HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#13476 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

Capsicum wrote:U ovoj trakavici sa HS-om ja imam problem sa sljedecim:
- HS mijenja usluge koje nam je do sada nudio i to bez ikakvog jasnog i preciznog objasnjenja, dakle oduzimaju nam se i dodaju kanali kako je kome... ceif.
- HS nas ne obavjestava o promjenama cijena niti o tome da su umjesto postojecih paketa (KID) uvedeni telemachovi paketi.
- Nekim korisnicima se vec oduzimaju CI moduli i uvaljuju im se receiveri
- Kako stvari stoje izgleda da hoce da nas natjeraju da uzmemo telemachove pakete usluga i da se pritom opet obavezujemo na godinu-dvije da cemo biti korisnici usluga. Pri tome ce nam ukinuti cijeli niz kanala u HD-u i iste nam dodatno naplatiti 8 KM.

Znaci, sto se mene tice, ako mi uzmu modul, onda nek se gone u 3pm i nek slobodno precvikaju kabl, jer cu iz principa otici kod bilo kojeg drugog operatera. Takodje, ne pada mi na pamet da opet potpisujem neko obavezivanje na novi period. Korisnik sam vec preko 5 godina i smatram da nema nikakve potrebe postojecim korisnicima nametati bilo kakve nove uslove. Ne zelim da pristanem da mi osakate uslugu i pri tom naplate jos vise i plus me obavezu da ostanem kod njih jos 2 godine. Posebno je bezobrazno kako su te HD kanale izvukli iz standardnog paketa i nude nam ih kao dodatnu uslugu. Zamazuju nam se oci nekakvim bespotrebnim uslugama koje ce samo rijetki koristiti i na konto toga kao nudi "bolja" usluga, a usput jos i skuplja.

Gospodo iz HS-a, izjasnite se jasno, da li ste vi HS ili Telemach!
Ovo je ja mislim laz. Sto bi ti uzimali modul ako sad imas sve digitalne programe po novoj programskoj semi. Za HD kanale se slazem 100% a sto se tice usluga ne bih se bas slozio da ce rijetki koristiti mada tih usluga nema jos uvijek u nikakvoj ponudi. Dakle kakvo imamo trenutno stanje.

I dalje ja nigdje ne vidim da sam presao na TM
Promjenjena programska sema koja jeste ista kao kod TM-a s tim da nema SK ali su ostale Arene
Nemam nikakve pozive iz HS-a, nikakvo mijenjanje modula i resivera i mislim da ga nece ni biti. Sva infrastruktura koju sada popsjedujemo za digitalu je dovoljna i za ono sto pruza TM izuzev ako necemo da imamo neke dodatne stvari kao sto su Risiveri sa diskovima itd itd.
U ugovoru sa HS-om cini mi se da postoji negdje napisano da HS moze da mijenja programsku semu "bez izvinjavanja ikome":)

Kako god ja jos uvijek ne bih nista pjenio i sacekao bih da neko negdje zvanicno napise u kojem su statusu dosadasnji korisnici HS-a i sta treba da cine ili ne treba nista da cine.
hrasno38

#13477 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

Iza Horizonta wrote:
dok god su vam arene na spisku kanala neće biti SK barem ja tako mislim, nadam se da se varam i da će vam ih pustit danas da gledate englesku ligu :D
Ma jok evo vidis da nema SK uopste u programskoj semi na HKB.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#13478 Re: HS kablovska

Post by -LIBERO- »

Ako promjene Arene za Sk, ja idem na drugog operatera.

Ko jos u svom izboru ima Arene?

Ako ukombinuje i jedno i drugo, onda ok.
skafiskafsnjak

#13479 Re: HS kablovska

Post by skafiskafsnjak »

-LIBERO- wrote:Ako promjene Arene za Sk, ja idem na drugog operatera.

