Irak

Post Reply
DaysleepeR

#13476 Re: Irak

Post by DaysleepeR »

Ironmen wrote:
DaysleepeR wrote:kao da je juče bilo se sjećam savinih orgazama po forumu kad su uletili u onaj hotel u Kirkuku

po savi nema, pao kirkuk, gotovo, IS lavovi pobijedili, pada zločinački kurdski režim

povraća mi se kad se sjetim

sad je lafo umjeren ne voli daesh

Meni se zeludac prevrne kad se sjetim njegovih ekstaza, sjecam se kad je 200 lavova branilo Tikrit pred 30 000 rezimskih vojnika i milicija.
dno dna
Dexx1

#13477 Re: Irak

Post by Dexx1 »

Cilj današnjih diverzija po Kirkuku je odvlačenje jednog dijela udruženih snaga koje napreduju na glavnom frontu u Mosulu.

Isilovci samo odlažu pad svojeg samoproglašenog "hilafeta" i najradije bi povukli sve ostale za sobom u propast.
Zgoljo

#13478 Re: Irak

Post by Zgoljo »

Cekajte malo,nemojte me yebat da je 100 Isilovaca zauzelo pola Kirkuka,grada od skoro milion stanovnika? :lol:

Sad je meni tek jasno zasto se Isil do sada nije unistio.A i ova ofanziva na Mosul gdje par hiljada Isilovaca za sada odolijeva sili od 100 hiljada ljudi :lol:

Izgleda da su Isilovci jedina ozbiljna vojska tamo a ostalo redom klaunovi.

Znaci citam i ne vjerujem.
sunceKOtepsija

#13479 Re: Irak

Post by sunceKOtepsija »

During the assault on Kirkuk, Islamic State fighters killed a fellow Muslim and Sunni Imam. He also worked as an electrical engineer.
Image
+21
https://pbs.twimg.com/media/CvT16hGWcCMYqIF.jpg
Image
preostale clanove koljackih hordi osim sto su otimale zene i djecu, klali cijele familije ordiniraju snajperima
Kikibombona

#13480 Re: Irak

Post by Kikibombona »

Zgoljo wrote:Cekajte malo,nemojte me yebat da je 100 Isilovaca zauzelo pola Kirkuka,grada od skoro milion stanovnika? :lol:

Sad je meni tek jasno zasto se Isil do sada nije unistio.A i ova ofanziva na Mosul gdje par hiljada Isilovaca za sada odolijeva sili od 100 hiljada ljudi :lol:

Izgleda da su Isilovci jedina ozbiljna vojska tamo a ostalo redom klaunovi.

Znaci citam i ne vjerujem.
Zauzeli su Kirkuk isto kao sto su zauzeli Pariz kada su upali u pozoriste.

U Kirkuk je napravilo haos oko 100 ISIL spavaca. Cilj je bio da zauzmu zatvor u Kirkuku. To im nije uspjelo. Misija propala. U zatvoru se nalazi nekoliko stotina ISILovaca, od kojih su neki istaknuti lideri. Kada prvobitni plan nije uspio, presli su na plan 'b', tj. terorisanje gradjana Kirkuka. Upali su u neku fabriku, ubili 11 radnika. Zaklali su imama u jednoj od dzamija. Pobili nekoliko civila. Zarobili nekoliko taoca.

Dakle, zabarikadirali su se u nekoliko objekata. U jednom hotelu kao taoce jos uvijek drze tri obitelji. Na jos jednoj imaju nepoznat broj zarobljenika. Dakle, ostale su jos dvije-tri male grupice. To su delikatne operacije, posebno kada su civili ugrozeni. I za specijalne antiteroristicke snage je poduhvat ocistiti teroriste u jednom hotelu, posebno ako znas da svaki terorista ima prsluk i da moze razvaliti cijeli sprat.

Velika vecina terorista je neutralisana... imas slike masakra na ulicama Kirkuka... destine mrtvih ISILovaca na sve strane...

