-
omar little
#13489 Re: Gledate seriju - preporucite je
spojlajte slobodno, za to i postoji opca tema.
- hadzinicasa
#13490 Re: Gledate seriju - preporucite je
dale cooper wrote:Razmišljanje ti je na mjestu u svakom slučaju.Nora jeste izgubila najviše od svih likova prikazanih u seriji.
da, prikazanih u seriji, ali ja ne mogu da ne mislim da one "tamo".... koliko su oni izgubili i u tom smislu je Nora jedina "od njih, a nije oni", tako da mozda samo kroz nju mozemo dokuciti koliko i kako su izgubili oni "tamo". na to sam mislila. mozda je poenta njenog lika i bila da nam da uvid u svijet onih, u seriji, neprikazanih, nestalih.
Last edited by hadzinicasa on 30/07/2017 16:43, edited 1 time in total.
- dale cooper
#13491 Re: Gledate seriju - preporucite je
Da, onih 2% su izgubili mnogo, mnogo više. Mogu samo zamisliti tu prazninu na njihovoj strani, i doslovnu
i figurativnu.
i figurativnu.
- hadzinicasa
#13492 Re: Gledate seriju - preporucite je
upravo moje razmisljanje nakon odgledane serije. zato nam je valjda i data Nora. samo sto to do samog kraja nismo prepoznali, bar ja.
- Fajcion
#13493 Re: Gledate seriju - preporucite je
Gledate seriju - spojlajte je 
- zubi
#13494 Re: Gledate seriju - preporucite je
Da. Trebalo bi promjeniti naziv teme... 
- dale cooper
#13495 Re: Gledate seriju - preporucite je
Počela nova sezona Top Of The Lake, podnaziva China Girl. Radnja se ovaj put dešava u Sidneju.
Prva epizoda solidna, a Elizabeth Moss već standardno sjajna.
Prva epizoda solidna, a Elizabeth Moss već standardno sjajna.
- Tito_i_Partija
#13496 Re: Gledate seriju - preporucite je
Hoces li i nju spojlat kad je pregledas? 
- listopad
#13497 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ljudi, kako vam vise ne dojadi redati jednu seriju za drugom? Dignite roletne, otvorite prozore, izadjite malo u prirodu. Prestanite samo buljit u ekran nego izadjite i gledajte ljepotice u minicima dok je jos ljeto. Isti savjet vazi za forumasice. Gledajte dlakave frajere u sorcevima.
Nece serije nikud pobjeci.
Nece serije nikud pobjeci.
- dale cooper
#13498 Re: Gledate seriju - preporucite je
Hoću.Tito_i_Partija wrote:Hoces li i nju spojlat kad je pregledas?
- Altsa
- zomri
#13500 Re: Gledate seriju - preporucite je
SPOILER:hadzinicasa wrote:dale cooper wrote:Razmišljanje ti je na mjestu u svakom slučaju.Nora jeste izgubila najviše od svih likova prikazanih u seriji.
![]()
da, prikazanih u seriji, ali ja ne mogu da ne mislim da one "tamo".... koliko su oni izgubili i u tom smislu je Nora jedina "od njih, a nije oni", tako da mozda samo kroz nju mozemo dokuciti koliko i kako su izgubili oni "tamo". na to sam mislila. mozda je poenta njenog lika i bila da nam da uvid u svijet onih, u seriji, neprikazanih, nestalih.
sklon sam vjerovati da nora laže. nije nikada otišla "onamo" tako da je verzija koju je ispričala ona u koju ona *vjeruje* ne i da je stvarno tako. da je postojao portal za vraćanje unatrag moglo se za toliko godina vratiti sve te ljude, svih 2% kako se tvrdi.

inace ne volim ovakve serije, ali je ova stvarno dobra..Dosla sam do pete epizode.