Pa Telemach ima SK , vjerovatno ce biti SK samo.
Odavno se prica o tome da imaju i ponudi i jedno i drugo ...ali nesto sumnjam u to .
MTV

#13480 Re: HS kablovska

Post by MTV »

BH Telecom samo arene
Logosoft (ako je dostupan na tvojoj adresi) Arene i SK, tacnije Arena 1 bih, 1 hr, 2,3,4 SD i Arena 1,2,3,4 HD, SK 1,2,3,golf samo SD
old_spice

#13481 Re: HS kablovska

Post by old_spice »

Lose skroz, ova lista kanala je bezveze, kad bi ubacili SK bilo bi ok, ovako nije cemu
hrasno38

#13482 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

A evo da vidite da ni Logosoft em sto nije jeftin em sto i sa programskom ponudom nije nesto ispred TM. Osnovni digitalni paket je 25 KM...

https://www.lol.ba/privatniKorisnici.as ... fc4d4ead86
Nogatrans

#13483 Re: HS kablovska

Post by Nogatrans »

Mjenjaju semu kako im je k...cejf. Do cetvrtka jedno posalo danas drugo. Samo nas handrite al necete jos dugo.
hrasno38

#13484 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

MTV wrote:

BH Telecom samo arene
Logosoft (ako je dostupan na tvojoj adresi) Arene i SK, tacnije Arena 1 bih, 1 hr, 2,3,4 SD i Arena 1,2,3,4 HD, SK 1,2,3,golf samo SD
Arene kao dodatni paket od 3,5 KM na pocetnih 25KM!!!
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#13485 Re: HS kablovska

Post by -LIBERO- »

Evo citam na ovi linkovima iznad popis kanala. Pa ovo je bas osjetno losije nego sto je bilo.
Ukinuli su niz filmskih kanala, nisu ih adekvatno nadomjestili. Nista nisu pojacali opciju sa History, Discovery i sl. Cak sta vise, i tu su losiji.
Ubacili su niz polumrtvih regionalnih TV kanala. Jos ako ukinu i Arene...definitivmo treba razmisljati o prebacivanju.

Znaci ukinuti niz kanala, ubace neadekvatne 'zamjene', i jos hoce da povise cijenu?

Pa cekaj ba...jesmo stoka, al ne bas tolika :D
Capsicum

#13486 Re: HS kablovska

Post by Capsicum »

hrasno38 wrote:
Capsicum wrote:U ovoj trakavici sa HS-om ja imam problem sa sljedecim:
- HS mijenja usluge koje nam je do sada nudio i to bez ikakvog jasnog i preciznog objasnjenja, dakle oduzimaju nam se i dodaju kanali kako je kome... ceif.
- HS nas ne obavjestava o promjenama cijena niti o tome da su umjesto postojecih paketa (KID) uvedeni telemachovi paketi.
- Nekim korisnicima se vec oduzimaju CI moduli i uvaljuju im se receiveri
- Kako stvari stoje izgleda da hoce da nas natjeraju da uzmemo telemachove pakete usluga i da se pritom opet obavezujemo na godinu-dvije da cemo biti korisnici usluga. Pri tome ce nam ukinuti cijeli niz kanala u HD-u i iste nam dodatno naplatiti 8 KM.

Znaci, sto se mene tice, ako mi uzmu modul, onda nek se gone u 3pm i nek slobodno precvikaju kabl, jer cu iz principa otici kod bilo kojeg drugog operatera. Takodje, ne pada mi na pamet da opet potpisujem neko obavezivanje na novi period. Korisnik sam vec preko 5 godina i smatram da nema nikakve potrebe postojecim korisnicima nametati bilo kakve nove uslove. Ne zelim da pristanem da mi osakate uslugu i pri tom naplate jos vise i plus me obavezu da ostanem kod njih jos 2 godine. Posebno je bezobrazno kako su te HD kanale izvukli iz standardnog paketa i nude nam ih kao dodatnu uslugu. Zamazuju nam se oci nekakvim bespotrebnim uslugama koje ce samo rijetki koristiti i na konto toga kao nudi "bolja" usluga, a usput jos i skuplja.

