PROTESTI!!! - aktuelnosti
- madner
#13476 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ne treba traziti komplikovano objasnjene, nije bilo pravog vodje da usmjeri i kanalise energiju i sasvim logicno je da se onda moment izgubi.
- Hajlac
#13477 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ovo gore ti je šuplja samo takva! Za visoki kriminal(koji je bio generator sveopšte korupcije i kriminala 'niže' u društvu) znalo se još prije 14-15 godina. Kad su razni Brankovići, Bičakčići, Čovići, Stankovići itd. završili iza rešetaka i s oduzetom a kriminalno stečenom imovinom?SundanceKid wrote:
Policija je kriva i zato sto nisu svi kriminalci u zatvorima. Bez obzira sto ih oni uredno uhapse i urade sto je do njih, i sto sudovi i tuzilastva ne odrade svoj dio (a i to uzrokovano bankrotom drzave, nemamo kapacitete, nemamo cime finansirati zatvore, placati hranu, smjestaj zatvorenicima itd..) - policija je kriva, jer u glavama ljudi sve je to posao policije. Dole policija!
Kriv je i bijeli hljeb, ukinimo sve vrste hljebova svima! Ko god ima vecu platu od mene - nek je nema, to tako ne moze! Sta ima veze sto sam ja zavrsio osnovnu, a neko magistriro na Harvardu, ako ima veliku platu i veliku kucu, a ja nemam - lopov je! S toga ukinimo sve to...itd..itd...
Ispadoh sad totalni kontras
A ovo laprdanje oko bijelog hljeba i Harvarda je čisto poturanje teze kako je nepismeni i siromašni narod samo ljubomoran na one koji su, kako Bakir veli, "uspjeli" - nikakav socijalni bunt zbog endemskog kriminala i korupcije čime je isisano sve vrijedno iz države.
Tukne na uhljebljene oportuniste koji s visine gledaju na "običnu marvu" s onom "ko vam je kriv što niste i vi..."
Uzmi malo domaću zadaću ne bil' shvatio šta je uzrok a šta posljedica raspada sistema i bankrota:
http://www.cin.ba/slovenci-pokusavaju-i ... dionicare/
http://www.cin.ba/zeljeznice-fbih-priva ... a-profita/
http://www.cin.ba/bicakcic-i-covic-mutn ... stanova-2/
-
Brusulje
#13478 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Odmah, dan nakon paljevine na FTV-u se, ispred ideje plenuma, kao glasnogovornik pojavio ovaj lik.madner wrote:Ne treba traziti komplikovano objasnjene, nije bilo pravog vodje da usmjeri i kanalise energiju i sasvim logicno je da se onda moment izgubi.
A 2 i 2 su uvijek 4.
2014
Sinoć na Federalnoj televiziji u emisiji “Odgovorite ljudima” gostovali su Šeherzada Delić (Bosansko proljeće – Bihać), Muhidin Šiljak- Plenum, Dževad Hodžić, Muhamed Šadić, Senaid Begić.
2013
protestu koji su organizovali Feđa Štukan, Darko Brkan i Muhidin Šiljak zbog usvajanja trajnog Zakona o JMBG.
2010
Centar za promociju civilnog društva je u okviru realizacije inicijative vezano za institucionalno uređenje odnosa između vlasti i NVO sektora u Kantonu Sarajevo kroz proces izrade, usvajanja i primjene Sporazuma o saradnji između vlasti i NVO sektora u Kantonu Sarajevo, pokrenuo i nekoliko konkretnih akcija kako bi se i u praksi pokazale prednosti saradnje predstavnika vlasti i NVO sektora u rješavanju konkretnih pitanja od interesa za sve građane Kantona.
U.G. Akcija građana
Muhidin Šiljak
Nije on, naravno, taj koji je povlačio konce. Tek ilustracija da se protestima odmah manipuliralo, iz raznih izvora, već nakon prvog dana, nakon Tuzle.2008
Grupa nevladinih organizacija jučer je u Sarajevu, na trgu ispred Narodnog pozorišta, organizirala miting podrške nadležnim institucijama i medijskim kućama u njihovoj borbi protiv organiziranog kriminala.
