Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
To su seljačka naselja za većinu Sarajlija Generalno, sreća pa smo okruženi brdima pa vidimo zeleno, grad je katastrofa što se toga tiče.
I čak i Dobrinja, Grbavica ili Pejton nemaju spektakularne parkove. Par stabala na 200 kvadrata max no opet bolje nego "tibre"
Svakakve gluposti covjek ovde procita.
Pejton ima finih parkica oko zgrada. Ne previse. Ali, blizu je obala Zeljeznice ko voli prosetati, mozda konacno spoje setnicu obalom Zeljeznice sa obalom Bosne. Najavljuju godinama. Preko rijeke je setnica i park na pocetku Velike aleje.
konami666 wrote: ↑25/04/2023 19:06
Ako je ovaj na elidzi 212 onda je u gradu ove veličine 412k.
Vala Lužani su Beverly Hills za sva naselja do Marin Dvora.
Tu živi ko mora(na grad mislim), zbog posla.
Problem je što će se u Lužanima prije prodati kuća od milion KM nego stan u starogradnji na kojem se mora sve mijenjati, uz to još i paprena cijena.
Last edited by xoklix on 25/04/2023 21:37, edited 1 time in total.
Ne može ovo nikada imati cijenu naselja bližih centru, ali samo naselje izgleda prilično lijepo. Vidi se da nije novogradnja gdje je maksimalno iskorišten svaki centimetar zemljišta da se poklopi zgradom i parkingom bez ikakvog drugog sadržaja.
Koliko je uopste ocekivati da ce htjeti pregovarati o cijeni, tipa da spuste na 190k
Ovo je skupo i za 190k.
Koliko je na el Ilidzi inace kvadrat? Fakat nisam u toku jer tamo ne gledam. Ja bih pitala ako mu mozes 100% osigurati tu sumu u kratkom roku. Sve ovisi je li se covjeku zuri ili ne. Ako te odbije vidi koja je njegova zadnja cijena.Stanovi se sporo prodaju, pogotovo ovi sto ispadnu na olx-u. Sto vec neko rece, sve sto valja vec ima kupca unaprijed. Uglavnom-ko pita ne skita.
xoklix wrote: ↑25/04/2023 19:03
Ovo je skupo i za 190k.
Koliko je na el Ilidzi inace kvadrat? Fakat nisam u toku jer tamo ne gledam. Ja bih pitala ako mu mozes 100% osigurati tu sumu u kratkom roku. Sve ovisi je li se covjeku zuri ili ne. Ako te odbije vidi koja je njegova zadnja cijena.Stanovi se sporo prodaju, pogotovo ovi sto ispadnu na olx-u. Sto vec neko rece, sve sto valja vec ima kupca unaprijed. Uglavnom-ko pita ne skita.
Ma inače cijene na Ilidži su nešto veće (govorimo o centralnim naseljima pejton, ilidža centar i Lužani, smatrajući ta naselja povezana udaljenosti od 500 m od tramvajske pruge. To je jedan faktor cijene. Drugi generalno, naročito Lužani privlače klijentelu nešto zahtjevniju po pitanju tišine, parkinga, blizine zelenih površina (park ilidžis, početak velike aleje, rimsko naselje, obala željeznice, vrelo bosne), te većinom su kuće, manji broj stanova svakako smanjuje ponudu i povećava cijenu.Cijena naravno varira te možemo reći da je trenutni prosjek na tražilicama oko 2500 do 3000 KM, međutim to opet nije relevantno oko stvarne cijene, što bi svakako dobro bilo istražiti ako neko ima podatke o kupoprodajnim cijenama (može se neki seminarski za studente dati da urade). Također na Ilidži trenutno (ponovo govorimo o ova 3 naselja) ima vrlo malo novogradnje, međutim izmjenom prostornih planova gdje će se smanjiti vodozaštitna zona možemo svi predpostaviti šta će se dalje dešavati, nažalost po prirodu i vodu.
Ma moze sloviti za sta hoce ono je opstina Ilidza, konkretno ona Tibra i BH bau ne d'o bog nikome.
Bulevar je vec druga prica.
Jedna od dobrih stvari je blizina tramvaja.
Pa ako se citav zivot penjes na peti sprat ostat ces fit i u poznijim godinama
Rodjen i odrastao u zgradi sa 5 spratova bez lifta, na zadnjem spratu naravno, to mi dodje prirodno nekako, a i roditelji isto fino spartaju (oboje na pragu 70te)
_BataZiv_0809 wrote: ↑25/04/2023 22:54
Rodjen i odrastao u zgradi sa 5 spratova bez lifta, na zadnjem spratu naravno, to mi dodje prirodno nekako, a i roditelji isto fino spartaju (oboje na pragu 70te)
ja bih se zakleo da se čovjek nauči penjati. dal ne srkletiš ko sivonja, ili jednostavno budeš u formi, al ne pada mi teško. znam po 5-6 puta dnevno gore dole.
jedini problem je bilo kad je klinac sa svojih preko 20 kila znao zaspati pa ga valja iznijeti. tu sam često viđo rahmetli tetku Fadilu kako stoji na verandi i doziva me sebi, što bi reko sabit iz tarčina
_BataZiv_0809 wrote: ↑25/04/2023 22:54
ja bih se zakleo da se čovjek nauči penjati. dal ne srkletiš ko sivonja, ili jednostavno budeš u formi, al ne pada mi teško. znam po 5-6 puta dnevno gore dole.
jedini problem je bilo kad je klinac sa svojih preko 20 kila znao zaspati pa ga valja iznijeti. tu sam često viđo rahmetli tetku Fadilu kako stoji na verandi i doziva me sebi, što bi reko sabit iz tarčina
Naravno, udje ti u misicnu memoriju, ja se popnem na peti da i ne skontam.
Isto sto moj komso s prizemlja ima naviku (misicnu memoriju) da izadje ispred zgrade umjesto da pogleda kroz prozor blizu mu jbga i bolje izac kaze