Gospodo iz HS-a, izjasnite se jasno, da li ste vi HS ili Telemach!
Ovo je ja mislim laz. Sto bi ti uzimali modul ako sad imas sve digitalne programe po novoj programskoj semi. Za HD kanale se slazem 100% a sto se tice usluga ne bih se bas slozio da ce rijetki koristiti mada tih usluga nema jos uvijek u nikakvoj ponudi. Dakle kakvo imamo trenutno stanje.

I dalje ja nigdje ne vidim da sam presao na TM
Promjenjena programska sema koja jeste ista kao kod TM-a s tim da nema SK ali su ostale Arene
Nemam nikakve pozive iz HS-a, nikakvo mijenjanje modula i resivera i mislim da ga nece ni biti. Sva infrastruktura koju sada popsjedujemo za digitalu je dovoljna i za ono sto pruza TM izuzev ako necemo da imamo neke dodatne stvari kao sto su Risiveri sa diskovima itd itd.
U ugovoru sa HS-om cini mi se da postoji negdje napisano da HS moze da mijenja programsku semu "bez izvinjavanja ikome":)

Kako god ja jos uvijek ne bih nista pjenio i sacekao bih da neko negdje zvanicno napise u kojem su statusu dosadasnji korisnici HS-a i sta treba da cine ili ne treba nista da cine.
Misli ti koliko hoces da je laz, mom ocu su oduzeli i uvalili mu receiver, koji je bio pokvaren pa mu na kraju ni njega nisu ostavili nego je ostao samo sa analognom. Ako treba dokaz, odvedem te ja njemu licno da se uvjeris. I ne samo to, kod njega su se na analogiji pojavili sport klubovi. Opste rasulo. Njemu su rekli da ce taj neki "prelazak" na nove usluge, pakete ili sta vec realizovati naselje po naselje.

Kod mene nisu jos dolazili uopste, a ni analogija se nije mijenjala. Ukinuti su Pinkovi i uvaljena gomila smecarskih kanala koje niko ne gleda. Djeca vec placu sto nema Disney junior i Hayatovaca.

Mozda po ugovoru mogu mijenjati programsku semu, ali ovo je vec drasticno mijenjanje usluge. Ne moze se bas uzet 15-20 kanala pinka koji su prepuni filmova i serija i iste zamijeniti sa raznoraznim smecem na kojem nema nista i reci eto to je po ugovoru. Nek tebi u autu stave motor od motokultivatora pa nek ti prodaju suplju da je to isto...
Last edited by Capsicum on 28/12/2015 11:37, edited 1 time in total.
TheWatcher

#13487 Re: HS kablovska

Post by TheWatcher »

joj sheme MAJKE VAM SE NAJEBEM SVIMA :oops:
Nogatrans

#13488 Re: HS kablovska

Post by Nogatrans »

Ovim putem Vas obavještavamo da ćemo i u narednom periodu raditi na izmjenama programskih šema gdje možete očekivati nove sportske, serijske, informativne, zabavne kanale kako u stadnardnoj digitalnoj rezoluciji, tako i u HD rezoluciji.
made_in_sarajevo

#13489 Re: HS kablovska

Post by made_in_sarajevo »

kurvaluk je od telemacha i HS sto nema obavjestenja da kazu "levati ko vas jebe bit ce tako". ovako te ukinu,te ne ukinu, te skeniraj kanale, te nemoj skenirati. HS je u 2 dana 10x promjenio listu kanala,pa datum od kojeg ide i na kraju su obrisali listu kablovske i digitalne. vidim sad su opet vratili. posteno bi bilo da kazu kad ispucamo ugovore sa arenama,historyem i tako dalje svi cete biti na telemach signalu. ovako meni nedavno na telemach broju kazu da cu moci ostati na kid 8 paketu bez promjena osim ako ne zelim,a neki dan djevojci mi kazu pustit cemo vam telemach signal.

