Republika Turska
-
asker
#13476 Re: Republika Turska
Mjesecima gledamo iste slike i iste tekstove. Tema je Rep Turska. Ima li ta velika zemlja kulturu, sport, muziku, gradove osim ovog Sirnaka i Cizrea, bilo kakve zanimljivosti osim Kurda?
Postoji li tema Kurdi - all about?
- Kikibombona
#13477 Re: Republika Turska
Hoces na temi Izrael pisati o kulturi, nauci, sportu, ekonomiji?asker wrote:Mjesecima gledamo iste slike i iste tekstove. Tema je Rep Turska. Ima li ta velika zemlja kulturu, sport, muziku, gradove osim ovog Sirnaka i Cizrea, bilo kakve zanimljivosti osim Kurda?
Ako hoces, obecavam da na ovoj temi vise ni slova necu napisati.
Moze?
http://forum.klix.ba/izrael-palestina-t35486.html
-
asker
#13478 Re: Republika Turska
U zadnje vrijeme vise puta povlacis Palestince kao neki argument. Sto ce ti to bolan? Pate i jedni i drugi. Sjecam se tvog upisa kad se hvalis kako si "podvalio" slike rusevina Kurdskih naselja opisujuci ih kao Palestinska. Ja to nisam vidio tad ali si to opisivao, i kako su ljudi izrazili simpatije i sazaljevanje a ti ih "zahebo", mislim wtfKikibombona wrote:Hoces na temi Izrael pisati o kulturi, nauci, sportu, ekonomiji?asker wrote:Mjesecima gledamo iste slike i iste tekstove. Tema je Rep Turska. Ima li ta velika zemlja kulturu, sport, muziku, gradove osim ovog Sirnaka i Cizrea, bilo kakve zanimljivosti osim Kurda?
Ako hoces, obecavam da na ovoj temi vise ni slova necu napisati.
Moze?
http://forum.klix.ba/izrael-palestina-t35486.html
Ogromna vecina ljudi na forumu i inace u zivotu osudjuje i grozi se na zlocine bilo koga nad bilo kim. Ja nikad nebi rekao jadni Palestinci al pobit sve Kurde. Ti si na samoj granici da tako pises. Ti ne kritikujes samo Erdoana i njegovu politiku, ti zelis demografsku propast Turcima u korist Kurda. Nebrojeno puta si navodio kako se Kurdi brze mnoze i kako ce bit vecina u Turskoj. To i da jeste fakt, zasto likujes nad time? Nisi objektivan, izuzetno si pristrasan, gusis forum na najmanje 4 teme propagandom o Kurdima, otvoreno prizeljkujes cijepanje tudjih drzava (a u svojoj avliji imas takvog jednog separatistu). Ignorises teroristicke akcije tih nekih Kurda, ko ce popamtit sve te silne skracenice PKK/SBB/KBB. Hvalis Kurde da su naoruzani do zuba i u rangu NATO-a, zaposjeli naftna polja, jak lobi u svijetu itd. Ovo su sve tvoje rijeci. Na drugoj strani jao vidi Cizre, vidi Sirnak, postavljas iste slike iz milion uglova.
Mi konzumiramo informacije kao sav normalan svijet. Nismo Kurdi, nemamo rodjake Kurde, i slusamo i gledamo ono sto nam mediji prenesu. Sta drugo da radimo? Evo na vecerasnjem dnevniku, onaj Steinmayer sa Erdoganom i govori covjek nesto Kurdi i nesto teroristicka organizacija PKK cini mi se. Dal je sve tako crno - bijelo kako ti pises? Kurdi top - Turska flop?
- Kikibombona
#13479 Re: Republika Turska
Zamisli sljedecu situaciju...asker wrote:
U zadnje vrijeme vise puta povlacis Palestince kao neki argument. Sto ce ti to bolan? Pate i jedni i drugi. Sjecam se tvog upisa kad se hvalis kako si "podvalio" slike rusevina Kurdskih naselja opisujuci ih kao Palestinska. Ja to nisam vidio tad ali si to opisivao, i kako su ljudi izrazili simpatije i sazaljevanje a ti ih "zahebo", mislim wtf![]()
Ogromna vecina ljudi na forumu i inace u zivotu osudjuje i grozi se na zlocine bilo koga nad bilo kim. Ja nikad nebi rekao jadni Palestinci al pobit sve Kurde. Ti si na samoj granici da tako pises. Ti ne kritikujes samo Erdoana i njegovu politiku, ti zelis demografsku propast Turcima u korist Kurda. Nebrojeno puta si navodio kako se Kurdi brze mnoze i kako ce bit vecina u Turskoj. To i da jeste fakt, zasto likujes nad time? Nisi objektivan, izuzetno si pristrasan, gusis forum na najmanje 4 teme propagandom o Kurdima, otvoreno prizeljkujes cijepanje tudjih drzava (a u svojoj avliji imas takvog jednog separatistu). Ignorises teroristicke akcije tih nekih Kurda, ko ce popamtit sve te silne skracenice PKK/SBB/KBB. Hvalis Kurde da su naoruzani do zuba i u rangu NATO-a, zaposjeli naftna polja, jak lobi u svijetu itd. Ovo su sve tvoje rijeci. Na drugoj strani jao vidi Cizre, vidi Sirnak, postavljas iste slike iz milion uglova.
Mi konzumiramo informacije kao sav normalan svijet. Nismo Kurdi, nemamo rodjake Kurde, i slusamo i gledamo ono sto nam mediji prenesu. Sta drugo da radimo? Evo na vecerasnjem dnevniku, onaj Steinmayer sa Erdoganom i govori covjek nesto Kurdi i nesto teroristicka organizacija PKK cini mi se. Dal je sve tako crno - bijelo kako ti pises? Kurdi top - Turska flop?
- Izrael sravni sa zemljom Ramalu, Gazu, Nablus i Hebron
