A zasto u takvom stanu zive? Jel sto nemaju para za bolje ili?pustopoljina wrote:U kalsdorfu pored graza sam bila u stanu kod hajmo reci rodjaka...moram ih otici posjetiti...rod su...wc na hodniku...fakat tuskabina pored sudopera...placali su manje nego ja vlastitu sobu tada u wg...ali brate...
I u samom centru graza ima takvih stanova...prozor jedini uz ulazna vrata i ulazis direkt u to...i kuhinja i dnevna i spavaca i tus...al' u tim posjetama nisam bila toliko dobra sa domacinom da pitam koliko sta placa.
Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- amidzazeher
#13476 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- SaraFina
#13477 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
To je nivo kolektivnog smještaja za imigrante. Taman da 100 eura mjesečno.pustopoljina wrote:U kalsdorfu pored graza sam bila u stanu kod hajmo reci rodjaka...moram ih otici posjetiti...rod su...wc na hodniku...fakat tuskabina pored sudopera...placali su manje nego ja vlastitu sobu tada u wg...ali brate...
I u samom centru graza ima takvih stanova...prozor jedini uz ulazna vrata i ulazis direkt u to...i kuhinja i dnevna i spavaca i tus...al' u tim posjetama nisam bila toliko dobra sa domacinom da pitam koliko sta placa.
Pereš zube u sudoperi. Zamisli. Nema prostora za umivaonik.. I onda salatu gostima..
Znam da sam sitničava... I imam projekcije užas ali
.... Bože!
- amidzazeher
#13478 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa jebote, Plavšicka robijala u boljem!!!SaraFina wrote:To je nivo kolektivnog smještaja za imigrante. Taman da 100 eura mjesečno.pustopoljina wrote:U kalsdorfu pored graza sam bila u stanu kod hajmo reci rodjaka...moram ih otici posjetiti...rod su...wc na hodniku...fakat tuskabina pored sudopera...placali su manje nego ja vlastitu sobu tada u wg...ali brate...
Pereš zube u sudoperi. Zamisli. Nema prostora za umivaonik.. I onda salatu gostima..
.... Bože!
- animals
#13479 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa nema svatko novca da priusti skupe stanove..amidzazeher wrote:A zasto u takvom stanu zive? Jel sto nemaju para za bolje ili?pustopoljina wrote:U kalsdorfu pored graza sam bila u stanu kod hajmo reci rodjaka...moram ih otici posjetiti...rod su...wc na hodniku...fakat tuskabina pored sudopera...placali su manje nego ja vlastitu sobu tada u wg...ali brate...
ako zena ne radi, a imaju djecu, onda je tesko..
a u takvim stanovima su zivjeli svi kad sam ja dosao u Bec..
tek unazad 15 godina su ljudi su poceli uzimati skuplje stanove..
- animals
#13480 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
E sad me podsjeti, moj prvi boravak u Becu kod rodjaka u takvom stanu..SaraFina wrote:To je nivo kolektivnog smještaja za imigrante. Taman da 100 eura mjesečno.pustopoljina wrote:U kalsdorfu pored graza sam bila u stanu kod hajmo reci rodjaka...moram ih otici posjetiti...rod su...wc na hodniku...fakat tuskabina pored sudopera...placali su manje nego ja vlastitu sobu tada u wg...ali brate...
.... Bože!
salatu pere u sudoperi i umiva se u njoj i pere kosu
a u Bosnu se dolazilo u Opel Manti..tada cudo od auta..
- madner
#13481 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Statistika je super stvar, samo da skontas kako gazde kafica imaju 1200 platu i advokate koji su par stoja po satu.
Djaba nekima crtati a cijela poenta jeste bila da se ide na bolje, ali da se ne podcjenjuje svoje. Pa da ne bude pljacka 12 kvadrata pored novijeg uslovnijeg stana od 60.
Djaba nekima crtati a cijela poenta jeste bila da se ide na bolje, ali da se ne podcjenjuje svoje. Pa da ne bude pljacka 12 kvadrata pored novijeg uslovnijeg stana od 60.
- SaraFina
#13482 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
amidzazeher wrote:Pa jebote, Plavšicka robijala u boljem!!!SaraFina wrote:To je nivo kolektivnog smještaja za imigrante. Taman da 100 eura mjesečno.pustopoljina wrote:U kalsdorfu pored graza sam bila u stanu kod hajmo reci rodjaka...moram ih otici posjetiti...rod su...wc na hodniku...fakat tuskabina pored sudopera...placali su manje nego ja vlastitu sobu tada u wg...ali brate...