Povod za skup, kojem je prisustvovalo skoro 200 ljudi, bile su sve češće prijetnje medijima i ljudima u policiji i tužilaštvu koji su se suprotstavili organiziranom kriminalu. Podršku skupu dali su i potpredsjednik FBiH Misad Kebo i predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović, ali i urednik TV emisije "60 minuta" Bakir Hadžiomerović.
- Sigurni smo da među političarima ima čestitih ljudi i vjerujemo da će i oni uprti prste prema onima koji su korumpirani i u vezi s mafijom - rekao je Muhidin Šiljak, predsjednik UG "Akcija građana".
- Hajlac
#13479 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Hajmo ponovo - gdje ti čuješ "prekodrinski naglasak" i znaš li ti išta o sastavu stanovništva ovog grada od rata pa na ovamo?hladan.preminger wrote:Hajlac wrote:
Citirao si taj video klip - ja ga pogledao. Haj molim te navedi koji od intervjuisanih tuknu na "prekodrinske" "znači, znači"?
Popio vam 'žuti'(Bakir) mozak pričama o uljezima i rušenju države ekavičarima
Ti izgleda nisi baš pri sebi. Jebo te Bakir, de čitaj postove od početka do kraja pa ih onda komentariši.
Sad bih ja trebao tebi praviti analizu, ali mi se neda jer se bojim da neces skontati.
Prestani editovati postove nakon sto ih se kvota i na njih odgovori jer onda rasprava nema smisla.
Već godinama se sistematski protura teza (primarno preko IZ) da su nam veća braća ekavičari iz Sandžaka nego prve komšije drugog imena i dopušta se ogromna imigracija (samo pogledati pod GRAS - kakva je logika da sarajevska firma s preko 1000 zaposlenih postaje firma državljana Srbije odnosno imigranata?). Govorim u ekonomskom smislu - svejedno i da su Talijani, nema logike domaću radnu snagu tako uništavati.hladan.preminger wrote:Pa jebote skoro niko iz Sarajeva nije na ovom videu. Cak ih par kao da ima prekodrinski naglasak.
I sad odjednom se isčuđavamo odakle nam ekavica u gradu?
Opet pitam - gdje su ti "uljezi" oko kojih pjenite na tom video snimku?
Last edited by Hajlac on 04/03/2014 11:05, edited 1 time in total.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#13480 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Glavni grad BiH, stanovnika oko 400.000, protesti svaki dan i na njima 200-300 a daj boze i da je toliko ljudi. Tu nikako nesto ne stima. Policija radi mudro i ne pada im na pamet da sprijecava ovu sacicu ljudi da blokira cijeli grad jer ocekuje da ce lagano i vremenom ovih 399.970 u jednom trenutku popizditi i sami se obracunati sa ovom sacicom ljudi a to su neki dan i testirali kad su prije vremena pustili saobracaj. Protesti svakim danom sve vise i vise postaju pozorisne predstave a plenumi pijace na kojima je jedini cilj ko ce koga nadglasati. 20 i kusur dana se nije izartikulisalo tacno sta se hoce i 20 i kusur dana niko nije skontao da je ovo totalni krah bez radnika i studenata na ulici i da stvarno vise nema apsolutno nikakvog smisla svaki dan 5 sati zajebavati 99% ljudi u ovom gradu. Iskreno mene ne dotice to blokiranje jer lagano nogice i stignem gdje treba ali postalo je vise nego ocito vec odavno da ovo nije spontano nego dirigovano jer jednostavno ne mogu da vjerujem da se ne moze skupiti makar 1000 ljudi a sve nam je u totalnom curku. Ovdje se fokus pod hitno treba prebaciti na sindikat i jos pod hitnije otjerati Bajramovica i njegovu garnituru a onda zaista vidjeti da li su radnici obespravljeni ili su to samo predizborni plagijati. Dosadasnji rezultat protesta je devastiranje objekata i smjenjivanje par kantonalnih vlada koje ce se polako opet uvuci nazad kroz misije rupe i pojeo vuk magarca. Lijanovic i dalje sistematski pljacka, Radoncic igra svoju predizbornu igru "sam protiv svih", SDA i SDP lagano vuku poteze kojima osiguravaju ostanak u vlasti bar do Oktobra, nacelnici opstina i dalje rade sta im je cejf i tu promjena nema ni na mapi a pogotovo ne na ulici!!!!