od nove najavise vece brzine na moja tv pa ce se i to uzeti u razmatranje. necu da mi HD izbaci pa naplacuje 8KM, necu da mi history izbaci u dodatni paket, arenu hocu da imam radi Sarajeva. ovo kanala sto ja gledam i ako bude ukidanje hs kanala i pustanje telemach kanala, vala ce meni licno biti sa konja na magarca. ja vecinu kanala sto gledam su u HD na kid 8 paketu,a na telemachu su svi SD,cak neke kanale mi prebace u dodatne pakete. sad kad pogledam i moja tv isto smece, sve u SD :mrgreen:

treba sacekati da se supci smisle i kazu javno bit ce tako i tako,a to je izgleda da cekamo tamo 15.1.,ako uopste i tad kazu kako ce biti

HS mora po zakonu objaviti na svojoj stranici,racun, sms poruku svejedno, mora objaviti sve promjene paketa,usluga,promjene pravilnika poslovanja i opstih uslova i tako dalje. svaka ta promjena ako nije povoljna po korisnika,korisnik do 30 dana od dana objave ima pravo raskinuti ugovor bez ikakve naknade i bilo cega. ako korisnik suti 30 dana onda nema plakanja,mozes raskinuti ali ako se ima sta platiti,morat ces platiti.

nadjete njihov opsti uslovi poslovanja na stranici HS-HKB i sve pise i pise na koji se zakon o telekomunikacijama pozivaju. zakon je 90% na strani korisnika, samo treba procitati i udariti odma na stoku ako krenu varati. ja im vise nista ne vjerujem, ne bude li obavjestenja za promjenu kanala, paketa,poslovanja cega vec, onda cu se obratiti mom buducem dobrom drugu RAK-u :mrgreen:

po najavi moja tv ce imati SK sa arenama od nove godine, jel u paketu ili osnovnoj ponudi nemam pojma
Capsicum

#13490 Re: HS kablovska

Post by Capsicum »

http://www.hs-hkb.ba/2015/12/28/obavjes ... te-kanala/
Obavještenje o izmjeni liste kanala
Categories: Novosti

