Ukrajina

Post Reply
Renta

#13476 Re: Ukrajina

Post by Renta »

General War wrote:
Renta wrote:Ma i previše je za jedan dan. Ostavimo ih do sutra barem. :lol:
Neka, novi dan nova nafaka...nego da je i meni sto prije da oslobodim "Brele" ili makar komunikaciju caffe macic-plaza "zlatni rat" i tu postavim IKM za daljnje napredovanje do Baskih Voda :D

Dobra strategija...samo taktika ti malo šepa jel. :lol: ;)
Last edited by Renta on 05/07/2014 23:41, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#13477 Re: Ukrajina

Post by dječak sa šibicama »

Od aprila opsjedaju Slavjansk... zestoka pobjeda, a la Vukovar :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#13478 Re: Ukrajina

Post by Truba »

rusi nisu bombardovali urajinu da bi uzeli krim
kao što je blowjob klinton bombardovao srj da bi uzeo narkodolarima otkupljeno kosovo
:mrgreen:

ne mogu vjerovati da ljudi vide u americi prijatelja a u rusiji neprijatelja ono crno bijelo
otprilike je ovako
karikiram
amerika je 39% prijatelj bosni
a rusija 29%

najveći prijatelji bosne su njemačka i austrija...kolko vodim austrija potpisuje nešto s rujama
a njemačka neš trza...
General War

#13479 Re: Ukrajina

Post by General War »

Renta wrote:
General War wrote:
Renta wrote:Ma i previše je za jedan dan. Ostavimo ih do sutra barem. :lol:
Neka, novi dan nova nafaka...nego da je i meni sto prije da oslobodim "Brele" ili makar komunikaciju caffe macic-plaza "zlatni rat" i tu postavim IKM za daljnje napredovanje do Baskih Voda :D

Dobra strategija...samo taktika ti malo šepa jel. :lol: ;)
Slab moral glede i unatoc nepredvidjenih obaveza...ali to je moje "vekovno" ognjiste i mjesto za rashladjivanje nejaci za ljetnih mjeseci :D
Truba

#13480 Re: Ukrajina

Post by Truba »

veličanstven doček osloboditelja

4 lujke jedna fuksa i pas :D

http://www.youtube.com/watch?v=2MfZg4G- ... e=youtu.be
General War

#13481 Re: Ukrajina

Post by General War »

Black swan wrote:rusi nisu bombardovali urajinu da bi uzeli krim
kao što je blowjob klinton bombardovao srj da bi uzeo narkodolarima otkupljeno kosovo
:mrgreen:

ne mogu vjerovati da ljudi vide u americi prijatelja a u rusiji neprijatelja ono crno bijelo
otprilike je ovako
karikiram
amerika je 39% prijatelj bosni
a rusija 29%

najveći prijatelji bosne su njemačka i austrija...kolko vodim austrija potpisuje nešto s rujama
a njemačka neš trza...
Pa bombardovali bi je da su ukrajinci pruzili otpor, nego zasto bi kad mogu na hinjaka.
Nije Klinton oduzeo kosovo vec Slobo ga otpisao...vidi pod kumanovski sporazum ;-)

Sta je Amerika profitirala sa Bosnom? ili Kosovom?
Rusija me uopste ne interesuje bila ili nebila prijatelj...suvise je slaba i neuticajna za bilo sta globalno.
Klavikula

#13482 Re: Ukrajina

Post by Klavikula »

bitnija stvar od pada Slavijanska je cistka unutar NRD-a i to od strane jedinica iz Slavijanska. dosta nejasan pad grada, navodno se pobunjenici izvukli bez vecih gubitaka, sa vecinom oklopa sto su imali. vise ne znam, ako se nekom da nek iskopa neku informaciju.

dobro se Kostarika brani, al Holandija ovo uzima :-D
zdra'o.
Avetinho

#13483 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Klavikula wrote:bitnija stvar od pada Slavijanska je cistka unutar NRD-a i to od strane jedinica iz Slavijanska. dosta nejasan pad grada, navodno se pobunjenici izvukli bez vecih gubitaka, sa vecinom oklopa sto su imali. vise ne znam, ako se nekom da nek iskopa neku informaciju.

zdra'o.
Hoces da kazes, tako su brzo bjezali da ih ovi nikako nisu mogli stici.
General War