-
hladan.preminger
#13481 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Fino procitaj moje postove pa mozda nesto i skontaš....Hajlac wrote:.....................
- O'zone
- Globalni moderator
#13482 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Još jedan dokaz koliko smo jadni i indolentni 399 970 pojedinaca koje boli ona stvar.hrasno38 wrote:Glavni grad BiH, stanovnika oko 400.000, protesti svaki dan i na njima 200-300 a daj boze i da je toliko ljudi. Tu nikako nesto ne stima. Policija radi mudro i ne pada im na pamet da sprijecava ovu sacicu ljudi da blokira cijeli grad jer ocekuje da ce lagano i vremenom ovih 399.970 u jednom trenutku popizditi i sami se obracunati sa ovom sacicom ljudi a to su neki dan i testirali kad su prije vremena pustili saobracaj. Protesti svakim danom sve vise i vise postaju pozorisne predstave a plenumi pijace na kojima je jedini cilj ko ce koga nadglasati. 20 i kusur dana se nije izartikulisalo tacno sta se hoce i 20 i kusur dana niko nije skontao da je ovo totalni krah bez radnika i studenata na ulici i da stvarno vise nema apsolutno nikakvog smisla svaki dan 5 sati zajebavati 99% ljudi u ovom gradu. Iskreno mene ne dotice to blokiranje jer lagano nogice i stignem gdje treba ali postalo je vise nego ocito vec odavno da ovo nije spontano nego dirigovano jer jednostavno ne mogu da vjerujem da se ne moze skupiti makar 1000 ljudi a sve nam je u totalnom curku. Ovdje se fokus pod hitno treba prebaciti na sindikat i jos pod hitnije otjerati Bajramovica i njegovu garnituru a onda zaista vidjeti da li su radnici obespravljeni ili su to samo predizborni plagijati. Dosadasnji rezultat protesta je devastiranje objekata i smjenjivanje par kantonalnih vlada koje ce se polako opet uvuci nazad kroz misije rupe i pojeo vuk magarca. Lijanovic i dalje sistematski pljacka, Radoncic igra svoju predizbornu igru "sam protiv svih", SDA i SDP lagano vuku poteze kojima osiguravaju ostanak u vlasti bar do Oktobra, nacelnici opstina i dalje rade sta im je cejf i tu promjena nema ni na mapi a pogotovo ne na ulici!!!!
I onda neko od nas očekuje da uzmemo stvar u svoje ruke?? Mi možemo samo doslovice uzeti samo onu stvar u svoje ruke.
Kao narod smo karina, bez samopoštovanja prema sebi a i prema drugome i sve što se događa oko nas je samo odraz nas samih.
- Hajlac
#13483 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Oprosti mi molim te. Može li ovako:hladan.preminger wrote:Hajlac wrote:
Citirao si taj video klip - ja ga pogledao. Haj molim te navedi koji od intervjuisanih tuknu na "prekodrinske" "znači, znači"?
Popio vam 'žuti'(Bakir) mozak pričama o uljezima i rušenju države ekavičarima
Ti izgleda nisi baš pri sebi. Jebo te Bakir, de čitaj postove od početka do kraja pa ih onda komentariši.
Sad bih ja trebao tebi praviti analizu, ali mi se neda jer se bojim da neces skontati.
Prestani editovati postove nakon sto ih se kvota i na njih odgovori jer onda rasprava nema smisla.
Bojiš se da neću skontati?Hajlac wrote: Čuda čini propaganda SDA "patriota"
Odjednom su uljezi ti nepismeni ljudi ne-sarajevskog naglaska ali kad su izbori - oni su glavna snaga koja održava iste već 20 godina u foteljama.
Lijepo ti to onako s visine kao nešto bi da pričaš ali ništa ne kažeš. Osim naravno propagande 'žutog' o ekavici i prekodrinskim...
- Hajlac
#13484 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Kao npr. ovaj:hladan.preminger wrote:Fino procitaj moje postove pa mozda nesto i skontaš....Hajlac wrote:.....................
