SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
uglavnomja

#13476 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

dosada_ziva wrote:
sunceKOtepsija wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/tuzilas ... /170523173
Budnjo #izdrzi :bih:
jel fakat ovaj Budnjo ubio ovog Memica, ili je ovo sve neka mahalska priča ?

Ima li iko da ovo potvrdi ili je ovo sve ja sam čula, od tetke mi mali,a njemu pričo mali od Sabahete
nakav samozvani novinar, ono ganjali ga po kafanama da mu povjere sve tajne ... najmanje kao da je mutant poirota i horatia ... pa nalup'o coj'k svasta na nekom opskurnom portalu ...

nemam pojma sta se desilo, ali zdrav razum kase da tekst, tacnije kolumna, u kojem je pola samohvala, a sotalo sve tajnovito, tipa: neko, necu da kazem ko, je bio sa mnom na kafi, necu da kazem gdje, i rekao mi ni manje ni vise da je taj i taj ubio tog momka ... nije nesto na sta treba trositi i jednu sekundu zivota

hebote zivot, izronio propali skriboman kao povjerljiv i vazan faktor u istrazi ... nidje policije, suda, pravih novina

a narodu nikad nije trebalo puno da povjeruje sve sto je van logike, sto nelogicnije, to prihvatljivije :D
Filter

#13477 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Filter »

BadBoy wrote: Prolazim pored te zgrade jučer poslije podne. Komadi plafona očišćeni, Dacia-e nema ali zato druga dvojica ugrabila priliku i parkirali se.
ista stvar jutros :-) uredno parkirana auta pod strehom
Ljakan

#13478 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ljakan »

Cudo ove ubice jos nisu uhapsili,nije valjda da su im pobjegli opet preko grane "slucajno"?
Ovi portali nastavljaju da pisu gluposti,kaze ranjen i isti dan od zadobijenih povreda preminuo,kakva laz,isti tren je preminuo cim je upucan sto pokazuju slike prekrivenog carsafom na licu mjesta gdje se ubistvo desilo.Nisu ih ni uhapsili a hoce da im olaksaju kaznu.
Tomahawk11
Globalni moderator

#13479 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Ma samo nek se razracunavaju, nek nije stradao niko ko se slucajno nasao na pogresnom mjestu u pogresno vrijeme.
supercali

#13480 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

Ja bih sve njih okupio i uplacivao termin za paintball
Jos im dati bojevu municiju
Thorgerson

#13481 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

uglavnomja wrote:
dosada_ziva wrote:
sunceKOtepsija wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/tuzilas ... /170523173
Budnjo #izdrzi :bih:
jel fakat ovaj Budnjo ubio ovog Memica, ili je ovo sve neka mahalska priča ?

Ima li iko da ovo potvrdi ili je ovo sve ja sam čula, od tetke mi mali,a njemu pričo mali od Sabahete
nakav samozvani novinar, ono ganjali ga po kafanama da mu povjere sve tajne ... najmanje kao da je mutant poirota i horatia ... pa nalup'o coj'k svasta na nekom opskurnom portalu ...

nemam pojma sta se desilo, ali zdrav razum kase da tekst, tacnije kolumna, u kojem je pola samohvala, a sotalo sve tajnovito, tipa: neko, necu da kazem ko, je bio sa mnom na kafi, necu da kazem gdje, i rekao mi ni manje ni vise da je taj i taj ubio tog momka ... nije nesto na sta treba trositi i jednu sekundu zivota

hebote zivot, izronio propali skriboman kao povjerljiv i vazan faktor u istrazi ... nidje policije, suda, pravih novina

a narodu nikad nije trebalo puno da povjeruje sve sto je van logike, sto nelogicnije, to prihvatljivije :D
Ti shvatas da mozes tuziti nekoga za klevetu, ako iznosi neistine?

Dakle, ako mislimo na istog novinara, posto su dvojica pisala o Budnji, mislim da nijedan, a ni drugi nisu toliko glupi da iznesu takvu jednu optuzbu, tek tako.

Jer kakva god da je ovo drzava, te tuzbe za klevetu idu ko halva.

Zasto onda Budnjo nije tuzio spomenute novinare? Ako jeste, onda vidjecemo epilog na sudu.
insomnia78

#13482 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

Ljakan wrote:Cudo ove ubice jos nisu uhapsili,nije valjda da su im pobjegli opet preko grane "slucajno"?
Ovi portali nastavljaju da pisu gluposti,kaze ranjen i isti dan od zadobijenih povreda preminuo,kakva laz,isti tren je preminuo cim je upucan sto pokazuju slike prekrivenog carsafom na licu mjesta gdje se ubistvo desilo.Nisu ih ni uhapsili a hoce da im olaksaju kaznu.
A inace ima razlike ako nekog ubijes odmah ili ga ranis pa on umre? :lol: :lol: :lol:
O'zone
Globalni moderator

#13483 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/na-roci ... 0524054#14
Na današnjem ročištu Ljubi Seferoviću i njegovom ocu Bekriji Seferoviću u Kantonalnom sudu u Sarajevu prikazan je videosnimak rekonstrukcije događaja u kojem je smrtno stradao Dženan Memić.
Iz snimka je izbačen dio u kojem učestvuje Ljubina supruga Vasvija Sejdović, jer je optužba protiv nje povučena, a ona je odbila da bude svjedokinja Tužilaštva.
JThomas