Kompanija Telemach u saradnji sa akviziranim kompanijama MH, HS i HKB net, aktivno radi na unapređenju programske analogne i digitalne šeme. U skladu sa obavještenjima o udruženju navedenih kompanija sa Telemachom, koje ste dobili prethodnih dana, želimo vas upoznati o detaljima izmjena i unapređenja programskih šema. Unapređenja i izmjene bit će realizovane kako narednih dana tako i naredne godine.
Programsku šemu smo obogatili domaćim, regionalnim i stranim kanalima kvalitetnog i ekskluzivnog sadržaja na kojima vas očekuje mnogo zabave, smijeha, edukacije i kvalitetnih informacija.
Posebno izdvajamo sljedeće kanale:
• AXN SPIN
Ovaj kanal namijenjen je prvenstveno mlađim gledaocima, ali i svim ostalim ljubiteljima avanturističkih, humorističkih, naučno-fantastičnih serija i filmova, kao i dobrih animiranih filmova, reality emisija i muzike. Tako gledaoce AXN Spina očekuju neke od najpopularnijih svjetskih serija kao sto su “Doctor Who”, ˝Sudbonosna zamjena˝,˝Bez granica¨ “Merlin”, “Inspektor Rex”, “Ljepotica i zvijer“. Također, gledaoci će imati priliku da uživaju i u velikim kino hitovima poput “Henkoka”, “Robokapa”, “Alfa-07“, zatim crtanim serijama “Naruto” i “Dragonball“, kao i popularnim reality emisijama.
• KLASIK TV
KLASIK TV sa parolom GODINE NISU VAŽNE čiji sadržaj 24 sata dnevno ispunjavaju kultni igrani filmovi i hitovi iz zemalja regije, vrhunski dokumentarci koji otkrivaju kako je to bilo nekad, crtani filmovi koji bude lijepa sjećanja i naravno, serije kojih se sjećamo i uvijek volimo pogledati ponovo postat će omiljeno okupljalište cijele porodice.
• CineStar TV Action&Thriller
CineStar TV Action&Thriller godišnje donosi više od 300 filmova, među kojima je barem 150 premijernih filmova, te oko 150 odabranih vrhunskih i najpopularnijih kataloških filmskih hitova. Na CineStar Action&Thriller-u se prikazuju i atraktivni materijali o snimanju najnovijih filmskih hitova, intervjui s glumcima i poznatim redateljima, filmske vijesti i još mnogo više.
• Ultra i Mini Ultra
ULTRA i Mini Utra su kanali koji isporučuju TV program vrhunskog kvaliteta i sadržaja namjenjen djeci. Dječiji program na Ultri i Mini Ultri je bogat emisijama i crtanim filmovima za djecu raznih uzrasta, te sadrži vrhunske brendove kao što su: ATOMIK BETI , MAŠA I MEDO, LEGO NINDŽAGO, SUPER ŠPIJUNKE, SIRENE, MIA I JA, RUŽNO PAČE, MALI MEDA ČARLI, KIRARI i mnogi drugi.
• OK Bambino i Orlando kids
OK Bambino je edukativan i zabavan program namijenjen najmlađim gledaocima, od dvije do sedam godina. Crtići “Hello Kitty”, “Timmy Time”, “Poštar Pet” i “Fifi i cvjetno društvo” – samo su neki od sjajnih crtića novog dječijeg kanala u kojem ćete moći da uživate svakog dana.
Orlando kids je dječiji kanal s animiranim serijama, i djeci od pet do dvanaest godina, koji na zabavan i vizuelno atraktivan način podstiče maštu i kreativnost. Zahvaljujući vrlinama koje krase junake iz brojnih serija, djeca uče o vrijednostima poput prijateljstva, dobrote i istrajnosti. “Gormiti”, “Anđeli i prijatelji”, “Ovčica Šone”, “Lego Ninjago” i mnogi drugi vrhunski naslovi očekuju vas svakog dana na programu Orlando kids kanala.
• Medical Channel
Medical Channel je jedini medicinski kanal koji se iz stručnog ugla bavi temama iz oblasti zdravlja, ishrane, roditeljstva, s ciljem edukacije gledalaca o bolestima, prevenciji, mogućim tretmanima i ishodima. Medical Channel u okviru svog programa gledaocima pruža samo precizne i provjerene savjete i informacije, u cilju podizanja svijesti o najčešćim zdravstvenim pitanjima i problemima. Uz mnoštvo emisija edukativnog karaktera, Medical Channel nudi i brojne talk show programe, u kojima će renomirani stručnjaci iz svijeta medicine gledaocima predstaviti zanimljive i inspirativne priče. Medical Channel je titlovan na jezike našeg govornog područja.