.... Bože!
Pa stvarno užas. Uveče žensko čeljade hoće u WC mora se obući i tumarati po hodniku. I da neki nemaju novaca, a neki milijune su upucali u kuće u Srbiji ili Bosni.. I provedu u njima 4 nedelje u godinu. Ostatak ko u zatvoru.
- muha_sa
#13483 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
jel mu bmw il mecka u garažianimals wrote:E sad me podsjeti, moj prvi boravak u Becu kod rodjaka u takvom stanu..SaraFina wrote:To je nivo kolektivnog smještaja za imigrante. Taman da 100 eura mjesečno.pustopoljina wrote:U kalsdorfu pored graza sam bila u stanu kod hajmo reci rodjaka...moram ih otici posjetiti...rod su...wc na hodniku...fakat tuskabina pored sudopera...placali su manje nego ja vlastitu sobu tada u wg...ali brate...
.... Bože!![]()
- SaraFina
#13484 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
animals wrote:E sad me podsjeti, moj prvi boravak u Becu kod rodjaka u takvom stanu..SaraFina wrote:To je nivo kolektivnog smještaja za imigrante. Taman da 100 eura mjesečno.pustopoljina wrote:U kalsdorfu pored graza sam bila u stanu kod hajmo reci rodjaka...moram ih otici posjetiti...rod su...wc na hodniku...fakat tuskabina pored sudopera...placali su manje nego ja vlastitu sobu tada u wg...ali brate...
.... Bože!![]()
Nije jedini. Takvih ima koliko hoćeš. Uništi si život komplet cijelu godinu da bi ono 4 nedjelje odmora bio hadžija kući.
- animals
#13485 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
jel mu bmw il mecka u garažimuha_sa wrote:
E sad me podsjeti, moj prvi boravak u Becu kod rodjaka u takvom stanu..![]()
Ma sada nema nista..
tad je sve profuckao na kafane i auta..
- tandmand
#13486 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Većina jugoslovenskih gastarbeitera je tako živjela, patila se svakom mukom ali to je tada imalo i te kako smisla. Sa parama koje bi uštedio, u Jugoslaviji bi bio tajkun, zbog odnosa DM/dinar.SaraFina wrote:Pa stvarno užas. Uveče žensko čeljade hoće u WC mora se obući i tumarati po hodniku. I da neki nemaju novaca, a neki milijune su upucali u kuće u Srbiji ili Bosni.. I provedu u njima 4 nedelje u godinu. Ostatak ko u zatvoru.
A ovi primjeri sada - to je bježi kuda bilo, samo da nisi u Bosni.
- muha_sa
#13487 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
jebo uslove života--našem šugavcu je prioritet aVto kupit--valja se pokazat kad se na odmor dodjeanimals wrote:
Ma sada nema nista..
- animals
#13488 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ne mogu se porediti ona i danasnja vremena..
danas vecina zivi pristojno, a bogme ima i oni koji imaju
vise nego solidan zivot..
a danasnja djeca koji zavrsavaju skole, zive jako dobro..
danas vecina zivi pristojno, a bogme ima i oni koji imaju
vise nego solidan zivot..
a danasnja djeca koji zavrsavaju skole, zive jako dobro..
- pustopoljina
#13489 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ah...taj lik je radio na bausteli, vikendom isao kuci, sagradio u bh kucu na 3 sprata i kupio mercedes. Prioritwti hbg. Tad kad sam bila, bila mu tu i zena, dobila sam hrpu nalaza da "procitam", pisama od osiguranja...njega njemacki nije ni najmanje zanimao.amidzazeher wrote:A zasto u takvom stanu zive? Jel sto nemaju para za bolje ili?pustopoljina wrote:U kalsdorfu pored graza sam bila u stanu kod hajmo reci rodjaka...moram ih otici posjetiti...rod su...wc na hodniku...fakat tuskabina pored sudopera...placali su manje nego ja vlastitu sobu tada u wg...ali brate...
Uh ne mogu postati koliko vas pise...
- SaraFina
#13490 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
tandmand wrote:Većina jugoslovenskih gastarbeitera je tako živjela, patila se svakom mukom ali to je tada imalo i te kako smisla. Sa parama koje bi uštedio, u Jugoslaviji bi bio tajkun, zbog odnosa DM/dinar.SaraFina wrote:Pa stvarno užas. Uveče žensko čeljade hoće u WC mora se obući i tumarati po hodniku. I da neki nemaju novaca, a neki milijune su upucali u kuće u Srbiji ili Bosni.. I provedu u njima 4 nedelje u godinu. Ostatak ko u zatvoru.