- protjeraju CJELOKUPNO stanovnistvo iz gradova
- i da ne nabrajam ostale 'sitnice'...
Tema 'Izrael je opet pocinio zlocin' bi vrvila od komentara. Da li bi se nasao iko da kaze, 'sta vam je ljudi, dajte malo o sportu i kulturi, vi samo o ratu'? Ne bi niko, budi siguran. A ako bi se pojavio jedan takav, svi bi ga napali.
Razmisli malo o tome, da su uloge obrnute. Turska je dosta veci zlocinac od Izraela. Ucinili su puno vise zla u svakom pogledu i to je veoma lako brojkama i cinjenicama dokazati. Zasto je pozeljno govoriti o izraelskim a nepozeljno o turskim zlocinima!? To se zapitaj. Zasto ti i mnogi drugi niste smogli snage da Erdogana i AKP rezim proglasite fasistickim, da osudite sve ovo!?? Zato sto su muslimani, zato sto su bili u BiH? Je li to? I Kurdi su muslimani i to potlaceni muslimani, jednako kao Palestinci. Samo ukazujem na licemjernost turkofila i muslimana.
Radujem se demografskoj ekspanziji Kurda i Palestinaca. Drago mi je sto su Kosovari demografski ojacali. To je jedini put do slobode. Turci su na vise nacina pokusali unistiti kurdski narod. Negirali su im narodno ime, silom ih turcili i jezik zabranjivali. O propratnim zlocinima, progonima i represiji da ne govorim. 100 godina borbe protiv jednog naroda. Sada vec povlace ocajnicke poteze, svjesni da je pokrenut nezaustavljiv proces. Zabranjuju sve, od stranke HDP do programa za djecu na kurdskom. Ruse, ubijaju, zatvaraju. Cisto, iskonsko zlo. Program turcenja propao. Program naseljavanja Turaka propao. I dalje dovode Turke na istok, zaposljavaju ih u kurdskim gradovima... al' dzaba, ogromna demografska nadmoc i masovno iseljavanje Turaka na zapadnu obalu cine svoje. Preslikano kao na Kosovu. Kurda na istoku je sve vise, broj im raste velikom brzinom. Polako se pomjeraju ka unutrasnjosti. Erdogan moli da Turkinje radjaju vise, najavljuje demografsku katastrofu za 2038., al' uzalud. Uslovi zivota diktiraju demografske procese. To sto Kurde drze u bijedi se razbija od glavu. Na kraju ce Turci morati pristati na nezavisni Kurdistan ako ne zele da Kurdi budu vecina u drzavi. Pobiti milione ne mogu. Ne mogu ni protjerati. Dakle, demografija ce dovesti do mirnog razlaza. Bolje je Turcima da se odreknu cetvrtine nego polovine.
Ja sam principijelno na strani potlacenih. Kurdistan, Palestina, Cecenija, Tibet itd.
Terorizam je losa pojava. Od terorizma u reziji PKK daleko najvecu stetu imaju Kurdi. Bio bih sretan da PKK ne postoji, da Kurde predstavlja liberalna, demokratska, legalna i legitmina, tj. od kurdskog baroda izabrana, stranka HDP. Al' to je nemoguce. Turci ne mogu podnijeti prisustvo kurdske stranke u turskom parlamentu. Ne mogu podnijeti ekonomsko, politicko, kulturno i bilo kakvo drugo jacanje kurdskog naroda. Za njih je PKK najbolji izbor. Tako se mogu izivljavati i kurdski narod oznacavati kao teroristicki. Dok turska vojska zlostavlja kurdski narod, PKK ce biti jak. I to Turcima odgovara. Zato rade sve ovo. Svjesno radikalizuju kurdski narod. Kurdi su tu nemocni JER TURCI BIRAJU PRAVILA IGRE. Turci su uzrok svemu, reakcije Kurda su posljedice. To vidi svako iole dobronamjeran. Isto je u slucaju Palestine i Izraela. Izrael je napravio Hamas, kao sto je Turska napravila PKK. I svjesno to rade.
Hvalim ove u Iraku i Siriji koji su na putu da se oslobode tiranije. Kada se naoruzaju i dobiju ledja, nece ih zlocinac napasti. Ravnoteza u oruzju je garant mira. To bi mi ovdje trebali znati.
Kada spominjes Svabu. Turski ministar vanjskih poslova je rekao zanimljivu stvar. Od Njemacke smo trazili da nam isporuce 4 500 pripadnika PKK a oni su isporucili samo 3. Eto o kakvom se rezimu radi. Hapsi sve. Da Natanjahu trazi da mu Njemacka isporuci 5 000 pripadnika Hamasa, Al Dzazira bi danima o tome trubila.
- ElRe
#13480 Re: Republika Turska
Kurde niko na ovom svijetu ne voli. Sam su svoj izbor problema, bilo gdje da se nadju. Zbog toga i takav odnos prema njima.Kikibombona wrote: Kurdi sa dosta ironije govore o odnosu islamskog svijeta prema njima u poredjenju sa Palestincima. Muslimani Palestince vide kao mucenike, zrtve, kao svoju otvorenu ranu. Islamskim zemljama su puna usta Palestine i Palestinaca. Ulazu milijarde u propagandu. Kurde, koji su muslimani jednako kao Palestinci, vide kao stoku koju treba gaziti i u konacnici unistiti.
- ElRe
#13481 Re: Republika Turska
http://www.hurriyetdailynews.com/turkey ... sCatID=345Turkey to become high-purity boron producer
- Kikibombona
#13482 Re: Republika Turska
Gradonacelnik grada Van (grad velicine Sarajeva), uhapsen danas i sa lisicama na rukama odveden u policijsku stanicu. Optuznica - terorizam!