#13484 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

insomnia78 wrote:
Ljakan wrote:Cudo ove ubice jos nisu uhapsili,nije valjda da su im pobjegli opet preko grane "slucajno"?
A inace ima razlike ako nekog ubijes odmah ili ga ranis pa on umre? :lol: :lol: :lol:
može biti presudno hoće li biti teška tjelesna sa smrtnom posljedicom, ili ubistvo. ali eto, bolje odmah nakrhati smajlija...
Ljakan

#13485 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ljakan »

insomnia78 wrote:
Ako se u neku materiju ne razumijes nemoj se pravit pametan,glupo je i smijesno.
To sto si u parlevu franse ne znaci da si akademski građanin.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#13486 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Pitar sa Kariba »

karanana

#13487 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by karanana »

Ta ce dedica amater.

Jesu nasli tijelo onog momka sto je u lasvu sletio prije 3-4 mjeseca?
Ljakan

#13488 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ljakan »

Ovo je bilo prije par sati na pofalicima.
JThomas

#13489 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

lijepa, hrabra i spremna mlada. šteta što će prije ona biti procesuirana nego džeparoš :mrgreen:
hladan.preminger

#13490 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hladan.preminger »

Ziku drota, za početak ugasi telefon.

Po kom osnovu?
zateznistub

#13491 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

Djevojci respekt i kapa do poda. A gledaj mudonja što stoje okolo ko pizde niko da bar preuzme da ga čuva.
Tomahawk11
Globalni moderator

#13492 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

hladan.preminger wrote:Ziku drota, za početak ugasi telefon.

Po kom osnovu?
Pa da se pravi vazan.
Haris.ba

#13493 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

hladan.preminger wrote:Ziku drota, za početak ugasi telefon.

Po kom osnovu?
Naređenje policajca. U javnom prostoru, on ti naređuje.
JThomas wrote:lijepa, hrabra i spremna mlada. šteta što će prije ona biti procesuirana nego džeparoš :mrgreen:
Naravno. :D

Mada ljudi i ne znaju da imaju pravo zadržati osobu zatečenu u vršenju KD.
zateznistub wrote:Djevojci respekt i kapa do poda. A gledaj mudonja što stoje okolo ko pizde niko da bar preuzme da ga čuva.
A što taki seksistički komentar? Jesu li spolovi ravnopravni? Jesu. Što mora muškarac preuzeti? :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#13494 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by _BataZiv_0809 »

karanana wrote:Ta ce dedica amater.

Cudi me da nisi prokomentarisao mladu i odvaznu Sarajku :hm:
drag_gost

#13495 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drag_gost »

Haris.ba wrote: A što taki seksistički komentar? Jesu li spolovi ravnopravni? Jesu. Što mora muškarac preuzeti? :D
Valjda jer bi trebalo da je fizicki nadmocniji. Svaka cast ovoj curi.
insomnia78

#13496 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

Ljakan wrote:
insomnia78 wrote:
Ako se u neku materiju ne razumijes nemoj se pravit pametan,glupo je i smijesno.
To sto si u parlevu franse ne znaci da si akademski građanin.
:lol: :lol: :lol:
karanana

#13497 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by karanana »

_BataZiv_0809 wrote:
karanana wrote:Ta ce dedica amater.

Cudi me da nisi prokomentarisao mladu i odvaznu Sarajku :hm:
Prezestoka za mene.
Sta joj ima ko pomagat, dedica od 70+ godina.
drug_profi

#13498 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Nije me sramota reći, ali jednom su me jaranice iz razreda u srednjoj školi spasile od dobrog degeneka (davno prije rata).
Njih dvojica, malo veći od mene, ja solo i taman sam počeo da kontam dal da čuvam zube ili bubrege, jer pobjeći ne mogu, kad cure uletiše sa vriskom, noktima, tašnama... razlog je bio uobičajen za to vrijeme - moja frizura (tzv. hašišar).
Tad sam skontao da se nije šala kačiti sa čoporom :mrgreen:
A da ih vidiš kakve su bile. Naizgled nježne i slabe.
insomnia78

#13499 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

JThomas wrote:
insomnia78 wrote:
može biti presudno hoće li biti teška tjelesna sa smrtnom posljedicom, ili ubistvo. ali eto, bolje odmah nakrhati smajlija...
Moze ako te udarim sa autom. Ako te izresetam sasvim je svejedno da li ces umrijeti odmah ili sutradan. Ja se stvarno nadam da vi ne zaradjujete hljeb od ovoga. Ako je tako necete se najesti
JThomas

#13500 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

ama nije tačno. sud nikome ne može pogledati u glavu šta je htio. jel to ubistvo, teška tjelesna sa smrtnom posljedicom, ili izazivanje opšte opasnosti sa smrtnom posljedicom - cijeni se po svim okolnostima slučaja.

i kad se kod nas, iz bilo kojeg poznatog razloga, nastoji otići na ono blaže, takve stvari mogu biti presudne. pa tako dobiju i uslov za pucnjavu - kaže to je samo tjelesna, pucao u noge. i komentar da se možda nešto već pakuje na blaže može biti sto posto na mjestu.
Post Reply