Ona priča koja se vješto provlači još od onog 7-og februara o nekakvim uljezima iz tzv. I. Sarajeva i haman drito iz Novog Sadahladan.preminger wrote:Pa jebote skoro niko iz Sarajeva nije na ovom videu. Cak ih par kao da ima prekodrinski naglasak.
Propaganda čini čuda na plodnom tlu.
- Alfons Kauders
#13485 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
nije bilo nikakvog puppet mastera i nikakve zavjere - sami pali, sami se ubili... a nije da neki nisu rekli da ce se upravo to desitiBrusulje wrote:Apsolutno.goran16v wrote:
Ima tu i opravdnih i neopravdanih frustracija, a bogami i ljubomore i nek komsiji crkne krava politke,
ali je puno bitnije da je veliki socijalni momentum uzalud potrosen... Sad je sasvim jasno da oni koji su se popeli na celo da artikulisu volju i zahtjeve naroda ne rade nista drugo nedo zarad svojih licnih (i ko zna cijih jos ciljeva) ukrug vrte benigne populisticke parole i zahtjeve koji imaju malo efekta, a koje je svima milo cuti, a zapravo odbijaju da preuzmu ikakvu odgovornost, sto se pokazalo na primjeru novinarke FTV-a, i da naprave konkretne poteze.
Kako je SDP potrošio i ubio socijaldemokratiju, Naša stranka ideju građanaske alternative, tako je i misao i energija masovnih radničkih i građanskih protesta u BiH ubijena ili bar stavljena u hibernaciju na duži period.
Što paljevinom i nasiljem, što mahinacijama i zloupotrebama političkih stranaka, što jalovim plenumima, vrlo spretno, majstorski, efikasno. Čestitke puppet masteru.
krivce mogu traziti samo u svojim redovima
ali se slazem da je energija i ideja masovnih protesta upropastena... jer raja jednostavno nece na ulicu dok nema jasnih ciljeva, programa, vodja itd... uostalom idu izbori, pa neka glasaju za neku alternativu - a ako smatraju da je nema, bujrum brate neka plenumi izadju sa svojim nezavisnim kandidatima ili formiraju stranku
- Havatar
#13486 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
O'zone wrote:Još jedan dokaz koliko smo jadni i indolentni 399 970 pojedinaca koje boli ona stvar.hrasno38 wrote:Glavni grad BiH, stanovnika oko 400.000, protesti svaki dan i na njima 200-300 a daj boze i da je toliko ljudi. Tu nikako nesto ne stima. Policija radi mudro i ne pada im na pamet da sprijecava ovu sacicu ljudi da blokira cijeli grad jer ocekuje da ce lagano i vremenom ovih 399.970 u jednom trenutku popizditi i sami se obracunati sa ovom sacicom ljudi a to su neki dan i testirali kad su prije vremena pustili saobracaj. Protesti svakim danom sve vise i vise postaju pozorisne predstave a plenumi pijace na kojima je jedini cilj ko ce koga nadglasati. 20 i kusur dana se nije izartikulisalo tacno sta se hoce i 20 i kusur dana niko nije skontao da je ovo totalni krah bez radnika i studenata na ulici i da stvarno vise nema apsolutno nikakvog smisla svaki dan 5 sati zajebavati 99% ljudi u ovom gradu. Iskreno mene ne dotice to blokiranje jer lagano nogice i stignem gdje treba ali postalo je vise nego ocito vec odavno da ovo nije spontano nego dirigovano jer jednostavno ne mogu da vjerujem da se ne moze skupiti makar 1000 ljudi a sve nam je u totalnom curku. Ovdje se fokus pod hitno treba prebaciti na sindikat i jos pod hitnije otjerati Bajramovica i njegovu garnituru a onda zaista vidjeti da li su radnici obespravljeni ili su to samo predizborni plagijati. Dosadasnji rezultat protesta je devastiranje objekata i smjenjivanje par kantonalnih vlada koje ce se polako opet uvuci nazad kroz misije rupe i pojeo vuk magarca. Lijanovic i dalje sistematski pljacka, Radoncic igra svoju predizbornu igru "sam protiv svih", SDA i SDP lagano vuku poteze kojima osiguravaju ostanak u vlasti bar do Oktobra, nacelnici opstina i dalje rade sta im je cejf i tu promjena nema ni na mapi a pogotovo ne na ulici!!!!