Zamjenik gradonacelnika isto tako uhapsen!

Za sada su smijenjena ili uhapsena 34 gradonacelnika koja dolaze iz kurdskih stranaka i zamijenjena kadrovima AKP iz Ankare!

Uhapsen je zamjenik predsjednika druge po snazi kurdske stranke u Turskoj - DBP, Kamuran Yukesek

Edibe Sahin, clanica HDP, uhapsena - opet terorizam!

Stotine pripadnika HDP i DBP je uhapseno ili smijenjeno... sto gradonacelinka, vijecnika, parlamentaraca, clanova stranke...
Vise to niko ne moze izbrojati. Svaki dan uhapse 10ak pod istim optuzbama.

Zamjenik gradonacelnika isto tako uhapsen!

Za sada su smijenjena ili uhapsena 34 gradonacelnika koja dolaze iz kurdskih stranaka i zamijenjena kadrovima AKP iz Ankare!

Uhapsen je zamjenik predsjednika druge po snazi kurdske stranke u Turskoj - DBP, Kamuran Yukesek

Edibe Sahin, clanica HDP, uhapsena - opet terorizam!

Stotine pripadnika HDP i DBP je uhapseno ili smijenjeno... sto gradonacelinka, vijecnika, parlamentaraca, clanova stranke...
Vise to niko ne moze izbrojati. Svaki dan uhapse 10ak pod istim optuzbama.
- Kikibombona
#13483 Re: Republika Turska
Turkish government passes a bill to pardon rapists in case the rapist marries the woman he rapes.

