Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
zavrzlama wrote: ↑13/12/2023 16:44
Ljudi nisu svjesni koliko je sudbonosan odlazak sda sa vlasti....onaj ko je najvise svjestan i kome najvise smeta odlazak sda je velikosrpska i velikohrvatska politika...
Pametnom dosta...
Pošto nisam pametan....
Alija i SDA su najveće zlo koje je moglo potrefiti muslimanski narod u BiH.Primitivni i vjerski ispranih mozgova poslali su nas u rat po onoj narodnoj - "bez one stvari u svatove"...
Sad smo ih kao skinuli sa vlasti a skoro svi koji su sad na vlasti ponikli u toj istoj fašističkoj SDA...čast izuzecima ali ih je malo...
Nema ovdje napretka ni berićeta...
Bingo nije isplatio svima po 1000 KM, bio je uslov minimum 6 mjeseci da rade, liku falilo 16 dana...dobio šipak .Koliko je takvih koji su do 6 mjeseci?
Ljudi nisu svjesni koliko je sudbonosan odlazak sda sa vlasti....onaj ko je najvise svjestan i kome najvise smeta odlazak sda je velikosrpska i velikohrvatska politika...
Pametnom dosta...
Pošto nisam pametan....
Alija i SDA su najveće zlo koje je moglo potrefiti muslimanski narod u BiH.Primitivni i vjerski ispranih mozgova poslali su nas u rat po onoj narodnoj - "bez one stvari u svatove"...
Sad smo ih kao skinuli sa vlasti a skoro svi koji su sad na vlasti ponikli u toj istoj fašističkoj SDA...čast izuzecima ali ih je malo...
Nije sda fasisticka niti se moze porediti sa neprijateljima BIH....sda je samo svojom nesposobnoscu i strateskim promasajima kocila i stetila boljoj odbrani BIH tokom agresije i kasnije losom posleratnom politikom prosula kredit kod zapada...
Ima napretka i bice ga...samo sto mozda tebi taj napredak se ne uklapa u ideoloski profil kojem tezis..
Nije tebe nas alija i sda poslao u rat,nego su velikosrbi i cetnici sve nas primorali da se borimo za gole zivote...
Za rat i agresiju nije odgovorna sda i alija,nego iskljucivo velikosrpska ideologija...
Last edited by zavrzlama on 13/12/2023 17:08, edited 1 time in total.
Nije sda fasisticka niti se moze porediti sa neprijateljima BIH....sda je samo svojom nesposobnoscu i strateskim promasajima kocila i stetila boljoj odbrani BIH tokom agresije i kasnije losom posleratnom politikom prosula kredit kod zapada...
Ima napretka i bice ga...samo sto mozda tebi taj napredak se ne uklapa u ideoloski profil kojem tezis..
SDA nije fasisticka, SDA je nacisticka gledano po definiciji. MOze se porediti sa neprijateljima BiH po mnogo cemu, i treba da se poredi.
Pametnom dosta...
Pošto nisam pametan....
Nije tebe nas alija i sda poslao u rat,nego su velikosrbi i cetnici sve nas primorali da se borimo za gole zivote...
Za rat i agresiju nije odgovorna sda i alija,nego iskljucivo velikosrpska ideologija...
Alija je bio nesposoban političar,ako se uopšte može nazvati političarem.Da je slušao zdrav razum znao bi da se nemamo čim odbranit i ne bi pehlivanio između dogovora sa srbima da odgodimo nezavisnost i američkih savjeta kako će nas oni branit...
Bar ja tako mislim.Oslonio se na hrvate koji su nam ga šuknuli do balčaka...
Niti imamo državu nit naroda...
SDA nije fasisticka, SDA je nacisticka gledano po definiciji. MOze se porediti sa neprijateljima BiH po mnogo cemu, i treba da se poredi.
Eh sad.. pa ostalo PM mudro zbori.
Opet pogresno..sda nije nacisticka jer to je drugi naziv za fasisticka..
Sda je vjersko-etnicka stranka,gdje etnicko zeli da spoji sa nacionalnim,a nacionalno je drzavno bosanskohercegovacko...kuzis...
Nego ne volim kad se satanizacijom stranke hinjski cilja na sayanizaciju cijelog naroda i satanizacijom drzave,sto ofirno cinis...
Ja sam protiv sda,ali ne vidim da je sda= sav narod kojem propadam,dok izmedju redova ti i slicni to provlacite ko tezu...
Eh sad.. pa ostalo PM mudro zbori.
Opet pogresno..sda nije nacisticka jer to je drugi naziv za fasisticka..
Sda je vjersko-etnicka stranka,gdje etnicko zeli da spoji sa nacionalnim,a nacionalno je drzavno bosanskohercegovacko...kuzis...
Nego ne volim kad se satanizacijom stranke hinjski cilja na sayanizaciju cijelog naroda i satanizacijom drzave,sto ofirno cinis...
Ja sam protiv sda,ali ne vidim da je sda= sav narod kojem propadam,dok izmedju redova ti i slicni to provlacite ko tezu...
Pogrešno.
Nacizam i fašizam nisu sinonimi. Dva su različita pokreta, različite ideologije su.
Pošto nisam pametan....
Alija je bio nesposoban političar,ako se uopšte može nazvati političarem.Da je slušao zdrav razum znao bi da se nemamo čim odbranit i ne bi pehlivanio između dogovora sa srbima da odgodimo nezavisnost i američkih savjeta kako će nas oni branit...
Bar ja tako mislim.Oslonio se na hrvate koji su nam ga šuknuli do balčaka...