I onda neko od nas očekuje da uzmemo stvar u svoje ruke?? Mi možemo samo doslovice uzeti samo onu stvar u svoje ruke.
Kao narod smo karina, bez samopoštovanja prema sebi a i prema drugome i sve što se događa oko nas je samo odraz nas samih.
Damir Nikšić
Nisu licemjeri oni koji ne idu na demonstracije.
Vjerovatno je obrnuto - mnogi ne idu zato što nisu licemjeri.
Nije da ne podržavaju, ili da nemaju "stomak" ili volje za to da demonstriraju u korist bolje ekonomije, više radnih mjesta, veću domaću proizvodnju, itd... već ne mogu zbog ekonomije, zbog posla, zbog svojih radnih mjesta - da ne bi posao trpio, da ne bi proizvodnja stala.
Licemjerno bi bilo bježati s posla na demonstracije i zahtijevati da političari više rade i da se otvaraju nova radna mjesta, zar ne?
S druge strane, kako podržavati domaće radnike i domaću industriju ako ni sami ne kupujemo domaće proizvode?
Nisu ljudi licemjerni zato što demonstriraju a ne kupuju domaće, već nisu licemjerni zato što ne demonstriraju jer ne kupuju domaće.
Može i tako, ako ćemo već moralizirati o moralu i ako je dogmatično, monotono i već viđeno moraliziranje i prozivanje na sve strane postalo osnovna aktivnost i smisao nekakvih "ober-revolucionarnih promjena".
- Alfons Kauders
#13487 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
nije tacno da nas 399970 boli neka stvar... i to je jedan od glavnih problema ljudi koji su preuzeli kormilo u plenumima - "ako niste s nama, s njima ste"O'zone wrote:Još jedan dokaz koliko smo jadni i indolentni 399 970 pojedinaca koje boli ona stvar.hrasno38 wrote:Glavni grad BiH, stanovnika oko 400.000, protesti svaki dan i na njima 200-300 a daj boze i da je toliko ljudi. Tu nikako nesto ne stima. Policija radi mudro i ne pada im na pamet da sprijecava ovu sacicu ljudi da blokira cijeli grad jer ocekuje da ce lagano i vremenom ovih 399.970 u jednom trenutku popizditi i sami se obracunati sa ovom sacicom ljudi a to su neki dan i testirali kad su prije vremena pustili saobracaj. Protesti svakim danom sve vise i vise postaju pozorisne predstave a plenumi pijace na kojima je jedini cilj ko ce koga nadglasati. 20 i kusur dana se nije izartikulisalo tacno sta se hoce i 20 i kusur dana niko nije skontao da je ovo totalni krah bez radnika i studenata na ulici i da stvarno vise nema apsolutno nikakvog smisla svaki dan 5 sati zajebavati 99% ljudi u ovom gradu. Iskreno mene ne dotice to blokiranje jer lagano nogice i stignem gdje treba ali postalo je vise nego ocito vec odavno da ovo nije spontano nego dirigovano jer jednostavno ne mogu da vjerujem da se ne moze skupiti makar 1000 ljudi a sve nam je u totalnom curku. Ovdje se fokus pod hitno treba prebaciti na sindikat i jos pod hitnije otjerati Bajramovica i njegovu garnituru a onda zaista vidjeti da li su radnici obespravljeni ili su to samo predizborni plagijati. Dosadasnji rezultat protesta je devastiranje objekata i smjenjivanje par kantonalnih vlada koje ce se polako opet uvuci nazad kroz misije rupe i pojeo vuk magarca. Lijanovic i dalje sistematski pljacka, Radoncic igra svoju predizbornu igru "sam protiv svih", SDA i SDP lagano vuku poteze kojima osiguravaju ostanak u vlasti bar do Oktobra, nacelnici opstina i dalje rade sta im je cejf i tu promjena nema ni na mapi a pogotovo ne na ulici!!!!
sami su isli u direktni sukob s neistomisljenicima, sami su izlazili sa zahtjevima s kojim se masa gradjana ne slaze, sami su ustrajavali na blokadi saobracaja... a onda kukaju sto ih ljudi na podrzavaju?
nije 399970 ljudi glupo, jadno i indolentno, vec jednostavno u cijeloj prici ne vide sta bi to trebali podrzati, osim bacanja parola i populisticke demagogije... sorry ali toga smo se vec dosta nagledali od rata do danas
-
hladan.preminger
#13488 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ti Hajlac imas ozbiljnih psihickih problema i problema sa razumjevanjem.