Svaki evropski grad bi bio u problemu da u upadne 100 do zuba naoruzanih terorista, sa prslucima za raznosenje, da uzmu taoce i zauzmu nekoliko hotela...

Ubijen je ISIL emir u operaciji... UPOZORENJE

https://pbs.twimg.com/media/CvUxw-OWYAEbCxw.jpg

Ubijeni na sve strane, ima kamara slika...

https://mobile.twitter.com/KURDISTAN_AR ... 9026245632

https://mobile.twitter.com/KekHamo/stat ... 8736841728

https://mobile.twitter.com/Kurdisim1/st ... 5181754368

https://mobile.twitter.com/DrPartizan_/ ... 5804686336

https://mobile.twitter.com/AfarinMamost ... 0044943360

Itd, itd... izginuli svi zlotvori, nijedan zivu glavu nece izvuci...

Ima i zarobljenih... sutra postavim slike...
Last edited by Kikibombona on 22/10/2016 03:27, edited 1 time in total.
Kikibombona

#13481 Re: Irak

Post by Kikibombona »

I jos jedna potvrda... ne znam koji kurac Ameri izvode... Kurdski generali se po prvi put zale da je podrska avijacije veoma slaba. Nabijali su im na nos da konvoji ISILovaca naoustaju grad a da se nista ne poduzima.

Moguce je da Ameri ne zele velike civilne zrtve sada kada su nacepili Ruse za Alep!?? :idea:
aris roussinos ‏@arisroussinos
Both Pesh and Iraqi Army are deeply unhappy with the level of air support they're getting from the Western coalition.
Aris o razlici izmedju Pesh i iracke armije
aris roussinos ‏@arisroussinos
The difference between Pesh and Iraqi Army is that Pesh are more methodical & considered; Iraqi Army are more "relaxed"
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#13482 Re: Irak

Post by japin_mutapi »

idealna situacija za barel bombe
asadovi piloti bi to riješili za kratko vrijeme
Kikibombona

#13483 Re: Irak

Post by Kikibombona »

Jedan od zarobljenih ISILovaca u Kirkuku!

Image

Sinoc je gradom patroliralo hiljade naoruzanih civila. Pomalo bizrano. Veliki broj Kurda, starih Peshmerga veterana i mladjih generacija, je dosao sinoc u Kirkuk iz raznih gradova. Za tim uopste nema potrebe, al' eto... Valjda je i to pokazatelj borbenog duha naroda i pokazatelj znacaja Kirkuka.

U grad je jucer pristigao i veliki broj pripadnika PKK, koji u Kirkuku uziva veliku podrsku kurdskog naroda.

Image

Sinoc patrole naoruzanih civila na ulicama Kirkuka

Image

Image

Image

Ne smijem ni pomisliti sta bi bilo da je ISIL uspio u naumu, da su izvukli 1000-2000 zatvorenika. To bi bio nezapancen masakr. Ovom narodu je ISILa preko glave. Zestoko su nabrijani da ih ugaze.

Poruka je poslana. Svaka ovakva akcija ce biti SEHIDSKA. Niko se ziv nece izvuci. Nece ih loviti samo vojska i policija, lovit ce ih cijeli grad. Ovo je vec 3-4 ovakav pokusaj. Svaki put su svi ubijeni, u roku od 2-3 dana. Vrijeme ce pokazati da li su ovaj put naucili lekciju.
arzuhal

#13484 Re: Irak

Post by arzuhal »

Braća Kurdi s abdestom i bismiletom u odbranu od antiislamskog ISIL-a, nema šale, elhamdulillahi :thumbup: :mrgreen:
Drvosjeca iz Dejcica

#13485 Re: Irak

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

arzuhal wrote:Braća Kurdi s abdestom i bismiletom u odbranu od antiislamskog ISIL-a, nema šale, elhamdulillahi :thumbup: :mrgreen:
Svaka im čast, nema druge, respekt. :thumbup:
Kikibombona

