Klavikula wrote: usput nije jasno ni odakle Strelkov i njegova jedinica u Donjecku i odkud na jednom hapsenja (navodna) nekih visokih duznosnika NRD-a, sve su prilike po njegovom naredjenju.
kad to saznamo, imacemo potpuniju sliku. do tad laku noc.
Nije u Donjecku, već u Horlivki gdje se uspostavlja nova linija odbrane i štab. Horlivka ima oko 280,000 stavnovnika. Znači koliko napušteni Slovjansk i Krematorsk zajedno. Prije Ukrajinske agresije - sad je ostalo možda 30 posto stanovništva u ta dva grada.
Pitali su ga prije 20 dana zašto ne preuzme cijelu komandu nad Donjeckom, tad je rekao da mu treba više resursa. Nekolko bataljona i šta ja znam da bi se Donjeck mogao braniti kako treba. Ma čista ona kumunistička, vapidna škola po ps-u.
Glup je ko k. Valjda je cijelo vrijeme očekivao mnogo više ljudstva i resursa iz Rusije, i stalno je kmečao u vezi toga. Inače, prevodi njegovih brifinga se mogu naći ovdje:
http://slavyangrad.wordpress.com/2014/0 ... ly-5-2014/
Rusija koliko je pomagala Assadisti da vrši genocid i ubije 150,000, toliko nije pomogla Strelkovu u boljoj odbrani sjevernog dijela regije Donjeck. Da su imali više ljudstva i MTS-a mogli su raditi diverzije Ukrajinskoj armiji. Vako ništa.
Ne mogu da vjerujem koliki je kreten i izdajnik ispala Rusija. na to sam ovdje već i ukazivao. Tolika pomoć Assadisti da radi genocid, a toliko malo pomoći da se njihovi etnički Rusi spasu od genocida u Donbasu.
I onda dođe Čeli da priča o bajke o nekom multipolarnom svijetu za koji se Rusija zalaže. I kad mu ja govorim o infiltraciji lihvaro-cionista u vladi Rusije, on se nikad za nikad nije udostojio da na to odgovori ni sa jednom jedinom rečenicom. kao da se to ne dešava, kao da je Rusija imuna od dužnčkog ropstva. Ma hajde bježi...