Kazem ti fino da citas moje postove u cjelini. Da si to uradio vidio bih da sam izrazio sumnju da je u pitanju prekodrinski naglasak. Nemam je licne podatke ovih sa videa pa da mogu reci odakle su tacno. Pola ih sigurno nema sarajevski naglasak.
Ali 100% posto sam siguran da su svi na video potpuni idioti s obziron na njihovu pricu i zahtjeve.
Ne kontam pricu oko SDA, IZ, GRASA itd. Kakve to veze ima sa ovim videom?
PS: Odlaze li se jos nuklearni i drugi opasni otpad na aerodromu u Sarajevu?
Kazem ti fino da citas moje postove u cjelini. Da si to uradio vidio bih da sam izrazio sumnju da je u pitanju prekodrinski naglasak. Nemam je licne podatke ovih sa videa pa da mogu reci odakle su tacno. Pola ih sigurno nema sarajevski naglasak.
Ali 100% posto sam siguran da su svi na video potpuni idioti s obziron na njihovu pricu i zahtjeve.
PS: Odlaze li se jos nuklearni i drugi opasni otpad na aerodromu u Sarajevu?
- Hajlac
#13489 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Uh evo ga šupljator No#1Havatar wrote:O'zone wrote: Još jedan dokaz koliko smo jadni i indolentni 399 970 pojedinaca koje boli ona stvar.
Kao narod smo karina, bez samopoštovanja prema sebi a i prema drugome i sve što se događa oko nas je samo odraz nas samih.Damir Nikšić
Nisu licemjeri oni koji ne idu na demonstracije.
Vjerovatno je obrnuto - mnogi ne idu zato što nisu licemjeri.
Nije da ne podržavaju, ili da nemaju "stomak" ili volje za to da demonstriraju u korist bolje ekonomije, više radnih mjesta, veću domaću proizvodnju, itd... već ne mogu zbog ekonomije, zbog posla, zbog svojih radnih mjesta - da ne bi posao trpio, da ne bi proizvodnja stala.
Licemjerno bi bilo bježati s posla na demonstracije i zahtijevati da političari više rade i da se otvaraju nova radna mjesta, zar ne?
S druge strane, kako podržavati domaće radnike i domaću industriju ako ni sami ne kupujemo domaće proizvode?
Nisu ljudi licemjerni zato što demonstriraju a ne kupuju domaće, već nisu licemjerni zato što ne demonstriraju jer ne kupuju domaće.
Može i tako, ako ćemo već moralizirati o moralu i ako je dogmatično, monotono i već viđeno moraliziranje i prozivanje na sve strane postalo osnovna aktivnost i smisao nekakvih "ober-revolucionarnih promjena".
Ne živimo u robovlasništvu(iako ga mnogi s vrha priželjkuju!) već nazivno u demokratiji - a sastavni njen dio je građanski pritisak na vlast.
Po šupljatoru, i štrajk u preduzećima je licemjeran, jer zaboga, kako mogu tražiti da rukovodstvo radi kad oni u tom trenu ne rade već štrajkuju
Provlači onu "šuti i radi/trpi".
Buržoazija koja se, zarad populizma, pretvara da je proleterijat.
-
adnanini
#13490 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
na ovoj temi se tačno vidi ogromna prisutnost SDA i SDP aktivista, smetaju im gladni i obespravljeni jer su im stranke osigurale posao na kojem mogu da budu na forumu i 24 sata dnevno, a da pritom primaju ogromne plate.