• Prva TV i Prva Plus TV
PRVA TV je komercijalna televizija u Srbiji. Sadržaj PRVE TV bogat je serijskim, filmskim, zabavnim, sportskim i informativnim programom, koji odgovara potrebama i interesovanjima gledalaca, i istovremeno prati korak sa svjetskim trendovima. PRVA PLUS počela je sa emitiranjem u 2013. godini, kao prvi u nizu tematskih kablovskih kanala PRVE TV. Kanal PRVA PLUS je zabavnog karaktera, bez informativnog programa i emisija uživo. Programska šema sadrži: nove serije, filmove, kao i odabrane reprize emisija koje su bile najpopularnije na TV PRVA.
• Happy Parovi 1 i Happy Parovi 2
Kanali koji 24/7 emituju dešavanja reality show programa Parovi. Sve što ranije niste mogli da vidite, sve što se dešava u kući, sada je dostupno samo za vas na dva nova kanala – Parovi 1 i Parovi 2!
• Discovery ID
Investigation Discovery (ID) je američki televizijski kanal u vlasništvu Discovery Communications-a čiji je sadržaj u stilu dokumentaraca koji se uglavnom bave temama kriminala. Discovery ID emisije su u većini slučajeva iz vlastite produkcije. Neki od poznatijih dokumentaraca koje možete pratiti na Discovery ID su: ˝California Investigator˝, ˝Zločini iz strasti˝, ˝Hate in America˝, kao i reality show program ˝The Will˝.
• CBS reality
CBS reality je televizijski kanal koji se emituje širom Europe, Bliskog Istoka i Afrike. CBS reality kanal prikazuje dokumentarne i reallity show emisije, među kojima su najpopularniji: ˝Preljubnici˝, ˝Uhvaćeni na djelu˝, ˝Mamac na kradljivce automobila˝, ˝Medicinske sestre˝.
Ovim putem Vas obavještavamo da ćemo i u narednom periodu raditi na izmjenama programskih šema gdje možete očekivati nove sportske, serijske, informativne, zabavne kanale kako u stadnardnoj digitalnoj rezoluciji, tako i u HD rezoluciji.
S obzirom da je Ugovor PINK grupacije sa kompanijama MH, HS i HKB istekao u decembru ove godine, obavještavamo Vas da pojedini PINK kanali više neće biti sastavni dio programske šeme ovih kompanija.
Vjerujemo da će mnogobrojni kanali koje smo ubacili u programsku šemu svojim atraktivnim sadržajem nadomjestiti kanale iz PINK produkcije.
U cilju unapređenja naše usluge, cijeneći i poštujući Vaše mišljenje, kreirali smo i e-mail adresu putem koje možete iznijeti Vaš stav i mišljenje, te poslati prijedlog za uvođenje novih kanala koji bi se mogli naći u programskoj šemi.
Naš tim će prikupljati i evidentirati sve pristigle prijedloge, koje ćemo razmotriti te ukoliko se ukažu realne mogućnosti, nastojati uvrstiti u našu programsku šemu.
Vaše prijedloge možete slati na e-mail adresu [email protected]
Paralelno sa izmjenama u programskim šemama, po segmentima i fazama ujednačavanja mreže, bit će vam otvorena mogućnost korištenja Telemach usluga. Pa tako, naši korisnici će imati mogućnost koristiti uslugu D3 digitalne televizije sa najvećim brojem HD kanala u zemlji, gledati TV sadržaj na više televizora uz jednu pretplatu, koristiti napredne TV funkcije, surfati najbržim internetom u kući, besplatno biti na internetu van kuće, te uživati u pogodnostima najpovoljnije fiksne telefonije s besplatnim razgovorima u BiH i šire.
O svim novitetima i izmjenama blagovremeno ćemo Vas obavještavati.
made_in_sarajevo