Divnim putem ide Turska.
Danas sultan vjernika u Pakistanu: 'zapad podrzava ISIL, sve je ovo usmjeteno protiv islamskog svijeta'.
Dva tri dana ranije: 'nece nam Dzordz i Hans govoriti sta da radimo, mi slijedimo ono sto je Bog rekao'.
Danski parlament danas osto osudio hapsenja opozicionih politicara, novinara itd.

Divnim putem ide Turska.
Danas sultan vjernika u Pakistanu: 'zapad podrzava ISIL, sve je ovo usmjeteno protiv islamskog svijeta'.
Dva tri dana ranije: 'nece nam Dzordz i Hans govoriti sta da radimo, mi slijedimo ono sto je Bog rekao'.
Danski parlament danas osto osudio hapsenja opozicionih politicara, novinara itd.
- ElRe
#13484 Re: Republika Turska
http://www.hurriyetdailynews.com/hdp-lo ... sCatID=338Turkey’s pro-Kurdish People’s Democratic Party (HDP) has lost its chance to distance itself from “terrorism”
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#13485 Re: Republika Turska
šHa kaje bake... erdo je našHa zvijezda vodiljaTurski parlament razmatra prijedlog da silovatelji budu oslobođeni ako se ožene žrtvom
- SmokingMan
#13486 Re: Republika Turska
Odoše svi u prdekanu.Stvarna prijetnja ili erdoganova paranoja!?
Last edited by SmokingMan on 18/11/2016 09:09, edited 1 time in total.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#13487 Re: Republika Turska
gadnim stazama su krenuli
-
Novak20
- SmokingMan
#13489 Re: Republika Turska
Nema logike da bi žrtva mogla ikada "voljeti!" svoga silovatelja,suludo!Novak20 wrote:http://www.klix.ba/vijesti/svijet/tursk ... /161118014
'Van pameti, 'van vremena i prostora.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#13490 Re: Republika Turska
podmeću cionisti!
- refffko
#13491 Re: Republika Turska
Ovaj je gori diktator od Hitlera.
Zao mi Turske. Krenuli su bili odlicnim putem, ovaj extramista ce ih u provaliju odvesti.
Nije mi jasno da im je narod toliko glup i slijep da slijedi ovog tiranina i njegove sulude ideje.
Zao mi Turske. Krenuli su bili odlicnim putem, ovaj extramista ce ih u provaliju odvesti.
Nije mi jasno da im je narod toliko glup i slijep da slijedi ovog tiranina i njegove sulude ideje.
- Truba
#13492 Re: Republika Turska
nemoj refko tako orban je fašista
mađari su govna europska
sirotinja
mađari su govna europska
- refffko
#13493 Re: Republika Turska
Pa je li moguce da su svi iz opozicije za njega teroristi i neprijtelji Turske?
Pa ovakve cistke ni Hitler nije radio.
Erdogan je bolestan covjek.
- Truba
#13494 Re: Republika Turska
ovu temu bih usporedio s onom izbjegličkom
na početku puna mnogih
kao i komentara podrške brkatom gospodinu i izbjeglicama
kako vrijeme prolazi svi se mudro povlače i na kraju ostaje nekoliko ljudi koji govore
jesam ti rekao
i rijetki koji i dalje žmire i gledaju kroz prste iako su svjesni kako to nije normalno ponašanje
demokracija nema smisla ako se ne širi u svakoj zemlji na planetu
ovo u turskoj nije demokracija
isto kao što izbjeglice iz pakistana i maroka nisu iz ratne zone
na početku puna mnogih
kao i komentara podrške brkatom gospodinu i izbjeglicama
kako vrijeme prolazi svi se mudro povlače i na kraju ostaje nekoliko ljudi koji govore
jesam ti rekao
i rijetki koji i dalje žmire i gledaju kroz prste iako su svjesni kako to nije normalno ponašanje
demokracija nema smisla ako se ne širi u svakoj zemlji na planetu
ovo u turskoj nije demokracija
isto kao što izbjeglice iz pakistana i maroka nisu iz ratne zone
-
funeral blues
#13495 Re: Republika Turska
Hint: parlalela sa SDA-HDZ biračkim tijelomrefffko wrote:Ovaj je gori diktator od Hitlera.
- JThomas
#13496 Re: Republika Turska
paralela i nije dobra, jer kod nas "tvrde" represije nema, a kod njih itekako ima. kod nas je rahat patnja, a kod njih manje rahat. mi imamo soft verziju represije, gdje te niko neće zatvoriti, prebiti, ubiti šta god rekao na račun vlasti. samo ćeš biti izbačen iz tokova novca 
- Kikibombona
#13497 Re: Republika Turska
Narod je ovca svugdje. Mediji namecu misljenje vecini naroda. A Erdogan je ugasio gotovo sve opozicione medije ili je ovladao njima.refffko wrote:Ovaj je gori diktator od Hitlera.
Manjina kojoj je jasno o cemu se radi vec mjesecima negoduje, a Erdogan ih sve redom otpusta sa posla i hapsi. Oko 1 000 turskih intelektualaca je potpisalo pismo kojim osudjuju djelovanje turske armije na istoku zemlje. Svi su otpusteni sa posla ili uhapseni. Na vratima su nekima osvanuli natpisi 'izdajnik' i sl. Nakon vojnog udara Erdogan hapsi i otpusta svakoga ko mu se suprostavi. Samo mu nakaci etiketu 'terorista', 'izdajnik', 'feto' i to je to. Mediji ga sazvacu i narod proguta.
Inace, u turskoj, zahvaljujuci AKP medijskoj masineriji, ponovo jaca anti-armenski i anti-asirski sentiment. Armenska crkva u Istanbulu je pod stalnim napadom vandala u protekla tri mjeseca. Armena nakon genocida jedva da ima, ali mrznja je ostala ista. Drzava je asirsku crkvu u Urfi dodijelila Islamskoj zajednici.
http://gazetekarinca.com/2016/11/urfada ... -cevrildi/
Sve veca je mrznja prema islamskoj manjinskoj sekti - alevijama. Veliki most u Istanbulu su nazvali po sultanu koji je masakrirao alevije. Ovi su se bunili, ali nista.
Na udaru su svi koji ne slijede parolu - jedan predsjednik, jedan narod, jedna drzava i jedna vjera.
- GAU8
#13498 Re: Republika Turska
Pa slijede ga neuki, i profiteri. Sve intelektualce je ili rastjerao ili zatvorio.refffko wrote:Ovaj je gori diktator od Hitlera.
Isto sto i SDA radi u BiH!!!
- GAU8
#13499 Re: Republika Turska
Ovo je Staljinovska skolarefffko wrote:Pa je li moguce da su svi iz opozicije za njega teroristi i neprijtelji Turske?
- sunceKOtepsija
#13500 Re: Republika Turska