A ovi primjeri sada - to je bježi kuda bilo, samo da nisi u Bosni.
Ja razumijem kad su ljudi sami bez porodica dolazili i živjeli tako. Ali ženu i djecu gurnuti iz hira u neuvjetan život je neodgovornost.
- animals
#13491 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ja ljetos dosao kuci, kad vidim neki se vozikaju u audiju 6..muha_sa wrote:jebo uslove života--našem šugavcu je prioritet aVto kupit--valja se pokazat kad se na odmor dodjeanimals wrote:
Ma sada nema nista..
doduse , neki 15 godina stari..
ali kazu nasi domaci, vidi ga 6 mjeseci u Njemackoj i dotrao audija
- славянин
#13492 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Radni dan - rezidencijalni kvart - pa nismo u SarajevuHAVANA wrote:Aaaa,dje su ljudi na ovim slikama,djeca,lokalna budala naka.nesta...Pih.![]()
- amidzazeher
#13493 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ma da, standardna prica! Al ko danas zivi u takvim stanovima? Socijala?pustopoljina wrote: Ah...taj lik je radio na bausteli, vikendom isao kuci, sagradio u bh kucu na 3 sprata i kupio mercedes. Prioritwti hbg. Tad kad sam bila, bila mu tu i zena, dobila sam hrpu nalaza da "procitam", pisama od osiguranja...njega njemacki nije ni najmanje zanimao.
- animals
#13494 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sad tek vidjeh ove zgrade..Jimmy McNulty wrote:Eh evo, skupio sam sve infose.
Dakle 10 becirk, Wienerberg City kod nekih twin towera i nekog business parka, jest eto, sjecam se tih zgradurina.
Živio u zgradi toj, novogradnja, njegov na drugom bio, 50 i nesto kvadrata placao 420 eura najamninu samo. Tu bio 4 godine i onda se oslobodio stan do njega, 87 kvadrata sa zatvorenim balkončetom i kupio ga, kredit na 30 godina, rata mu bila isprva 530 pa je haman narasla i na 580 i reče mi da neće ići u budućnosti iznad 650, ne znam kako naštimao da svake godine pomalo rasteDakle bez komunalija.
Eh sad popljuj i to nastavi srat da je turski geto i šta li da ti duša bude zadovoljnija
evo to je to
Evo ako nije tačno i ulaz ovaj
taj dio nema veze sa 10 bezirkom, tj onim pravim..
ovo je periferija i izgradjivalo se u zadnji 20 godina..
i tu i nema Turaka, u pravu si..
- SaraFina
#13495 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa pitala sam ja Džimija je li išao makar u Tichy i vozao se sa U1 sa Reumannplatza pa Quellen str 
Uglavnom stan u toj zgradi 87 kvadrata 226 000 eura. Što je dzaba. Zaista.
Tu nemaš šta raditi. Razgledati vrtiće i škole? Apoteku pokoju i dječiji park obići.
Tu nemaš šta raditi. Razgledati vrtiće i škole? Apoteku pokoju i dječiji park obići.
Last edited by SaraFina on 07/05/2019 19:56, edited 3 times in total.
- SaraFina
- pustopoljina
#13497 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Studenti, neki radnici, ljudi koji npr.dodju tu raditi godinu-dvije-tri i idu dalje...uvijek ima neko.amidzazeher wrote:Ma da, standardna prica! Al ko danas zivi u takvim stanovima? Socijala?pustopoljina wrote: Ah...taj lik je radio na bausteli, vikendom isao kuci, sagradio u bh kucu na 3 sprata i kupio mercedes. Prioritwti hbg. Tad kad sam bila, bila mu tu i zena, dobila sam hrpu nalaza da "procitam", pisama od osiguranja...njega njemacki nije ni najmanje zanimao.
- insomnia78
#13498 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Zivi itekako. Da vidis po kakvim golubarnicima ljudi po Parizu zive. Jos ih masno placaju
- animals
#13499 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ovakvi se komplexi grade Kod Arsenala, Südbanhofa..SaraFina wrote:Pa pitala sam ja Džimija je li išao makar u Tichy i vozao se sa U1 sa Reumannplatza pa Quellen str
meni ti komplexi bezvezni..nemaju dusu..
-
espn
#13500 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ono što je u Austriji periferija kod nas je strogi centar grada.