#13486 Re: Irak

Post by Kikibombona »

Pet burazera! :D

Image

Jos malo 'raje sa ulice'... Ne znam samo otkud im puske svima, kazu aktivisti iz Kirkuka da svi imaju najmanje jednu automatsku pusku i gomilu municije... da im nije Cenga prodavao ili imaju svog Cengu!?? :D

Image

Image

Image

Jos dvojica sto su okoncali zivot na glup nacin. UPOZORENJE.

https://pbs.twimg.com/media/CvSLZCxVIAAUGx7.jpg
https://pbs.twimg.com/media/CvSmGcJXYAAC2SC.jpg

Dio ekipe koji je napao Kirkuk. Nadjeno kod jednog od ubijenih boraca. Prve informacije govore da su prokopali tunel i tako se provukli iza linije fronta koja je na 30-40km od grada Kirkuka. U samom gradu ih je cekao dio spavaca. Imali su podrsku u hrani i lijekovima. Uhapseno je nekoliko stanovnika Kirkuka koji su pomagali pridosle ISILovce iz Hawije i domace spavace. Medju njima je i jedna zena.

Image

https://mobile.twitter.com/Kurdistan_dd ... 1018407936

Transeji oko Kirkuka koje ISIL nikad nije probio iako su imali xy pokusaja. Ipak, u samom gradu prave haos vec treci-cetvrti put. Vec sam pisao o tome. Sadam je naselio arapske nacionaliste u Kirkuk... U Kirkuku zivi oko 200 000 Arapa. Do sada su uhapsili brat-bratu 1000 spavaca i zaplijenili gomile oruzja. Pisao sam o tome vise puta.

Image

Image

Image

Nemoguce je prici Kirkuku. Navodno, cetiri reda dubokih transeja dugackih desetine kilometara stiti Kirkuk od potencijalnih napadaca. Bagdad se zbog toga vise puta bunio, prigovaraju da su tranesji koji se protezu kompletnom linijom fronta u stvari nova granica Kurdistana.
insomnia78

#13487 Re: Irak

Post by insomnia78 »

Je l moguce da se pitas od kud im puske?
[emoji1] [emoji1] [emoji1] [emoji1]
Point.

#13488 Re: Irak

Post by Point. »

Gazi, gazi, gazi isisa isisaa isisaaa.
Kikibombona

#13489 Re: Irak

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote:Je l moguce da se pitas od kud im puske?
[emoji1] [emoji1] [emoji1] [emoji1]
Ko zeli nabaviti oruzje, do njega ce doci, posebno dok traje rat. Ipak, malo mi je ovo cudno i bizarno, da svaka kuca u Kirkuku, kako kazu, ima oruzje. I svi izletise na ulice sa puskama, rokaju, ignorisu policiju i vojsku. A policija je u vise navrata pozvala naoruzane civile da se povuku sa ulica. Naoruzani civili su vjerovatno ugrozili zivote talaca. Boli njih, oni ne razmisljaju, izasli su na ulicu da love i ubiju, bas ce razmisljati i bas imaju sposobnosti da svojim djelovanjem zastite taoce. :-) Anarhija ol over Kirkuk. :D

Gledao sam dokumentarac kada su teroristi zauzeli hotel u Bombaju. Vojska i policija oko hotela, ne smiju uci. Nisu obuceni za to. Cekali satima da dodje specijalna jednica iz Delihija koja je na kraju odradila dobar posao.