zivot pise price-pa tako i kad je u pitanju ova sapunica, ali kao i svaka serija-ima temelje u stvarnosti...vijest iz jula 2016.
http://www.hurriyetdailynews.com/3000-a ... sCatID=339
3,000 abusers, rapists avoid jail time by marrying their victims in Turkey: Appeals court
The testimony of a Turkish Supreme Court of Appeals representative has revealed the sad truth about the practice of victims of sexual abuse being married to their assaulters.
Mustafa Demirdağ, the head of the Supreme Court of Appeals department which oversees sexual crimes, said the number of such marriages which were officially registered had reached nearly 3000, according to daily Milliyet.
Speaking to a parliamentary commission formed to investigate and prevent sexual crimes, Demirdağ said children from 5 to 18 years old could be subjected to sexual abuse, adding that klix between the ages of 12 and 15 were more easily tricked by abusers.
Demirdağ mentioned several cases, one of which was similar to the story of a TV series called “Fatmagül’ün suçu ne?” (What is Fatmagül’s Crime?), which became highly popular a couple of years ago. “Three persons kidnaped a girl. Three of them raped her. When one of them married her, the sentences for all three were lifted. That type of marriage is not acceptable. It is cruel to force someone to marry a person she does not want [to marry] and force her to spend the rest of her life with him,” he said.
16-year sentence in cases of child abuse
While talking about the practice of abusers marrying their victims, Demirdağ said the number of such marriages had reached some 3000, adding that sentences of 16 years and eight months in prison were given if there was a complaint in these types of cases. As an example, he talked about the case of a 15-year-old girl who fell in love with a boy in her neighborhood. “She called the boy on the phone that night and said she would commit suicide if he did not come to kidnap her. Then the boy kidnaps her. Afterwards they get married according to the norms of the neighborhood. When the case came to us, they were already married officially and they had three kids. Before the law numbered 6545 came into force, the boy would have been sentenced to a minimum eight years and four months [in prison]. Now it is 16 years and eight months. Do I find this fair? No I don’t. But I am the implementer of the law. But not all the cases fit the same pattern. Yet we do not make categorizations among them.”