Niti imamo državu nit naroda...
Suza suzu stize...trebo je alija poslusat sanu stab,pa bi se danas srbi smijali hrvatima dok bi BIH i bosnjaci bili srbijanski sandzak...
zavrzlama wrote: ↑13/12/2023 17:20 Opet pogresno..sda nije nacisticka jer to je drugi naziv za fasisticka..
Pardoniram, ko ono rece u Senada da treba omladinu upitat sta je nacizam, a sta fasizam, jel ono Canak bi? Ili je ipak bio neko od stalnih forumasa ovdje, sve mi se pobrkalo tita mi
Dobro ja sataniziram cijeli narod i drzavu. Jos mi samo javi telefonom ako moze kad smo ja i ti pricali o tome
PM72 wrote: ↑13/12/2023 17:25
Ne kontaš...od dva zla on izabr'o oba...
Opet bjezis od sustine....alija ili neko drugi(bogicevic,abdic pejakovic,lazovic itd) da su bili umjesto alije i sda istu bi matricu cetnici primjenili na BIH...
Tvoja ideologija je izjednacit sda i aliju sa vecinom bosnjaka u BIH..a to je istrateski interes neprijatelja BIH...
Ako si za BIH bi morao da jasno razdvojis sda od BIH i bosnjake od sda....bosnjaci su jedini poslije agresije vise puta glasali protiv vodece etnicke stranke i danas su to uradili..
zavrzlama wrote: ↑13/12/2023 17:20 Opet pogresno..sda nije nacisticka jer to je drugi naziv za fasisticka..
Pardoniram, ko ono rece u Senada da treba omladinu upitat sta je nacizam, a sta fasizam, jel ono Canak bi? Ili je ipak bio neko od stalnih forumasa ovdje, sve mi se pobrkalo tita mi
Dobro ja sataniziram cijeli narod i drzavu. Jos mi samo javi telefonom ako moze kad smo ja i ti pricali o tome
Ja pisem ono sto i mislim,pa nek se svako nadje kako mu odgovara...kore na rende ne prolazi kod mene...dugo sam na forumu to mnogi znaju...
PM72 wrote: ↑13/12/2023 17:25
Ne kontaš...od dva zla on izabr'o oba...
Opet bjezis od sustine....alija ili neko drugi(bogicevic,abdic pejakovic,lazovic itd) da su bili umjesto alije i sda istu bi matricu cetnici primjenili na BIH...
Tvoja ideologija je izjednacit sda i aliju sa vecinom bosnjaka u BIH..a to je istrateski interes neprijatelja BIH...
Ako si za BIH bi morao da jasno razdvojis sda od BIH i bosnjake od sda....bosnjaci su jedini poslije agresije vise puta glasali protiv vodece etnicke stranke i danas su to uradili..
Iznosim svoje mišljenje kao dobrovoljac u odbrani svoje porodice,rodbine,komšiluka,naselja,grada i države.
Kalkulisao nisam niti imao zadnjih namjera.
Ako ti to nije jasno onda...
zavrzlama wrote: ↑13/12/2023 17:36
Ja pisem ono sto i mislim,pa nek se svako nadje kako mu odgovara...kore na rende ne prolazi kod mene...dugo sam na forumu to mnogi znaju...
Pobogu, nravano da postoji razlog. A kako sada stvari stoje jednosyavno ga je i otkriti. Salje se poruka da bilokakvim suprostavljanjem politici amerike neces samo ti najebati nego i tvoja familija.
Ti jednostavno ne mozes ili ne zelis da izadjes iz mentalnih okova palanke, nije tvoje "selo" citav svijet. Nacin na koji rezonujes stvari pokazuje upravo ovo sto ti pokusavam objasniti. Svijet ne funkcionise onako kako ti kaze istraga faktor sl bosna hayat itd, lazu te godinama i oblikovali su te po svojoj zelji upravo onako kako to lazovi i manipulatori rade sa svojim plijenom. Ne shvataj licno nemam nista protiv tebe kulturno raspravljamo ali dobronamjeran savjet ti je da skines te okove , sve je do tebe
pa covjek te jednostavno pita sta je to, a ti opalio po filozofiji. Niko nije zeljan tvog filozofiranja, ili znas ili ne znas. Nasi stari kazu, nekad je bolje cutati.
Procitas sve od pocetka pa ako ti ne bude jasno a ti opet, ponavljanje je majka znanja, a ne ako na prvu ne skontas odustanes i pametujes, a da si shvatio sta su nasi stari htjeli da kazu precutao bi, ocigledano ni to nisi razumio
Last edited by sajber87 on 13/12/2023 18:01, edited 1 time in total.
sajber87 wrote: ↑13/12/2023 17:57
Procitas sve od pocetka pa ako ti ne bude jasno a ti opet, ponavljanje je majka znanja, a ne ako na prvu ne skontas odustanes i pametujes, a da si shvatio sta su nasi stari htjeli da kazu precutao bi, ocigledano ni to nisi razumio
Sta kazes susjed @palermo , jel ovo bio UZP HDZ-SDA oko harema i doceka da se ovo odradi?
Ma jok. Nije im za ovo trebala onolika frka. Inace, sve je dogovor, naravno.
But by the way, takodje je cinjenica da.i vrijeme.ne.moze stati. Tako i kuca dr. Nardelija ne moze vjecno biti rusevina, kao i jos mnogo objekata u gradu. Ko ce to poklopiti i sya ce biti je vec drugo pitanje.