#13484 Re: Ukrajina

Post by General War »

Klavikula wrote:bitnija stvar od pada Slavijanska je cistka unutar NRD-a i to od strane jedinica iz Slavijanska. dosta nejasan pad grada, navodno se pobunjenici izvukli bez vecih gubitaka, sa vecinom oklopa sto su imali. vise ne znam, ako se nekom da nek iskopa neku informaciju.

zdra'o.
Pa cilj svakog rata pa i ovog je kontrola teritorije a ne vojne tehnike ili vojnika koja je samo sredstvo...to me podsjeca na kosovo kad je vojska scig se hvalila kako je sakrila tehniku od nato bomardovanja ali je na kraju sve zavrsilo u starom gvozdju u srbiji, tako ovo za slavjansk i krematorsk, manje terittorije - manje mjesta za manevar pobunjenika i bolja takticka ali i pregovaracka pozicija ukrajine.
Kikibombona

#13485 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote:Cetnici se dali u bjezaniju :D, sve price o mocnoj majcici Rusiji se rasprsise. Tezak dan za Putincad sirom dunjaluka :D
Rusija je uzela Krim, boli ih taki za Donbas.

Davno sam napisao da su ih odlucili prodati. Mozda ce dobiti ce nekakvu autonomiju i to je to.
Truba

#13486 Re: Ukrajina

Post by Truba »

Image
ovo je doček pravih osloboditelja :D doduše nećemo ulaziti u detalje ali da je 90% ljudi došlo iz straha opet je ostalo više dragovoljaca...

putinko je uzeo krim sud može odlučiti jel to po pravu...
bio je protiv referenduma u donbasu
ovi ga nisu poslušali
ameri se nadali ulasku rusa u ukrajinu vojskom
ovi nisu nasjeli
popušili poginuli ranjeni i njihove porodice na obje strane

ps.
sad se sjetih ko na kraju ubi onog muzičku što je najavio da će ga vlast ubiti
Renta

#13487 Re: Ukrajina

Post by Renta »

Ma jok. Kako ne kužite?!? U najboljem stilu srpskoruske propagande ovaj poraz je zapravo pobjeda terorista....pa izvukli su tehniku, ne! :lol: :lol:
General War

#13488 Re: Ukrajina

Post by General War »

Kikibombona wrote:
Opetja033 wrote:Cetnici se dali u bjezaniju :D, sve price o mocnoj majcici Rusiji se rasprsise. Tezak dan za Putincad sirom dunjaluka :D
Rusija je uzela Krim, boli ih taki za Donbas.

Davno sam napisao da su ih odlucili prodati. Mozda ce dobiti ce nekakvu autonomiju i to je to.
Pa koji ce mi taki i Krim kad ispod dole nece biti ruske populacije koja moze uticati na politicki zivot ukrajine (dvorista rusije, zadnje granice, crvene linije, nacisticke drzave, banderasa i majdanoaca itd), crno more mogu kontrolisati i sa ruske teritorije...ali cemu?
General War

#13489 Re: Ukrajina

Post by General War »

Black swan wrote:Image
ovo je doček pravih osloboditelja :D doduše nećemo ulaziti u detalje ali da je 90% ljudi došlo iz straha opet je ostalo više dragovoljaca...

putinko je uzeo krim sud može odlučiti jel to po pravu...
bio je protiv referenduma u donbasu
ovi ga nisu poslušali
ameri se nadali ulasku rusa u ukrajinu vojskom
ovi nisu nasjeli
popušili poginuli ranjeni i njihove porodice na obje strane

ps.
sad se sjetih ko na kraju ubi onog muzičku što je najavio da će ga vlast ubiti
MA de ja vu...RSK i Z4 plan...bas se obisitnilo ono: "ko ne uci istoriju na tudjem primjeru naucice je na svom"...ili tako nekako
Kikibombona

#13490 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

General War wrote: Pa koji ce mi taki i Krim kad ispod dole nece biti ruske populacije koja moze uticati na politicki zivot ukrajine (dvorista rusije, zadnje granice, crvene linije, nacisticke drzave, banderasa i majdanoaca itd), crno more mogu kontrolisati i sa ruske teritorije...ali cemu?
Donekle se mogu sloziti. Ako izgube Ukrajinu, Krim ce im donekle biti satisfakcija.