Jebeno kakk god. Aj udji u hotel majcin sine kada znas da je u njemu 10 ISILovaca koji su u grad dosli umrijeti. Velike su sanse da ts povedu sa sobom. Svi imaju prsluke. Koliko god bio sposoban i obucen, nije lako. Al' ovdje ima pametnjakovica koji misle da jeste. ISIL na prepad zauzeo par zgrada, zabarikadirao se, a oni pisu o zauzimanju Kirkuka. :lol: :lol:
japin_mutapi

#13490 Re: Irak

Post by japin_mutapi »

sadam je uoči američke invazije 2003god otvorio magacine i podijelio oružje masovno - dio toga je zavšio i kod kurda na razne načine
a i vlada na sjeveru nabavlja sasvim legitimno od turske

p.s. ovo vlada na sjeveru isto ko - kralj na sjeveru iz got
japin_mutapi

#13491 Re: Irak

Post by japin_mutapi »

Kikibombona wrote:I jos jedna potvrda... ne znam koji kurac Ameri izvode... Kurdski generali se po prvi put zale da je podrska avijacije veoma slaba. Nabijali su im na nos da konvoji ISILovaca naoustaju grad a da se nista ne poduzima.

Moguce je da Ameri ne zele velike civilne zrtve sada kada su nacepili Ruse za Alep!?? :idea:
to je zbog izraelskih oficira i američkih instruktora koji se nalaze među isilovcima
dok se izvuku onda kreću bombe
sunceKOtepsija

#13492 Re: Irak

Post by sunceKOtepsija »

ebu riza necar-zapovjednik turkmenskih dobrovoljaca stigao u Kirkuk, takode u kirkuk stigli dobrovoljci iz Tuzhurmat-a-gdje su se prikljucili gradanima, irackim snagama i pesmergama
Image
Image
Ebu Riza komandant turkmeenskih dobrovoljaca proganja isilovske koljace van Kirkuka, u samnom gradu gradani, turkmeni, turkmenski dobrovoljci ubili mnogo isilovaca, u jednom trenutku doslo je do prekida pucnjave, da bi se ponovo aktivirali spavaci, svi su zavrsili na slican nacin, gradani su ih natovarili na pikapove
UPOZORENJE+21
https://pbs.twimg.com/media/CvXBegaW8AA4ogR.jpg
turkmenske jedinice iz Tuzhurmata ciste dio grada domiz od isilovskih domuza :thumbup:
https://pbs.twimg.com/media/CvXIoIOWgAAdrj3.jpg
ima mnogo slika gdje se turkmeni i drugi gradani slikaju s ubijenim-turkmeni su kod jednog pronasli dokument koji se izdaje izbjeglicama u Turskoj-kao sto vidimo ovaj izbjeglica iz Rake, gospodin Ahmet (koji je kao sto saznajemo iz dokumenta bio porodicni covjek) je u slobodno vrijeme operirao po Iraku i Siriji terorisuci gradane tih zemalja, s tim je sada zavrseno
Image
Erşad Salihi je rekao da su isilovci zaklali 6 turkmenskih porodica, od toga 6 clanova jedne porodice
dječak sa šibicama

#13493 Re: Irak

Post by dječak sa šibicama »

Ironmen wrote:
DaysleepeR wrote:kao da je juče bilo se sjećam savinih orgazama po forumu kad su uletili u onaj hotel u Kirkuku

po savi nema, pao kirkuk, gotovo, IS lavovi pobijedili, pada zločinački kurdski režim

povraća mi se kad se sjetim

sad je lafo umjeren ne voli daesh

Meni se zeludac prevrne kad se sjetim njegovih ekstaza, sjecam se kad je 200 lavova branilo Tikrit pred 30 000 rezimskih vojnika i milicija.
Ali on nikoga ne vrijedja :roll: i tom se ISILovom trolu vec godinama dopusta da po forumu siri teroristicku propagandu, jer "on nikoga ne vrijedja".

Da se izbljujes.
dječak sa šibicama

#13494 Re: Irak

Post by dječak sa šibicama »

Kikibombona wrote: Transeji oko Kirkuka koje ISIL nikad nije probio iako su imali xy pokusaja.

Image
Da nije ovaj transe malo predubok, evo i ovaj metar izvadio mjeri dubinu, udjes u transe i nista ne vidis iz njega.
dinoze77

#13495 Re: Irak

Post by dinoze77 »

Peshmerga forces‏ @Kurdistan_dd
#Kirkuk:107 ISIS fighters killed and 11 captured alive by Kurdish forces within 48 hours
Drvosjeca iz Dejcica

#13496 Re: Irak

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

dječak sa šibicama wrote:
Kikibombona wrote: Transeji oko Kirkuka koje ISIL nikad nije probio iako su imali xy pokusaja.