#13491 Re: HS kablovska

dakle ono sto je meni rekla "ostat cete na kid 8" je laz. kako sta bude isticalo od ugovora tako ce nas prebacivati na telemach i na kraju ce biti izvoli duo ili trio paket.
-LIBERO-
Čiča Gliša

#13492 Re: HS kablovska

Post by -LIBERO- »

A kako ide varijana sa tim.
Ja, i svi vi, smo potpidali ugovor za Xy kanale, sa Xy firmom...i onda preko noci, niti nas ko pita niti bilo sta, firma Xy prelazi pod okrtilje firme Yx i dobijemo Yx kanale.

Mi za ove kanale nismo potpisali ugovor.
hrasno38

#13493 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

made_in_sarajevo wrote:dakle ono sto je meni rekla "ostat cete na kid 8" je laz. kako sta bude isticalo od ugovora tako ce nas prebacivati na telemach i na kraju ce biti izvoli duo ili trio paket.
Ja to nisam apsolutno tako shvatio i ono sto sam shvatio je to da HKB ostaje do daljnjeg u igri i da cemo moci ako zelimo koristiti te pogodnosti koje pruza TM. Lijepo pise "OTVORENA MOGUCNOST" a ne "OBAVEZA". Ja i dalje tvrdim da treba malo sacekati da vidimo daljnja obavjestenja i recimo njivo obrazlozenje zasto nema SK mada je meni potpuno jasno da su ovo jos uvijek dva odvojena kablovska provajdera ali sa jednim gazdom.
The Realist

#13494 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

hrasno38 wrote:Evo sad sam uporedjivao sa TM i imao Start paket + dodatne kanale ali bez SK...sve ostalo je isto kao na D3 programskoj semi za Sarajevo Telemacha.

http://www.telemach.ba/D3+-+digitalna+t ... v_start2=0

Evo i za analognu pa uporedjujte ko je kuci:)

http://www.telemach.ba/Analogna+televiz ... v_start2=0
Mislim da se malo razlikuje, jer imamo Discovery Science i VH1 Classic.

Ovo sa izbacivanjem Hayatovaca je grozna odluka. Što se tiče PINK-a, žao mi je par kanala koje su izbacili, ali eto.... A to što nisu još SK uveli je isto idiotska odluka.
made_in_sarajevo

#13495 Re: HS kablovska

Iza Horizonta wrote:
made_in_sarajevo wrote:dakle ono sto je meni rekla "ostat cete na kid 8" je laz. kako sta bude isticalo od ugovora tako ce nas prebacivati na telemach i na kraju ce biti izvoli duo ili trio paket.
pa šta si ti mislio?
da cu dobiti 100KM na lijepe oci. svaki dan nova prica,valjda cemo docekati da se dogovore sta ce uraditi sa korisnicima.
made_in_sarajevo

#13496 Re: HS kablovska

hrasno38 wrote:
Ja to nisam apsolutno tako shvatio i ono sto sam shvatio je to da HKB ostaje do daljnjeg u igri i da cemo moci ako zelimo koristiti te pogodnosti koje pruza TM. Lijepo pise "OTVORENA MOGUCNOST" a ne "OBAVEZA". Ja i dalje tvrdim da treba malo sacekati da vidimo daljnja obavjestenja i recimo njivo obrazlozenje zasto nema SK mada je meni potpuno jasno da su ovo jos uvijek dva odvojena kablovska provajdera ali sa jednim gazdom.
ostat cemo mi na KID paketima samo sto cemo imati listu kanala telemacha,a kako idu ostajat cemo iz bez HD kanala,plati pa gledaj HD ce biti. tako da bio na KID ili se paket zvao DUO ili TRIO isto mi ga dodje. trenutno kakva je lista meni odgovara,ako nastave sa glupim potezima onda dobro sjesti pa razmisliti sta dalje i gdje preci,manje vise sve je isto smece postalo, niko vise ne odudara od konkurencije
Nogatrans

#13497 Re: HS kablovska

Post by Nogatrans »

Allahami i ovaj Telemach call centar je navlakusa samo takva zovem nekoliko puta i samo ona prica nikako i nikoga dobiti navodno svi zauzeti.
kipitsimpl

#13498 Re: HS kablovska

Post by kipitsimpl »

hrasno38 wrote:A evo da vidite da ni Logosoft em sto nije jeftin em sto i sa programskom ponudom nije nesto ispred TM. Osnovni digitalni paket je 25 KM...

https://www.lol.ba/privatniKorisnici.as ... fc4d4ead86

Logosoft kablovski paket "osnovni paket" = 150 kanala - Cijena 25 KM
Logosoft internet paket "Alfa net" = 12 Mbps / 1 Mbps - Cijena 12 KM

UKUPNO: 37 KM

po mom misljenji Logosoftov "Osnovni paket" ima extra selekcija kanala, uglavnom sam jako zadovoljan. Mozda ipak fali HD kanala i jos poneki iz bivse ponude HS-a, ali vrlo pristojan za te novce!
kipitsimpl

#13499 Re: HS kablovska

Post by kipitsimpl »

Lista: Logosoft osnovni paket"

Programska šema - paketi
Programsku šemu SUPER TV-a čine četiri paketa: Osnovni, Plus, Arena i HD paket.