Valjda su procijenili da Ukrajinu na neki period gube svakako, pa su odlucili uzeti Krim, da ne ispuse totalno.

Jbg, kad god pro-ruska politika dobije izbore u Ukrajini, pro-zapadnjaci ih nasilno sruse. Rusija vise nije mogla trpiti samare i na prljavu igru je uzvratila prljavom igrom. Kristalno jasno.

Nikoga ne amnestiram, sve su to govna, samo nekad dobiju jedni - nekad drugi, preko ledja malih, naravno.
General War

#13491 Re: Ukrajina

Post by General War »

Kikibombona wrote:
General War wrote: Pa koji ce mi taki i Krim kad ispod dole nece biti ruske populacije koja moze uticati na politicki zivot ukrajine (dvorista rusije, zadnje granice, crvene linije, nacisticke drzave, banderasa i majdanoaca itd), crno more mogu kontrolisati i sa ruske teritorije...ali cemu?
Donekle se mogu sloziti. Ako izgube Ukrajinu, Krim ce im donekle biti satisfakcija.

Valjda su procijenili da Ukrajinu na neki period gube svakako, pa su odlucili uzeti Krim, da ne ispuse totalno.

Jbg, kad god pro-ruska politika dobije izbore u Ukrajini, pro-zapadnjaci ih nasilno sruse. Rusija vise nije mogla trpiti samare i na prljavu igru je uzvratila prljavom igrom. Kristalno jasno.

Nikoga ne amnestiram, sve su to govna, samo nekad dobiju jedni - nekad drugi, preko ledja malih, naravno.
PA Rusi su (vojno) imali krim i bez ovoga na makar 26 godina...a ppoliticka previranja su unutrasnja stvar Ukrajine, tako su mogli opet nekoga "svog" instalirti kasnije kad spadne euro euforija, pa jovo na novo...ovako cementiraju stanje za 100 godina. Ukrajina ce radi svega ovoga bti pro zapdana kao nikad do sada, Krim je skoro strateski nevazan ako ukrajina vrati odmetnute ostale dijelove zemlje...tesko da ce putin izaci kao pobjednik i u rusiji ako nista ne predizme a ako preduzme opet mrka kapa od zapada.
Havatar

#13492 Re: Ukrajina

Post by Havatar »

Nakon vojnog poraza slijedi i prvi izborni poraz Putina , kao na slicnom primjeru iz blize historije 8-)
Kikibombona

#13493 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

General War wrote: PA Rusi su (vojno) imali krim i bez ovoga na makar 26 godina...a ppoliticka previranja su unutrasnja stvar Ukrajine, tako su mogli opet nekoga "svog" instalirti kasnije kad spadne euro euforija, pa jovo na novo...ovako cementiraju stanje za 100 godina. Ukrajina ce radi svega ovoga bti pro zapdana kao nikad do sada, Krim je skoro strateski nevazan ako ukrajina vrati odmetnute ostale dijelove zemlje...tesko da ce putin izaci kao pobjednik i u rusiji ako nista ne predizme a ako preduzme opet mrka kapa od zapada.
Ma nije to unutrasnja stvar Ukrajine, nikako. Zapad je ocigledno nahuskao pro-zapadne Ukrajince da po drugi put nasilno sruse pro-rusku vlast. Rusi su oduzimanjem Krima donekle 'spasili cast'. Da su i nakon drugog samara oborili glavu, ispali bi slabici. Nema sumnje da bi pro-zapadni Ukrajinci rusili svaku narednu pro-rusku vlast, i tako u nedogled....

Rusi su vjerovatno isli ovom logikom... Ako ne dozvoljavate da u Ukrajini ikada vlada pro-ruska vlast, mi cemo vam uzeti Krim. Ojacat cemo separatizam u Donbasu i preko te pokrajine politicki djelovati.