Image
Da nije ovaj transe malo predubok, evo i ovaj metar izvadio mjeri dubinu, udjes u transe i nista ne vidis iz njega.
To je mislim protu-tenkovski rov, širine 6-7 metara tako da tenk ili drugo vozilo ne mogu dalje. Bio je isti rov u ratu na kraju aerodroma, znam dobro kada sam prelazio pistu, skako u njega a unutra bodljikava žica pa dok se iskobeljaš iz nje i popenješ na drugu stranu mogu te deset puta roknuti. :mrgreen:
Kikibombona

#13497 Re: Irak

Post by Kikibombona »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
dječak sa šibicama wrote:

Image
To je mislim protu-tenkovski rov, širine 6-7 metara tako da tenk ili drugo vozilo ne mogu dalje. Bio je isti rov u ratu na kraju aerodroma, znam dobro kada sam prelazio pistu, skako u njega a unutra bodljikava žica pa dok se iskobeljaš iz nje i popenješ na drugu stranu mogu te deset puta roknuti. :mrgreen:
Da. Ovaj rov je za kamione i autobombe sto je najjace oruzje ISILovaca. Ovo je prva barijera. Nakon nje idu jos navodno tri. :D Otkako su liniju fronta isrctali tranesjima, ISIL nije napravio vece probleme. Ostaju im ovakvi teroristicki upadi...
fosna2014

#13498 Re: Irak

Post by fosna2014 »

Image
Challenger__

#13499 Re: Irak

Post by Challenger__ »

Kurdski izvori tvrde da se ISIL-ovci hladno prebacuju u Siriju a da USAF sve to mirano gleda, ne preduzimajući ništa. Pa se onda logičnim postavlja sljedeće pitanje: da li je ovo operacija oslobađanja Mosula ili operacija preusmjeravanja ISIL-a na Siriju, SAA i saveznike...

Iz američke perspektive, u skladu sa postupcima, ovo drugo.

Bez ikakve dileme.

______
sunceKOtepsija

#13500 Re: Irak

Post by sunceKOtepsija »

kanibal u rukama turkmenskih dobrovoljaca i gradana

jos jedan
Image
Image
Image
Image
Ercan Salihi necak predsjednika Turkmenskog fronta poginuo u borbama s koljacima isila
Image
Erşat Salihi-danas nakon sastanaka s lokalnim zvanicnicima zbog sjednice prlamenta napusta Kirkuk.
Image
turkmenske jedinice iz Tuzhurmata love preostale koljace koji pokusavaju da se spasu bjezeci iz Kirkuka glavom bez obzira... danas u Tuzhurmatu uhvacen nesudeni isilov bombas samoubica
+21
https://pbs.twimg.com/media/CvYbjMtXYAAVOwP.jpg
turkmenske jedinice i gradani ubili su 40 isilovaca
https://pbs.twimg.com/media/CvYlu6qXEAAahJC.jpg
+21
https://pbs.twimg.com/media/CvXIoIOWgAAdrj3.jpg
https://pbs.twimg.com/media/CvXsnOFXYAAwnUm.jpg
zapovjednik Hash shaba ebu mehdi zajedno s ebu Rizom-zapovjednikom turkmenskih dobrovoljaca
Image
Image
Ali Risan kamerman turkmenske televizijepoginuo-ubio ga isilov snajperista
par slika nakon borbi
Image
Image
Image
Image
Image
Image
snimak nadzornih kamera -kanibali bauljaju ulicama-UPOZORENJE +21 scena kao iz walking dead

danas borbe s izolovanim i potisnutim-preostalim kanibalima
Last edited by sunceKOtepsija on 22/10/2016 21:15, edited 3 times in total.
Post Reply