- O'zone
- Globalni moderator
#13491 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Nisam mislio da 399970 mora izaći na demonstracije nego da ih 50 do 100 ljudi drži u blokadiAlfons Kauders wrote:nije tacno da nas 399970 boli neka stvar... i to je jedan od glavnih problema ljudi koji su preuzeli kormilo u plenumima - "ako niste s nama, s njima ste"O'zone wrote:
Još jedan dokaz koliko smo jadni i indolentni 399 970 pojedinaca koje boli ona stvar.
sami su isli u direktni sukob s neistomisljenicima, sami su izlazili sa zahtjevima s kojim se masa gradjana ne slaze, sami su ustrajavali na blokadi saobracaja... a onda kukaju sto ih ljudi na podrzavaju?
nije 399970 ljudi glupo, jadno i indolentno, vec jednostavno u cijeloj prici ne vide sta bi to trebali podrzati, osim bacanja parola i populisticke demagogije... sorry ali toga smo se vec dosta nagledali od rata do danas
Mi smo u stanju "boli nas K...c"! Juče na jednoj strani ulice "Švicarci" na drugoj "plenumaši" i zvižde li zvižde a niko da predloži hajmo skupa bit će nas više. Sve je podjeljeno, razjebano do u atome.
Zato tvrdim da nismo sposobni a ni voljni učiniti bilo šta da promjenimo stanje u kome živimo.
- Hajlac
#13492 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
SDA - proturanje priče o ekavici na protestima, uljezima iz tzv. I. Sarajeva koji su palili zgradehladan.preminger wrote:Ti Hajlac imas ozbiljnih psihickih problema i problema sa razumjevanjem.
IZ - podrška povezivanju jednog dijela Srbije s fildžan državicom, progledanje kroz prste velikoj imigraciji u BiH - rezultat, vidjeti pod GRAS
GRAS - ako postoji mjesto gdje ćeš čuti ekavicu i kako kažeš "prekodrinski naglasak", to je GRAS
Pogledati pod slučaj Jusufranić - čisti primjer kriminala, uništavanja domaćih vitalnih firmi, između ostalog i poplavom imigracije, a sve podržano od strane elite.
Last edited by Hajlac on 04/03/2014 11:35, edited 1 time in total.
-
Ali_G
#13493 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Sve dok klosarija vodi neke grupe na fejsu i odredjuje od kad do kad ce biti protesti i ovih 100tinjak ljudi je previse. Stajati sa takvim personama koji pojma o svom zivotu nemaju a nesto bi da mijenjaju drustvo je apsurd.
Kad na ulice izadju borci, invalidi, radnici, onda puna podrska, pa sko treba nek i razvaljuju. A dok su umjesto njih u prvim redovima speedasi i slicni, za njih pendrrk
Kad na ulice izadju borci, invalidi, radnici, onda puna podrska, pa sko treba nek i razvaljuju. A dok su umjesto njih u prvim redovima speedasi i slicni, za njih pendrrk
- Havatar
#13494 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Nije IZ povezala nikoga sa "fildzan drzavicom" nego su to Bosnjaci koji su to uvijek i bili i imaju pravo da dodju u glavni grad njihove maticne drzave , nezavisne drzave Bosne koja nije nikakva "fildzan drzavica" i upravo takav odnos od strane jednog dijela protestanata prema drzavi Bosni je mnoge odbio od ucesca u protestima posto neces vjerovati ali mnogi ne zale sto je Bosna nezavisna i ne zele da je ukinu da bi vracali nekakvu Jugoslaviju.Hajlac wrote:SDA - proturanje priče o ekavici na protestima, uljezima iz tzv. I. Sarajeva koji su palili zgradehladan.preminger wrote:Ti Hajlac imas ozbiljnih psihickih problema i problema sa razumjevanjem.
IZ - podrška povezivanju jednog dijela Srbije s fildžan državicom, progledanje kroz prste velikoj imigraciji u BiH - rezultat, vidjeti pod GRAS
GRAS - ako postoji mjesto gdje ćeš čuti ekavicu i kako kažeš "prekodrinski naglasak", to je GRAS
-
adnanini
#13495 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
a ti bi pendrečio narod je li?Ali_G wrote:Sve dok klosarija vodi neke grupe na fejsu i odredjuje od kad do kad ce biti protesti i ovih 100tinjak ljudi je previse. Stajati sa takvim personama koji pojma o svom zivotu nemaju a nesto bi da mijenjaju drustvo je apsurd.
neće moći dok se Radončić pita, a pitaće se još dugo, i još više
-
The BEN10
#13496 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
adnanini wrote:neće moći dok se Radončić pita, a pitaće se još dugo, i još više
Hajde, budemo vidjeli...