OSNOVNI PAKET

BHT 1
BHT 1 HD
FTV
Hayat TV
TV Hayat HD
Hayat Plus
PINK BH
BN Televizija
OBN
TV SA

TV Vogošća
TV Alfa
RTRS
RTS 1
RTS 2
RTS SAT
HRT 1
HRT 2
HRT 3
HRT 4

RTV CG
MKTV Sat
ATV Banja Luka
RTL Hrvatska
RTL 2 Hrvatska
TV1

Televizija HEMA
OTV Valentino
Face TV
TV Kopernikus
TV Svet Plus
Kanal 6
Arena Sport 1
Fight Sports
SK1 (Sport Klub)
SK2 (Sport Klub+)
SK 3 (SK Prime )
SK Golf (Golf Klub)

Fishing&Hunting
Ultra
Mini Ultra
Eurosport News
Fox Life
Fox Crime
Fox Movies
Universal Channel
Sci Fi
AMC Channel
FilmBox Arthouse
FilmBox Plus
Klasik TV
AXN Adria
FOX
Cinema TV
Comedy Central Extra

Food Network
24Kitchen
TLC
Travel Channel
Fine Living
National Geographic
Nat Geo Wild
Viasat History
Viasat Explorer
Discovery Channel
IDx
Discovery Science
Discovery World
Animal Planet
History

Extreme Sports
VH1
MTV Adria
MTV Music 24
VH1 Classic
MTV Rocks
MTV Dance
MTV Hits
MTV Live HD
Kanal 1
360 TuneBox
DM SAT
K::CN Music 2
BN Music
Hayat Folk
Hayat Music
Eurosport
Eurosport 2

Nickelodeon
Minimax
Hayatovci
Baby TV
SUPER RTL
Disney XD
Disney Channel
Disney Junior
B92 Info
RTR Planeta
Russia 24
FACE TV HD
Russia Today

Sky News
Deutsche Welle
Al Jazeera Balkans
VOX
TV5MONDE
PRO7
RTL
RTL 2
Sat 1
Kabel 1
TRT INT
RAI UNO
TVE Internacional
Pink
Pink 2
Pink 3 Info
Pink M
Pink Film
Pink Family
Pink Movies
Pink Romance
Pink Sc-Fi & Fantasy
Pink Action
Pink Thriller
Pink Crime & Mystery
Pink Reality
Pink Premium
Pink Soap
Pink Music 2
Pink Hits
Pink Folk 2
Pink Zabava
Pink World
Pink Kids
Pink Pedia
Pink Comedy

Pink Parada
PINK Style
Bravo Music
Pink Music
Al Jazeera Balkans HD
A1 HD
Nautical Channel
TV 1000
Elta HD
Happy TV
Mezzo
Pink Show
Pink Super Kids
Last edited by kipitsimpl on 28/12/2015 12:15, edited 8 times in total.
laik1981

#13500 Re: HS kablovska

Post by laik1981 »

Ne znam sta ste se svi uzyebali.. Meni je ova sema bolja deset puta.. Neka su makli ove silne pinkove koji su bili tu samo da popune prostor.. Vjecito repriziranje filmova koji zbog kvalitete slike jedva da su bili gledljivi.. Ostale izmjene su sve pozitivne osim ukidanja hajatovaca ali i pored toga i program za djecu je sada bogatiji.. Jos samo da otkljucaju HBO i dodaju SK i ponuda bi bila duplo kvalitetnija nego HS-ova..
Locked