Rusi su smece, ali su i zapadnjaci. Zapadnjaci su jaci pa prvi napadaju, Rusi odgovaraju i brane se zato sto su slabiji.
zilog

#13494 Re: Ukrajina

Post by zilog »

dječak sa šibicama wrote:Od aprila opsjedaju Slavjansk... zestoka pobjeda, a la Vukovar :D
Kakav Vukovar? Kako ja vidim, cak su i stakla citava na ovom snimku iz Slavjanska.
Klavikula

#13495 Re: Ukrajina

Post by Klavikula »

General War wrote:

zdra'o.
Pa cilj svakog rata pa i ovog je kontrola teritorije a ne vojne tehnike ili vojnika koja je samo sredstvo...to me podsjeca na kosovo kad je vojska scig se hvalila kako je sakrila tehniku od nato bomardovanja ali je na kraju sve zavrsilo u starom gvozdju u srbiji, tako ovo za slavjansk i krematorsk, manje terittorije - manje mjesta za manevar pobunjenika i bolja takticka ali i pregovaracka pozicija ukrajine.
cilj rata je unistiti neprijatelja.

pogresno si me shvatio, nemam namjeru od poraza praviti pobjedu, a moj post se prije svega odnosio na previranja medju politickim (i vojnim) vodstvom pobunjenika.

helem, ukrajinske snage su pobunjenicima presjekle sve logisticke rute i zauzele sva (ili vecinu) uzvisenja iznad grada. u takvoj situaciji odbrana je nemoguca. samo nije jasno da li su se pobunjenici probili pod borbom ili su se probili bez da su ovi na njih krenuli. usput nije jasno ni odakle Strelkov i njegova jedinica u Donjecku i odkud na jednom hapsenja (navodna) nekih visokih duznosnika NRD-a, sve su prilike po njegovom naredjenju.

kad to saznamo, imacemo potpuniju sliku. do tad laku noc.
Avetinho

#13496 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Advance tvrdi da je igorko strelkovko postavio najbolji rezultat ove godine, bolji cak i od Usaina Bolta. Rusi su ipak u necemu najbolji.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#13497 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

Black swan wrote:a rusija 29%
prijatelj 29% a neprijatelj 100%
jastuk1

#13498 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

Klavikula wrote: usput nije jasno ni odakle Strelkov i njegova jedinica u Donjecku i odkud na jednom hapsenja (navodna) nekih visokih duznosnika NRD-a, sve su prilike po njegovom naredjenju.

kad to saznamo, imacemo potpuniju sliku. do tad laku noc.

Nije u Donjecku, već u Horlivki gdje se uspostavlja nova linija odbrane i štab. Horlivka ima oko 280,000 stavnovnika. Znači koliko napušteni Slovjansk i Krematorsk zajedno. Prije Ukrajinske agresije - sad je ostalo možda 30 posto stanovništva u ta dva grada.

Pitali su ga prije 20 dana zašto ne preuzme cijelu komandu nad Donjeckom, tad je rekao da mu treba više resursa. Nekolko bataljona i šta ja znam da bi se Donjeck mogao braniti kako treba. Ma čista ona kumunistička, vapidna škola po ps-u.

Glup je ko k. Valjda je cijelo vrijeme očekivao mnogo više ljudstva i resursa iz Rusije, i stalno je kmečao u vezi toga. Inače, prevodi njegovih brifinga se mogu naći ovdje:

http://slavyangrad.wordpress.com/2014/0 ... ly-5-2014/

Rusija koliko je pomagala Assadisti da vrši genocid i ubije 150,000, toliko nije pomogla Strelkovu u boljoj odbrani sjevernog dijela regije Donjeck. Da su imali više ljudstva i MTS-a mogli su raditi diverzije Ukrajinskoj armiji. Vako ništa.

Ne mogu da vjerujem koliki je kreten i izdajnik ispala Rusija. na to sam ovdje već i ukazivao. Tolika pomoć Assadisti da radi genocid, a toliko malo pomoći da se njihovi etnički Rusi spasu od genocida u Donbasu.

I onda dođe Čeli da priča o bajke o nekom multipolarnom svijetu za koji se Rusija zalaže. I kad mu ja govorim o infiltraciji lihvaro-cionista u vladi Rusije, on se nikad za nikad nije udostojio da na to odgovori ni sa jednom jedinom rečenicom. kao da se to ne dešava, kao da je Rusija imuna od dužnčkog ropstva. Ma hajde bježi...
Co0l

#13499 Re: Ukrajina

Post by Co0l »

Ukrajina izvrsila agresiju na Ukrajinu :thumbup:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#13500 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

utekoše četnici

poraz je pobjeda - bježanija je napredovanje - gubitak je dobitak
Post Reply