- Alfons Kauders
#13497 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
to stoji - ali nece ni murija da reaguje jer znaju da ce onda opet krenuti haranga protiv njih iz poznatih uporista (tornja)... i fino pustaju da prave budale od sebe i da okrecu cijeli grad protiv sebe... pametan pristup - jer su blokadom saobracaja samim sebi nacinili najvise stete, bolje je to nego da ih murija privodiO'zone wrote:Nisam mislio da 399970 mora izaći na demonstracije nego da ih 50 do 100 ljudi drži u blokadiAlfons Kauders wrote:
nije tacno da nas 399970 boli neka stvar... i to je jedan od glavnih problema ljudi koji su preuzeli kormilo u plenumima - "ako niste s nama, s njima ste"
nije 399970 ljudi glupo, jadno i indolentno, vec jednostavno u cijeloj prici ne vide sta bi to trebali podrzati, osim bacanja parola i populisticke demagogije... sorry ali toga smo se vec dosta nagledali od rata do danasEto koliko smo indolentni da nam je to normalno, da je normalno da čitavo naselje zna da muče dijete ali niko neće da pozove policiju ili da im fino i dostojanstveno j...m...
Mi smo u stanju "boli nas K...c"! Juče na jednoj strani ulice "Švicarci" na drugoj "plenumaši" i zvižde li zvižde a niko da predloži hajmo skupa bit će nas više. Sve je podjeljeno, razjebano do u atome.
Zato tvrdim da nismo sposobni a ni voljni učiniti bilo šta da promjenimo stanje u kome živimo.
i sto da budu zajedno sa svicarcima? svicarci hoce da SVI MI snosimo posljedice njihovih GLUPIH odluka, da kroz vece kamate i naknade placamo kredite koje su oni uzimali, ne racunajuci na moguce promjene kursa... i okupljaju se ispred institucije koja nema nista s njihovim problemima - agencija nije odgovorna, vec sudovi
plenumasi su sami sebe pokopali i tacka - samo sto ni za to nece da preuzmu odgovornost
- Alfons Kauders
#13498 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
i onda se pitaju zasto ne uzivaju podrsku ostatka naroda...The BEN10 wrote:adnanini wrote:neće moći dok se Radončić pita, a pitaće se još dugo, i još više![]()
Hajde, budemo vidjeli...
- kingofsnake
#13499 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
adnanini wrote:neće moći dok se Radončić pita
sjooooooooooj tito dragi
- Hajlac
#13500 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
One priče u vrijeme oko održavanja Svjetskog Bošnjačkog Kongresa o "panbošnjaštvu" o tome kako "u čitavoj Evropi samo Bošnjaci nemaju svoju državu" - to paša moj debelo tukne na fildžan državicuHavatar wrote:Nije IZ povezala nikoga sa "fildzan drzavicom" nego su to Bosnjaci koji su to uvijek i bili i imaju pravo da dodju u glavni grad njihove maticne drzave , nezavisne drzave Bosne koja nije nikakva "fildzan drzavica" i upravo takav odnos od strane jednog dijela protestanata prema drzavi Bosni je mnoge odbio od ucesca u protestima posto neces vjerovati ali mnogi ne zale sto je Bosna nezavisna i ne zele da je ukinu da bi vracali nekakvu Jugoslaviju.Hajlac wrote:SDA - proturanje priče o ekavici na protestima, uljezima iz tzv. I. Sarajeva koji su palili zgradehladan.preminger wrote:Ti Hajlac imas ozbiljnih psihickih problema i problema sa razumjevanjem.
Vratimo se ekonomiji!
Je li ekonomski logičnije dovoditi građane druge države i nepotizmom ih zapošljavati ili zaposliti građane ovog grada Sarajeva kao i građane koji su protjerani iz drugih dijelova ove države Bosne i Hercegovine?
Čisto iz ekonomske perspektive?
Da ne pričam o visokom kriminalu ala slučaj Keljmendi, Radončić kom je gledano kroz prste decenijama.